Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 106

• 52 540
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Лусия, Hug Hug Hug  ела при мен!Винаги съм се старала да бъда в живота си като Мерием и повечето хора около мен ме възприемат така.То не е кой знае какво изкуство да бъдеш като нея,на човек му идва отвътре.
Милата ,тя,Благодаря ти  Hug не случайно харесвам всичко написано от теб  Heart Eyes  ,много от твоите разсъждения се припокриват и с моите мисли ,но аз не умея да се изразявам така добре ,понякога емоциите са водещи и това ми пречи.Ана Ст радвам се ,че си заобиколена от такива хора ,а за свекърва ти наистина съжалявам ! Дай Боже всеки му да срещне такъв човек ,пожелавам си го и на мен и на всички вас! За съжаление мисля ,че има много повече Мукадески от колкото  хора като Мерием.

# 286
  • В Града на Липите
Лейди Чар, Мушмулке, разбирам разочарованието ви, но до сватбата има още време. Тази близост според мен ще се осъществи плавно.
А и как щяхме да видим уникалната сцена на изтерзания Керим гризящ си ноктите и хвърлящ якето си. 
Разговора с Мерием също ми е много силен. Показа огромната промяна, оздравяването на Фатмагюл.
Сценаристките си знаят работата, едва ли ще ги метнат директно в първата брачна нощ неподготвени.

# 287
Да ви пусна един трейлър за разведряване, че пак ни забравиха.

Хриси,  Joy супер идея! И без това в къщата на Кадир бей всичко се клати като вървят. Имаха нужда от нов абажур. С един вик два заека-нов абажур и няма Мукадес.

# 288
Привет !  Hug Аз и в събота имам лекции  ooooh! тия хора са чисто луди  Tired
Чак сега смогнах да изчета. Подкрепям напълно Nianta, Керим въобще не влезе в морето да я търси ! На мен ми е трудно да възприема това,че Керим е бил като в трас през цялото време на извършване на деянието. Все пак то не е траело 1 минута, а доста повече. Никога не съм взимала наркотици, трева и такива неща (само преди години ме хванаха лудите и пуших цигари, но един месец трая лудостта ми, бързо се върнах на земята) и сигурно затова ми е трудно да го приема. В съда, Керим трябва да пледира небрежност - не осъзнава последиците от деянието, но е могъл и е бил длъжен да ги предвиди. Това е точната дефиниция. Тук не можем да кажем Керим си счупи крак, гледаше, но не можеше да мръдне и затова не оказа помощ. При него е абсолютна небрежност. Очаквам условна присъда, но ако това не стане, Керим ще го измъкнат на магия, както се казва, а на мен това хич няма да ми хареса и ще оплюя сценаристките, няма да си затворя очите.
Детелинка аз реагирам по противоположен начин. Има ли някоя дразнеща особа, която лично към мен има нещо против и веднага я правя на 2 стотинки. Обичам да съм права и да доказвам,че съм права. После ми харесва да ми се извиняват, особено ако е човек, който много ме е тормозил.  Hug
Дани Мурат Йълдъръм си е с неговия си глас в Аси и навсякъде. Страхотен е.  Hug
Славена гледала ли си Къванч в Езел ? Тази му беше най-силната роля за мен, макар и епизодична. Разкърти ме от рев, признавам си.

# 289
hrissi_sz, за този трейлър от къде ти дойдоха подсказки?  Thinking Стила ми е нещо познат.

# 290

Трейлър-мрейлър 1/еп.72 или 73, не знам къде ще го вместят. Напоследък все режат сцени, пренаписват сценарии. Въобще, пълна лудница настана преди финала. И Едже и тя се покри някъде днес.  ooooh!

Скрит текст:
Керим е издебнал куриера и поредното писмо на Мустафа е в ръцете му. Той се тръшва на един стол в Ресторанта на Розата и го отваря:
„Фатмагюл, любов моя – чете той, - не мога да ти опиша, колко съм обнадежден. Точно се бях отчаял и реших да спра да ти пиша, когато получих писмо от Мукадес. В началото много се разтроих, но после като се успокоих се зарадвах. Спомних си, колко те ненавижда снаха ти и не иска да си щастлива и когато прочетох писмото й за втори път вече го разтълкувах правилно. Разбрах, че не ми отговаряш, защото се страхуваш от Керим. Искали да те оженят още веднъж за него. Любима моя, сърцето ми кърви за теб, като си представя, колко усилия ще са ти нужни да облечеш бяла рокля. И то след като знаеш, че си опетнена завинаги. Разбрах и другата причина да не ми отговаряш. Мукадес от завист и злоба е крила писмата ми и те не са стигали до теб. Тя си мисли, че ще спра да пиша, но аз не мисля да го правя. Моля те, следи за куриера. Ще ти пиша всеки ден, любов моя, и когато всичкото мастило на света свърши, ще продължа да ти пиша с кръвта си. Твоят първи и единствен любим, Мустафа.
п.п. И в никакъв случай не позволявай на Керим да те докосва. От писмото на Мукадес подразбрах, че не му позволяваш, продължавай все така. Целувки.”
В следващият момент се разнася невероятно силен вик:
- Мукадесссс ханъъъъм – вследсвие силните вибрации абажура над главата на въпросната се сгромолясва върху нея и й спестява удушаването.
Joy Joy Joy

