Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 799
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Merelenda,  Hug

# 691
                И от мен  Hug

А пък аз да се оплача - повишен хорестерол и триглицериди...
                            И сега -  newsm78

# 692
  • София
Здравейте,
Аз на два пъти съм отслабвала с метфогама или софамет от 500 мг. Много съм доволна.

С колко мг на ден от метфогама отслабваш?

# 693
  • Ню Йорк
                И от мен  Hug

И сега -  newsm78

Започваш да избягваш животинските мазнини. Ползвай растителни, особено зехтин.

# 694
Здравейте,
Аз на два пъти съм отслабвала с метфогама или софамет от 500 мг. Много съм доволна.

С колко мг на ден от метфогама отслабваш?
3 по 1от 500 мг, избягване на сладко, пържено и кардио тренировки 2-3 седмично. Сега след раждането имам 30 кг за сваляне и май ще почна курс пак,

# 695
  • SA
tetka_the_best, единствения работещ и ефективен начин да се справиш с високите триглицериди е като намалиш значително количеството на вьглехидратите в храната си. Това означава спиране, или поне значително ограничаване на хляб, картофи, ориз, плодове ( за захар и продукти на сладкарската промишленост е ясно ). Високите триглицериди в крьвта означават, че тялото ти преврьща вьглехидратите, които приемаш, в мазнини. А високите триглицериди са показател, който силно насочва кьм метаболитни нарушения в организма. Неслучайно те са един от критериите за поставяне на диагнозата метаболитен синдром. Животинските продукти и мазнини не са причина за точно това нарушение. Всьщност хората, които се хранят предимно с животински продукти имат много ниски триглицериди в крьвта си ( това го казвам от лични наблюдения). Не е необходимо те да се избягват. От растителните мазнини добри са тези в зехтина, авокадото, но всички други е по-добре да избягваш.

# 696
  • по пътеката
tetka, за какви стойности говорим на триглицеридите, моите са 2.77 при горна раница 1.5! холестеролът и той се ка4и,с което се наложи вклю4ване на антилип при мене! докторът каза,4е ще видим щитовидната ,защото има вероятност да са свързани или да не са ,ако резултата на щз е добър, така,4е 4акам пак да се намеси ендото!резуклтатът го написах по-нагоре, според питанктие тук е метаболитен синдром трябвало да е под 2 !аз налитам на плодове и на сметана заквасена или 4ерен хляб!то безвкусни зелен4уци не се ядат, както и готвени не  ми се гледат,та си ги прекарвам на сандви4! ето седи ми спана4ена супа в хладилника и само като си я представя и ми се повдига! налагам си да я хапна на обяд с кисело мляко! моят проблем са коли4ествата, не толкова  ка4еството на храната и яденето м/у храненията!  има ли някой без спорт и движение да е на режим и да слабее ? любопитно ми е ,тъй като в момента съм с наложен режим стоене в къщ и само къси разходки под слънцето ! за спорт не мога да се мотивирам, имам болки в гърба и раменете, както и коленните стави не държат много ,ососбено ако се ска4а и тн!

# 697
Марси, опитай с каланетика, пилатес, йога. Има спокойни, разтягащи упражнения, които не натоварват ставите, а са много ефективни.
Спаначената супа няма да те нахрани, особено ако са ти много килограмите и си свикнала на по-големи количества, търси нещо по-засищащо.
ТСХ е добре Peace През последните години се наложи мнението, че трябва да е около 2 и дори под 2, но това е за млади жени, целящи забременяване. Ако не си от тях, резултатите са ти съвсем ОК!

# 698
  • по пътеката
птица ,ако можеш да ми подскажеш  с някой друг линк за на4ало! 4е все гледам едни ,които не  ми понасят, последно опитах на румяна еди коя си, от сайта й, ами после не мога да спя от болки в кръста и в раменните стави!американците пък ска4ат ли ,ска4ат!  преди 7 г като тренирах бясно всеки ден, с болките  си бях и натисках, 4е д а има ефект,стисках зъби за хубост, ама ве4е не мога!но ми трябва както казваш движение на мускулите, отпуснаха се и целулита и той като екстра ненагледна, да не се гледам в огледало! отивам да се разходя ,макар,4е е 40 гр в  момента!мерси за вклю4ването!

