Турска кухня *5*

• 523 696
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 945
За лаз бьорейи ,за крема тези 5 литра мляко са изключително голямо количество.Ще имате мухаллеби за цял полк Mr. Green

1 л.мляко,1 водна чаша брашно,1 водна чаша наишесте,1 цяло яйце плюс жълтъците на още 4 яйца.Слага се млщкото да заври и се разбърква отвреме навреме,отделно се смесват  брашното ,нишестето и яйцата ,след като млякото е завряло черпак по черпак бавно и внимателно  млякото се смесва с брашнено=яйчената смес ,като се смесят отново се изсипват в тенджерата до завиране и сгъстяване до получаване на гъсто мухаллеби.Тук ако искате може да сложите 1 пак ванилия,.Около 15 кори за баклава , намазнени се разтилат в тавичка,крем целия-наръсва се и черен пипер-това е характерно за лаз бьорейи-отново 15 намазнени кори.Разрязва се сурова на парчета ,удобни за консумация ,отгоре се намазва с чисто масло и във фурната на 180 градуса до зачервяване.След като излезе от фурната се залива с охладения шербет ,изчаква се час-два и се сервира.

LaughingБе как ще е много , техните семейства са големи .
Тази рецепта пак е малка . Първото видео , което което гледах сложиха 1 кг. масло само , 1 тенджера крем

# 946
# 947
  • Sofia
Момичета, някъде по-напред в темата се споменаваше магазин или верига магазини в Одрин, откъдето се купуват качествени продукти. Не ми се прелистват всички страници, някой дали може да помогне с информация?

# 948
 Tari Tasartir, да не би да имаш предвид магазините Кипа?

http://kipa.com.tr/121/kampanyalar/dergiler-ve-gazeteler/21-mart … temizligi-dergisi

Можеш да погледнеш в темата за пазаруване в Одрин

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695289.585

Апропо, лирата бавно се вдига тези дни, забелязвате ли? Със сигурност се дължи на победата на Ердоган  Confused

# 949
  • Sofia
Благодаря, Кливия!
Точно това беше. Ще разгледам и темата за пазаруване.
Нещо по-специално, което го няма тук, можете ли да ми препоръчате да си взема?
Аз ще търся суров кадаиф и от сиренето за кюнефе.

# 950
  • Казанлък of all places
Наров сос.(Nar eksisi) Simple Smile

# 951
Tari Tasartir, да не би да имаш предвид магазините Кипа?

http://kipa.com.tr/121/kampanyalar/dergiler-ve-gazeteler/21-mart … temizligi-dergisi

Можеш да погледнеш в темата за пазаруване в Одрин

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695289.585

Апропо, лирата бавно се вдига тези дни, забелязвате ли? Със сигурност се дължи на победата на Ердоган  Confused

Как няма да победи . Точно преди малко гледах "Цифровой апокалипсис " и руснаците са засякли , че е невинен

# 952

Имам рецепта та за Нар шарап , това е азербайджанско не знам дали е същото : 10 л. сок от нар се вари докато стане 1/3 . Това е  Simple Smile

# 953
Аз пък търся 100% наров сок в кутия. Предполагам, че в хипермаркетите ще има  Simple Smile

Утре заминаваме за Одрин и ще потърся  Simple Smile

# 954
  • Варна
Tari Tasartir, подскажи, моля, кое сирене купуваш за кюнефе.

Аз днес ще пробвам да направя, но с моцарела, а със сигурност има "оригинален" продукт, който мога да си купя следващия път.

И в тази връзка, знаете ли колко време трае суровия кадаиф?

Кливия, в Кипа имаше 100%-ов на Доганай, но в бутилка.

# 955
  • Sofia
Ето това ще търся - досега не съм купувала: künefe peyniri

# 956
  • Варна
О, то си има конкретен "модел" Laughing
Не знаех, честно казано, сега за пръв път купих кадаиф и ще пробвам, защото харесвам много кюнефето.
Като се върнеш, моля, сподели подробности. Благодаря ти!  bouquet

# 957
Беля, мерси  Simple Smile

За мен няма значение дали кутия или бутилка, важното беше да е 100% натурален наров сок  Peace

# 958
  • Варна
Ето, Кливия:

340 грама, беше около 11 лири, доколкото помня

# 959
Беля, това не е ли сос, а не сок  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт