Турска кухня *5*

• 523 860
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 345
Sultan Taci трябва да има вкуса на бисквитена торта? newsm78 Така си мисля, като гледам продуктите, може би по-креместа. Peace

# 346
  • Там, където ме обичат
Дами, наскоро от Пикадили купихме кисели краставички Едже, турски, от тези дето са на грамаж, не в буркани. Просто уникални. smile3521
Дори като си мисля за тях и ми потичат слюнки.
Точно така си представям, че трябва да са на вкус истинските турски корнишони - солени, кисели и мнооого хрупкави. Никаква захар и оцет според мен.
Моля, който е правил такива вкуснотийки да сподели рецепта.

# 347
Невин,много ти благодаря за рецептата newsm10
Ще направя за свеки другия месец Simple Smile
labrex и аз мисля, че ще е като бисквитена торта, а тези бисквитки имат един много приятен аромат на банани и ванилия и мисля, че ще стане чудничко Simple Smile

# 348
labrex и аз мисля, че ще е като бисквитена торта, а тези бисквитки имат един много приятен аромат на банани и ванилия и мисля, че ще стане чудничко Simple Smile

Ahinora13, можеш ли да подскажеш малко за бисквитите, как и къде да ги открия?  bouquet

# 349
Дами, наскоро от Пикадили купихме кисели краставички Едже,
Моля, който е правил такива вкуснотийки да сподели рецепта.
Тази година реших да правя кисели краставици и трушия без да използвам аспирин , поради алергия и вредни последствия."отидох" при съседите и какво се оказа-те правят трушии без аспирин.Направих опит и тръпнех какъв ще е резултата newsm78Наскоро отворих буркан и... краставичките бяха хрупкави Laughing
Давам рецептата за един буркан-и какво се оказа комшиите слагат морска сол и възвират водата с която заливат туршията
Съставки (за 1 кг буркан консервирани)

600 гр. краставици
1 чаша оцет
2 ч.л. морска сол
1 чаена лъжичка захар
2-3 скилидки чесън

Измийте краставици.
Поставете краставиците в съда правилно. Поставете чесън, обелен между краставиците
В средно голяма купа се смесват оцет, сол, захар, разбърква се и се изсипва върху краставици,
буркана  се напълва с вряла вода.Затваря се.
Оставете буркана с капачката надолу надолу в продължение на 1 час .Оставете буркана на тъмно до 1 седмица.

# 350
labrex виждала съм ги в големите вериги, защото аз основно от там пазарувам - Била, Карфур, Кауфланд. Ето ти картинка 100% си ги виждала тук там
http://kakao.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8 … D0%BD%D0%B0%D0%BD

# 351
  • Там, където ме обичат
labrex виждала съм ги в големите вериги, защото аз основно от там пазарувам - Била, Карфур, Кауфланд. Ето ти картинка 100% си ги виждала тук там
http://kakao.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8 … D0%BD%D0%B0%D0%BD
Страхотни са!
Децата ги ядяха едно време, че и аз с тях.
Предпочитаме тези с ванилия (или натурални, не си спомням) То и без това са само 2 вида с бабан и без.  Laughing

# 352

Благодаря ти!  bouquet И аз пазарувам в тези магазини, но не съм ги виждала, просто рядко купувам бисквити, не съм им фенка, освен, ако не ми трябват за сладкиш, най-често Закуска и от тези за торти. Но сега ще знам какви да потърся. Grinning Peace

# 353
  • БГ

Благодаря ти!  bouquet И аз пазарувам в тези магазини, но не съм ги виждала, просто рядко купувам бисквити, не съм им фенка, освен, ако не ми трябват за сладкиш, най-често Закуска и от тези за торти. Но сега ще знам какви да потърся. Grinning Peace

Мммм, чудни бисквитки и ние си ги хапваме с удоволствие, но досега не съм ги включвала в рецепта, така че - благодаря за информацията!    bouquet   

labrex, в Кауфланд обикновено са до бебешките каши, пюрета и т.н., отвреме на време са в промоция по 0,99лв.   Wink

# 354
labrex, в Кауфланд обикновено са до бебешките каши, пюрета и т.н., отвреме на време са в промоция по 0,99лв.   Wink

Hug  bouquet

# 355
  • Пловдив
Момичета 1 много бърз въпрос:

Как се казваше онзи турски сладкиш, който бил/се продавал/ във вид на много тънки оризови кори,
поливаше се със подсладено прясно мляко и се поръсваше със зърна от нар??????????

Питам, защото утре отивам в Турция и искам да си го купя и да го направя в България. А нещо не можах да го намеря тук. Знам, че сме го обсъждали в някоя от темите за турската кухня. Обаче точно сега не мога да му намеря името  #Crazy  #Crazy

Беше един такъв беличък, със зрънца нар върху него. Как му е турското име?

# 356
# 357
  • Пловдив
Много ти благодаря Суха Мащерка, направо ме спасяваш!
Отдавна съм му хвърлила мерака на този сладкиш. Дано е вкусен!

bouquet   bouquet   bouquet

Къде точно в Одрин да го търся? В KIPA има ли го?

# 358
Много ти благодаря Суха Мащерка, направо ме спасяваш!
Отдавна съм му хвърлила мерака на този сладкиш. Дано е вкусен!

bouquet   bouquet   bouquet

Къде точно в Одрин да го търся? В KIPA има ли го?
Нямам информация. Не ми е позната търговксата верига Simple Smile

# 359
Може и да не ги намериш тези кори, обикновено около празниците ги пускат. Провери в Кипа и Мигрос, на една улица са. Питай за gülaç yufkası

Ако имате време отбийте се в http://www.kececizade.com, опитайте бадемли курабие.

Общи условия

Активация на акаунт