CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 330
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
Тия от Цептер вече сериозно ме вбесиха! Twisted Evil

Бях пуснала наскоро тема в Клюкарника, а ето че случката се повтори! Звъннаха ми в 20.30 ч. (колко професионално, нали?) да ме канят на интервю за утре, без да се представят - направо дават адрес. Понеже парен каша духа, ги питах любезно за коя фирма става въпрос. Отговорът: швейцарска.... с традиции... нещо си. "За Цептер ли става въпрос?" - питам аз и почвам да рисувам дебели многостени в/у приготвения за писане лист. Ами да Outta Joint - изплюва камъчето г-жата. Обяснявам, че вече за 2-ри път ми се случва да ми звънят, без да съм пращала CV до тях, а тя рипва да ми обяснява натъртено колко велика фирма са, как не съм наясно, а тесногръдо не желая да чуя и дрън-дрън!  ooooh!
Направо съм бясна, никнат като гъби в Джобса под колекция от разнообразни имена, за да заблуждават хората и да им губят времето и парите за път! Няма ли кой да ги спре??

# 391
Естел, много си сладка! Ако имах магазин, веднага те наемам Laughing
Изискванията са само средно образование и да правиш разлика между телевизор и компютър, общо-взето, защото майка ми примерно не прави Joy Другото е ала-бала, заплатата обаче наистина е Sick 200лева дали са достатъчни, за да си пратиш транспорта? newsm78 Впрочем какво продават тези?
А втората обява е просто... Outta Joint вече се смята като някакъв бонус, че ще ти бъде платено ooooh!

# 392
кехлибаровка, ти знаеш ли колко си проста  Joy Бъзикам се. Не им се връзвай. Практиката е като се обадят да се представят с името на фирмата, за да можеш после в джобса да им погледнеш пак обявата. Иначе ги отсвирвай. Каква фирма са щом ги е срам да си кажат името по телефона?  Crazy

unadaptablеHug

# 393
Все пак ги попитах, Естел - явно веч' съм захитряла! Laughing
А те имаха отговор за фирмата (някаква мега неизвестна), под чието крило трябваше да дооткрехна кой се крие... Различни телефони, адреси - страшна работа smile3530, плъзнали са като хлебарки.

# 394
Вчера бях на семинар на Том Хопкинс, продавач номер едно в света. Имаше хора от всички големи търговски компании. Със сигурност беше много ценно.
Скоро се надявам да получим презентацията и запис на семинара. Ще видя в какъв формат е,но определено е много ценно за търговци на дребно. Уникални "трикове" показа, които не бях срещала на друго обучение.

# 395
Ами понякога е нож с две остриета да наемаш познати и приятели. Не казвам,че сте кофти хора, а че преценката се променя, и някои хора предпочитат да не рискуват.

Да, Ред Велвет, така е, съгласна съм.
Но именно мъжът ми навремето подаде ръка на въпросния човек и буквално му даде хляба в ръцете. Затова сега леко ми нагарча отношението му, не за друго. И без това съм твърдо решена да си намеря работа без ходатайстване и "връзки"  Peace

# 396
  • Бургас
Чета ви редовно, но не ми се пише... Някаква апатия ме е обзела.  Confused

Защо М-тел предлагат стажантски позиции само в София?
Не, че предлаганите позиции са в областта на моите интереси, но ми се стори странно...

Нека да разкажа за последното интервю, на което ходих.
Първо интервю - ОК. Възложиха ми няколко проекта. Завърших ги в срок, в по няколко варианта. Обадих се, уговорихме се за второ интервю. Харесаха ги, одобриха ги, даже бяха силно заинтригувани от два от проектите. Накрая... "Имаме нужда от човек, който ще навлезе бързо в работата и няма да има нужда от обучение. Просто исках да видя дали ще се справиш."  Rolling Eyes
Без коментар.

# 397
Мимита, в БГ работодателите не искат да влагат усилия, пари и време в обучение. Жалка история...

# 398
  • No Line On The Horizon
Всичко е пародия в БГ Simple Smile

# 399
Обучението е много важно, но трябва да има някаква база. Хубавото е,че повечето международни фирми имат цели системи с обучения. Аз още не съм разгледала всички при нас, а и не ми остава време. Но се напъвам да ги правя,защото са ценни.

# 400
Не знам дали труда краси човека,но определено го кара да се чувства жив.
Уморих се,много се уморих...все имам недовършена работа,тук ме боли,там пък...
Искам работа,искам...

# 401
  • Бургас
Базата си я имам, даже, смея да твърдя, повече, отколкото им е нужно на тях. Нужно ми беше кратко обяснение и щях да съм в час с всичко, но уви...
А, и не виждам как някой би започнал работа на ново място, без никакви обяснения, без никаква нужда от показване на каквото и да било и би бил достатъчно работоспособен.

Най-неприятно ми стана, когато ми казаха, че "просто искали да видят какво ще направя".
А дали после аз няма да си видя проектите някъде?  Confused

А едни господа, или пък може би дами, си пускат обявата през точно три дни... Всеки път една и съща и всеки път еднакво безумна.  Laughing

# 402
Така е,понякога е много ценно да ти дадат шанс да покажеш,че можеш. Имам чувството,че някои работодатели не могат да бъдат накарани да направят такова нещо, но явно си намират хора все пак/

# 403
Тъпичко е да си правиш експеримент на гърба на някой друг - морално много зле Tired
На мен пък са ми пращали текст за редакция ("малък" - 20 стр.), пълен с отвратително трудоемки стилистични и всякакви гадории грешки, който съм стояла до 3 ч. нощем да "бродирам". Пратих го, след което - ни вест, ни кост! #2gunfire

Трябва да си доста извратен, за да се възползваш финансово точно от хората, дето се нуждаят от работа.

# 404
Аз пак с малко тъпичък въпрос, но това СВ ми е много странно, а и пиша за първи път. Пък искам и да е изпипано. Работила съм само в една фирма (това вече го споменах), но на 2 различни длъжности. Отделно ли да ги опиша или на един път. На ползвам европейския формат, а един направен в Word, който ми хареса много.

Аз много препатих от взимане на познат в отдела преди години и се зарекох, че повече няма да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт