Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 817
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Лятна почивка - планинска, от 11.7. до 22. 7. пак в Долна баня като миналата година(Рила, на 10 км. от Боровец). Нямам търпение вече!
А както мама мони е описала с камиона така Павел хвъчи с моторче, подобно на това, което Пепси е показала.
За РД запазихме барбекю в Екопарка. Решихме да съберем всички заедно - баби, приятели, наборчета да се почерпим и децата да поиграят сред природата. Много ми се иска да успея да приготвя всичко сама за почерпаката, само за тортата не съм се престрашила, но ще видим какво ще стане накрая.
На акумолаторните неща и аз не съм фен - движение трябва да има!
Микрото са "мерцедеса" на тротинетките, недоволни от тях не съм чула да има. Препоръчвам я и аз!
Все ще ви казвам, че Павел започна да се страхува от доста неща след онзи клоун от РД на батко си. Като го е страх от нещо казва "ба" и си скрива лицето с ръчички. От клоун, едно голямо куче при майка и от тъмното - това се сещам засега. Вашите страхуват ли се?
Тези дни установих, че доста дрешки от миналото лято му стават, само дето са малко по-късички.
Диди, скутера не ми се отваря, но погледни Микрото, както Пепси е обяснила.  Hug
И друго щях да пиша, но Павел се събуди...

# 106
  • Обетованата земя
И аз искам Еко парк тук!!!  Mr. Green
Май се зарибих по тротинетка и това ще е сигурно подаръка, ама много скъпи тези микро.  Crazy
 Днес съм набелязала кои ще са гостите за РД -13 деца, и какъв ще е мотива на тортата-Маша и мечока. Laughing Иска ми се и на мен да е на нещо като Еко парка, ама търся още. Вкъщи няма да е, на детски кът не ми се ще да се затваряме. Ще го измисля, има време.
 За страховете, да и Иво има от скоро (от Сандански). Първият страх е от буболечки. Незнам дали бях разказвала. Видя няколко божи кравички до пръчките, с които си играеше и като се изправи и целия се потресе, умрях от смях. Голяма гнусотия са му, и после все ги гледа любопитно и вика буба, понякога и се дърпа от тях и се завира в мен Mr. Green Другият му страх, който се прояви само на почивката е от тъмното. Вечер се будеше и ме викаше, мамиии,фу,фу-да светна лампичката. Пусках тази в коридора и веднага заспиваше. Сега вкъщи не е така, но и неговата стая е малко по-светла от уличната лампа.
 За почивката-искам да идем на море, ама като го кажа и всички ми се смеят... Rolling Eyes

# 107
  • Варна
Диди, вие си имате страхотен парк. Как ви завиждам само за Аязмото (така ли се пишеше?).

# 108
  • Обетованата земя
Да, Аязмото. Хубав е, но омръзва Simple Smile. А и Еко парка повече ме кефи.  Heart Eyes Аязмото няма така приспособени места за пикници и затова. Иначе е прекрасно място. Peace

# 109
  • Варна
А за темата на РД щях да пиша  - КОН ще е. Свещеното животно на Павел.  Laughing
Мама мони, вие не вземате ли от картите за почивка на МВР? Ние от няколко години ходим на планина с такава и сме много доволни. Има и морски станции.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 23:22 от mar4ela5

# 110
Ние почивки никога не планираме. Като дойде лятото, се натоварваме и отиваме където ни се ходи на момента. За щастие, и на двамата работата ни е такава, че няма пред кого да се отчитаме или съобразяваме или да планираме колко дни отпуск ще имаме. Все пак, на море със сигурност ще отидем, все ми се качва един Вихрен, ама да видим дали ще успеем да се организираме. Пък и маймунката вече е доста тежичка за носене...

Възхищавам ви се, че отсега сте измислили и рожденни дни, и почивки. Аз стигнах само до извода, че ние нямаме такива редовни приятелчета, които да поканим на рожден ден. Играе с разни деца по площадките, среща се чат- пат с деца на мои приятелки, но толкова рядко, че трудно могат да минат за приятелчета.  Та съм в голямо чудене относно това кого точно да поканим, отделно времето какво ще е. Миналата година в последния момент се развали и не ставаше за навън, а аз бях планирала външен рожден ден.

За страховете - обикновено го е страх от непознатите неща. Изпитва ужас като включа прахосмукачка, миксер, сешоар, аз затова рядко ги пускам, може би затова пък го е страх. Напоследък избягва да влиза в тъмни стаи, вика ме да му светна. Но от животни например няма никакъв страх - като го гледам как търчи да гали кучета, които са по-високи от него, мен ми се изправят косите.

А превозните средства са повече от хит - камионче, колело, всичко, на което се вози. Баба му го води с колелото напред-назад и се налага да се качват по автобуси. Въобще не слиза от него, стиска краката под рамката и трябва да го вдигнеш заедно с колелото. На това отгоре, когато е по-свободно иска да си кара колелото и в автобуса ooooh!

# 111
  • малкия йеросалим
Марчелка карти от МВР не взимаме,защото просто не може да се докопаме до такава.Досега сме пробвали само за морските бази.След дълги години без резултат ,тази година просто не пробвахме.
За страховете- има само от силни шумове.
Рд мисля да го организирам като следобедно парти на двора.Имаме пясъчник,люлка и хубава зелена тревичка  LaughingЩе сваля играчки,ще украся с балони и гирлянди.Групичката от децата е малка -5-6 деца.

# 112
  • Бургас
Относно тротинетките, първата която купихме на Велизар беше нещо подобно на тази. Докато се научи да я кара почти й видя сметката, но като за начало не ни се инвестираха много пари. Миналата година вече му поръчах ISCOOT от Ибей. Излезе много хубава и здрава за сега. Вече повече от година й спира тока от каране и няма забележки. Само, че тя е за по-големи деца. Дори на най-ниското ниво на Радослав му идва висока.

Почивка и отпуска за мен това лято няма да има (поне за сега). В момента двамата с мъжа ми се въртим да гледаме малкия. Той го гледа през трите си почивни дни, а като е на работа аз съм в къщи. Събират ми се по 5-6 р.дни на месец и си пускам отпуска за тях. Още две седмици отпуск ще ползвам след 15 септември, тъй като Велизар ще е предучилищна в училище. И искам в началото, докато свикнем всички с новото положение аз да съм в къщи. Предвид целия този график за почивка няма да остане ред. Мъжа ми през август цял месец ще е отпускар и тогава евентуално може да мръднем някъде за 2-3 дни, но още не си правя сметки, че да не излязат криви.

От тъмното Радо има някакъв умерен страх. В тъмна стая сам не влиза, но ако има друг с него няма проблем. Вечер също заспива и спи на тъмно без да се страхува. Страх го е само от една реклама на Бен 10, която дават по  детските канали на батко му. Рекламата е с някаква гарга и зловеща музика. Само като я види бяга при мен, крие се зад крака ми и вика "Мамо, пипи, уууууу". Mr. Green В превод - "Мамо, страшното пиле" Laughing

# 113
Момичета чак ме изумявате!Как карат тези малки деца тротинетки/моята още в пътя не може да върви/.
Аз твърдо съм решила да и взема за рождения ден кухня.Но сега имам друг рожден ден да глася.В петък баткото става на 10 годинки.Подарък така и не реших какъв да взема.Баща му каза,че ще му дадем парички  да си купи каквото реши.На него май му се иска принтер.Иначе ще взема нещо дребно  пушка или пистолет още го влекат.Запазих едно заведение с една голяма поляна с люлки и пързалки  нещо като кът за отдих на Габровци и там има пицария.Хем ще играят,хем ще се почерпят.
За почивката утре ще видим моя мъж дали ще успее да запази места./Иска ни се за Поморие/.
Спокойна нощ! Hug

# 114
zyzi2, и моята е така, ама да видиш Еличка на Морска как хвърчи с тротинетката из Морската  градина , направо ми събра очите като я видях  Crazy

тортата за  рд-то ще е Hello Kitty. От бебе обожава котета и  Хелоу Кити естетсвено е навсякъде около нас денонощно  Laughing

за страховете: страхува се от страшно много неща - коли, кучета, непознати, рекламите п о  тв-то, изобщо  силни шумове.

Аз нещо напоследък се виждам в чудо с моята  дъщеря. Станала е ужасно  своенравна, капризна,  по цял ден ако не  реве ще мрънка. Незнам какво е това чудо, виждам другите деца едни  спокойни, а мойта постоянно все нещо не й е наред, все нещо иска....

# 115
Добра нощ на всички !!!  Hug

Елица на Морска е абсолютна фурия с тротинетката.  Party Наистина е голяма пъргавелка.  Heart Eyes
Нашият е супер зле - като се залети нанякъде и през 2-3 крачки е на земята. По стълбите е с главата напред, взема по няколко стъпала наведнъж ...  ooooh! Аз това, обаче, го отдавам на емоционалната му незрялост, защото само навън е така. А може и от обувките да е, не знам.  Thinking
Както и да е, до тротинетка ще стигнем чак поне след година.  Peace

Рожденият ден нещо не ми е емоция. Напразнувала съм се на рождени дни, чак в повече ми идват вече.  Whistling Иначе и аз го обмислям къде и как, но при всички положения ще е семпло, без много блясък и с малко гости. Като му знам основните интереси на кандидат-рожденика, мотивът на тортата ще е Мечо Пух, футболна топка или багер.  Laughing

Редактирам се, че снощи забравих да пиша за страховете - Кими много хубав страх си е избрал - почти панически - към колите на улицата. От тъмното не го е страх. Даже вечер се катери на столчето си и гаси лампите вкъщи. Купон.  Party  Party  Party

Мария, честити ти малки християнчета !   bouquet Да са ти здрави и умерено послушни.  Simple Smile

П.П. Само да спомена, че добавих новите момичета към списъка на първа страничка.
Japanese и Дидинка90, видях, че вас ви няма там. Ако искате да бъдете добавени, може да пуснете по едно ЛС.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 09:09 от Слънчев_лъч

# 116
  • Бургас
Радослав също не е приет в ясла на първо класиране...

# 117
Мария, съжалявам. Дано на второ класиране имате успех. И аз тая надежда, въпреки че шанс при нас почти няма. Всъщност, ще зная имаме ли шанс и какъв на 18.05. Дотогава се надявам.

Слънчев лъч, Рая има същия страх, излезем ли на улица, чуе ли кола, се долепя до най-близката стена и започва да пищи "кола ида". Прави го включително и на двора, ако чуе кола някъде в далечината. Другият й страх, по-скоро погнуса е от "буби". Като буба е от оса/пчела/калинка/мравка/червей до всякакъв вид бубовиден боклук. Въобще, на Рая партизанското име у нас е Монк. Изпада в истерия, ако някой седне/легне/стои на мястото на друг, ако някой вземе чужда чаша/чиния, ако някой стане от масата, докато се храним, ако някой разлее или изцапа нещо - тогава започва директно да пищи, докато разлятото/изцапаното не бъде изчистено. Ако си нацапа ръцете и има видими боклуци по тях изпада в истерия. Ако се накапе с нещо, пак така - реве, докато не бъде преоблечена. Чудна работа, защото никой от нас няма чак такива отклонения на тема чистота.

Мая, не че е успокоение, но откакто лежахме в болница - значи, чакай да сметна - вече 2 месеца, Рая е същата. Страшно се промени. От най-усмихнатото и лъчезарно дете, което съм виждала, стана таков мрънкало, че вечер ме е страх да се прибера - само като прекрача прага и започва страховито мрънкане, което до момента на заспиване в 90% от случаите завършва с истерия със захлипване. Прави ми го само на мен, само веднъж го беше направила на майка ми, която на втория час по думите на Теа се разревала, милата жена, почудила се е какво се случва. Ужасно е изнервящо за всички, защото без да преувеличавам, е абсолютно нон стоп, само поводите за самото мрънкане и рев се променят през около 10 мин. Основен мотив е Мамоооо гутииии (мамо, гуши), който се повтаря и в самия момента на гушкането. Като всъщност тя мрази да я гушкам, взема ли я, започва да се изпъва и бори да я освободя. И борейки се да я оставя, пак реве Мамоооо гутиииииии.... Толкова вече ми се е набил в главата тоя рефрен, че онзи ден сънувах как ме гони и реве Мамоооо гутииии.
Обяснението ми е, че ми отмъщава, че не сме по цял ден заедно. Сигурно й е тежко, миличката, кой знае как си го изживява. Сигурно се стиска по цял ден при бавачките и вечер излива цялото напрежение.
Решение на въпроса още не съм намерила. Дано е период и мине.

# 118
Денис е приет в яслата срещу нас, всъщност аз само за нея кандидатствах. Миме, реалните разултати илизат след 10ч., преди това всички не бяха приети, така че провери пак.

За страховете - страх го е от коли на улицата, да него блъснат, като види кола ми дава ръка. Страх го е от маскирани - клоуни, мимове /които са из целия център разпръснати/. От тъмно не го е страх.

За РД- иска ми се да е някъде на открито, точно както марчелка е описала и имам нещо предвид, но понеже е през седмицата незнам дали ще се осъществи. Все още го обмислям. За подарък - определено някакъв камион - в момента това е хита при нас.

За почивката - планираме една планинска тук в БГ и една морска някъде в Турция, но още нищо конкретно.

# 119
  • Бургас
Да, приет е!!!!!!!!!!!!!!!! Grinning  Party

Мартеа, успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт