CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 232
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за отговорите
Вече се чувствам по-просветена  Mr. Green

# 586

За фейсбук съм съгласна, но скайп върши много хубава работа що се отнася за интервюта за позиции, които са отдалечени или даже и за едно място, но като предварително препитване и уточняване на позиции и изисквания е супер. Аз съм интервюирана по скайп, основно от агенции, по скайп ми изпращат инфо. Работили сме и в последната ми компания по скайп, много е удобно и не разбирам защо не одобрявате тая екстра.   newsm78

Напротив, защо реши че не я одобрявам? Просто не виждам защо това е задължително изискване при кандидатстване.

Може, ако харесат кандидатурата, да се свържат с кандидата и да му поискат skype, за да проведат първоначален разговор.

Ще скъсим процесът ако още в обявата се поиска скайп -"ще се зачита като предимство" - нещо такова. Като останалите предимства. Или ако е практика на търсещия в обявата да се поиска като вариант за връзка. Не виждам какво толкова има. Ако не искам да го дам, няма да го изпращам.
Това си е мое мнение. По принцип видеовръзките са ми слабост заради това, че ми спестяват пътуване, средства и време и за това се чудя защо не се иска и скайпа в обявите.

# 587
И аз търся работа вече 2 год. В нашия край е много трудно. За държавни позиции се уреждат само... при нас действа шуробаджанащината в много голяма степен. Работа се намира само в големите търговски вериги, където работното време е до 22 часа и по 6-7 дни в седмицата, празниците са мираж, а потрябва ли ти болничен, че се е разболяло детенце си аут. Даже забелязвам, че и там вече няма текучество, всеки си стиска мястото, че друго няма и да намери. Аз съм с висше образование от Икономическия университет във Варна, но тук това не е от значение. Търсила съм всякаква работа, даже за кратко работих във закусвалня, където и тоалетните миех - на шефа не му пукаше, че имам диплома със сини кожени корици. Даже накрая, когато реши, че този бизнес не му трябва, понеже изкарва достатъчно от другите си далавери принуди персонала от цялата фирма да подаде молба за напускане по собствена воля, за да си спести някои разходи които произхождат от едномесечното предизвестие при съкращение на персонала.
В jobs.bg се появяват разни обяви от време на време, но почти никога не се стига до обаждане, дори когато съм кандидатствала и за продавачка да речем, пак не се обаждат. Аз разбира се за такива "позиции" не смея и да спомена за висшето, че ще решат, че съм много квалифицирана и не съм за тях, но и със средно образование не се стига до никъде.
Трагедия! Много е зле - за Северозапада става дума. Tired

# 588
И аз търся работа вече 2 год. В нашия край е много трудно. За държавни позиции се уреждат само...

В jobs.bg се появяват разни обяви от време на време, но почти никога не се стига до обаждане, дори когато съм кандидатствала и за продавачка да речем, пак не се обаждат. Аз разбира се за такива "позиции" не смея и да спомена за висшето, че ще решат, че съм много квалифицирана и не съм за тях, но и със средно образование не се стига до никъде.
Трагедия! Много е зле - за Северозапада става дума. Tired

il84, северозапад, североизток - все едно! Няма да се отчайваш! А като няма там работа - заминавайте в големите градове. Пробвай си късмета и там. Знам, че е трудно. Аз съм минала по тоя път, трудно, но не невъзможно  Wink

# 589
Пуснах СВ за тази позиция
-МЕНИДЖЪР НА ТЪРГОВСКИ ЕКИП, Алико Българие ЖЗД ЕАД,компания на Метлайф
Отговарям на изискванията им, още същия ден ми се обадиха по телефона за кратко предварително интервю и в понеделник съм на същинското интервю.Проблема ми е,че не съм запозната с тази компания и малко мъгляво ми прозвуча по телефона, че ще бъда на граждански договор. Имам едни съмнения, че ще си събирам екип аз и ще зависи заплатата ми от това, колко договори прави този екип на месец.Дали съм права?

Да, това е за мега агресивни търговци. Някои хора могат да си докарат доста пари.

# 590
  • Бургас
Да ви споделя как не ми се състоя интервюто.Оказах се непредвидено ангажирана в деня и часа и се обадих сутринта още, за да не ме чакат и да се извиня за неудобството. Телефона ми бе вдигнат в 11 ч, от секретарка, предполагам. Не ме свърза с дамата, с която бях говорила, прие съобщението. След 2ч ми се обадиха и обясних отново повода. Малко недоволна остана, но е разбираемо, аз също съм била от тази страна на барикадата и знам колко е неприятно. Както и да е, разбрахме се за друг ден и час. Въпреки, че за мен е предрешено вече моето решение.Ей така, малко от любопитство, че съм психолог и ми е лоша черта това.

# 591
Може ли да попитам софиянци за отзиви за фирма Софика Груп АД. Има ли причина да си търсят хора за работа измежду студентите или просто е политика към младите хора?

# 592
Може ли да попитам софиянци за отзиви за фирма Софика Груп АД. Има ли причина да си търсят хора за работа измежду студентите или просто е политика към младите хора?

Софика има много обширна дейност. Нещо по-конкретно ли те интересува? В смисъл, тя основно се занимава с лизинг на персонал и аутсорс на определени услуги. В тази връзка, едно е ако работиш в Софика за HP, друго за Mtel например. А съвсем трето е да си recruiter в самата Софика. Точно поради този факт, ще откриеш всякакви мнения за работата там - от ужасяващо негативни, до хвалебствени. Защото хората са наети за различни неща и реално работят за различни работодатели.

# 593

Софика има много обширна дейност. Нещо по-конкретно ли те интересува? В смисъл, тя основно се занимава с лизинг на персонал и аутсорс на определени услуги. В тази връзка, едно е ако работиш в Софика за HP, друго за Mtel например. А съвсем трето е да си recruiter в самата Софика. Точно поради този факт, ще откриеш всякакви мнения за работата там - от ужасяващо негативни, до хвалебствени. Защото хората са наети за различни неща и реално работят за различни работодатели.

Да допълня само,че основно си търсят млади хора и студенти,за да могат да са гъвкави като предлaгат service desk услуга.

# 594
Утре ще питам по-конкретно като мине презентацията им пред студентите. Просто исках да разбера дали се струва посещението на тази презентация, или ще е само губене на време.

# 595

За фейсбук съм съгласна, но скайп върши много хубава работа що се отнася за интервюта за позиции, които са отдалечени или даже и за едно място, но като предварително препитване и уточняване на позиции и изисквания е супер.

Това може да се прави и по телефона. Предпочитам, отколкото по скайп, по- професионално ми изглежда. Отделно да дам скайп и после какво- по цял ден да стоя на компютъра в очакване да ме контактнат ли? Ами ако работя и използвам скайп само вечер? Иначе на служебния комп ли ще ме интервюират по скайп?  Laughing
По телефон е много по удобно- мобилен си, дори да си в офиса, можеш да се "скатаеш" някъде докато трае интервюто.

Я да попитам и тук- къде човек може практически да си развие уменията в Ексел? Зная, че става само и единствено с практика и казуси, но в момента, като не работя, искам да науча и нови неща. Да знаете за някакви сайтове или линкове, подходящи за целта?

# 596

Я да попитам и тук- къде човек може практически да си развие уменията в Ексел? Зная, че става само и единствено с практика и казуси, но в момента, като не работя, искам да науча и нови неща. Да знаете за някакви сайтове или линкове, подходящи за целта?

Има една тема, но отдавна не съм я посещавала http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404259.0;topicseen
аз лично се научих от една много малка книжка. Сега съм си направила една таблица за приходите и разходите на домакинството, раб. часове и т.н. и постоянно я обновявам. По-сложните формули не си ги спомням и не си и правя труда, ако ми се наложи ще си ги припомня.  Sunglasses

# 597
  • Перник
Днес кандидатствах по една обява - не бях пращала CV точно 2 месеца. Да видим какво ще излезе. Фирмата е голяма, на удобно за мен място... А дано!

# 598
SvetlaK, успех!

# 599
  • Перник
Благодаря, Реа!

Общи условия

Активация на акаунт