# 699
http://www.zaneya.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82 … 1%83%D1%80%D0%B0/

http://dieti.rozali.com/kalanetika/p7039.html

http://dieti.rozali.com/vkyshti/p7383.html

http://dieti.rozali.com/fitnes-polezno/p6675.html

Като тръгнеш от тези линкове, ще намериш много предложения.

За видео уроци търси в you tube, има много:
http://www.youtube.com/watch?v=JdniSxDlK2c

Разбира се, и тук задължително трябва да се съобразиш със здравословните си проблеми, някои упражнения да избягваш, други да правиш по малко.
Успех Peace

Разхождай се рано сутрин или късно вечер!

# 700
аз пак да спомена за моята си гимнастика, за която писах по-горе- само тя не ми влошава гонартрозата. нищо друго не мога да правя /кооето хем да е ефективно, хем да ми щади коленете/

# 701
  • по пътеката
благодаря за линковете, ще се по4ваме от понеделник ,дай боже, 4е този месец загубих битката с килата тотално, наваксвайки вси4ко ,което свалих за една година! ама при 50 гр жега ,затворник на собствения си апетит и мързел, просто е ужас! будувам ве4ер, през деня на кутийки спя! ошаши ми се организма и си трупа и иска още! гадина е! ин4е ходих на контрола на доки, захар пак 0.9 при гранции 0.7-1.1! предписа ми статини за триглицеридите и холестерола! това е новото, фибратите му се видяха слаби! питах изри4но резултата от тсх 2.63 дали не е лош ,той ми отговори при граници 2.5-5.0 си е напълно в норма! дозите така остават както са 2000 метформин и 50 левотирокс!ниакой беше дал линк към едно албум4е със снимки от менута, от книжка на някаква докторка! може ли някой да ми даде линк към него ,ако се пази, 4е моят мъж ,ми го е затрил ,докато си 4истел компа, нали е на бг ,не разбрал какво е!

# 702
                И от мен  Hug

И сега -  newsm78

Започваш да избягваш животинските мазнини. Ползвай растителни, особено зехтин.
Никакви салами, кренвирши, майонези, маргарини, олио...това за холестерола. Купуваш си екстра върджин зехтин и гледаш да взимаш поне по лъжица на ден, гледай зехтина да е качествен иначе няма смисъл и ефект няма да има. Пиле, риба като меса може да се яде.   Peace
Нещата просто са свързани, а явно и храненето ни е крайно лошо щом има толкова жени с проблеми. По-принцип мъжете са с по-бърз метаболизъм и нямат такива проблеми...стига да не прекаляват продължително време тогава и те си скапват метаболизма.
Аз съм на метформин, което е основната съставка на Сиофора чета в темите че много жени са отслабнали с него, чесно казано на мен не ми е определено точно какво да пия освен дозировката но май ми идва в повече потя се като все едно съм къпана...но отслабвам, което до сега беше непосилно дори и с тичане и хранене както трябва. От храненето ми спираше цикъла-защото го променях та резултата не беше добър. Висок холестерол и триглицериди...мисля, че като се нормализират кг с препарата тези неща ще си дойдат на мястото поне така твърди лекаря ми. 4-ти поред...писна ми да съм тяло аптека, но за сега нямам друг шанс освен да си пия лекарствата поне докато забременея иначе явно това ми пави проблеми с овулацията. Корема ми беше адски подут незнайно от какво, сега вече нещата малко по-малко си идват по местата. Пия препарата от повече от месец и виждам резултат макар и за момента не огромен но го има, което ме насърчава.
Успех на всички в борбата. Peace

# 703
Момичета, виждам, че се вписвам в границите, но все пак някой може ли да разтълкува резултата по-подробно?

HbA1C (Гликиран хемоглобин)Резултат    5.76   %   Референтни граници 4.0 - 6.0

Иначе кр. захар е:
Глюкоза /Glucose/   5.59   mmol/l   Референтни граници 3.05 - 6.38

Тези резултати са с прием на Сиофор 3 х 800.

# 704
Ан, в норма са, но е хубаво още да падне захарта, а и дозата ти Сиофор не е ниска по принцип.
Някакви ограничения спазваш ли или разчиташ само на хапчетата?
Всъщност, по-важно е откога си на лекарствата и каква ти е диагнозата?

Общи условия

Активация на акаунт