Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 817
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета! Пия от скоро Сиофор, но се чудя дали може да се пие след него кафе newsm78 Т.е. след обяд спокойно да си го изпия или трябва да чакам определено време заради хапчето?

# 76
  • София
Можеш да си пиеш кафето без проблем, стига да не е ирландско  Wink

# 77
момичета, от 10 дена съм и на 90дд, иначе продължавам със спорта 3 пъти седмично. откакто съм включила тази диета съм свалила 5 кг. Явно просто трябва при мен да се вземат всички мерки накуп. а толкова кг не съм сваляла от години

Да разбирам ли, че пиеш и Сиофор?

# 78
Здравейте! Аз си продължавам с Метфогаммата и въпреки сравнително ниската доза (2х250мг.) за два месеца вече свалих 7 килограма!  Grinning Много добре ми се отразява, преди да започна да го пия въпреки усилията ми, кантара си седше закован на страшни цифри. Премахна и главоболието ми, което продължаваше по 2-3 поредни дни, намали ми апетита и ми оправи нередовния цикъл. 
Иначе килограмите ги свалих с просто броене на калории (1200ккал на ден, знам че е ниско, но ендокриноложката ми го препоръча), а от две седмици насам включих и леки тренировки (3-4 пъти седмично по 40 мин. велоаргометър). Ако нещата продължават така, до края на лятото се надявам да започна да изглеждам добре.  Laughing

# 79
  • в колонките
    Drop Hug, диетата /режима / на диабетиците е  от 1200кал.,добре си се справила, продължавай,  Peace
              bouquet

# 80
Здравейте всички! Обръщам се към вас за съвет и препоръка. Да почна от там, че здравето ми е тотално съсипано. Напълнях безумно. Само си представете 175 см- 140 кг, от които моята ендокриноложка се е хванала за главата. Това дойде от глупостта ми преди 5 години да си оправя неидващия цикъл и да направя всичко възможно, за да забременея. Почнаха ме с дуфастон, досъсипаха ме с елтироксин, метфоргама и още не помня какви други боклуци. От 75 кг ето ме в това състояние. Потя се като идиот, трудно се движа с вечните болки в кръста и гърба, а откакто ми дадоха и глюкобай или не знам дали не е от сиофора. Постоянствам, защото и хормоните ми са зле. Цикълът ми не спира по месец и понеже след втория кюретаж отказах категорично повече хормони, проф. Карагьозов ми даде билка да лия, но какво да ви кажа, има месеци, в които съсиреците се сипят по краката ми. Тук чета, че сте доволни от сиофора, че ви дава сили и оправя цикъла- дано се случи и при мене. Не съм диабетик, но явно имам предразположение. Килограмите от април не мърдат, та вчера отново ми доизписаха лекарства, а сега включват и alli. Не съм го взела все още. Май много ми става- пия и за кръвно беталокзок, карзил за черния дроб... Моля, посъветвайте какво да правя? Отчаяна съм, че нямам достатъчно сили, все ми се спи след обяд...

# 81
narduca, знам какво е да си в безизходица. Някои от проблемите ти са ми познати. Лесно се дават съвети, трудно се изпълняват. Тези кръвоизливи не са ли за АГ. Ходила си, виждам, но може би не са направили всичко. Пробвала ли си разделно хранене /не 90 дневната/ ? Мислила ли си варианта санаториум и диета под лекарски контрол?

# 82
  • в колонките

Мислила ли си варианта санаториум и диета под лекарски контрол?

newsm10 , това е истината. Или сама , както направих аз преди години. Спри с многото тъпчене, или иди в санаториум,ако не си сигурна в себе си.  Peace

# 83
Вече не е до тъпчене. Имаше един такъв период и сега от време на време се случва, но не е въпрос само на това. 90- дневната я пробвах, нищо и половина. Хванах се с тази на Дюкан. Да, наистина, за два дни два килограма свалих, но след това ме съсипа бъбречна криза и се отказах. Това е. За гинеколози вече не искам и да мисля. Ние нямаме добри гинеколози- факт! Сега през ноември ще посетя и Стаменов, но знам какво ще ми каже и се примирих.

# 84
  • в колонките
        narduca , Hug, ще ме извиниш,скъпа,но 140-те ти килограма не са само от здравословни причини. Peace
        Аз някога при 98кг/176см. си докарах диабет тип-2. От фамилията ми съм единствена.Разбира се,че има и други фактори за дебелеенето,но основният е многото храна и малкото движение.  Peace. Хайде изгони поне 20кг. от това,което си в момента и после пас ще говорим. Пиша ти от личен опит.
   Желая ти успех.  bouquet

# 85
narduca, предполагам, че ти е много тежко, но всички тези хапове, дето ги изброяваш... Мисля, че отдавна трябва да си се стреснала! Wink Всички болести, които имаш, идват от килограмите ти! А къвоизливите ти с всичките екстри идват от високия инсулин. И аз бях така, докато не изключих всички въглехидрати в менюто и не започнах да се движа. За това моят съвет е - направи си подробни хормонални изследвания и нека аг-ендокринолог ти определи подходящото противозачатъчно. С него ще овладееш кръвоизливите, макар и хормоните да не лекуват. Постави си цел да смъкнеш първо 20 кила, после още толкова и пак още 20 кг. И като стигнеш до 80 кг., спри противозачатъчните и пак пробвай да забременееш. Опитай се да пиеш 2-3 литра минерална вода на ден и да се храниш основно със зеленчуци. В началото дори само тях можеш да ядеш. Започни да плуваш 2-3 пъти седмично, разхождай се всеки ден, качвай стълби вместо асансьор и ескалатор. Аз не бих забременявала на тези кила, защото нито за теб, нито за бебето ще бъде здравословно! За теб дори би било критично, защото вече си натоварена с разни заболявания!  Peace Успех и дано скоро се похвалиш с добри резултати!  Hug

# 86
        narduca , Hug, ще ме извиниш,скъпа,но 140-те ти килограма не са само от здравословни причини. Peace
        Аз някога при 98кг/176см. си докарах диабет тип-2. От фамилията ми съм единствена.Разбира се,че има и други фактори за дебелеенето,но основният е многото храна и малкото движение.  Peace. Хайде изгони поне 20кг. от това,което си в момента и после пас ще говорим. Пиша ти от личен опит.

Май много я нападнахме. Понякога нещата не са толкова лесни. Аз съм била в подобна ситуация, когато всички ми казваха - спри да се тъпчеш. А аз не го правех. Не винаги кг -те са резултат от безразборно ядене. При поблем с щитовидната и ИР / диабет, не трябва да се лишаваш от нито една група храни. Затова смятам, че най-добро е разделното хранене.

# 87
  • в колонките

Май много я нападнахме. Понякога нещата не са толкова лесни.

Не желая да нападам никой,грешно си ме разбрала.  Peace. Нещата самите ние си ги правим в повечето случаи тежки. Peace. Или психиката ни е такава,че все си намираме оправдания за случките от живота ни.  newsm78. От 2007год. до днес проблемът съм си го разрешила, защото искам да съм здрава,пълноценна и опора в живота на съпругът ми и дъщеря ми.Правя всичко възможно, въпреки ежедневният сюрприз на живота. Който го желае силно го постига. Има съфорумка,която се пребори с много коварно заболяване и успя момичето. Защото имаше силна воля и желание за пълноценен живот. Това е от мен, вие сами си решавайте какво искате - здрави,слаби и пълноценни, или вечно мрънкащи,болни и изоставени. Изборът всеки индивидуално си го взема. Peace
           От мен успех на всички.   bouquet  bouquet  bouquet

# 88
Опитвам се. Наистина човек трябва да прави всичко по силите си. Колко е сполучливо, не знам. Ще си купя и зелен чай. За него чувам много добри отзиви. Колкото до движението, ето там е проблемът. Направо нямам сили. Вечно чувствам слабост в краката, а кръстът и гърбът ме съсипват. Препоръчайте някой добър специалист ендокринолог- гинеколог. Вече съм на 43 и ми казаха, че годините също се отразявали. За бебе вече и не мечтая. Поне здравето да се нормализира.
Благодаря и за критиката. Наистина има нужда някой да те отрезвява от време на време.

# 89
  • София
Нардука, аз няма да се включвам по твоят върпос, освен да кажа, че някой беше писал за противозачатъчни за регулиране на цикъла... Да ще регулираш цикъла докато ги пиеш ( аз имам същият проблем вече година, та и това опитах), но на мен лекари са ми казвали, че ми е абсолютно противопоказно да пия противозачатъчни с моя проблем.  Цикъла ми се нормализира след започването на Сиофор.
Искам да попитам дали някой има косопад от Сиофор? Преди години когато пиех сиофор имах косопад, но тогава реших, че е от бромкриптина, който също ми бяха изписали ( а и в неговата листовка си го пише). Сега обаче пия само сиофор, а косата ми така пада, че  взех да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт