Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 855
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз вече се отчайвам  Tired Пия 2х1000 на ден, но разлика в килограмите ми няма. Не консумирам нищо тестено и сладко, освен плодове.  Tired Захарта ми е добре, но се надявах, че ще повлияе и на теглото  Sad

По мои наблюдения се отслабва само при доза над 2500 мг.

# 676
  • София
На мен пък в началото не ми се гадеше изобщо.Сега започна,от околко една седмица.Та за това първо си помислих,че може да станало бебето Crazy

В началото е била ниска дозата и затова не ти се е гадело, но като си увеличила от 3х1/2 на 3х1 - това са 2550 мг, са се появили симптомите. Аз така и не можах да преодолея границата от 2500 мг. Дълго време се измъчвах с 3х1 т. от 1000 мг и беше просто кошмар, затова намалих дозата, но пък спря отслабването. Ако много ти е лошо пробвай да намалиш дозата и постепенно пак да я увеличаваш.

# 677
  • Бургас
Момичета,отдавна не съм ви досаждала,но всеки който иска нещо по-ефикасно и здравословно отслабване да заповяда тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726972.0 ,където голяма част от момичетата освен килограми борим и здраволовни проблеми и то успешно,дори да не вярвате нищо не губите,ако прочетете

# 678
  • Ню Йорк
Момичета,отдавна не съм ви досаждала,но всеки който иска нещо по-ефикасно и здравословно отслабване да заповяда тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726972.0 ,където голяма част от момичетата освен килограми борим и здраволовни проблеми и то успешно,дори да не вярвате нищо не губите,ако прочетете

Това с мазнините съм го отрекла отдавна, който иска да си товари организма, негова си работа.  Naughty

# 679
Принцесо, добре, че ти си го отрекла това с мазнините Rolling Eyes Да си жива и здрава и дано да не съжалиш, че си отрекла мазнините и си прегърнала плодовете, хляба и боба Rolling Eyes

# 680
  • Пловдив
Аз вече се отчайвам  Tired Пия 2х1000 на ден, но разлика в килограмите ми няма. Не консумирам нищо тестено и сладко, освен плодове.  Tired Захарта ми е добре, но се надявах, че ще повлияе и на теглото  Sad

По мои наблюдения се отслабва само при доза над 2500 мг.
Ооо аз съм 3х850мг  Laughing значи да имам надежда  Whistling Party
На мен пък в началото не ми се гадеше изобщо.Сега започна,от околко една седмица.Та за това първо си помислих,че може да станало бебето Crazy

В началото е била ниска дозата и затова не ти се е гадело, но като си увеличила от 3х1/2 на 3х1 - това са 2550 мг, са се появили симптомите. Аз така и не можах да преодолея границата от 2500 мг. Дълго време се измъчвах с 3х1 т. от 1000 мг и беше просто кошмар, затова намалих дозата, но пък спря отслабването. Ако много ти е лошо пробвай да намалиш дозата и постепенно пак да я увеличаваш.
Напоследък ми стана това гадене, от 7-10 дни и за това си мислих "дЪли па не е станала работата" щото съм дърво и не мога да си усетя кога ми е овулацията  ooooh! А пък тея тестове за О не знам кога да ги правя като не знам кога ще ми дойде  Crossing Arms

# 681
Принцесо, добре, че ти си го отрекла това с мазнините Rolling Eyes Да си жива и здрава и дано да не съжалиш, че си отрекла мазнините и си прегърнала плодовете, хляба и боба Rolling Eyes
             Това изказване, Cioccolata, ми прозвуча грозно.
             Не съм прочела все още темата за ВМ-НВХ, но аз също бих имала едно наум, особено след вчерашните ми лабораторни резултати.

# 682
Никой не е казал, че трябва да се ядат само мазнини Rolling Eyes Но и да се спазва диетата на ендокринолозите е безсмислено - тя просто не действа, защото не е правилна. Не отразява разбиране за същността на ИР, а точно обратното.

Съжалявам, че е прозвучало грубо. Но нисковъглехидратното хранене в комбинация с достатъчно белтъчини и мазнини е просто най-доброто хранене за този проблем. А това значи без хляб, дори и пълнозърнест, без картофи, без ориз, без плодове (освен по малко по изключение), без бобови (най-много зелен фасул или грах, но не всекидневно). За сметка на това се ядат месо, яйца, риба, млечни и зеленчуци. Млечните може също да трябва да се ограничат, ако пречат на отслабването, макар че обикновено дори с млечни се нормализира инсулинът. А мазнините са толкова, колкото да се приготви храната и да е вкусно и засищащо, но не непременно всичко да плува в мазнина. Нито пък трябва да се яде всеки ден сметана, масло, кашкавал по много. Няма такова нещо. Думата "високомазнинно" е подвеждаща. Но мазнините са важни и трябва да присъстват в нормални количества (и правилните видове, т.е. не слънчогледово олио), защото мазнините намаляват гликемичната стойност на ястието, забавят изпразването на стомаха, така забавят навлизането на глюкозата в кръвта. И хем ни държат сити, хем се предотвратяват хипогликемии, хем се избягват скокове на инсулина, хем се позволява да се ползват складираните мазнини. Това е принципът на въздействие и точно това е необходимо при ИР. Но диетата на ендокринолозите е прекалено въглехидратна и нискомазнинна, а това е контрапродуктивно. Защо обаче, ще кажете, я препоръчват? Нали уж са лекари, специалисти, знаят? Да, ама не.  Rolling Eyes Знаят това, което им е втълпено, без собствено мислене в много случаи. Така че просто трябва да поемете отговорността за здравето си, защото на ендокринолозите в това отношение на може да се разчита особено. Можете да пробвате за 2-3 месеца или поне за един пълен - ако нямате поне субективно подобрение плюс подобрение в резултатите от изследванията, можете винаги да се върнете към диетата на ендокринолозите.

# 683
  • Ню Йорк
Никой не е казал, че трябва да се ядат само мазнини Rolling Eyes Но и да се спазва диетата на ендокринолозите е безсмислено - тя просто не действа, защото не е правилна. Не отразява разбиране за същността на ИР, а точно обратното.

Не искам да обидя никого, но това е твърдение на човек с ниска обща култура /да не казвам интелект/.  "Лекарите нищо не разбират, слушайте мен". Покажете си дипломата и публикациите и може би ще се позаинтересуваме и от Вашето мнение. А това, че ми се карате за избора ми да се доверя на науката, а не на Вашите сънища или провидения, просто няма да коментирам.

# 684
  • по пътеката
хора, излязоха ми резултатите!
TSH-2.63 (2.5-5)
hematocrite 33.5 (37-47)
4зрвените телца са 3.91 (4.0-5.0)
оттам и един друг показател на разпределение на 4ервените телца в плазмата е по -нисък 8.8 (9.0-13.0)
останалите показатели на хемограмата са добри ,тоест норми, не знам към кое трябва да клонят за да са ок! някой може ли да каже този тсх как е  на гладно без взето хап4е?

# 685

А кой е създателят на тази велика диета с мазнини? Лекар? Учен?
Безумно е твърдението да се откажеш от плодовете за сметка на мазнините. Прочетох доста за диетата, за да се убедя, че никога няма да я приложа. Да, отслабва се, но че е здравословна - заблуда!

# 686
Цитат
Думата "високомазнинно" е подвеждаща. Но мазнините са важни и трябва да присъстват в нормални количества (и правилните видове, т.е. не слънчогледово олио), защото мазнините намаляват гликемичната стойност на ястието, забавят изпразването на стомаха, така забавят навлизането на глюкозата в кръвта. И хем ни държат сити, хем се предотвратяват хипогликемии, хем се избягват скокове на инсулина, хем се позволява да се ползват складираните мазнини. Това е принципът на въздействие и точно това е необходимо при ИР. Но диетата на ендокринолозите е прекалено въглехидратна и нискомазнинна, а това е контрапродуктивно.
                    С това съм съгласна!
            Мазнините, обаче, не намаляват гликемичната стойност на ястието, просто въглехидратите, приети с мазнини се разграждат по-бавно. За това при хипогликемия трябва да хапнеш захар или да изпиеш подсладена със захар напитка, за да се повиши бързо нивото на кръвната захар. Шоколадът със същото количество захар, тъй като съдържа мазнини, ще постигне ефекта по-бавно.
            Все още не съм прочела за ВМ-НВХ в детайли, но насоката не ми е съвсем непозната и определено не я отричам. При нарушен метаболизъм и ИР често се среща висок холестерол, триглицериди, обаче пълното лишаване на организма от мазнини е вредно.
           Всеки организъм има нужда от индивидуална "настройка". Понякога една и същата храна за едни вреди, а за други е мехлем. Ето защо, Cioccolata, не бих си позволила с лека ръка да твърдя, че диетите на ендокринолозите са неправилни и не действат.

Скрит текст:
Галактическа принцеса, като не искате да обиждате някого, просто не го правете. Личните нападки полезни ли са някому в темата?

# 687
Здравейте, момичета  Hug

Справих се с плюса от онзи ден, така че равносметката е за една седмица - минус 1.3 кг. От тази седмица плановете са да включа и спорт. Установих, че недобавянето на сол към храната и леката на въглехидрати вечеря ми помагат да свалям без да си налагам строги ограничения. От скоро съм на 3х850мг, може би започва да действа новата дозата също.
Имате ли проблеми с отоци на крайниците? Как се справяте? Аз ползвах миналото лято един мехлем, бях доволна, но се ослушвам и за алтернтиви.  Peace

# 688
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Видях, че сте писали отново за храненето и реших да се включа.
Вече съм - 8 кг от ноември насам. Чувствам се чудесно. Трябва да сваля още килограми, но не това ми е главната цел, а промяната в режима на хранене.
Отначало ми беше доста трудно, тъй като основно се хранех с месо и въглехидрати преди ( като от въглехидратите хапвах всякакъв хляб: бял, ръжен, пълнозърнест и т.н.; картофи, боб, макаронени изделия), но в малки количества. Никога не съм хапвала големи количества храна.
Реших да погледна темата за НВ-ВМХ, за която се спомена тук. Стори ми се трудно да се съобразя с режима, като се има предвид по-горе посочената храна, която съм хапвала преди. Откакто ми откриха нарушена гликемия на гладно промених начина на хранене, но все пак не беше изцяло НВ-ВМХ. Липсваха мазнините. Само зехтин бях включила в салатите.
От около месец се зачетох в интернет, в разни статии, изгледах клипчета и където каквото намерих във връзка с режима. Самият режим не е измислен от момичетата, които са създали темата, които редовно пишат в нея и между които има и доктори дори. За режима се споменава от професори, учени, нобелови лауреати и т.н., които са направили дългогодишни проучвания, които са издали книги ( съдейки по запис на предаването "На Кафе", в което гостува Милко и показа тези книги).
Втората насока дойде от доктори, които на лекции ( тази година) за лечение на заболявания на щитовидната жлеза и лечение на диабет ( аз съм с автоимунно заболяване на щитовидната жлеза и нарушена гликемия на гладно) бяха посочили храни, които са подходящи при хора страдащи от заболяванията.
Често хора с автоимунно заболяване на щитовидната жлеза имат проблем с кръвната захар.
Та, глутен : Враг номер 1.
Всякакви продукти с глутен се избягват, защото именно те са една от главните причини за отключване на автоимунни заболявания и диабет.
Насочих се към хляб от лимец, защото ми беше трудно да хапвам без никакъв хляб, а глутенът в лимеца е с ниска хромозома и е подходящ при хора с автоимунни заболявания и диабет и хора с непоносимост към глутен.
Препоръчва се месо ( не се споменаха меса, които да се изключват). Риба, пилешко, свинско, заешко и т.н.
Млечни продукти ( сирене, биволско мляко).
Яйца.
Зеленчуци ( без картофи)
Мазнини: Кокосово масло, зехтин, сметана ( и четвъртото го забравих, но дали не беше учудващото за мен - палмово масло), като зехтин се ползва за салати, а с другите мазнини може да се приготвят ястия, като се препоръчва да са варени или печени.
От плодовете се препоръчват: киви, ягоди, боровинки, касис, къпини, малини ( дребни плодчета), като се избягват банани, праскови, дини, пъпеш и т.н., но все пак са в малки количества.
Общо взето, за диабет и болна щитовидна жлеза, ако може въглехидратите да са минимум и главно от зеленчуци, но на мен ми е доста трудно и затова хапвам хляб от лимец.
Имаше препоръчани и разни чайове, питиета, но не помня всичко, но главно беше ограничение на въглехидратите и изненадващо за мен, препоръката за посочените по-горе мазнини.
Това са препоръчали доктори.
След като прочетох всичко по темата ( НВ-ВМХ) и сравних и препоръките на въпросни доктори в предавания, лекции, сайтове, самата аз се спрях на режима ( както казах, не изцяло и има все още храни, които са в менюто ми, но се чувствам чудесно).
Всеки разбира се е свободен да направи избора за себе си. Да се информира и да избира на кого да вярва и какво да спазва.
Никого няма да убеждавам, просто споделям за себе си.
Между другото, моят доктор не ми е споменавал, че трябва да хапвам 50% въглехидрати или изобщо как да се храня. Даде ми една книжка за хранене при диабет и реално в нея бяха посочени калориите на храните в 100 г продукт (белтъчини, мазнини, въглехидрати) като препоръката беше да не надвишавам 1500 калории дневно, което естествено няма как да ми помогне да сваля поне 10% от теглото си, защото 1500 калории дневно могат да са само от хляб, а ако ям само хляб, едва ли ще стана фиданка. Mr. Green Та, то това е ясно, че пак ограничения трябва да има.
Боб, леща, ориз, царевица, паста... вече не помня откога не съм яла.
Наблягам на :
- домати, краставици, тиквички, зелена салата, айсберг, чушки ( пипер), зелен боб.
- маслини, гъби, яйца, домашно козе сирене, овче сирене, кисело мляко
- свинско, ярешко, ( рядко пилешко и телешко), започнах да включвам и риба.
- ягоди ( замразих си за зимата), къпини, касис
- сурови ядки ( бадеми, шам фъстък), но в минимални количества, че ми става тежко.
- а от мазнините ( готвя с краве масло и подправям със зехтин). Все още не съм изключила напълно олиото, но и това ще стане.
- хляб от лимец и елда ( елда ям много рядко на закуска, но не съм я изключила от менюто).
Общо взето това са ми храните сега.

Относно слънчогледовото олио: не се препоръчва при автоимунни заболявания заради повишеното съдържание на омега 6. При автоимунни заболявания, Омега 3 към Омега 6 трябва да е 4:1. Трябва да се набляга повече на храни съдържащи омега 3, като риба, яйца и т.н., а да се избягват храни съдържащи преобладаващо омега 6, като слънчогледово олио, ленено масло.
Лененото масло на нашите географски ширини НЕ съдържа омега 3 мастни киселини, както лена в Канада. Затова не е препоръчителна употребата.

# 689
Здравейте,
Аз на два пъти съм отслабвала с метфогама или софамет от 500 мг. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт