Рожден ден и отношението на приятелите

• 10 409
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
КОлкото повече одъртявам, толкова по-малко смисъл намирам в честването на РД.
Пусто, статистическо честване...

# 46
Рожденните дни за мен са хубаво нещи, въпреки че с тях остаряваме вече..... В началото много държах и се дразнех, като ме забравяха приятели, които не го правеха преди.Други пък изобщо не помнят дати....Живота ни се промени..... всеки тича нанякъде, все с нещо е зает....не се сърди, понякога се забравя.....без да искаш....

# 47
Добре де, а защо във ФБ, да не говорим за Скайп държиш хора, с които няма какво да си кажеш?

Колеги от бранша, служебни контакти, учители на сина ми, треньори, родители на съученици - все хора, с които поддържам връзка, но от друг тип, и чиито поздравления за ЛИЧЕН празник не очаквам.
Извинявам се за отклонението. Просто не е възпитано да оставя въпроса на Бояна без отговор  Sunglasses

# 48
Свикнала съм да ми забравят и рождения, и именния ден, тъй като единият е след Коледните и новогодишни празници, а другият навръх друг всеобщ хритстиянски празник.
Но все пак ме учудва, че много хора ми помнят рождения ден. Особено пък покрай фейсбука...

# 49
  • Tам през Атлантическия океан
Crazy Най-редовно забравям кой кога има РД и естествено не поздравявам.
И  аз така  Crazy обикновенно се сещам дни преди РД а на самия ден се отплесвам  Blush
Не забравям на детето и мъжа ми защото живеем заедно  Laughing иначе на родителите , брат ми  Embarassed редовно се случва ,а какво да кажа за приятелите  Wink 

Лично аз не се впечатлявам т.е. не се обиждам  ако някой не ме поздрави  Grinning

# 50
На близки и важни за мен хора не забравям рождените дни.
Много точно казано и аз така мисля.
Има ли някакво значение дадения близък, познат или приятел за теб, според мен е редно да се честити. Човек винаги може да си направи известие за рожденния ден. За да не се сещат да пишат, си е от ясно по ясно, че не сме от голямо значение в живота им. И да обидно е, ако въпросния човек  значи нещо за нас. А явно от другата страна им е все тая. Рожденния ден не е като обинновенния ден изисква се внимание, особенно от хората за който си мислим, че сме нещо в тяхния живот. Според мен "забравих" не е извинение(демек не си ми приоритет, голяма работа)....

# 51
Случва се. Особено, ако не е ФБ да напомня. Не бих си направила генерален извод за човека, камо ли да го отрязвам заради такъв пропуск.

# 52
Как някой успява да изрови и реинкарнира подобна тема от 2012-та година. Това ми е чудно. И защо?
Темата е актуална. Не може да ти повтарят няколко дни предварително,  че имаш рожден ден еди кога си и на датата да се изпокриват или да ти честитят късно вечерта.

# 53
  • София
Как някой успява да изрови и реинкарнира подобна тема от 2012-та година. Това ми е чудно. И защо?
Темата е актуална. Не може да ти повтарят няколко дни предварително,  че имаш рожден ден еди кога си и на датата да се изпокриват или да ти честитят късно вечерта.
Разбира се, че може. Някои хора обожават подобни неща. Сигурно цяла година чакат, за да го направят.

Лоялна програма. Blush
Да не осребряват всеки коментар в биткойни? Имаше разписано сега кои теми и постове тачат, но понеже бяха извън моята сфера ги забравих. Сигурна съм, че ги пише някъде, но хич не беше коментиране на кило в СО. Иначе някои щяхме да сме милионери.

# 54
А какъв е проблемът с честитенето късно вечерта?
Защо трябва да се звъни от ранна утрин или пък да се очаква някой да ти се обади още в 7 сутринта.

# 55
  • София
А какъв е проблемът с честитенето късно вечерта?
Защо трябва да се звъни от ранна утрин или пък да се очаква някой да ти се обади още в 7 сутринта.
Или за най-сигурно в 00.01 щом настъпи рождения ден...
С годините изключвам все повече подобни неща и дори Фейсбук не ми ги показва винаги и понякога честитя и ден по-късно. Не е от лошо, ако не ми пука за човека няма да му честитя никога.

# 56

От чисто любопитство, дали има и други хора който се чувстват по подобен начин. Не уважителен най-вече. Нека не забравяме, че говорим за хората на който държим, мисля, че има разлика... дали трябва да се честити рождения ден и дали трябва да се помни. Явно не сме малко засегнатите от тоя факт, но пък спокойно можем да си направим извода за въпросния човек.
А що се отнася до годината от която е публикувана темата, какво значение всъщност има тя, не разбирам?
🤔 И да, явно темата е все още актуална.

# 57
На този стрес и забързан живот въобще не виждам проблем, та камоли сърдене. Имам няколко приятелки на който винаги им честитя раждените дни, те никога, в отлични отношения сме, нищо лично. Едвата винаги се сеща поне месец след това и всеки път ме пита за датата. Изтрила си рождената дата във фейсбук и само двама човек сме и честитили. Наистина за мен това е пълно безразличие, та камоли, както някой беше писал, честитили късно вечерта, е какво значение има кога са честитили. Иначе мой роднина ми звъня супер ранто сутринта не ме зарадва, а по-скоро беше стрес за мен ранния час. В заключение не очаквам от никого нищо и не държа никой да ми честити.

# 58
Много ме е страх от хората, които държат да им се честити РД. Направо ме втриса от ужас,  будя се нощем, че ще забравя, но винаги забравям.
Добре, че с годините тази им мания, да си броят кой ги уважава, по пунктуалността и часа на честитките, се уталожи и у повечето изцяло изчезна. Сега даже не искат да им се напомня, че всяка година има такова нещо като РД.

# 59
Всички имат смарт телефони - не е нужно да помнят дати.
А, ако някой няма смарт телефон - със сигурност има календар. Толкова ли е трудно да си отбележи на него РД на важните за него хора?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:16 от bgladybg

Общи условия

Активация на акаунт