CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 332
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
Red Velvet, чак на една, за мен е прекалено.
Ти имаш 3-4реда само с лични данни.
Освен ако не си работил в 2-3фирми, не виждам как се събира СВ на толкова малко.

# 376
  • Перник
Една страница?!? Лелеее, моето CV в момента е 3,5 стр., и то след орязване  Rolling Eyes

# 377
Red Velvet, чак на една, за мен е прекалено.
Ти имаш 3-4реда само с лични данни.
Освен ако не си работил в 2-3фирми, не виждам как се събира СВ на толкова малко.

Има и големи executives, които събират сиви на една страница, според мен е възможно ако се ползва правилен формат. Личните ми данни на мен са на един ред:

Имената ми
Телефон, И-мейл

Година на раждане не слагам, не слагам семейно положение

Професионален стаж:

Дати От-до , Компания, Титла/Позиция
Задължения

и така нататък

Естествено,че ако си работил на 10 места, няма да се хванеш, но мисълта ми беше да няма излишна информация като сфера на дейност на компанията, адрес на компанията....

# 378
Red Velvet, не казвам, че не може, но пак зависи от образованието, стажа на човек.

# 379
Миналата седмица бях на интервю. Работата хубава, интервюто професионално. Е, заплатата ще се разбере ако се стигне до второ.
Нощес сънувах че ме одобряват.
Срока е до края на седмицата.
Дали ще стане?

# 380
Миналата седмица бях на интервю. Работата хубава, интервюто професионално. Е, заплатата ще се разбере ако се стигне до второ.
Нощес сънувах че ме одобряват.
Срока е до края на седмицата.
Дали ще стане?

Стискам ти палци! Peace

# 381
  • Пловдив / София
Мирама, може да се побеле на 1стр. Мн. зависи и какъв тип СВ ще направиш.
Аз като видя СВ по-дълго от 2 стр. и честно се отегчавам да чета.
Все едно кандидатът е с някакви публикации, открития, и пр.

А личната информация далеч не е 3-4 реда. Не е нужно да пишете точен адрес, сем. положение, националност, пол и пр. излишна информация.
Имейл, телефон, име е дост.

Никой работодател или специалист по подбор не иска да чете дълги СВ-та.

Едно време учителката ми по литература в гимназията имаше такава приказка: "извинявайте, че писмото стана дълго, но нямах време да напиша по-кратко", с което ни напомняше да умее да сме к,атки и стегнати в писмения си изказ Да казваме с ма.ко думил много неща

# 382
Момичета, когато пишете мотивационни писма, задължително ли е да се посочва име? newsm78 Например Уважаеми Господин ..... или е достатъчно Уважеми Господин Управител примерно??

# 383
Ами ако знаеш името, да. Ама и да си сигурна,че той/тя ще го чете...

Аз не мога да разбера--човек под 30 години--4 страници автобиография, и вместо да впечатли, отегчава читателя. И малко и много да се пише, ще Ви забележат ако има какво да предложите за дадената позиция.

# 384
Благодаря! Hug пускам си документите, които според мен написах доста добре! Дано има резултат, стискайте ми палци!

# 385

Естел, стискам палци да стане  Praynig
А дано и заплащането/ условията те удовлетворяват.  Hug

Обявата за частното домакинство ме грабна още с първото изречение: Организира и контролира работата по почистване ,подреждане и гардероб, ръководейки малък екип от домашни помощници; ...
И до края си ме остави грабната, де  Laughing
Правописните грешки в обява се опитвам да ги подминавам, не винаги се получава, де  Tired
Семейно положение, деца и подобни според мен нямат място в СиВи- то. И също подкрепям тезата, че колкото по- сбито- толкова по- добре и по- представително.  Peace

При мен има някакво раздвижване, но нищо конкретно. Ще ви държа в течение!  Wink

# 386
  • Под кленовите дървета
Аз подадох документи по стажантска програма в Мтел, та дано стане.
Интервюто на приятелката ми е минало супер. Най-вероятно ще започне Mr. Green

Обаче като казах "Ще почерпиш" ми дръпна назад, не била сигурна. Катой казах да ми даде мейл на нейна приятелка в Нокия, че търсеха скоро човек с френски, пак дръпна назад, не поиска.
Жива и здрава да е, дано почне, като не иска да дава контакти, нейн проблем.

# 387
jasmin_veni, дано!
За приятелката ти... какво да кажа. Кофти от нейна страна, но не й се връзвай. Важно е човек да е про- активен, без да разчита на разни хора.

Ето, и при мен има аналогичен /почти/ случай- човекът знае, че търся работа, на висока мениджърска позиция е, много е близък на мъжа ми, а от нета научавам, че отделът му си търси човек за позиция, за която съм идеална просто...

# 388
Ами понякога е нож с две остриета да наемаш познати и приятели. Не казвам,че сте кофти хора, а че преценката се променя, и някои хора предпочитат да не рискуват.

# 389
http://www.jobs.bg/f1434842
Колко изисквания, а заплатата е  ooooh! Tired

Цитат
Разносвач на брошури
Ref.No:    007
Описание и
Изисквания:    Разнос на рекламни листовки на пицария с "плаващо" работно време !
Адрес на заведенито - Света Троица .
Заплата 250лв. Получава се на деня !
Има варианти и за допълнителен доход .
Месторабота:    София / България
Заплата:    от 250 до 500 BGN (Нето)
http://www.jobs.bg/f1434411
Сигурно заплатата е за един ден  Laughing
Разбрах идеята - че заплата се дава редовно, но така е написано че  Tired

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 19:22 от Естел

Общи условия

Активация на акаунт