# 291

Мурат Йълдъръм си е с неговия си глас в Аси и навсякъде. Страхотен е.  Hug

+ 1 newsm10

# 292
  • В Града на Липите
hrissi_sz, за този трейлър от къде ти дойдоха подсказки?  Thinking Стила ми е нещо познат.

Факс получих.  Joy Кой ли ми го е пратил  newsm78 Кажи ако знаеш.

# 293
Черна Котка Бял Котарак, ако случайно си пропуснала да прочетеш. Каним се да сформираме лятна група за Облака. Веднага след финала на КВФ. Добре ще си дошла. Колкото повече, толкова повече, да си цитирам един любим герой пак.
Бройте ме и мен за лятото!  bouquet  bouquet  bouquet
Изгледах го на един дъх без превод с превод и пак без превод за да мога да слушам гласовете им.И изслушах всички песни на Айтекин Атеш-разпознавам ги от първите акорди.
 bowuu bowuu bowuu

# 294
  • София
Мария Петкова,страхотен подпис имаш Hug. И по-конкретно частта с М.Булут.Този момент ми е един от любимите и съм го гледала много пъти-нахаканият М.Булут.Още по-готин ми е точно след този миг, с неговия силен плътен глас като извика:"Ади, cabuk, cabuuk".Ей,тоя вик ме разтреперваше и си го пусках като развалена плоча  Mr. Green!

Връщам се да чета трейлърче-мрейлърче! Laughing

# 295

Трейлър-мрейлър 1/еп.72 или 73, не знам къде ще го вместят. Напоследък все режат сцени, пренаписват сценарии. Въобще, пълна лудница настана преди финала. И Едже и тя се покри някъде днес.  ooooh!

Скрит текст:
Керим е издебнал куриера и поредното писмо на Мустафа е в ръцете му. Той се тръшва на един стол в Ресторанта на Розата и го отваря:
„Фатмагюл, любов моя – чете той, - не мога да ти опиша, колко съм обнадежден. Точно се бях отчаял и реших да спра да ти пиша, когато получих писмо от Мукадес. В началото много се разтроих, но после като се успокоих се зарадвах. Спомних си, колко те ненавижда снаха ти и не иска да си щастлива и когато прочетох писмото й за втори път вече го разтълкувах правилно. Разбрах, че не ми отговаряш, защото се страхуваш от Керим. Искали да те оженят още веднъж за него. Любима моя, сърцето ми кърви за теб, като си представя, колко усилия ще са ти нужни да облечеш бяла рокля. И то след като знаеш, че си опетнена завинаги. Разбрах и другата причина да не ми отговаряш. Мукадес от завист и злоба е крила писмата ми и те не са стигали до теб. Тя си мисли, че ще спра да пиша, но аз не мисля да го правя. Моля те, следи за куриера. Ще ти пиша всеки ден, любов моя, и когато всичкото мастило на света свърши, ще продължа да ти пиша с кръвта си. Твоят първи и единствен любим, Мустафа.
п.п. И в никакъв случай не позволявай на Керим да те докосва. От писмото на Мукадес подразбрах, че не му позволяваш, продължавай все така. Целувки.”
В следващият момент се разнася невероятно силен вик:
- Мукадесссс ханъъъъм – вследсвие силните вибрации абажура над главата на въпросната се сгромолясва върху нея и й спестява удушаването.

Хриси,нямаш равна!  bouquet  bouquet  bouquet
Поделете си ги със Славенка и Морски бриз

