Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 783
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
Ан, в норма са, но е хубаво още да падне захарта, а и дозата ти Сиофор не е ниска по принцип.
Някакви ограничения спазваш ли или разчиташ само на хапчетата?
Всъщност, по-важно е откога си на лекарствата и каква ти е диагнозата?

Благодаря ти. С ИР съм, със Сиофор от около 6г. В момента не спазвам никакви ограничения  #2gunfire

# 706
Ан, в норма са, но е хубаво още да падне захарта, а и дозата ти Сиофор не е ниска по принцип.

Благодаря ти. С ИР съм, със Сиофор от около 6г. В момента не спазвам никакви ограничения  #2gunfire
Идвай в темата ВМ-НВХ.  Laughing

# 707
  • Бургас

Идвай в темата ВМ-НВХ.  Laughing
+1

# 708
Благодаря, момичета, ама без сладко не мога, сериозно.

# 709
Благодаря, момичета, ама без сладко не мога, сериозно.
И сладко се хапва, просто продуктите са различни. Момичетата са писали доста рецепти. Wink

# 710
  • Ню Йорк
An* добри са ти резултатите. Явно са ти уцелили оптималната доза Сиофор. При мен още не успяват да я нагласят след близо 2г. А относно храненето, аз си прегрешавам със сладко и то не съвсем рядко  Embarassed

# 711
  • по пътеката
може ли да  ми дадете насоки, как по кое време и кое след кое да пия добавките - магнезий, калций, хром, селен? пия левотирокс , метформин  2х1000, васкор 20! лекарствата са ми от доктора, но тук няма вси4ки добавки и от бг ги полу4их токущо, но не виждам насоки в упътванията  по кое време да ги пия преди/след  храна ,коео с кое и след кое дане си пре4ат! благодаря, ако намеря някой с полезно инфо!

# 712
Левотирокса си го пиеш сутрин 30 мин преди всякакви други храни и напитки/кафе, нали?
За да се усвои добре е нужно в следващите 4 часа да не консумираш млечни, калций и магнезий.
Следователно - калций и магнезий на 4 часа интервал след прием на левотирокс и максимум 10 часа преди следващата доза левотирокс. Или ги пиеш 4 часа след сутрешното хапче левотирокс, или вечерта, като се съобразиш да има 10 часа разлика до следващата доза левотирокс.

Метформинът 2 часа след левотирокс най-добре. Тогава и бетаблокера ( Васкор е бетаблокер, нали?) Това го пиша, понеже не знам как го приемаш.
За Селен, 2 часа е достатъчна разлика от Левотирокс - към другите лекарства няма отношение.
Хром най-добре като пиеш магнезия и калция, заедно с тях.

Общо взето - гледаш левотирокса да е на гладно и без кафе и напитки поне 30 мин да издържиш.
Останалите хапчета поне 2 часа да са минали, а за добавките ( калций, магнезий, хром и селен) 4 часа след левотирокса или 10 часа преди следващия прием на левотирокс. Само селен може да пиеш по-рано ако прецениш от тези 4 часа интервал.

# 713
  • по пътеката
мереленда, сърде4но благодаря, зна4и досега имам грешки с метформина, ей! хем и на бг доктор и на тунизийския им намекнах ,4е нещо не са ми обяснили добре как да приемам левотирокса и колко  преди  метформина! те казаха със закуската, която да е 30 минути след левотирокса! изри4но питам и препитвам, 4е имаше в едното упътване  да има разлика няколко 4аса от лево- и метформина! много се бях объркала! васкора ми го дават за холесторола и триглицеридите, 4е имам проблеми с вените като екстра на високите нива на тези показатели!а отделни пия един местен мини-аспирин 100микрогр, протекция за сърцето и да разрежда кръвта!пак благодаря! поне съм супер щастлива за добавките, не знаете каква одисея беше да стигнат до мене!като,4е съм полу4ила коледен подарък!  Heart Eyes

# 714
По принцип, правилото е всякакви лекарства да се пият на 2 часа след левотироксина, за да може той да се усвоява добре. За добавките магнезий и калций е 4 часа.
Иначе, да, повечето казват, че 30 мин са достатъчни, но това се отнася за храната и напитките, но не и за лекарства. Най-добре е да има разлика.
Важно е за левотироксина, а за останалите в случая лекарства не е толкова важно. Hug

# 715
  • Ню Йорк
Merelenda понеже виждам, че си доста добре запозната имаш ли представа дали АСЕ-инхибитори и метформин могат да се пият заедно или трябва да се спазва някакъв интервал между тях?

# 716
За съжаление не знам. За горните знам, понеже съм с щитовидно заболяване и пия и Сиофор, и голяма част от добавките.
Но иначе пише, че АСЕ-инхибитори може да намалят нивата на кръвната глюкоза.

# 717
Калцият и магнезият задължително се пият отделно, с колкото може по-голям интервал от време!

# 718
Интересно тогава, защо ги продават в комбинирани добавки като се пият отделно.

# 719
Може би има предвид, че се пият отделно от другите лекарства, а не едно от друго.

Общи условия

Активация на акаунт