Турска кухня *5*

  • 522 542
  • 1 748
  •   2
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Аз заменям ориза с него,става много вкусно...последно готвих тиквички и пълнени чушки.Правя и ашуре или си го хапваме сварено със захар,както жито се приготвя

# 646
  • Мнения: 573
С едрия булгур се прави основно пилав, има линк на първа страница, става и за пълнене. Този за кюфтета е от ситния, това с каймата се казва чий кьофте. Правят се също ичли кьофте, мерджимек кьофтеси, късър и т.н. Ашурето в Турция се прави с грухна пшеница.

# 647
  • Мнения: 573
Благодаря на всички за информацията   bouquet  Мащерке  Hug

# 648
  • Мнения: 6 217
Аз заменям ориза с него,става много вкусно...последно готвих тиквички и пълнени чушки.Правя и ашуре или си го хапваме сварено със захар,както жито се приготвя
Става също и смесен с ориз, тоест заменя се само част от ориза.

# 649
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Днес сготвих цели малки домати с булгур на фурна/може и на котлон/,много вкусно стана,добавих и малко сушени домати и риган

# 650
  • Мнения: 2 201
Аз със ситния булгур (за кюфтета) правя супа(езо гелин) и кюфтета от червена леща. Салатки - табуле, късър. Icli kofte e нещо много вкусно  Laughing но не съм правила...Simple Smile
Едрият може да се използва за пълнене(пипер, тиквички, патладжан, домат), сарми като пилав както са казали вече.
На мен ми харесва много на вкус ( а и е по-полезен от белият ориз).
Доли убедена съм, че много вкусно се е получило ястието:)

# 651
  • Мнения: 3 743
Гледах и се чудих аз в магазина, защото има толкова видове булгур, поне 3 бяха и накрая взех от най-едрия, че най ми заприлича на ориз hahaha

Суха мащерка, може ли да помоля за рецептата за супата езо гелин и кюфтетата от червена леща, ако не те затруднявам Praynig

# 652
  • Мнения: 2 201
Гледах и се чудих аз в магазина, защото има толкова видове булгур, поне 3 бяха и накрая взех от най-едрия, че най ми заприлича на ориз hahaha

Суха мащерка, може ли да помоля за рецептата за супата езо гелин и кюфтетата от червена леща, ако не те затруднявам Praynig


 Hug

Супа езо гелин Има и на първа страница рецепта.

Кюфтета от червена леща и булгур Много ги обичам, понякога не ги правя на кюфтета, а ям сместа без да съм я "оформила" на кюфтета. Вкусно ми е:)

# 653
  • Мнения: 3 743
Гледах и се чудих аз в магазина, защото има толкова видове булгур, поне 3 бяха и накрая взех от най-едрия, че най ми заприлича на ориз hahaha

Суха мащерка, може ли да помоля за рецептата за супата езо гелин и кюфтетата от червена леща, ако не те затруднявам Praynig


 Hug

Супа езо гелин Има и на първа страница рецепта.

Кюфтета от червена леща и булгур Много ги обичам, понякога не ги правя на кюфтета, а ям сместа без да съм я "оформила" на кюфтета. Вкусно ми е:)

  bouquet  bouquet  bouquet

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
С едрия булгур се прави основно пилав, има линк на първа страница, става и за пълнене. Този за кюфтета е от ситния, това с каймата се казва чий кьофте. Правят се също ичли кьофте, мерджимек кьофтеси, късър и т.н. Ашурето в Турция се прави с грухна пшеница.



Може ли рецепта за чий кьофте  Praynig

# 655
  • Мнения: 40
Здравейте,
от доста време ми се яде кадаиф и наскоро попаднах на една рецепта за кадаиф с млечно-яйчен крем.
В общи линии използва се от готовия кадаиф в тавичките, който се намира по магазините, сиропира се, след като престои 1-2 часа се разделя на 2 части. Едната част се слага във форма, поръсва се с канела и орехи, отгоре се изсипва крема, а върху него останалата половина от сиропирания кадаиф.
Престоява в хладилник.

Та въпроса ми е - някой правил ли е подобно нещо и дали е доволен от резултата?  Grinning

# 656
  • софия
  • Мнения: 379
здравейте, в одрин ядох пържен дроб и страшно ми хареса. знаете ли как се прави?

# 657
  • Мнения: 114
Да ви попитам, любители на турската кухня, откъде да си купя хубав турски кадаиф, тъй като смятам да правя кюнефе?

# 658
  • Мнения: 293
Да ви попитам, любители на турската кухня, откъде да си купя хубав турски кадаиф, тъй като смятам да правя кюнефе?
И аз ще се следя за отговор (за София), че от 1 година ми се яде такова нещо.  Mr. Green

# 659
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
Кюнефе се прави с пресен кадаиф, такъв аз в България не знам да има..., но пък може и вече да внасят...

Общи условия

Активация на акаунт