CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 168
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
Red Velvet, кой ти говори за искане на невъзможни неща???
Тук се говори за искане на това, което реално се гарантира от държавата.
Говоря ти за минимален осигурителен праг. И ако чуждите компании го спазват, то колко БГ компании спазват БГ законодателството?
Стига сте се правели на неразбиращи и все едно живеете в някакъв идеален свят.
Ето това е дразнещото.

# 676
Ами нали и аз това казвам--не коментирам БГ компаниите. Хората могат да избират да НЕ подписват договор на неизгодни условия. И като започнат всички да отказват, тогава ще се променят нещата.
Не съм разбрала, защото наистина не разбирам как е възможно да позволявате да Ви унижават.

# 677
  • БГ
Ами нали и аз това казвам--не коментирам БГ компаниите. Хората могат да избират да НЕ подписват договор на неизгодни условия. И като започнат всички да отказват, тогава ще се променят нещата.
Не съм разбрала, защото наистина не разбирам как е възможно да позволявате да Ви унижават.

E как да не се подписва договор  с неизгодни условия,като няма никакво предлагане в малкия град?
Подписва се и работиш за да си изобщо на работа .Защото не се знае кога изобщо ще имаш шанс за друга.Няма предлагане, няма работни места ? Едно работно място излиза супер рядко и то се търсят връзки- познати,роднини, за него. Как да сме упорити тук ?Ето имам желание,упорита съм-ами това е положението, чиста заплата 300 лв . и толкова.
Как да харесам тази държава изобщо newsm78

# 678

ооооооопс, досега бях само четяща по темата, но да се включа и аз...
От унижение нито аз, нито децата ми се храним Ред. Няма как да откажеш вдигането на осигуровки, или отнемането на талоните за храна и транспорт, защото на Борсата няма и толкова.
От личен опит - чуждата компания идва в БГ-то именно, защото някой и е казал, че може да мине и по-тънко отколкото в родната си страна. Ние тук работим за по 200-250 евро и си мислим че взимаме доволно, а там... Няма такова нещо.  и да мен чуждата компания, която купи българската, ме осигуряваше на минимален праг за бранша 650лв, при основна заплата 350лв и на картата ми превеждаха 240лв. След като изтече майчинство и платен отпуск си ме съкратиха "по взаимно съгласие" (фирмена политика към всички служителки връщащи се от майчинство). Естествено колегите в централата в София работят за по-големи заплати.
Ако си работещ служител, а не собственик няма как да се надяваш, че политик с десни идеи ще ти влезе в положението... И за първи път тук преди няколко мнения прочетох за вдигане на запплата в последните 3 години, защото освен за отнемане соц.придобивки и съкращения в Далечния прованс не се чува Cry

# 679
  • София

Работодателите не са длъжни да се съобразяват с това кой има деца, кой е болен, на кой му се доходило на почивка. Това не е тяхна работа.

Хайде ще коментираме, когато станеш майка. Защото преди години и аз летях така високо из облаците. И не, нищо не искам от държавата. Нито специално отношение от работодателя...Просто никой не е застрахован, че няма да попадне в моята ситуация - и тогава какво без работа ли да стоя? Обявите за половин работен ден са предимно за студенти...

# 680

Работодателите не са длъжни да се съобразяват с това кой има деца, кой е болен, на кой му се доходило на почивка. Това не е тяхна работа.

Хайде ще коментираме, когато станеш майка. Защото преди години и аз летях така високо из облаците. И не, нищо не искам от държавата. Нито специално отношение от работодателя...Просто никой не е застрахован, че няма да попадне в моята ситуация - и тогава какво без работа ли да стоя? Обявите за половин работен ден са предимно за студенти...
newsm10. Наистина нещата се променят на 180 градуса. В името на някой друг се примиряваш и правиш компромиси с хиляди неща. За удобно работно време, ще прецакам желанието ми за по-висока заплата, и за по-любезен шеф, ще преглътна и кофти отношение от колежка....

# 681
  • БГ

Бих работила на по-ниска заплата,ако имам  добри колеги,нормален шеф,ако мога да излезна по всяко  време до детската градина ако е болно детето и ми с е обадят.Това което ме притеснява тук на новата ми работа е,че около мен никой няма малко дете, всеки е под или над тази възраст.И когато взема болничен се чувствам виновна.Отделно,че нищо не научавам и се питам ежедневно дали да не напусна. Thinking

# 682

Напротив, аз казвам,че е работа на държавата. Аз искам по-добра социална политика. Къде съм казала,че не искам....ама темата не е за това.

Искам да мога да си стоя у дома, да си гледам децата. Да не мислите,че не ми се ражда вече. Ражда ми се.....ама не мога да си го позволя.

# 683
  • Има много детски смях.

Сгласна съм с цитираното. Родител съм, имам две деца /почти на седем и на три/. Нямаме баби/ стринки и лилинки да помагат. Мъжът ми често пътува извън страната, естеството на моята работа е подобно- и аз често пътувам. Пиша го не за друго, а за да се разбере, че го няма варианта "днес детето е болно, ще ползвам болнични". И се справяме с положението.
Но и никога не съм се подписвала на фиш, неотговарящ на заплатата, която получавам. Говоря за над 10 години трудов стаж. Никога не съм се съгласявала на предложения от типа- "черно осигуряване". Имала съм подобни предложения, изгодни /уж/, но винаги съм ги отказвала. И зная какви права имам и как да си ги търся и употребявам, ако се наложи.
 Вие казвате- принудени сме. Да, и това е така. Но се съгласявате, нали. Ако всички кажат "НЕ" на двойния стандарт, нещата ще се променят. И болнични ще може да си ползвате спокойно, и навреме да си тръгвате, и дори да сте доволни от работата си. Но промяната трябва да дойде от самите нас, не от "шефовете".

# 684
  Вие казвате- принудени сме. Да, и това е така. Но се съгласявате, нали. Ако всички кажат "НЕ" на двойния стандарт, нещата ще се променят. И болнични ще може да си ползвате спокойно, и навреме да си тръгвате, и дори да сте доволни от работата си. Но промяната трябва да дойде от самите нас, не от "шефовете".
Да ще откажа черния фиш, ще откажа ненормирания работен ден, ще откажа малката заплата - правила съм го. Но съм го правила защото съм имала избор и съм избирала нещо по-добро.
Но ако единствената алтернатива е седене в къщи с пари - 0!!!
Сега съм без работа и по тази причина- отказването на такива условия - съм подала с реален шанс само 1 път документи за работа (през януари). И ако излезе нещо - пак ще подам, Но само да излезе- а в Казанлък - не излизааа.
Каква промяна!? К'ви 5 лева?!!

# 685
А кой тогава е виновен...айде кажете ми.

# 686

Е как кой??? Тези, които са без работа...те за всичко са виновни.

# 687
Няма да получиш верен отговор.
От сто години обяснявам на познати,непознати,роднини,приятели и неприятели:Не купувайте нищо за което предполагате,че е крадено.
Ако не купувате,няма да се краде така масово,защото няма да има пазар.
Ефект нулев.Мине се не мине време и някой се похвали,че си е купил нещо супер изгодно.

# 688
  • Варна
Сега идва една нова компания, която ще предлага, съвместно с нас обучения за счетоводители и по език...зависи кой от какво има нужда.
Ако може да сигнализираш, че нещо се замислям да се изнасяме от тъпата провинция ! bg

# 689
  • София
Да отклоня темата малко Simple Smile

Да ми подскажете за курсове на по-достъпни цени в София.. За области като маркетинг, HR, мениджмънт, PR, ERP курсове (ако изобщо има такива вече)?

Общи условия

Активация на акаунт