Турска кухня *5*

  • 521 438
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 840
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688
Наровия сироп го използвам за мариниране на меса; слагам го на всякакви зелени салати, на ориз, след като е сготвен . Знам, че може да се разрежда и да се пие и като напитка, но аз лично не съм го правила. А на късър (салата с булгур) също го слагам.

# 841
  • Мнения: 280
Наровия сироп го използвам за мариниране на меса; слагам го на всякакви зелени салати, на ориз, след като е сготвен . Знам, че може да се разрежда и да се пие и като напитка, но аз лично не съм го правила. А на късър (салата с булгур) също го слагам.

Огромно Благодаря  Hug

Но -  Embarassed още едно въпросче  Embarassed - захар има ли в този сос.
Т.е.  за диабетно болни  вреди ли newsm78 Embarassed

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 16:33 от PaulaSS

# 842
  • Мнения: 1 934
Определено доста сладни, мисля, че има доволно количество захари и трябва да се внимава с диабета  Simple Smile

Ангелинка, ти не си го разреждала, ама аз се пробвах преди 2 лета да правя от него шербет  Mr. Green Не става за тая работа-кисел е  Grinning

# 843
  • Мнения: 280
Определено доста сладни, мисля, че има доволно количество захари и трябва да се внимава с диабета  Simple Smile

Ангелинка, ти не си го разреждала, ама аз се пробвах преди 2 лета да правя от него шербет  Mr. Green Не става за тая работа-кисел е  Grinning

Благодаря  Hug  bouquet

# 844
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Андж, марка можеш ли да препоръчаш, или не е от голямо значение. Преди беше казала определена марка пиперкова паста и сме доволни...  bouquet

# 845
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688


Първите два вида съм ги купувала по препоръка на приятели, Кнор също имат наров сироп, третият ми е носен като подарък от Бурса.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 21:34 от angelina.bgk

# 846
  • Мнения: 280


Първите два вида съм ги купувала по препоръка на приятели, Кнор също имат наров сироп, третият ми е носен като подарък от Бурса.


Ооох, аз сигурно станах историческа с този сос, но
да си кажа - моят е като вторият - само дето явно фирмата не е същата
ама , че се изразих -  Joy
в смисъл, че си има надписът :Nar eksisi sosu,
но там, където на тази бутилка пише  AKMAR - на моята пише :

NAR TAT    -

# 847
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Купих аз, вече. Crazy Благодаря, Андж!

Разликата, освен във марките, е и в процентите съдържание на наров сироп. Колебаехме се, имаше от 10, 50 и 100%. Мисля, че от първия показан вид имаше само 10%-ов, другите не съм видяла. Моят е на Doganay, 50%-ов, ще видим дали сме улучили.

Днес правих баница с купените от Лозенград вчера кори - стана чудесна.
Тези дни ще търся из темите помощ за приготвяне на кюнефе в домашни условия.

# 848
  • Мнения: 51
Купих аз, вече. Crazy Благодаря, Андж!

Разликата, освен във марките, е и в процентите съдържание на наров сироп. Колебаехме се, имаше от 10, 50 и 100%. Мисля, че от първия показан вид имаше само 10%-ов, другите не съм видяла. Моят е на Doganay, 50%-ов, ще видим дали сме улучили.


Ако намерите сто процентов сок евалла, но недейте купува разни химии.

направете си сами

# 849
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Имаше 100%-ов на Doganay. Първо мислех да взема него, после избрах 50%-овия. Какво е останалото съдържание, не знам. За другия път ще знам да взема 100%, стига да мога да вярвам на етикета.
И двата са много гъсти... Как се ползват за салати, когато са с такава консистенция? Задължително трябва да се направи отделно дресингът, предполагам, няма как да се поръси, като с оцет, примерно. Казвате, че е химия, но тук нарът е скъп плод... някой ден може и да пробвам, нека видим как ще го приемем първо.

# 850
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688
Аз не го разреждам, направо ръся. При мен трикът е да не седи в хладилника, защото се сгъстява.

# 851
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Директно го сложих в шкафа - в магазина не бе в хладилник, така че...

Андж, колко % е твоя? 10%-ния беше рядък, но този е с гъстота на гъст захарен сироп. Казваш да ръся... Crazy

# 852
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688
Ще погледна и ще пиша.

# 853
  • Пловдив
  • Мнения: 641
  :bigdance2:Eрдинч, добре си се завърнал !!!
Върти ми се от известно време в главата, хубаво пухкаво и сочно турско реване.
Реването, което си спомням съдържаше в рецептата си пшеничен грис, и беше чисто без ядки и др.
Ако си публикувал някъде подобна рецепта моля да ме насочиш

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 20:58 от makak

# 854
  • Мнения: 199
Здравейте,момичета! Ако не пиша на правилното място,моля да ме извините!  Simple Smile
Искам да помоля за рецепта(изпитана от Вас) за турска курабия - тези,които ги продават
http://varnamarket.com/index.php?id_product=991&controller=product
такива например.Много Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт