Турска кухня *5*

• 523 850
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 315
Споделям мнението на haksev за кюнефето. Има десерти, кебаби и други вкусотии, които за мен е неоправдано да се правят в къщи, много трудно се докарват. За съжаление кюнефето е едно от тях.

makak, с грис няма за стане според мен, защото е зърнест и сместа ще стане гранулеста.

# 316
  • Плевен
По магазините има оризов грис, 0,500 кг. около 0,80 лв./в БИЛЛА/. Дали е достатъчно ситен за казан диби.
http://www.dexterdiet.net/catalog.php?sec_id=1&cat=&obj_ … func=view_product

Ще стане, а и като съвет ако се решиш да го правиш направи си кремчето по-редичко, защото после се самосгъстява като вземе да изстива, също като при нишестетата, а може и да се замести с натурално нишесте, което не променя рецептата съществено.

# 317
В диетичните магазини има оризово брашно без да е био и е на поносима цена.

# 318
  • USA
Някой знае ли как се казва и как се прави сладкиш -подобен на баклава-триъгално парче с крем вътре? Embarassed

# 319
  • Sofia
В момента по Нова ТВ в Черешката на тортата участничката днес ще приготвя турска кухня

# 320
  • Пловдив
tumbi999. Правила съм такова нещо, което се казва крем-баклава, но го усвоихме от арменската кухня. Прави се с готови кори1-2 бр, кремът се вари от пр.мляко, ситен пшеничен грис, масло, яйца, захар./Оригиналът е с аромат на коняк/ Леко се сиропира след печенето, но не е много трайно заради яйцата, а без тях кремът изтича.

# 321
  • USA
Благодаря макак  bouquet
Тук го предлагат в Турски ресторант и за това си помислих,че е турски десерт!

# 322
Десерта го има и в Турция, дали е турски или не, не мога да кажа. Казва се Şöbiyet http://www.uzmantv.com/sobiyet-nasil-yapilir

# 323
  • София
Десерта го има и в Турция, дали е турски или не, не мога да кажа. Казва се Şöbiyet http://www.uzmantv.com/sobiyet-nasil-yapilir
Моля за превод на рецептата  Praynig когато и ако някой от вас има време   bouquet

# 324
krikri в клипа, който си дала няма рецепта. има само начин на правене (демек кое как слагаш, залепваш, подреждаш и печеш).
дай рецепта и ще я преведем   bouquet

и на мен ми хареса това. не съм го яла, но изглежда добре. това, което слага вътре разбрах, че е грис, но как се прави - не казва.

# 325
В дясно има още няколко клипчета

Şцbiyet  Yapmayı Цğrenin Научете се как се прави Şцbiyet

1.Şцbiyet nasıl yapılır? Şцbiyet  Как се прави Şцbiyet ?
2.Şцbiyet tatlısı iзin yufka nasıl hazırlanır? Как се подготвят корите?
3.Şцbiyet iз malzemesi nasıl hazırlanır? Как се прави плънката?
4.Şцbiyet nasıl şerbetlenir? Как се прави сиропа?
5.Şцbiyet yapmak iзin hangi malzemeler kullanılır? Кой са необходимите продукти?

20 броя кори за баклава
500 мл пр. мляко
2 супени лъжици грис
1 пакет ванилия
100 гр. шам фастък
250 гр. разтопено масло

За сиропа

3 водни чаши захар
2 водни чаши вода
1 чаена чаша лимонов сок

за 12-14 порции

6.Şцbiyet nasıl servis edilir? Как се сервира?
7.Şцbiyet lezzetli olması iзin nelere dikkat etmeliyiz? Какво да внимаваме, за да е вкусен Şцbiyet ?

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:51 от kaigi

# 326
  • В полето, под тепето.
Здравейте,
от почивката ни преди години, мъжът ми е запомнил едно ястие с пилешко и патладжан, нещо средно  между яхния и гювеч.
Ще пробвам някоя от рецептите тук с пилешко, вместо телешко, но все пак ако някой  се сеща за такова ястие! Laughing
  bouquet

# 327
Момичета ,срам не срам  Embarassed, но имам питанка към вас.
Днес правих супата от червена леща , но накрая цвета и стана ,нещо подобно на сиво.
Все си мисля че нещо не съм направила както трябва . Макар че изпълних рецептата от линка на 1 стр., едно към едно .
При вас какъв цвят се получава ?  Embarassed

# 328
Момичета ,срам не срам  Embarassed, но имам питанка към вас.
Днес правих супата от червена леща , но накрая цвета и стана ,нещо подобно на сиво.
Все си мисля че нещо не съм направила както трябва . Макар че изпълних рецептата от линка на 1 стр., едно към едно .
При вас какъв цвят се получава ?  Embarassed

Спокойно Simple Smile попадала съм и аз на такава леща която след увиране става сиво-зелена на цвят  Simple Smile

Понякога червеният (оранжевият цвят) се подсилва от доматена салча(пюре), червен пипер и т.н.

# 329
Суха Мащерка , ако не те затруднявам , би ли ми обяснила по колко доматено пюре и червен пипер да слагам ? Купих си 2 кг . червена леща от Турция. Това означава ,че и следващите ми супички ще бъдат с такъв цвят .
Дали да не пробвам да направя и кюфтенца ?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт