Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 48 064
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Киди, благодаря че писа, засега спи, дано да се е успокоил, аз мислех, че няма да може да спи. Ще проверя за частно в една клиника близо до нас, дано работят довечера. Иначе и ние опитвахме, вкл. и педиатърката от малко бебче, но не се получаваше и педиатърката се отказа след 2 опита за да не усложни нещата. Аз вярвам че нещата при нас щяха да станат постепенно, но заради тази бактерия се оказа важно да се махне тази чъншна причина за евентуални инфекции, за да може да се провери със сигурност откъде идва проблема.

# 361
  • Варна
Да, Киди те е посъветвала правилно, слагай реванол.

Не знам, колко голям ефект ще има само с едно забелване обаче. От стреса който е изживял може и да не ти дава на теб да го пипаш. Но при всяко дете е различно. Определено в началото ще го щипе и няма да иска да пишка. Ако имаш още въпроси, питай. Но в никакъв случай не се обвинявай, правилно си постъпила. Аз за миг не съжалявам, че го заведох.  Peace Слагай компресче с реванол, направо от хладилника и изчакай, не е нужно да ходиш още на друг лекар.

# 362
Pepsi, като писа 'без никакви бани', забелва  ли пишлето по време на къпане първите дни, т.е. т.е. мокрила ли си го вътре? На едно място прочетох, че не трябва да се мие под кожичката поне 5- 6 дни. Само се забелва и маже с крем. Така се избягва инфекция. Нашият уролог като каза без бани останах с впечатление, че няма нужда, а не че не трябва. Ето цитат "на нас изрично ни казаха първите 5 дена докато се маже вътре с крем да не се почиства с друго, да не се мокри вътре, да не се мие вътре, само с крема да се маже. после се дърпала кожата обратно и външно можело да се мие и къпе, но без да се отваря главата на пишока. като минат 5-6 дена тогава вече всяка вечер да го забелваме пак и да го мием с вода и сапуни или там кой с каквото. така се избягвали инфекциите според доки. "

# 363
  • Пловдив
Cecile съжалявам за лошото преживяване, ще ти кажа при нас как беше. Правех му само компреси с риванол- една напоена марличка навивам около пишлето и така даже спеше. Сменя се със смяната на памперса. След забелването с нищо не сме мазали, само миехме. И един съвет- ако се наложи нещо спешно тази нощ или почивните дни може да идете в частна детска клиника Вела срещу Лайпциг.  Дано не се налага все пак!

# 364
Табакова, благодаря ти, бързо възстановяване и на теб!

# 365
  • Обетованата земя
Сесил, сега се сетих и аз, наистина първите 2-3 дни не го къпехме даже. Така ни бяха казали, и тогава леко му се подсече дупето даже. Явно промивките сса били после, извинявай че те подведох. Но мажех с Лидокаин, това го помня.

# 366
  • Варна
Cecile, докато не завърши целия процес на забелването при уролога, аз не съм гоотваряла да го мия. Само компреси, мазане и вечер като се купехме миех отгоре лекоооо.
Пиши утре как сте.  Hug

# 367
Благодаря ви момичета, днес изглежда по-добре и спа горе-долу спокойно  Praynig И аз не мих, добре че попаднах и на това мнение в интернет, за да се замисля. Яд ме е на нашите доктори, ако не си платиш все са много заети и гледат отвисоко, а аз бях в такъв стрес че реално не се сетих за това на място. Вчера звънях на заместващата педиатърка, според нея можело да измивам със смрадлика, на една позната мед.сестра, според нея имало логика да не се мокри докато се успокои раната, на един възрастен уролог познат - да мия с вода и сапун, на детското отделение - няма да ми кажат по телефона ... Въобще  ooooh!
Вчера го изкъпахме прав без да мием пищлето, после преди лягане забелихме и намазахме с крем и накрая сложих компресче от риванол. Друг е въпросът, че кремът не е много правилно да се използва при малки деца - питах във форума на Пирогов и проф. Бранков каза, че не може да коментира действията на некомпетентни колеги  #Crazy А този уролог ми е препоръчан от нефролога, който ни следи хидронефрозата #Crazy Но важното  нещата да се подобряват  Praynig
Хубав уикенд на всички  Hug

# 368
ох, голяма драма с това забелване... при моите момчета така се лутаме... ще забелваме, няма да забелваме. Спряхме да забелваме Никола, когато прочетох една статия на проф. Бранков Други полезни източници "против" има тук. Педиатърката ни обаче настоятелно ни кара да забелваме и аз от време на време придърпвам... Оня ден даже ми направи забележка, че нищо не съм свършила. Изобщо не мога да си изградя твърдо мнение по въпроса, пфу. И не знам до къде ще я докараме така, честно.
Ето малко снимчици от РД на Никола. Добре беше, нищо, че празнувахме почти като циганите три дни.

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 14:07 от Марету

# 369
  • Варна
Ние понапънахме Визо и му забелихме пишката с малко понатискане от моя страна (малко, малко - детето доста попищя Rolling Eyes) И аз съм чела статий против, но все пак мъжът ми има такъв атрибут и се доверих на неговото мнение. А именно да оголваме отсега, защото при него се  е наложило да ходи на нирург на 4-5 год. възраст и има ужасни и болезнени спомени. Тогава са му я цепнали и с марля са почиствали заголената главичка от натрупана инфекция. А търкането с марля е било ужасно болезнено. А доколкото разбрах там се събира мръсотия и може да се развие инфекция, ако не се оголва хубаво пишката. Наскоро едно комшийче на 4 години му правиха същата маниполация (цепване), но с пълна упойка.
Всеки сам си избира как да постъпи. Аз само исках да споделя чутото и видяното Peace

# 370
Марету, и на мен ми беше притеснено заради това, че не става от самосебе си и аз отлагах вземането на решение, но тази бактерия ми накара бързо да реша. Днес е по-спокойно и ако всичко завърши добре ще се радвам, че го направихме сега. Като четох много зависи сега от нас да не спираме да забелваме. Предполагам човек би си спестил шока ако си избере добър специалист и има някаква упойка по време на манипулациите.

# 371
Пак съм аз, с питане. Докъде забелвахте след манипулацията при уролога? Аз нали оставих това на мъжа ми, и гушкам малкия да не плаче мноо, но днес гледах и ми се стори че не забели достатъчно. Трябва ли да се прехвърли ръбчето? Утре мисля да отида на Пещерско да го видят, а от понеделник на частно.

# 372
  • Варна
Не се сещам, точно след процедурата как беше. Но след това при забелването трябва да изскочи цялата главичка, т.е ръбчето се прехвърля, иначе може да се слепне там. Нали целта е да забелим цялата главичка.

# 373
Мерси Пепси, и аз така си мисля, че може да се слепи пак ако не е докрая, и даже се скарахме малко с мъжа ми, аз нали разчитам на него за тази работа, като видях че е не го прави до края се ужасих да не се слепне докато се свържем със специалист в понеделник. Иначе настина е най-добре да продължи специалист, само къде да го търся почивните дни...

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 00:02 от Анонимен

# 374
  • Варна
Толкова бързо няма как да се слепне. За твое успокоение отидете да го видят в понеделник, макар че ако вече е отшумяла подутината и зачервяването, може и сами да се справите.
И на мен са ми много странни тези мъже. Моят, когато си е тук в повечето случай го къпе той и все му казвам, забелвай пишлето. А той, ами не мога аз, ела ти да го забелиш. Е, как не можеш, нали я вършиш и ти същата работа, ами много малко било и не знаел как, аз съм се била специализирала.  Joy Мъжка му работа!

Общи условия

Активация на акаунт