Турска кухня *5*

• 521 354
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 650
Като вид кекс да, но беше кафяв на цвят, сусама не се виждаше на поръхността, и определено беше сиропиран, но не както баклавата, а сиропиран сладкиш като риването.

щом е бил кафяв, какао усещаше ли се?
за сиропа, не е ли стандартна рецептата Peace

# 1 651
Здравейте,
вчера си купих от Одрин пакет с нещо като особен вид да кажа юфка. Прилича на малки парченца нарязани пресни кори за баница - квадратчета със страна 1 сантиметър. Знае ли някой как се готви?

# 1 652
Така, щакто го описваш, прилича да е юфка за мантъ. Квадратчетата се пълнят с кайма или сирене и се слепват като бохмички. Варят се за кпатко и се поливат със сос от запърж.  масло, черв. пипер и кис. мляко... Simple Smile

# 1 653
  • Пловдив
И аз ги видях тези квадратчета в Одрин, но не си купих. Мисля че са мънички за мантъ, те са около 1 см. Продавача каза доколкото разбирам, че може да се готвят като макарони или да се слагат в супа.

# 1 654
И аз ги видях тези квадратчета в Одрин, но не си купих. Мисля че са мънички за мантъ, те са около 1 см. Продавача каза доколкото разбирам, че може да се готвят като макарони или да се слагат в супа.

На пакета не пише ли как се казват

# 1 655
  • Пловдив
Те не са във фабричен пакет, бяха на пазара, в обикновен найлонов плик, до корите и другите тестени неща, до едно такова същото на квадратни пръчици дето му казват нещо като  еришле 

# 1 656
Миналата година ми донесоха турски кори за баклава . цък . Прекрасна ,уникална баклава се получи,от нета намерих много сплучлива турска рецепта с орехи и шам фастък.Но тая година ми донесоха 2 пакета ,пак по 800 гр и   корите са и за баклава и за бюрек .Ето какво пише (не зная турски ,затова ви моля за съвет )
 Hastel
 Baklavalik ve Boreklik
 Yufka
 800 gr-44бр.кори
 Притеснявам се ,че корите са и за бюрек и според мен не могат да са толкова фини и за баклава( а може и да бъркам ) , а аз  за това ги поръчах само за баклава .С единият пакет си мисля за тиквеник и баница ,но за баклава ,  newsm78дано да се намери някой ,който е използвал тия кори .Ох ,искааам турски кори само за баклава . Praynig Praynig

# 1 657
  • София
Щом са 44 броя, как няма да са фини?Точно за баклава са идеални!
Нашите пакети са с по 18 броя и ги пише, че са фини.
Правила съм с турските кори- няма по- хубави!

# 1 658
  • Пловдив
Сигурно са фини и ще стане невероятна баклава, имам и аз едни купени в хладилника и отидох да ги погледна, пише за баклава 800 гр. 47бр. плюс минус 3 бр. така че действай.

# 1 659
Някой да има рецепта/линк за Bürgü böreği ? Вчера го чух в един филм , а не ми излиза

# 1 660
Търся рецепта за чили сос. Ядохме го в турски ресторант в Англия и не знам турското име. Нещо като лют доматен сос.

# 1 661
  • Русе
Някой да има рецепта/линк за Bürgü böreği ? Вчера го чух в един филм , а не ми излиза
Потърси го по- скоро като burgu, без точките.

# 1 662
  • Sofia
Има едни турски кори за баклава в Била.
Някой пробвал ли ги е?
Имате ли изпитана рецепта за баклава?

# 1 663
Има едни турски кори за баклава в Била.
Някой пробвал ли ги е?
Имате ли изпитана рецепта за баклава?
Не знам дали за тези кори пишеш.Ако са същите ,аз ги видях в Пикадили ,мисля ,че бяха 350 г (12-14бр. в пакет) и продавачката ми каза ,че са производство на Брезово,нищо че пише на турски. newsm78 Моите кори са турски -800г и са 44 плюс -минус 2 бр.и ако искаш ,ще ти пусна рецептата на турски език ,който не владея ,но Гугл ми помогна ,а и направх малко изменения. Peace

# 1 664
  • Sofia
Точно такива бяха! Значи да не разчитам, че ще са като турските, защото те и българските са по 15-16 в пакет от 400г.

Общи условия

Активация на акаунт