Турска кухня *5*

• 523 761
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 285
.Скоро попаднах на турски точени кори - онези пресните за баница и баклава  
Къде в София това newsm78
и за мързеливото  Мантъ за такава юфка ли говорехте по напред
http://savimex.bg/view/%D0%AE%D1%84%D0%BA%D0%B0--%D0%97%D0%BB%D0 … %B0%D1%81-36.html

# 286
.Скоро попаднах на турски точени кори - онези пресните за баница и баклава 
Къде в София това newsm78
и за мързеливото  Мантъ за такава юфка ли говорехте по напред
http://savimex.bg/view/%D0%AE%D1%84%D0%BA%D0%B0--%D0%97%D0%BB%D0 … %B0%D1%81-36.html

Мързеливо Мантъ става с всякакви макаронени изделия (освен кускус и спагети).
Корите ги мернах на Шишман частта зад Коня. Ако се застане с гръб към Конника, който го няма в момента магазина е един от първите в дясно. Малък магазин, но има кори, кадаиф и подобни турски сладки:) (имаше на витрината изложени кори ако се не лъжа, така ги забелязах и аз)
Магазинчето е първото след книжарницата на ъгъла с Аксаков. Срещу училището.
Ако не можеш да го откриеш мога да проверя за точен адрес.  Embarassed

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 19:28 от Суха Мащерка

# 287
Имам въпрос: сега покрай Курбан Байряма дали ще се намират кори за гюлляч в магазините? Колко време имат трайност?

Понеже искам да поръчам на познати, които ще ходят тези дни в Истанбул.

# 288
Ако не ме лъже паметта около 2 години е трайността.
Ще има.

# 289
Благодаря за отговора   bouquet

# 290
Суха Мащерка знам го магазина Peace.Мерси  bouquet

# 291
  • Пловдив
Как съхранявате суровия кадаиф за по-дълго време

# 292
Как съхранявате суровия кадаиф за по-дълго време

Аз съм го съхранявала във фризер, камера. Пресен без обработка.

# 293
Може ли записче Simple Smile?

# 294
  • Пловдив
Благодаря,"Суха мащерка" за бързия отговор, много си точна. Още преди две години направих за първи път баклавата ти / онази - стъпка по стъпка / и бях възхитена от резултата, Как едно нишесте толкова улеснява точенето, ама кой да се сети. Тази събота за първи път ходих в Турция, исках да опитам автентичния вкус на някой ястия, но за един ден с едно коремче, кое по-напред. Така кюнефето остана да го пробвам в къщи и купих суров кадаиф, днес купих и моцарела, но вечер времето все не стига. Някъде по-напред в този форум си спомням за някакъв мухлясал суров кадаиф и ......разочарование и се притесних да не се развали и изобщо да не опитаме това нещо "КЮНЕФЕ" Сега спокойно ще отлежи до събота за да му отделя нужното внимание и наслада ...............

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 21:11 от makak

# 295
  • Sofia
Много харесвам кюнефе,но все още не съм го приготвяла...дали някъде в София продават пресен кадаиф

# 296
Кюнефе , ммммм , имах щастието да го опитам докато бях в Турция  Grinning
Просто превъзходно , вкусно , и доста сладичко / поне за мен / . Съжалявам само ,че нямах шанса да посет място ,където да вкуся от традиционната турска кухня . Но ,...... оставам си вратичка , ще се ходи пак до Турция ,само че целта ще ми е : небцето ми да усети вкуса на турската кухня  Grinning

# 297
  • Пловдив
Doli На предната страница /20/ Суха мащерка е обяснила къде в София може да се намери суров кадаиф

# 298
Doli На предната страница /20/ Суха мащерка е обяснила къде в София може да се намери суров кадаиф
В София не знам къде се продава  Суров кадаиф Embarassed
На предната страница ставаше въпрос за пресни кори  Laughing
За Суров кадаиф някой беше споменал за магазини на женския пазар, но идея си нямам къде точно се намират  Thinking

"Суров" кадаиф има на Самоводската чаршия в Търново.
По-различен е от този в Турция, но за спешни нужди върши работа Simple Smile

# 299
Суров кадаиф не успях да намеря никъде в София. Донесоха ми един пакет от Турция. Още седи в шкафа и ме чака да ми дойде музата и да направя кюнефе. Ще пробвам с моцарела пък каквото сабя покаже  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт