Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 826
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Каси, не давай това на зайчето. Нито вие го познавате още, нито то вас. Вероятно е под стрес и за момента е по-добре само да се опита да се адаптира, вместо да сгрешиш фатално.

# 271
  • Пловдив
 Blush Аз като най-голяма компетенция ще те посъветвам за зайчето да му дадеш Рескю от баховите капки.
Поне не е нещо, което може да го влоши, а и ще помогне за стреса  Peace
Иначе нито от зайчета разбирам, нито от хомеопатия...

# 272
Ще те послушам Мечка Малинарка за зайо. Дадох му само малко водорасли, че обикновено действат добре на психиката (това е друга тема) Не е за тук.

За Т-та. Струва ми се, че си противоречиш малко, Мечка: хаем не разбираш защо да затопляме крайниците, хем казваш, че затоплянето им ще отнеме Т от главата, което е целта всъщност.

А за информирането на хом., да аз й казвам, че крайниците са студени и съм ги затоплила. Тя обикновено ми казва да действам симптоматично: ако му е студено на детето и го тресе - завивам, въпреки Т-та и обратно.
Обикновено тези неща се случват през нощта и не звъня в 3,00 на хом, за да кажа, че крайниците са студени. Трябва да ме саморазстрелям ако й звъня за това. Но на другия ден не пропускам да кажа как е минала нощта и за крайниците - също. Така че не заблуждавам хом. и не променям картината. Тя е информирана за това.
А що се отнася до уеднаквяване или затопляне на крайниците с цел да облекчим глвата - мисля, че е въпрос на думи - коя ще използваме.
Важното е да се обединим около вярното правило за действие: и то е: студени крайници - затопляме. Кърпа на глават само и то не много студена, може и вана с не студена вода, а до 5 десети под Т-та на тялото.
 Като уточнвам, че поне при нас това не дава някакъв траен ефект, а само докато сме във ваната. Избягвам да го прилагам, защото после Т-та пак се вдига, но пък дава временно облекчение, почивка на детето. и на мен ако щете.

# 273
Blush Аз като най-голяма компетенция ще те посъветвам за зайчето да му дадеш Рескю от баховите капки.
Поне не е нещо, което може да го влоши, а и ще помогне за стреса  Peace
Иначе нито от зайчета разбирам, нито от хомеопатия...
Да, ама нямам. А се каня от хиляди години да се запозная и с този начин на лечение. Много препоръки имам вече, а нищо не разбирам. Трябва да попрочета. А за сега за зайо - само водорасли, защото нямам нищо от Баховите нещица.

# 274
Каси, Laughing, от няколко поста се опитвам да накарам Александър да обясни защо! Чети ме по-внимателно, ако искаш разбира се. Просто се забавлявам. Grinning  Факсовете от хипоталамуси и прочие нямат нищо общо в случая.
Впрочем от Бах и водорасли нищо не разбирам, така че не мога да ви бъда полезна.

# 275
Упс, и аз ще чакам обяснение тогава. С теб съм

# 276
  • София - Варна - Бургас
kassii
Цитат
...Важното е да се обединим около вярното правило за действие: и то е: студени крайници - затопляме. Кърпа на глават само и то не много студена, може и вана с не студена вода, а до 5 десети под Т-та на тялото.
 Като уточнвам, че поне при нас това не дава някакъв траен ефект, а само докато сме във ваната. Избягвам да го прилагам, защото после Т-та пак се вдига, но пък дава временно облекчение, почивка на детето. и на мен ако щете.

kassii Много правилно си действала!  Peace и имаш точни наблюдения, че охлаждането във ваната има само временен ефект, но тази игра нагоре - надолу с Т. е за сметка на жизнената сила и може да се стигне до изтощение.

# 277
Няма да коментирам всички "умности", изписани със зелен цвят. Но съм длъжна да кажа на всички мами да НЕ слагат никакви компреси в областта на сърцето. НИКАКВИ! Там нито се слагат компреси, нито се маже с нещо.
По отношение на несъдържателната идея за уеднаквяване на температурата на отделните части. Температурата наистина има за цел да запази жизненоважните органи. Коляното няма да изпраща на никого съобщения, че не е защитено. Ако е дадено ПРАВИЛНО хомеопатично лекарство, детето няма нужда  да му се прави каквото и да било. Иначе то само си казва от какво има нужда. Ако има нужда от течности, ще иска да пие. Ако има нужда от душ, ще си каже, а ако е малко, няма да плаче от банята. Децата трябва да се слушат, когато са болни, защото те знаят по-добре от нас от какво имат нужда. В хомеопатията всеки тип е различен. Един се подобрява от завиване, друг-от отвиване. Един от топло, друг-от прохладно. Затова предписанията са индивидуални. Всеобща рецепта? Не бива. Имайте предвид, че има едно лекарство, за което ваната би могла да бъде дори фатална.
Затоплянето на краката наистина има за цел да намали притока на кръв към главата, а не да уеднаквява температурата на отделните части.
И накрая, една бабешка, не хомеопатична рецепта от мен за тези мами, чиято нервна система не издържа на температурата на детето.  Памучен тампон, натопен в камфоров спирт, се прекарва 100 пъти по грубначния стълб от горе надолу. Но не забравяйте, че камфоровият спирт може да е антидот на хомеопатичното лекарство, ако е пито такова. Но ако са ви предписали правилно лекартсво, няма нужда дори и от това.

# 278
  • София - Варна - Бургас
Е,аз пък няма да обръщам внимание на "умности" на хора без медицинско образование и на ученическата скамейка тепърва учещи хомеопатия.  Simple Smile

# 279
Сигурно ще разбуня още духовете, но нашият ХЛ като мина Т 40 градуса ми препоръча хладни компреси на краката и ръцете. Отделно пихме и алопатично, защото Т не спираше да се вдига, пак по препоръка на ХЛ.  Rolling Eyes

# 280
О, Александър, старая се да не ви нападам лично, защото не ви познавам, но няма да позволя вие да го правите. Не знаете нищо за мен, а това, което твърдите не отговаря на никаква истина. Използвайте професионални аргументи, ако можете Simple Smile Няма да използвам вашите методи и няма да кажа, че от самолет си личи вашето ниво на компетентност.

# 281
Сигурно ще разбуня още духовете, но нашият ХЛ като мина Т 40 градуса ми препоръча хладни компреси на краката и ръцете. Отделно пихме и алопатично, защото Т не спираше да се вдига, пак по препоръка на ХЛ.  Rolling Eyes
Не, няма лошо според мен! И моята хом. ми е казала, че може веднъж на 24 ч. дори да се даде Т-понижаващо. Изписвала ни е и АБ и алопатични - когато се налага. Явно по преценка на хом. това е допустимо. Може би при започване на лечението с хом. изобщо и преминаванто от едното към другото - в преходния период. Сега като се замисля - да при нас вече не предписва алопатични, но в началото даваше.
А и нещо много интересно: на мъжа ми, например, в началото предписваше за кръвното само алопатични. Аз много се учудих като му видях рецептата, но - факт. Явно не е бил готов. Сега вече не е така.

# 282
  • Добрич
Имам въпрос към само за малко, извинявам се за любопитството( но то ми е в кръвта щом съм любопитна кой какво ХЛ пие  Mr. Green) изучавала ли сте хомеопатия, практикувате ли я или.... нищо не знаем за вас, вие сама го казахте

# 283
Имам въпрос към само за малко, извинявам се за любопитството( но то ми е в кръвта щом съм любопитна кой какво ХЛ пие  Mr. Green) изучавала ли сте хомеопатия, практикувате ли я или.... нищо не знаем за вас, вие сама го казахте
Ама вие не четете ли? Кой нехомеопат би си позволил да дава съвети? На всеки, който пише, му личи дали е или не е хомеопат.

# 284
  • Пловдив
И какво,ако някой не е "учил",напр.???Но,ако Ви е помогнал многократно и съветите му са Смислени и напълно Разумни...Как иначе се доверявате на хомеопати,които Не са завършили медицина,а??? ooooh!
Айде,моля Ви!Никой не е дошъл тук да си "мери" дипломите или нещо друго.

Весси,ми ние по тая логика и за никой друг драскащ тук не знаем нищо Mr. Green Crazy Автобиография ли да изкараме,какво Whistling

п.п. Само за малко,Благодаря за обобщението!Точно така е!
Ииии...не вярвам някоя мама да е повярвала на умното писание за компреси в областта на сърцето Crazy

Общи условия

Активация на акаунт