Турска кухня *5*

• 523 837
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
А дали не може да бъде заменено с нещо подобно,напр. фиде  newsm78  Има едно много фино оризово,то само се накисва за малко във вряла вода и е готово,без да набъбва както другото...може и да опитам и ако стане ще е супер....

# 301
  • Истанбул
Аз не искам да ви скършвам желанието ,обаче лично за мен важи правилото На правилното място и в правилното време,и аз съм правила в къщи със суров кадаиф ,със специално сирене за кюнефе и пак и пак удоволствието не беше на максимум.В подкрепа на написаното по=горе да ви кажа ,че съм яла кюнефе в Антакия=родината на този сладкиш Hug=в двата най-добри магазина за кюнефе,пак от същото място закупих от готовото кюнефе,сложиха ми го в кутия и в найлонова торбичка шербета,след около няколко часа в Истанбул го сиропирах по указанията,но пак вкусът не беше същия ,такъв ,какъвто го ядох в Антакия.
Така,че опитайте,но дали ще останете доволни от резултата newsm78.Даже и в Истанбул не важи правилото,че навсякъде ще ви поднесат първокласно кюнефе,има 3=4 места и това е.

# 302
  • Sofia
Всъщност аз само един път съм яла и то в гръцки ресторант,но страшно много ми хареса....

# 303
  • София
.Даже и в Истанбул не важи правилото,че навсякъде ще ви поднесат първокласно кюнефе,има 3=4 места и това е.
Ако кажеш и кои са тези места, потеглям  bowuu

# 304
  • Истанбул
Kaşıbeyaz-Florya-Кашъбеяз=кв,Флория
Develi-Florya=Девели=флория
Hatay sofrası-Aksaray=Хатай Софрасъ=Аксарай=ресторантът се намира до мол Хистория

# 305
  • Sofia
В момента го приготвям с оризово фиде,пече се и приготвям сиропа.Дано се получи,после ще споделя  дали прилича на оригиналното или е ,,реплика,,...

# 306
Случайно да има рецепта как се прави ябълковия чай на парченца, който често се сервира в Турция? Искам да си направя  Simple Smile

Нещо подобно на нашия ошав ли е?

# 307
Кливия, никога не съм пила такъв чай, нещо такова ли е  Embarassed

http://priyaeasyntastyrecipes.blogspot.com/2010/08/elma-cayi-tur … sh-apple-tea.html

Doli според мен нищо няма да се получи, но сподели опита си за оризовото фиде. Кюнефето е различно...

# 308
Мащерче, аз не съм пила, а само са ми разказвали, така че по снимката не мога да се ориентирам, но ще изчета с удоволствие рецептата  Simple Smile

Хубава е рецептата, но явно не става въпрос за същото  Peace

Онова го продават сушено на Египетския пазар.

# 309
Щом е на пакети е ок да е сушено защото има повече трайност, а и една идея по-слънчев вкус  Laughing
Според мен пакетчето съдържа изсушени ябълки, канела (пръчки) на парченца, може би карамфил, може би сушен джинджифил, може би изсушени кори от лимони  Laughing

Ако някой каже коя марка ябълков чай си е купил ще разследваме съдържанието  Crazy

# 310
  • Sofia
Горе-долу се получи кюнефето с оризовото фиде,но аз допуснах някои грешки,които ще избегна при следващия ми опит...Сбърках,че след като накиснах фидето във врялата вода не го изцедих много добре,трябваше повече да се изцеди в гевгир, и сиропа ми не беше много гъст/умишлено не сложих много захар/, изпече се добре,но след заливането със сиропа не беше хрупкаво...Но пак си го изядох  BlushХареса ми   chef

# 311
  • Там, където ме обичат
Направих казан диби. Амиии, май много не ми хареса, ама то грешката си е в моя телевизор, иначе на част от семейсвото им се услади.  Laughing
Но пък мога да дам съвет на тези, които искат да го направят и нямат оризово брашно.
Смлях ориза в чопъра.  Peace

# 312
  • Sofia
Много сме изобретателни  Laughing

# 313
  • Там, където ме обичат
Ми, така си е.
Гледах някакво био ориово брашно, 500 гр. около 2,50 лв. А на мен ми трябваха 4-5 с.л. Е, как да дам толкова, като дори не съм сигурна,че ще ни хареса десерта и че може въобще да не повторим.
Не случайно са казали хората - сиромах човек, жив дявол.  Mr. Green

# 314
  • Пловдив
По магазините има оризов грис, 0,500 кг. около 0,80 лв./в БИЛЛА/. Дали е достатъчно ситен за казан диби.
http://www.dexterdiet.net/catalog.php?sec_id=1&cat=&obj_ … func=view_product

Общи условия

Активация на акаунт