Турска кухня *5*

  • 522 542
  • 1 748
  •   2
Отговори
# 660
  • Мнения: 4
Да ви попитам, любители на турската кухня, откъде да си купя хубав турски кадаиф, тъй като смятам да правя кюнефе?
И аз ще се следя за отговор (за София), че от 1 година ми се яде такова нещо.  Mr. Green
Последно съм купувала от арабските магазини на женски пазар.

# 661
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
Пресен?

# 662
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Аз го правих веднъж с оризово фиде,накиснах го във вряла вода и омекна,също е фино като кадаиф

# 663
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
здравейте, в одрин ядох пържен дроб и страшно ми хареса. знаете ли как се прави?

И аз се интересувам от рецепти с дроб. Ще следя.

# 664
  • софия
  • Мнения: 379
здравейте, в одрин ядох пържен дроб и страшно ми хареса. знаете ли как се прави?

И аз се интересувам от рецепти с дроб. Ще следя.

дано някой знае. то е телешки дроб, нали?

# 665
  • Мнения: 2 201
Дали е дроб по албански (паниран с брашно)?



http://www.youtube.com/watch?v=vnZgH3rDpVM

# 666
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688
Джигер тава е ястието на Одрин.

# 667
  • Мнения: 2 201
 Laughing не знаех, но като гледам рецептите особена разлика няма:)

http://www.dokuzuncubulut.com/index.php/et-yemekleri/308-cigertava.html

http://www.netd.com/netd-ozel/mutfak/yoresel-yemekler/edirne-tav … eri-nasil-yapilir

http://www.sbs.com.au/food/recipes/edirne-style-fried-lamb%E2%80 … -salad-ciger-tava

Докато търсех инфо разбрах, че в османската империя еничарите са се хранели с ciger tava...

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 23:36 от Суха Мащерка

# 668
  • софия
  • Мнения: 379
значи това е агнешки дроб? не разбрах много, че съм зле с езиците. просто се панира с брашно, нали?

# 669
  • Мнения: 4
Извинявам се за късния отговор.Да пресен кадаиф.Имаше при тези на Симеон в хладилниците,но казаха ,че понякога имат проблем със зареждането.Дано да съм била полезна.

# 670
  • Мнения: 2 201
значи това е агнешки дроб? не разбрах много, че съм зле с езиците. просто се панира с брашно, нали?
Може и телешки
За 1 кг дроб  - изчистен, измит и нарязан на тънки парчета (видно от снимки)се смесва с 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и престоява в хладилник една нощ. Панира се с брашно и се пържи в силно нагорещено олио (в дълбок съд, разбърквайки с лъжица, шиш, за да не се слепват парченцата) за около 1 минута. Посолява се след като за изпържени парчетата.
За да се получи добро ястие, освен качеството на дроба, важно е било да се пържи в слънчогледово олио произведено в района на Одрин.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%9Fer_tava

http://www.gezipgorduk.com/wp-content/uploads/2009/05/cigerci_niyazi_usta.jpg

# 671
  • Мнения: 573
За дроба стават и агнешки и телешки дроб. За първи път срещам рецепта със сода, лично аз не виждам смисъл от нея, защото се реже много тънко. Аз му слагам червен лютив пипер и сол, после брашно и го пържа. Понеже е нарязан наистина много ситно става бързо.

# 672
  • Мнения: 8 426
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но да попитам: как се прави печена дюля? (наскоро ходих в Пловдив и в кафенето на Джумаята ядох такава - беше без семенната част и без люспата, сякаш беше цяла и на цвят беше с приятен карамелено-червен цвят). Аз пекох цяла (както ябълка), но не получих същия резултат, моята остана стипчава, а тази, която ядох беше сладка.  Sad  Ще съм благодарна, ако някой знае как се приготвя и сподели.   bouquet

# 673
  • Мнения: 6 217
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но да попитам: как се прави печена дюля? (наскоро ходих в Пловдив и в кафенето на Джумаята ядох такава - беше без семенната част и без люспата, сякаш беше цяла и на цвят беше с приятен карамелено-червен цвят). Аз пекох цяла (както ябълка), но не получих същия резултат, моята остана стипчава, а тази, която ядох беше сладка.  Sad  Ще съм благодарна, ако някой знае как се приготвя и сподели.   bouquet
Друг сорт дюли са по всяка вероятност.

# 674
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
И мъжа ми ял печена дюля,но в гръцко...и ме накара да пека в къщи,но не се получи,разпука се,стана като пюре,киселееше,а доста захар бях сложила....И затова си мисля,че може би ги варят в гъст захарен сироп и след това леко ги запичат да се карамелизират  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт