2 ч.ч. бита сметана
1 ч.ч. необезмаслено мляко
2/3 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилова есенция
1 ванилова пръчица
Начин на приготвяне:
Сметаната, млякото, захарта и ваниловата есенция се смесват в тенджера и се оставят върху котлона, докато захарта се разтопи напълно. Преди да се дръпне от огъня, се настъргва ваниловата пръчица. Изсипва се в купа и се покрива с найлоново фолио. Изстудява се на студена водна баня или във фризер, докато се охлади напълно. Замразява се в машина за сладолед, според инструкциите на производителя. След това се поставя в контейнер, където няма да влиза въздух, и се оставя да замръзне за още 2 часа.
това е рецептата , и мисля че си намерих грешката . след като направих сместа я сложих в хладилника а е трябвало във фризера понеже времето е топло и купата не може да го замрази , а като я сложа във фризера ще е полу замразена и ма6инката ще го сгъсти по лесно. така си мисля аз де сега пак съм я сложил в фризера и довечера ще има 2ри опит и ще дам резултат