Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 790
  • 778
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Явно страничните действия на лекарството са различни при всеки. Може би зависи от организма. Аз чаках това разстройство, но не - при мен не се прояви. Със стомаха същонямам проблем.

При мен страничните реакции са чуство за ситост през целия ден, липса на апетит и отпадналост.

# 16
  • София
Как сте момичета?

Аз стигнах дозата 2х1 от 850 . Третият прием го изпускам защото не закусвам а без храна не смея да погълна хапчето. Мисля, че организма ми свикна със Сиофора, защото вече се чуствам по-добре а и килограмите вървят надолу Simple Smile

# 17
  • София
Аз днес ще стигна до 3х500мг. Това ми е паксималната доза за първият месец. След това ще трябва до 3 до 1000 да стигна. Спрях Лимфомиозота, имах усещането, че от него ми е неразположенито в корема и за сега така излиза. Главоболие имам от време на време, но не е като първия път.

# 18
Аз съм на 3.450 метфогама стомаха спря да ме боли .само кръвното още е нагоре надоло.Надявам се тези почивни дни прекарваики на чист въздух и това да се нормализира.Успех на всички дано за лятото сме красиви и вталени.

# 19
Аз съм на 3.450 метфогама стомаха спря да ме боли .само кръвното още е нагоре надоло.Надявам се тези почивни дни прекарваики на чист въздух и това да се нормализира.Успех на всички дано за лятото сме красиви и вталени.
Ева, откога си на метфогама? имА ЛИ РЕзултат върху килограмите?

# 20
Момичета, бях писала, че спрях Сиофора преди два - три месеца. После не можах да започна, ставаше ми лошо. Днес спуснах изследвания - кр.захар 6,95 на гладно. Май пак трябва да го почвам.... Я кажете по каква схема започвате. Аз първия път го почнах от раз, без проблеми, но сега не се получава.

# 21
  • София
Дъждовно време, започваш с полвинка табл. вечер 1 седм. и увеличаваш с полвин таблетка на седмица :2х полвинка втората седмица, 3хполвинка през 3та седмица и така докато достигнеш предписаната доза. спирането пак трябва да е по същата схема, но в обратен ред. Метформинът драстично се намесва в работата на черния дроб затова резките въвеждания/спирания са ненужен стрес, който трябва да му го спестим. При плавно въвеждане се минимизират и неприятните странични ефекти.

# 22
neba, благодаря ти! В стремежа си да игнорирам проблема, аз спрях хапчетата изведнъж. Мислех си, че така и ще ги почна  smile3538

# 23
И аз съм в отбора  Laughing
Запис за да Ви следя

# 24
Mомичета,  доста ми е трудно втория път. Започнах с 1/2 вечер. И всички неприятни усещания ги отдавам на Сиофора, но  newsm78 ... Някой усещал ли е мравучкане, болки в мускулите на краката? Много е гадно. Иначе за световъртежа е ясно.

# 25
  • в колонките
Някой усещал ли е мравучкане, болки в мускулите на краката? Много е гадно.

Аз,  Peace.Много често имам и крампи,особено нощно време,но ги отдавам на интензивното кардио,не на Глюкофажа. Същите симптоми ги имах и преди да ми открият диабета.  Hug

# 26
На метфогамата съм 1месец страничните отминаха сваля с бавно имаи търпение.Бавното сваляне е за предпочитане иначе бързо се връщат назад нещата.

# 27
  • София
Ако наистина става дума за крампи, то се дължи на недостиг на магнезий в организма. При диабетиците това се наблюдава често, магнезият се изхвърля лесно при уриниране, а и при стрес. 2 год. вземах мултивитамини с 200мг, но пак имах крампи , а магнезият ми беше под долна граница. Сама си назначих магнезий, и оплакванията ми изчезнаха. Спрях магнезия и пак започнаха, на мен даже и окото ми играе. Та сега си го вземам редовно и то в по-големи дози. Ползвам и магнезиево олио.

Виж мравучкането е друга работа- първото, което ми идва на ум е полиневропатия. Такива са първите и симптоми. Но такива увреждания настъпват при дългогодишен неконтролиран диабет. Не ми се вярва да е това. Дъждовно време- каква ти е диагнозата и имаш ли проблем с кр.захар? Могат да се направят тестове при невролог за да се изключи тази вероятност, а за лечение се изписва АЛК 600мг за 3м., 3м.- почивка и после пак 3мес. Алфалипоевата киселина е универсален антиоксидант и е чудесна за превенция.

Колкото до замайването, проконтролирай си каква ти е кр. захар в такива случаи. Дали е хипогликемия.
И дори да достигнеш по-бавно до оптималната доза, не увеличавай приема догато не свикнеш с предходната.

# 28
  • в колонките
     " Мравучкането" може и да е от разширени вени.  Peace

# 29
neba, аз пих Сиофор няколко години безпроблемно, но го спрях на своя глава. Диагнозата ми е ИР. Кр. захар ми се вдига до гранични стойности, когато не пия Сиофор. Онзи ден беше 6,9. Сега започнах по 1/2 вечер и след второто хапче усещам мравучкане. Не е от вените, защото е и по ръцете. Когато пробвах да започна с цяла таблетка преди 20 -тина дни получих ужасни крампи. Спрях го веднага - мина. Сега се чудя дали да продължавам или да ходя на ендо. Иначе и аз пия магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт