Турска кухня *5*

  • 522 507
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 1 218
Редактирах - пропуснала съм.

# 706
  • Пловдив
  • Мнения: 641
и колко грама мислите че трябва да бъде класическия пакет маргарин?

# 707
  • Мнения: 1 218
и колко грама мислите че трябва да бъде класическия пакет маргарин?
На друго място видях подобна рецепта - там пише 125 гр масло или маргарин, а за брашно - 2.5 ч.ч. Допълних и други подробности.
Ще редактирам пак.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 23:01 от Г-жа Броненосец

# 708
  • Мнения: 2 201
Направих една тава от "червените дюли", варени дълго на бавен огън в сироп. Много хубави станаха. Имаше обелени и необелени, все са хубави. На външен вид обелените са по-красиви. Чудя се дали мога да консервирам в едно бурканче или да замразя малко от тях. Дали ще се промени вкусът?

Може би с лимон тозу... но не знам... Нямам никакъв опит с консервиране. А не можеш да ги изядеш ли, че ще ги консервираш Simple Smile)))  Laughing

# 709
  • Мнения: 1 283
най-накрая намерих снимката, ето как изглежда, страхотни са  курабийките нали  newsm36
Броненосче  Hug благодаря ти!!

# 710
  • Мнения: 1 283
Ето рецепта за печени дюли, но пак е на турски и нищо не разбирам.
Скрит текст:
Daha önceden ayva reçelini duymuş olabilirsiniz ama tatlısının tarifi internette pek fazla görmemişsinizdir diye
tahmin ediyoruz. Ayva tatlısı reçeli kadar güzel ve ağızda hem güzel bir koku hem de güzel bir tat bırakmaktadır. Bu
nedenle de birçok ev hanımı tatlı yapımında bunu tercih etmektedir. Fakat yapımı çok fazla olmamakla birlikte güzel
anlatımlı bir tarifi de pek fazla bulunmamaktadır. İşte Ayva Tatlısı malzemeleri ve hazırlanışı:

Malzemeler:
5 tane orta boy ayva
4 su bardağı su
4.5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Ayvalarımızı temiz su ile yıkadıktan sonra ortadna ikiye bölüyoruz. Kkabuklarını soymadan tencerenin içerisine
atıyoruz. (çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın) İçinden çıkan çekirdekleri de tencereye atıyoruz çünkü kırmızı rengi
bu çekirdeklerden elde edeceğiz. Daha sornnasında aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz üzere şekeri ayvaların üzerini
serpip suyunu da ekliyoruz. Ocağın en kısık ateşinde 4 saat kadar tenceremizi ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz. Daha sonrasında kırmızı rengi alarak ayvalarımız hazır olacaktır. Soğuduktan sonra kaymak ya da kremşanti ile servis yapabilirsiniz.

# 711
  • Мнения: 51
Ето рецепта за печени дюли, но пак е на турски и нищо не разбирам.
Скрит текст:
Daha önceden ayva reçelini duymuş olabilirsiniz ama tatlısının tarifi internette pek fazla görmemişsinizdir diye
tahmin ediyoruz. Ayva tatlısı reçeli kadar güzel ve ağızda hem güzel bir koku hem de güzel bir tat bırakmaktadır. Bu
nedenle de birçok ev hanımı tatlı yapımında bunu tercih etmektedir. Fakat yapımı çok fazla olmamakla birlikte güzel
anlatımlı bir tarifi de pek fazla bulunmamaktadır. İşte Ayva Tatlısı malzemeleri ve hazırlanışı:

Malzemeler:
5 tane orta boy ayva
4 su bardağı su
4.5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Ayvalarımızı temiz su ile yıkadıktan sonra ortadna ikiye bölüyoruz. Kkabuklarını soymadan tencerenin içerisine
atıyoruz. (çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın) İçinden çıkan çekirdekleri de tencereye atıyoruz çünkü kırmızı rengi
bu çekirdeklerden elde edeceğiz. Daha sornnasında aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz üzere şekeri ayvaların üzerini
serpip suyunu da ekliyoruz. Ocağın en kısık ateşinde 4 saat kadar tenceremizi ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz. Daha sonrasında kırmızı rengi alarak ayvalarımız hazır olacaktır. Soğuduktan sonra kaymak ya da kremşanti ile servis yapabilirsiniz
.

 Hug
превеждам набързо само рецептата

5бр дюли
4чч вода
4,5чч захар

измийте хубаво дюлите
разрежете на две
наредете ги вътре във тенджерата необелени



не забравяйте костилките (всъщност костилките оцветяват на червено дюлите)
след това както се вижда и на снимките, върху дюлите се разсипва захарта  и се добавя водата





печеме със затворен капак и на много слаб огън близо 4часа





след изстиване сервираме отгоре със каймак или кремшанти









нямам време но ако някой друг се заеме да преведе долната статия  Hug
Скрит текст:

# 712
  • Мнения: X
Направих една тава от "червените дюли", варени дълго на бавен огън в сироп. Много хубави станаха. Имаше обелени и необелени, все са хубави. На външен вид обелените са по-красиви. Чудя се дали мога да консервирам в едно бурканче или да замразя малко от тях. Дали ще се промени вкусът?

Може би с лимон тозу... но не знам... Нямам никакъв опит с консервиране. А не можеш да ги изядеш ли, че ще ги консервираш Simple Smile)))  Laughing


Искаше ми се да запазя малко за сина, който ще си дойде седмица преди Коледа. Но имаме още дюли и ако от тези не запазя, ще направя пак Simple Smile.

# 713
  • Истанбул
  • Мнения: 333
В ТР един пакет маргарин е 250 гр. И да,наистина в рецептата за влажни курабии има и 1 чаена чаша ,около 125 мл олио.

# 714
  • Мнения: 8 423
Направих една тава от "червените дюли", варени дълго на бавен огън в сироп. Много хубави станаха. Имаше обелени и необелени, все са хубави. На външен вид обелените са по-красиви. Чудя се дали мога да консервирам в едно бурканче или да замразя малко от тях. Дали ще се промени вкусът?

Може би с лимон тозу... но не знам... Нямам никакъв опит с консервиране. А не можеш да ги изядеш ли, че ще ги консервираш Simple Smile)))  Laughing

Искаше ми се да запазя малко за сина, който ще си дойде седмица преди Коледа. Но имаме още дюли и ако от тези не запазя, ще направя пак Simple Smile.

Съхранявай дюлите (сурови) на хладно, далеч от круши.  Peace
п.п. Може би знаеш, но аз да си кажа.  Hug

# 715
  • Мнения: X
Съхранявай дюлите (сурови) на хладно, далеч от круши.  Peace
п.п. Може би знаеш, но аз да си кажа.  Hug

Наистина не им понася заедно, но не знам кой на кого пречи. Имахме 2-3 круши и скоростно се развалиха при дюлите. Половинката тогава каза, че не трябвало да са заедно, но аз не знаех. Сега са само дюли в касетка, а до тях има касетки с ябълки.

# 716
  • Мнения: 8 423
Аз четох, че крушите пречат на дюлите и те загниват.  Peace При мен стана така - във фруктиера имах зимни круши и дюли, последните започнаха да загниват и ги преместих.

# 717
  • Мнения: X
Аз четох, че крушите пречат на дюлите и те загниват.  Peace При мен стана така - във фруктиера имах зимни круши и дюли, последните започнаха да загниват и ги преместих.

Като се замисля, май си пречат взаимно. Имаше доста дюли (покрай крушите), които бяха започнали да загниват и правих сладкиш. На мене ми дожаля за крушите, защото тази година не беше крушова и почти не успях да вкуся домашни круши Simple Smile.

# 718
  • Мнения: 243
Здравейте, момичета!Искаа да си купя турски кори за бакалва, но нямам рецепта.Някой може ли да ми предложи рецепца за турска баклава с готови кори Simple Smile

# 719
  • Мнения: 114
Преди време бях питала тук дали може да се намери суров кадаиф в БГ. Е, аз освен че намерих си и поръчах от Турция. За кюнефе. И стана невероятно!

Кюнефе


Общи условия

Активация на акаунт