# 296
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Ето ме и мен. Не, че много съм ви притрябвала, но вие на мен със сигурност. Особено някои от вас!!! Те си знаят!!! Не можах да се вредя по рано, защото ви четох. Е, настигнах ви, но пропуснах да честитя празниците на празнуващите. Да ви е честито и наздраве!!!
Последната серия сте я разнищили, особено сцените на плажа и рождения ден. На мен най-хубавите сцени бяха с якето и на сутринта, когато ФГ пееше - Казах на света, че те обичам!!! /Страхотен глас - акапело!!!/
Но да се върнем на целувката на плажа и оня кадър от оная нощ в съзнанието на Керим. Сигурна съм, че и в последната серия, ще има кадри от оная нощ!!! Това беше кулминацията на сериала и до сега всички други събития ни връщаха към оная нощ!!!
Сигурно може да се простят греховете на другия, но не вярвам, че може да се забрави. Има незабравими неща от живота. Насилието, изнасилването е равносилно на убийство за мен. При убийство живота на някой свършва, а при изнасилването, насилието, животът бива счупен, пречупен. За да продължиш живота си със счупеното, трябва да знаеш, че дори след дълго лечение, ще живееш цял живот с болка. Болката намалява, но никога не изчезва. Винаги има моменти, в които счупеното напомня за себе си. С времето тези моменти са по-рядко, но ги има.  Да простиш не значи, че никога няма да си спомниш.  
Най-силно измъчва въпроса - Как да си простиш на себе си, ако си допуснал фатална грешка? Фатална!!! За щастие до сега не съм допускала такива фатални грешки, които да костват живот, или да обърнат съдбата на някой. Но знае ли човек какво може да се случи. Ненавиждам алкохола и дрогата!!! Не оправдавам употребата им и не смятам, че при извършване на престъпление, това е смекчаваща вината обстоятелства. Признавам правото на всеки да поправи грешка, но ако тя е фатална, не знам как ще постъпя!!! Сигурно ще кажа - Прощавам, но сигурно Никога Няма Да Забравя!!!
А, ако трябва да прощавам на себе си - не ми се мисли. Не съм способна на това!!!  Има непростими фатални моменти в живота!!! Има белези, които ги носиш до края!!! Иде му на човек да си отвърти сам главата!!!
И след това самопризнание да се върна на Керим/ Енгин и ФГ/Берен.
Много ме натъжават писанията за лошите отношения между Берен и Енгин. Дано не е така и този инцидент с чая, ако има такъв, да е момент от следваща серия. Не съм съгласна с писания от сорта - не ме интересува личния живот на артистите и ... Моля, моля!!! Те са обществени личности и щом участват в такива проекти, искат, или не искат, целия им живот е на показ. Ако са професионалисти, трябва да живеят достойно и да са пример за хората. Иначе срива в живота, води до срив в кариерата!!!
Колкото до сравненията кой е по между Енгин и Каванч, смятам, че липсва база на сравнение. Те не играят една и съща роля, че да ги сравняваме. Желая им успех в международен мащаб и на двамата!!!
Израз на това, че си голям човек и професионалист, е да зачетеш успеха и щастието на другите!!!

Нали си знаете:

ПП:Cruela, какъв е парфюма ти?

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 20:40 от di...va

# 297
Зори,аз много не обичам да ми се извиняват такива особи,а просто да си вземат поука,защото тяхното извинение няма особена стойност.Нещата рано или късно се повтарят.
Май от 2 или 3 теми, незнам вече,ви говоря за прошката.Тя не се дава само на думи.Истинската прошка идва от дълбините на човешката душа.Едва тогава прошката наистина е дадена,финализирана.Едва тогава идва освобождението.В тоя ред на мисли,при Фатмагюл точно това се случи,тази финализация.Затова ние видяхме една друга жена.И аз съм сигурна,че тя вече без проблем може да говори с Керим за онази нощ и за вината му.Проблемът в този сериал е,че винаги нещата стават с чужда намеса.Някой трябва да я открехне за какво иде дума и т.като аз не мога да съм това smile3503 предлагам Мерием да свърши тази работа. Peace

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 20:39 от Dimony

# 298
За онзи клип по-рано в темата. Обсъждахте защо Керим може да е влязъл в морето. Логично е да си помилси, че Фатмагюл е опитала да се самоубие и да опита да я намери, но не мисля, че в случая той влезе в морето заради нея.

Скрит текст:
   Клипът беше чудесно направен и фокусираше точно върху чувствата, които обземат човек, когато осъзнае кошмара, в който е попаднал. Сърцето ти гори, дишаш плитко и забързано, всичко ти е изкривено, земята се надига към лицето ти, изпадаш в някакво безвремие. Искаш това да е сън и подтикнат от кошмара да се събудиш в уюта и безопасността на леглото си. Молиш се да не си разбрал правилно, молиш се да получиш знак свисше, че всичко ще бъде наред. Вероятно е до човек и темперамент колко дълго ще продължи това състояние (Не е шок. Опеделено двете състояния са много различни). Керим дълго търсеше начин да спре кошмара, в който осъзна, че се намира. Влизането в морето за него не беше за отрезвяване, а за потушаване на пожара в гърдите. Опит да измие спомена, да остави водата да отмие кошмара и да върне поне малко от предишното спокойствие и равновесие. Така поне се почувствах аз. Нали обичам да се поставям на мястото на Керим    

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 20:43 от Мушмулка

# 299
Мария Петкова,страхотен подпис имаш Hug. И по-конкретно частта с М.Булут.Този момент ми е един от любимите и съм го гледала много пъти-нахаканият М.Булут.Още по-готин ми е точно след този миг, с неговия силен плътен глас като извика:"Ади, cabuk, cabuuk".Ей,тоя вик ме разтреперваше и си го пусках като развалена плоча  Mr. Green!

Връщам се да чета трейлърче-мрейлърче! Laughing
Радвам се ,че ти харесва!
Аз съм в списъка за лятната сесия Laughing,тогава ще гледам Облака,за сега съм преглеждала само фрагменти-тази сцена най-ми допада....

Общи условия

Активация на акаунт