Турска кухня *5*

• 523 644
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 570
Тученицата съм правила с домат и маслини, зехтин, чесън, лимон:)
Виждала съм, че я слагат и при приготвяне на омлет:)

Аз днес се включвам с една мусака с бамя  - постна.

# 571
  • Sofia
Изглежда много вкусна,ще я направя със сигурност,обожавам постни ястия  eat

# 572
Много я уважават тученицата, аз в Турция я проядох.
Суха мащерка, аз никога не съм готвила бамя, но когато баба ми я сготви си облизвам и пръстите.
Да си покажа хрупкавата баница или :

ÇITIR BÖREK

# 573
Моля за рецепти с болгур.

# 574
Здравейте, за първи път пиша в темата, но я следя от доста време, страхотни рецепти, доста от които вече съм изпробвала, а останалите предстои да ги изпробвам Wink

Не съм срещала рецепта за грис халва, а така я харесвах на баба грис халвата, за съжаление нея отдавна я няма и рецептата така и не я узнах Sad Ще се радвам да споделите вашите рецепти за грис халва Simple Smile

# 575
Браво за темата!  Hug
Голям фен съм на турската кухня. Мисля, че това е единствената кухня, с която мога да преям, защото по принцип ям само колкото да не съм гладна.  Mr. Green
Връщам се да чета.

Странно нещо е живота! Цял живот още от дете в училище/по времето на комунизма/ ни насаждаха омраза към Турция и турците. Че били цигани, че се отнасяли зле с жените и т.н.

Странно. На мене пък никой не ми е насаждал подобни неща.

# 576

Заповядай, топчета от булгур.Топчетата ги направих от 1ч.ч булгур, 3-4 с.л брашно, черен пипер и кимион и вода около 1/2 ч.ч. (при необходимост се добавя още брашно) , ще прецениш да станат на топчета като за супа ,а не за кюфтета. Пускаш ги в сос: аз нарязах 2 глави лук на полумесеци, задуших ги в мазнина с малко водичка, после сложих нарязани чушки и накрая 3-4 обелени и нарязани на дребно домати. Пуснах малките топчета от булгур и на два пъти сложих по половин чаша вода, булгура поема. Много малко бърках. Много вкусно става.
***Забравих да напиша, че след чушките, сложих нарязаните на по едро 2бр.малки патладжани.

# 577
  • Sofia
толкова вкусно звучи...ще се пробвам да го сготвя скоро

# 578
Да попитам и аз - булгура вари ли се предварително?

# 579
  • Казанлък of all places
Залива се с гореща вода и се оставя да набъбне.

# 580
Благодаря!   bouquet

Това нещо сигурно е много вкусно! Обичам подобни доматени манджички!

# 581
  • Истанбул
Зависи какъв е булгура-ако е за кюфтета и късър е дребен и само се залива с гореща вода,ако е едър на зърна се приготвя на принципа на пилаф.

# 582

Заповядай, топчета от булгур.Топчетата ги направих от 1ч.ч булгур, 3-4 с.л брашно, черен пипер и кимион и вода около 1/2 ч.ч. (при необходимост се добавя още брашно) , ще прецениш да станат на топчета като за супа ,а не за кюфтета. Пускаш ги в сос: аз нарязах 2 глави лук на полумесеци, задуших ги в мазнина с малко водичка, после сложих нарязани чушки и накрая 3-4 обелени и нарязани на дребно домати. Пуснах малките топчета от булгур и на два пъти сложих по половин чаша вода, булгура поема. Много малко бърках. Много вкусно става.
***Забравих да напиша, че след чушките, сложих нарязаните на по едро 2бр.малки патладжани.

Благодаря за рецептата, тъкмо се чудех на един булгур в магазина Wink

# 583
Сто на сто е коментирано в някоя от темите, но... някой случайно да знае как се прави оня кашкавал на конците (или поне как му е името, да мога да се разровя за рецепта)?

# 584
Сто на сто е коментирано в някоя от темите, но... някой случайно да знае как се прави оня кашкавал на конците (или поне как му е името, да мога да се разровя за рецепта)?

dil peyniri, но нямам идея как се приготвя  Laughing

Рецепти с булгур: кюфтета с леща и булгур, пълнени пиперки/домат/тиквички вместо с ориз с булгур, супа езо гелин Simple Smile

Скоро приготвих сок от червен босилек (  Reyhan Şerbeti). Много ми допадна! Споделям:

Sweet basil syrup by drythyme, on Flickr

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 14:39 от Суха Мащерка

Общи условия

Активация на акаунт