CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 222
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
  • вече Пловдив
В списъка на избраните по документи кандидати за Административния съд съм. Сега е ред на практическия изпит. Някой явявал ли се е на конкурс за Съдебен секретар, за да каже как минава?
Аз  Mr. Green. При нас беше така: първо тест от 20-тина въпроси - 2/3 свързани с компютърна грамотност (Word, Wimdows) и 1/3 - със "съдебни" въпроси - на кого се подчинява съдебният секретар, кой изготвя призовките, колко е законовият срок да се разнесат призовките и т.н. Първата част ти носи 1 т. за верен отговор, втората - по 2 т. Всички заедно правихме теста. После ни разделиха на групи и 2 по 2 влизахме за практическата задача на компютър. При мен беше набран текст, но без препинателни знаци, главни букви и т.н. Аз трябваше да оформя текста като съдебно удостоверение.
В понеделник съм на интервюто с комисия. После ще пиша как е минало.

# 466
  • No Line On The Horizon
А бяха ли ви предупредили за теста, защото при нас пише само диктовка при различна скорост?

# 467
  • вече Пловдив
А бяха ли ви предупредили за теста, защото при нас пише само диктовка при различна скорост?
Не. Пишеше само практическа задача. Аз обаче се явявах преди няколко месеца за същата длъжност, но в Окръжен съд и си знаех, че ще има изненади. На нито 1 от 2-а изпита не са ни давали диктовка.  newsm78

# 468
Момичета, и аз да се отчета Grinningаприл и май ми бяха много интензивни откъм интервюта и наситени с емоции. А сега резултата, от четири места съм одобрена на две и дори на едното казах ок. започвам след месец / самото място не предполага кой знае какво развитие, но както се казва има сигурност, а и свободно време да се поработва допълнително/. Малко след това ме извикаха на второто място и оттам също потвърдиха че съм одобрена, като мястото е много предизвикателно, защото тепърва ще се развива много мощно производство.Работата ще е много, тепърва ще се канализира и утъпква,пълна с много неизвестности. Но пък хората са много оптимистични и зареждащи с енергия. И така, аз съм пред голяма дилема: дали да избера лежерното спокойствие и да си поработвам допълнително или голямото предизвикателство да започна нещо ново, което изисква много себеотдаденост, труд , енергия, мозъчните клетки да работят на 100% оборот. newsm78Еххххххх мисля, мисля Rolling Eyes и що ли трудното все ме тегли newsm78

# 469
  • София
Момичета, и аз да се отчета Grinningаприл и май ми бяха много интензивни откъм интервюта и наситени с емоции. А сега резултата, от четири места съм одобрена на две и дори на едното казах ок. започвам след месец / самото място не предполага кой знае какво развитие, но както се казва има сигурност, а и свободно време да се поработва допълнително/. Малко след това ме извикаха на второто място и оттам също потвърдиха че съм одобрена, като мястото е много предизвикателно, защото тепърва ще се развива много мощно производство.Работата ще е много, тепърва ще се канализира и утъпква,пълна с много неизвестности. Но пък хората са много оптимистични и зареждащи с енергия. И така, аз съм пред голяма дилема: дали да избера лежерното спокойствие и да си поработвам допълнително или голямото предизвикателство да започна нещо ново, което изисква много себеотдаденост, труд , енергия, мозъчните клетки да работят на 100% оборот. newsm78Еххххххх мисля, мисля Rolling Eyes и що ли трудното все ме тегли newsm78

Дилемке, не споменаваш има ли разлика в заплащането - предполагам, че не, щом се колебаеш толкова. Аз бих избрала работата, която ще ми даде възможност да развия още едно умение за самостоятелна практика, след като дадената фирма спре да се развива в моите очи  Grinning 

# 470

зависи от ангажиментите и характера ти; аз, след майчинството, скочих високо, без да се съобразя именно с майчинството като факт - явно ми се работеше след 3 г. вкъщи, имах сили и жжелание. За съжаление, нещата  не се оказаха толкова прости и семейството ми започна да страда покрай мен, направо кошмарни 5 месеца и половина изкарах. След това без колебание се отзовах на предложение от бивша моя шефка за по-спокойна и с регламентирано работно време (най-вече) работа, където правата по закон се спазват напълно. Така, нещата се подреждат от самосебе си, при мен все така е било.

# 471
  • Варна
Интензивно работех от 1994 година ,деца едно,после още едно,без майчинство все работа и работа,а сега безработна. В един момент разбирам,че всичко е било само за материалната страна,а сега усещам колко много съм загубила, голямата ми дъщеря е на 12 г. и ми казва ти никога си нямала време за нас. Сега се чувствам по-добре въпреки , че с някъкви смешни пари от БТ,но съм си около семейството.  Hug

# 472
Естера, така е! Много добре те разбирам! С първото ми дете бях така- постоянно бързах за някъде, да се доказвам, да не остана "извън играта". С второто, обаче, нещата бяха коренно различни. Гледах го до 2 годинки, тръгна на градина, аз си останах още известно време в нас. Не бързах, наслаждавах се на всеки миг със семейството, както и свободно време впоследствие. Хубаво е, че мога да си го позволя, но вече не ме свърта! Просто ми омръзна. Не мога да стоя в нас и да го играя майката- орлица, или пък жената- домакиня. Няма нужда, нито пък ме удовлетворява емоционално. Повечето ми познати казват- "Като не си на зор защо искаш да работиш, гледай си семейството". Но определено не желая цялото ми светоусещане и възприятие да се въртят единствено и само около децата и мъжът ми. И няма да го допусна!
Та така- никоя крайност не си заслужава!

А ти сега хубаво си почини, отдай се на децата, щом това те удовлетворява към момента, пък после сама ще си прецениш накъде  Peace

# 473
Дилемке, не споменаваш има ли разлика в заплащането - предполагам, че не, щом се колебаеш толкова. Аз бих избрала работата, която ще ми даде възможност да развия още едно умение за самостоятелна практика, след като дадената фирма спре да се развива в моите очи  Grinning 
[/quote]

Няма разлика в стартово заплащане, но след изпитателния период на по-натовареното място предполага преразглеждане на заплатата. И на двете места е регламентирано работното време,осигуряване върху реалното заплащане, всичко по кодекс се спазва.Ален мак, моето дете е отгледано, ако трябваше да се грижа за него и аз бих се спряла без колебание на по-спокойното място.А то детето завършва и се кани да ходи да учи далечко от нас, така че оставаме само със скъпия LaughingМдаа, още не съм решила, ще преспя тази нощ и #2gunfire застрелвам едното място.

# 474
Успех! Аз бих избрала предизвикателството, винаги така съм била. Ако трябва да има лесно и трудно, на мен трудното ще ми се падне, ама после винаги си е струвало.

# 475
Спешно ми трябва оперативен счетоводител за София, 800 лева нето стартово.

# 476
За Кауфланд все лоши неща чета. Вие имате ли лични впечатления?

# 477
Ами то ако само четем,няма един читав работодател в БГ  Mr. Green

Нямам впечатления, работим с тях, хората са доволни видимо.

# 478
  • In someone's dreams
Red Velvet, освен за София, за други градове като Хасково или около него търсите ли служители?

# 479
Нямаме офис там,аз лично работя основно за София. Имаме офиси в Бургас,Варна и Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт