Турска кухня *5*

  • 521 347
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Русе
  • Мнения: 8 807
CM ,аз имам 2 пакета по 800гр.кори за баклава и бюрек ,( така пише на пакета) така че с единият пакет ще правя баклава ,но с др.пакет от800г се чудя какво да
 направя ,та затова реших да е тиквеник  и баница .Дали да не купя бг.кори за тиквеник. newsm78
Вики_1974 ,благодаря за превода,както и нa CM.   HugИ аз не знам вече какво да правя .. Mr. Green
Както писах в по-горен пост, щом на пакета пише, че стават за бюрек-баница, значи ще станат и за тиквеник.

# 1 681
  • Мнения: 9 992
Възможно е да има влияние от кавказката кухня..

ето една рецепта на английски https://www.giverecipe.com/acuka-the-walnut-sauce/

като tomato and pepper paste са domates salçası и biber salçası (ако ги търсиш)

3 с.л пиперена салца
1 с.л доматена салца
1/2 ч.ч зехтин
1 ч.ч орехи смлени на едро/счукани
4 скилидки чесън
2 чаени лъжички кимион (ама ми се струва много това)
черен пипер и суха мащерка. Всичко се смесва. Обикновено го сервират с хляб да се маже отгоре.

Виждала съм и да запържват продуктите но тази рецепта е просто да се смесят без топлинна обработка.


Mного благодаря. bouquet Hug Те кьопоолуто май го правят с кимион и не ме учудва. Ще пробвам и ще дам отзиви.

# 1 682
  • София
  • Мнения: 8 495
  Момичета ,които се справяте с турски език ,моля ви за помощ.   PraynigИскам да направя тиквеник с турски кори за баклава ,( имам  2 пакета ,всеки по 800г) гледах в нета цял ден   и мисля ,че това е най-удачна рецепта за мен(изглежда съседите не правят баница с тиква ),но тя е почти ,като нашият тиквеник .Не искам превод на цялата рецепта ,а единствено колко е броят на корите на пакета и най-важното по колко бр.се  използват в конкретната рецепта за едно руло . а ако ми дадете други идеи...благодаря ви ! Hug

Май са по 4 кори.

# 1 683
  • Истанбул
  • Мнения: 332
Да,слагат се 4 кори една върху друга.Корите за баклава са изключително тънки,затова 4 броя.И sade soda означава едно шише малко около 200 мл газирана вода.

# 1 684
  • Мнения: 727
Намерих някаква диарбекирска манджа ( само съм я копирала )
metune
500 gramm myasa
3 krupnih baklajana
3 pomidora
3 pertsa (sivri biber)
3-4 zubchika chesnoka
2 st.l sumakha
sol, perets, ostraya paprika po vkusu
objarit na nebolshom kolichestve rastitelnogo masla myaso narezannoye nebolshimi kubikami, dobavit nemnogo vodi i potushit poka voda ne isparitsa, dobavit narezanniye kubikami ovoshi(baklajani, perets i ochishenniye pomidori)
posolit i poperchit nakrit krishkoy i potushit, blije k gotovnosti dobavit chesnok i sumakh

# 1 685
  • София
  • Мнения: 8 495
Намерих някаква диарбекирска манджа ( само съм я копирала )
metune
500 gramm myasa
3 krupnih baklajana
3 pomidora
3 pertsa (sivri biber)
3-4 zubchika chesnoka
2 st.l sumakha
sol, perets, ostraya paprika po vkusu
objarit na nebolshom kolichestve rastitelnogo masla myaso narezannoye nebolshimi kubikami, dobavit nemnogo vodi i potushit poka voda ne isparitsa, dobavit narezanniye kubikami ovoshi(baklajani, perets i ochishenniye pomidori)
posolit i poperchit nakrit krishkoy i potushit, blije k gotovnosti dobavit chesnok i sumakh

Това не е на турски език, най-малко на диарбекирски диалект. Това е някаква версия на славянски език.

# 1 686
  • София
  • Мнения: 18 256
На руски е рецептата.
С 2 думи нещо като мусака с патладжан, но с парчета месо.
Ако има интерес мога да я преведа.

# 1 687
  • Мнения: 727
Намерих някаква диарбекирска манджа ( само съм я копирала )
metune
500 gramm myasa
3 krupnih baklajana
3 pomidora
3 pertsa (sivri biber)
3-4 zubchika chesnoka
2 st.l sumakha
sol, perets, ostraya paprika po vkusu
objarit na nebolshom kolichestve rastitelnogo masla myaso narezannoye nebolshimi kubikami, dobavit nemnogo vodi i potushit poka voda ne isparitsa, dobavit narezanniye kubikami ovoshi(baklajani, perets i ochishenniye pomidori)
posolit i poperchit nakrit krishkoy i potushit, blije k gotovnosti dobavit chesnok i sumakh

Това не е на турски език, най-малко на диарбекирски диалект. Това е някаква версия на славянски език.

На руски е жената  е омъжена в Дияр Бекир

# 1 688
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Аджика е от кавказката кухня ...

направих го за Бъдни вечер, без чесън, но с орехи.
прие се много добре. супер вкусно.

# 1 689
  • София
  • Мнения: 711
Честита Коледа!
От много време ми се искаше да направя баклава от ядки и каймак и ето - успях да купя каймак.
Проблема е , не намирам рецепта за баклава с каймак.
Ще съм много благодарна , ако имате опит да споделите подобна рецепта на баклава с каймак!
Много благодаря! bouquet bouquet bouquet

# 1 690
  • Мнения: 316
Честита Коледа!
От много време ми се искаше да направя баклава от ядки и каймак и ето - успях да купя каймак.
Проблема е , не намирам рецепта за баклава с каймак.
Ще съм много благодарна , ако имате опит да споделите подобна рецепта на баклава с каймак!
Много благодаря! bouquet bouquet bouquet
Според мен, каймака - това е сметаната, която се слага при сервиране,  отгоре върху готовата баклава или кюнефе. Поне, аз така съм ги хапвала в Туция - "баклава с каймак" или "кюнефе с каймак".

# 1 691
  • Мнения: 727
Сега четох за şırdan ...шерденчета по всяка вероятност  и викам чакай да видя какво е  #Crazy



Обаче не е гледка за слабонервни

# 1 692
  • Мнения: 1 656
Здравейте, в турско заведение ядох крем супа лещА, но налютяваше.С каква  люта подправка е според вас?

# 1 693
  • Мнения: 1 381
Лют червен пипер

# 1 694
  • София
  • Мнения: 561
Имат и люто чушково пюре( аджъ бибер), което добавят в лещата.
Аз много го харесвам, по 1 ч.л. се добавя и придава леко пикантен вкус
и хубав червен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт