Турска кухня *5*

• 523 682
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!  bouquet
Правили ли сте локум в домашни условия? Има рецепти в нета, но не знам коя да пробвам.

# 541
# 542

Много ти благодаря!   bouquet Бях забравила, че съм срещала рецепта за локум при Ердинч.

# 543
  • Финландия

Помагаите с идеи. Имам много прясна мента. Правих касър, ментово желе и салата с домати, маслини, лук, мента и сос от нар. Ама друго не знам....

Ментата мога ли да я замразя? По тези ширини не се среща на всеки ъгъл и затова ми се иска максимум да я използвам.

# 544
Не ползвам много мента, но според мен е като другите подправки. Аз нарязвам, затварям плътно в найлонова торбичка и във фризера. По-добре става, ако подправката е суха. Правила съм и  мокра, след миене, пак става, но при замразяването нали има и вода по листенцата - после има и лед на кристалчета. Така правя дивисил, магданоз, копър, гьозум/макар че специално гьозумът ми е по-хубав изсушен/. С ментата мисля, че ще е същото. Можеш малко във фризера, малко да изсушиш и да видиш как повече ще ти хареса. Непременно надписвам торбичките, че после голямо зверене пада кое какво е!

# 545
  • Sofia
Слагала съм във фризер,като предварително е измита и изсушена.Може и да я изсушиш

# 546
Пробвай да сложиш мента в кайма или пълнени зеленчуци, на яхния с картофи много върви, на супа от картофи. Иначе ако е много, бих си я нарязала и съхранила в плик във фризера, както са те посъветвали преди мен момичетата.

# 547
  • София
От къде я намирате тази мента ? Аз само на джоджен попадам.

# 548

В Пикадили съм срещала прясна мента, както и в кварталният плод-зеленчук има прясна мента, и джоджен има. Grinning

# 549
  • София

В Пикадили съм срещала прясна мента, както и в кварталният плод-зеленчук има прясна мента, и джоджен има. Grinning

Е то по хипермаркетите са по две клончета за лев два, а понякога бъркат джоджена с мента.

# 550
Дядо Хаджия те могат и да я бъркат, но ти може да я разпознаеш Simple Smile

# 551
  • Пловдив
Здравейте!
Тази събота бях в Одрин и си купих от там дребнолистен босилек - на храстче, някакъв течен крем-халва за мазане и куп други неща, НО видях едра тученица по 1 лира за килограм да се продава на всякъде. Знам, че съм закъсняла за това, но можете ли да ми дадете някои хубави рецепти с тученица? Тя съдържа в пъти повече витамин С в сравнение с цитрусовите плодове, а и е много вкусна. Опитах я на салата в Мармарис преди години. Стори ми се нещо подобно на млечна салата.  На турски тученица е semizotu. Нещо такова беше:

semizotu salatası

Исках да си купя още в събота, но като не знам рецепти.....  newsm78
Следващия път обаче смятам да си купя/ако има/.

# 552
Не зная колко ще съм ти полезна, sylya, но погледни тук, така си я хапвам аз:
Рецепти с тученица
Има мнения, че сготвена е лигава, а и сурова все си мисля, че е по-полезна, т.е. не съм я пробвала сготвена, но може някой да каже как е.

# 553

В Метро има прясна мента.

# 554
И на пазара Димитър Петков както и розмарин и мн. други

Общи условия

Активация на акаунт