Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 882
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Ох, тези 56% са им точно по указанията, но тези указания са доста остарели Rolling Eyes А и за човек с ИР са направо погрешни #2gunfire Няма как да се подобри наистина положението при 56% въглехидрати, дори и да са бавни. При повечето хора не действа този вариант, а действа вариантът с ограничаване на общото количество въглехидрати. Ако говорим за проценти, може би максимумът да е 15-20 от калориите за деня. Но по-добре е да се говори за грамове - добра цифра в този случай е 50 грама/ден. Може да се започне от това количество и да се види как се развиват нещата. Ако отслабването върви добре, няма нужда да се увеличава количеството. Ако не върви добре, тогава може да се намали още. А по-нататък, евентуално след нормализиране на теглото, може да се увеличат малко въглехидратите, примерно до 70-80 грама/ден, и да се види как влияе това количество - дали започва връщане на свалените килограми. Ако може да се поддържа теглото с това ново количество - чудесно. Ако не, се пробва с по-малко количество, например 60-65 грама (ако във фазата на отслабване са били 50).

А за да не се правят непрекъснато сметки, може да се пробва така: за отслабване се набляга на зеленчуците като източник на въглехидрати. Плодове - по малко и не много често. После, след като е постигнато желаното тегло, може да се пробва да се увеличат плодовете или например картофите или оризът.

А колко омега-3 взимаш? newsm78 Не вярвам да са ти много.

# 616
  • Бургас
Виланела,отсъствах доста и не съм писала,но се радвам че  Cioccolata и  Jana Ina са тук с безценните си съвети  Hug     bouquet 
При мен от неправилно хранене,толкова ми  е прецакан обмена на веществата,че дори плодове ям рядко.Веднага задържам течности от тях.Млечните също спрях за известно време,че от тях сега качвам за дни.Надявам се,че както са те посъветвали момичетат си се "отбила" в темичката за ВМ-НВХ,че тук бая оспамихме вече,но си заслужава,ако поне един човек се запали по режима,защото той наистина помага и то за много повече неща,отколкото човек предполага
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721816.0;topicseen

# 617
Виланела, изобщо не ме учудва мнението на лекаря ти!  Peace
По принцип метформина е за диабетици, но да, те пият по 2-3 гр на ден, а при нас би могло да се повлияе и с по-малко. Нарочно пиша "би могло", защото това не е задължително. При мен до 1500мг нищо не се случи, т.е. състоянието ми се влоши още повече. Лекарят поиска да пия по 3000мг дневно, защото лекарството било напълно безвредно и той "си го порка всяка година преди морето, за да поотслабне", а на мен явно дозата ми е ниска. На въпроса ми как да се преборя с вечното разстройство, отговора беше, че това било целта - да съм често в 00 и да отслабна.  Stop
При теб това, което е ясно е, че имаш затлъстял черен дроб, който трябва да оправиш в следващите 3-6 месеца и ако тогава още има завишени стойности, тогава е добре да отидеш на консултация при гастро. В момента той няма какво да ти каже, освен да ти изпише хепатопротектори.А ако е от по-модерните лекари може да ти изпише и изопринозин да попиеш.  Laughing
Черния дроб може да затлъстее и от прекаляване с млечни, както и с плодове и въглехидрати (най-вече бяла захар и вяло брашно). За това като първо тези храни се изключват. Същото се отнася и за пикочната киселина, като при нея трябва да се внимава и с дневния прием на белтъчини. Wink Много е важно да приемаш достатъчно полезни мазнини, за да разбере черния ти дроб, че има достатъчно и няма нужда да ги складира!  Peace
И аз питам като Шоки - колко Омега взимаш? Аз на моя затлъстял на времето дроб му давах по 2гр. всяка вечер.  Mr. Green
Питала си и за Глюкофаж и Сиофор - Глюкофаж се води по-лесно поносим, но той е и с по-леко биологично действие от Сиофора. Сиофорът има най-силно действие, но при него се срещат и най-често странични ефекти. Това е обяснение на моето ендо. Peace

# 618
  • София
Аз съм взимала Глюкофаж и шест месеца съм била с разстройство без прекъсване. След това ми свикна организма, но стигнах до 2500 мг. Иначе ми бяха изписани 3000 мг, но с тази доза ми ставаше доста зле и много за кратко я взимах. Сега пак започнах с метформин и ми изписаха Метфодиаб, уж не давал странични ефекти, но при 1000 мг започват пак същите истории с разстройство, гадене и е страшна работата.

# 619
Добре, но ако приемаме по 50 гр въглехидрати на ден, това са малко над 4 ХЕ (1ХЕ = 12гр. въглехидрати). Режимите за отслабване на диабетици със свръхтегло, дори строгите, се въртят около 10-14 ХЕ дневно, по наблюдения над близки и познати. От толкова нисък прием на въглехидрати несъмнено ще се повлияе човек - казвам го от опит- преди 5 години, когато все още бях напълно здрава, за 3 месеца на 12 ХЕ на ден свалих без капка усилие, ограничение или спорт точно 10 кг и не съм се ограничавала във вида храни или мазнините, само смятах и разпределях количеството въглехидрати. След постигането на оптималното ми тегло организмът ми от само себе си застопори и дълго време си поддържаше това здравословно тегло. Сегашните ми опити за режими включват 9-10 ХЕ дневно, т.е. дори по-малко, плюс 2х850 мг на ден метфогама, и нищо. И въпреки това 4 ХЕ ми се виждат доста радикално решение, но ако алтернативата е болна и дебела ще трябва да се прибегне към нещо такова.  Confused

# 620
Ами, по начало броят хлебни единици е базиран на съвременните схващания, които пък са в посока високовъглехидратно хранене, но с бавни въглехидрати. Това е остаряло схващане. При мнозинството от хората този вариант не дава желаните резултати (намаляване на теглото и нормализиране на показателите), докато нисковъглехидратното хранене дава много добри резултати при повечето.

# 621
Шоки, ние не ядем ли по 50-100гр. въглехидрати от зеленчуци, млечни и плодове? newsm78

# 622
Jana Ina, зависи Sunglasses Моите обикновено са 50-60, понякога се качват и до 70-80. Особено в дните, когато ядях авокадо, се качваха до 70-80, защото то съдържа доста въгл., макар и повечето да са фибри. (започнах да въвеждам във Фитдей, защото следя някои неща - не толкова въглехидратите, нито калориите, колкото витамините и минералите, но сигурно няма да продължа още дълго) Важното е всеки да види какъв диапазон е най-подходящ за него. При някои спокойно ще си работи вариантът 50-100, но при други ще трябва да се слезе под 50. За по-сериозни случаи е добре направо да се започне с дневно количество до 50. Ориентировъчно може да се каже, че ако се набляга на зеленчуците и не се прекалява с млечните, въглехидратите са 50-60 грама на ден.

# 623
Да, то и при мен са до 50 на ден, но исках да се спомене и тук, за да не си помисли някой, че само месо и яйца ядем!  Laughing

# 624
Четох за диетата, за която сте писали преди време, mis_val беше постнала линкове в Хашимотото.
Не знам кои методи за остарели, кои са новите методи ( преди години спазвах диета за черния дроб след Хепатит, която сравнявайки сега с написаното в НВХ-ВМ, няма нищо общо - явно това ще да е стария метод), но не е за мен тази диета. Някак не мога да се насиля да хапвам разрешените храни за диетата-режима, или както там се нарича, а да огранича забранените. Вярно, че си е за моето здраве, но не мога.

Явно при различни хора, различни режими на хранене водят до добри резултати, или поне така си мисля. Друг е въпросът кой колко е здравословен и какво води след себе си.
Един приятел от две години не яде месо и млечни продукти. Всеки ден хапва сурови ядки, овесени каши, боб, леща, изделия от пълнозърнести брашна, от соя, разни семена, кълнове, зеленчуци и т.н.и т.н.
По показатели е в отлично здраве и се чувства така.

За себе си ограничавам някои неща, но не мога напълно да изключа от менюто си дадени храни и да наблегна на такива, които по принцип не ям.

И да се похваля с още едно свалено килце. Едно е, ама отдавна кантарът не мърдаше, та от седмица се е кротнал на едни килограми, дори и след хранене.
Станаха - 8.

# 625
  • София
Merelenda , можеш ли да напишеш примерно меню за деня по режима, който сразваш

# 626
Merelenda , можеш ли да напишеш примерно меню за деня по режима, който сразваш
Да ти кажа, едва ли ще мога, защото нямам определени храни, които да ям. Отначало си бях съставила едни таблици с храни, кое да избягвам, кое да ям, но така не ми се получиха нещата.
Гледам да имам 3 основни хранения дневно, 2 междинни, като напоследък вечерята ми се измести към следобедната междинна закуска. Дневно около 1500-1700 калории да ми се събират.
Избягвам продукти от бяло брашно, бяла захар и бял ориз ( за ориз и бяла захар - силно казано избягвам, защото по принцип не ги и ям). Избягвам най-вече бялото брашно.
От около 10 дена замених всякакви пълнозърнести брашна с брашно от лимец и си правя хляб с него.
Денят ми започва с лъжица ябълков пектин разтворен във вода.
Хапвам - варени яйца, сирене, кашкавал, млечни продукти, маслини, домати, краставици - през деня. Долу - горе това ми е храната. Някой друг плод ако се объркам.  Laughing Вече няма ягоди, а те са ми любими, та не се спускам много на плодове. Повече на зеленчуци.
Вечер или късния следобед - месо и салата.
Сладкишите - дори не знам да ги отбелязвам ли, защото ще е пресилено ако кажа, че ям. На 10 дена я опитам парче домашен кекс или нещо подобно за закуска, я не. Изключително рядко. Просто не изпитвам нужда. Обичам тъмен шоколад, но и да ме пита някой не бих си спомнила кога последно съм яла.

Не избягвам нито картофи, нито зрял боб, леща и разни манджи, но ги ядем рядко. Особено в жегата сега. Но гледам да ги ям обедно време. Пици, спагети, и преди съм хапвала веднъж на 2-3 месеца, та тях дори не ги вписвам в менюто.
Та менюто през деня ми е млечни, салата и хляб от лимец, а вечерята месо и салата.
Едва ли ти помогнах, но общо взето - това е.
Получава се по-често хапване на малки порции и по-ранна вечеря.
Не съм си наложила да се лишавам от нищо, освен от бялото брашно. То ми е най-важното на мен. Hug

# 627
Момичета от  месец и  половина  ми  откриха  Хашимото   ,  боря  се с  килограмите   ....  но не става  . Имам  два  въпроса:
1.  Мога ли да  пия  Сиофор за отслабване  ?
2.   Мога ли да  пия  Липовон  - много  добри  отзиви четох  за този  продукт ?

# 628
На първия въпрос отговора е категорично не, ако не ти го изпише лекар поради наличие на диабет и/или ИР.
Второто лекарство не съм го чувала.
Най-лесно е да пробваш с хранителен режим и движение.

# 629
Виланела, изобщо не ме учудва мнението на лекаря ти!  Peace
По принцип метформина е за диабетици, но да, те пият по 2-3 гр на ден, а при нас би могло да се повлияе и с по-малко. Нарочно пиша "би могло", защото това не е задължително.
При теб това, което е ясно е, че имаш затлъстял черен дроб, който трябва да оправиш в следващите 3-6 месеца и ако тогава още има завишени стойности, тогава е добре да отидеш на консултация при гастро. В момента той няма какво да ти каже, освен да ти изпише хепатопротектори.А ако е от по-модерните лекари може да ти изпише и изопринозин да попиеш.  Laughing

И аз питам като Шоки - колко Омега взимаш? Аз на моя затлъстял на времето дроб му давах по 2гр. всяка вечер.  Mr. Green
Питала си и за Глюкофаж и Сиофор - Глюкофаж се води по-лесно поносим, но той е и с по-леко биологично действие от Сиофора. Сиофорът има най-силно действие, но при него се срещат и най-често странични ефекти. Това е обяснение на моето ендо. Peace

Пия Омега по 2 или 3 гр.дневно, тук го прочетох.Не мисля, че претоварвам дроба.
Сиофора по 2550мг. дневно май повече му вреди.Нямам никакво разстройство или др. странични ефекти.
Днес ядох-
Закуска- 1 варено яйце, 5 маслини
Слънчоглед
Обяд-3 пържени яйца в масълце, 6 маслини, 1 доматче
Вечеря- салата от домат, сирене, маслинова паста и чаша бяло вино
Това правилно ли е.Много храна ли е.
Благодаря ви много!

Общи условия

Активация на акаунт