Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 48 064
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
И при нас е така, колкото по-рано, толкова по-добре. Но си имаме номерца и по тях си върви системата.
Живот и здраве за малкото още докато взема акта за раждане и съм пред яслата.

# 436
  • Пловдив
И при нас е така, колкото по-рано, толкова по-добре. Но си имаме номерца и по тях си върви системата.
Живот и здраве за малкото още докато взема акта за раждане и съм пред яслата.

Мдаааааа, то и аз от каката като си имах едно на ум и бързах да я свърша тая работа. Уж на време съм подала по всички правила на играта, ама да видим.   Peace

П.п - Живот и здраве като родиш, щом и при вас такава е работата, първо там, че да не те  е яд после.

Какво ли прави Диончето, скоро трябва да ражда, нали?

# 437
  • Варна
Диди има още време, средата на октомври. Като гледам нейното коремче, колко е голямо и моето как върви досега, си представям накрая с какъв огромен корем ще съм.  Joy Ще се търкалям.

# 438
  • Пловдив
Опсссс, аз съм в грешка значи. Мислех, че е малко след Мани, септември месец. Но щом е чак средата на октомври, да не бърза малкото злато, да си седи на топличко вътре в мама и като дойде момента лесно и безпроблемно да се появи на бял свят.    Peace

Иначе и аз с Гергана в началото бая дръпнах с коремчето и се притесних, че бързо качвам, на после нещата се нормализираха от само себе си. Така че не се притеснявай, Пепс, и давай смело напред.    Hug

# 439
Дааа, раста доста бързо този път, коремът ми е бая големичък вече. Сега сме на гости на нашите за една седмица и е такава жега тук, че просто едвам преживявам. Не мога да вървя дълго, задъхвам се, краката ми отичат вечерта, луда работа. Дано да е от голямата жега, че не ми се мисли как ще изкарам още месец и половина.
Иначе не мога да се оплача от бременността. Като предния път - нямам неразположения. Матей много ми обича коремчето, гордо казва, че е батко. Гали коремчето, целува го, гушка го. Да видим как ще е като се появи братчето.
За раждането взех да се замислям вече, страх ме е да не се случат нещата като първия път. Дано имам повече късмет.

Малък отчет и за юнчето ми - без памперс сме от два месеца, много бързо и безпроблемно мина всичко. С говоренето и ние не сме много напред - казва отделни думи, свързва по две-три в изречение и до там. Някои думи са разбираеми само от мен, но има напредък с времето. Говорих с една логопедка - казва, че в днешно време повечето деца са късни говорители и да не се притеснявам. Наистина, както казва и Марчелка, след три годишна възраст вече ако не говори, е хубаво да се потърси специалист. Но иначе устата му не млъква де, по цял ден си бръщолеви, чак главата ме заболява. И трябва след всяко негово изказване да потвърдиш, отречеш или каквото там се изисква от теб, иначе не спира да го повтаря.
Голяма страст са му буквите - знае на целия род буквичките, на близки приятелчета, на любими предмети. И навсякъде по улиците ходи и търси букви и казва коя на кого е. С марките на колите е същата работа. Всяка кола, покрай която минем, се отбелязва на кого е.

Моят баща мисли да прави за децата пчелно млечице в мед. Да даваме сутрин по малко. Четох, че действа и като имуностимулант. Аз по принцип не давам нищо на Матей, сега млечицето ще го давам от гледна точка на това, че е много полезно и богато на витамини и минерали.

Ванюша, стискам палци за детската ясла. Дано да се похвалиш след десетина дни  Hug
Стаси, пожелавам ви един незабравим ден (в което съм повече от сигурна) и чакаме с нетърпение снимчици  Hug
Десито, много добре те разбирам какво си преживяла. Ужасът е огромен, не го пожелавам и аз на никой. Радвам се, че вече е добре детенце.

Много се радвам на трепетите на бъдещата мама (Pepsi) тук. Аз планирам близнаците Simple Smile Дай боже да се случи. Но близнаци да са Simple Smile

Хаха, Стаси, и аз планирах близнаци (момче и момиче), но засега се вижда само едно, освен другото да се е скрило като изненада.  Joy Имах малка надежда да се приключи вече с бебеправенето, но мъничко късмет не ми е достигнало. Нямам търпение и да разбера пола, всичко ми подсказва, че ще съм мъжка майка, но ... да изчакаме да се покаже.

Хубаво е, че искате близнаци, аз също исках, ама като гледам как сега едвам износвам едно, не ми се мисли, ако бяха две - сигурно щях да легна и да не мърдам  Laughing

Съжалявам за дългия пост, дано не съм отегчила  Blush

# 440
ДиончеHug
не ми се мисли как изкарваш в жегите. Аз си спомням с Дамян как накрая по жегите ми отичаха краката, но при мен ходенето много помагаше, т.е. ако ходех по 2-3 часа на ден нямах проблеми с отоци, но излизах рано сутрин, разхождах се 2-3 часа и се прибирах в къщи на климатика Wink

Пчелното млечице е супер полезно, аз си търся да си купя от някъде но читаво, че май рядко се намира  Confused

Аз да кажа, че днес с баткото минахме на преглед и всичко е наред. Камък ми падна от сърцето ... сега остава и да засилим имунитета и дано скоро не пипне някой нов вирус Praynig

# 441
  • Варна
Аз да кажа, че днес с баткото минахме на преглед и всичко е наред. Камък ми падна от сърцето ... сега остава и да засилим имунитета и дано скоро не пипне някой нов вирус Praynig

Много се радвам, че всичко е наред.  Hug

Диди(Dion), не се бях сещала за износването на близнаци.  newsm78 Но сега се замислих и щеше да ми е невъзможно да се залежавам. Надявам се единствените ми оплаквания да са тези неразположения в началото и занапред всичко да е наред, че не мога да си позволя почивки и лежане.
Оф, и тук ако знаеш каква жега е. И ние сме при нашите, направо не ми се мърда от вкъщи. Уж щях да чакам да се разхлади и тогава да погостуваме,но не издържах.  Mr. Green

# 442
  • Пловдив
Добър вечер, момичета и малки момчета.

Ама че затишие едноседмично е настанало тук. Къде сте всички?   newsm78

Аз искам да се похваля предсрочно - вместо на 03.09 - понеделник, резултатите за яслата излезнаха на 31.08 - петък. Невярвам все още на очите си, но е факт - приета е Гергана и то точно в тази ясла, която исках. То не че другаде бях подала, де. В понеделник ще ида давидя какви изследвания и изисквания имат и ще им кажа, че искам да е в групата, където беше каката ни. Едната госпожа е много приятна, другите са сменени и не ги познавам. Дано ми уважат искането. Смятам след празниците да пусна изследванията, като се върнем от морето. Тази година ще го повторим - дано всичко е наред. Каката ми е почти готова за втори клас - униформи, принадлежности и т.н. Та този месец ще си имам две ученички - едната в яслата, а другата второкласничка. Ще ми отлетат пиленцата малки, животът е такъв...
Дано да свикнем с новостите всички бързо, и най- вече аз.   Laughing
Похвалих се набързо. Лека нощ.    Hug

П.п. - Стаси, гледах ти снимките във фейсбук. Прекрасна булка си била, браво. Нека тази усмивка те съпътства винаги в семейния живот!

# 443
  • Варна
Добро утро!

Ванюшка, честито! Успешна адаптация пожелавам на Гери.

И ние след празниците се подготвяме с изследванията и живот и здраве след това тръгваме.

Записах се вече на ЖК. Изписаха ми Магнерич, че имам контракции и сега ще си пия хапченцата и колкото мога почивка. Вече си имам и едно голямо коремче.  Crazy Неразположенията ми минават и вече ще се наслаждавам на бременността.  Heart Eyes

Ох, за Стаси, какво да кажа и аз. Прекрасни, прекрасни ... пълнят ми душата.

# 444
Здравейте, хайде и аз да спомогна за изписването на тази пролетна темичка.
Пепси много се радвам за теб, пожелавам ти само положителни емоции до края, а и след това и едно хубаво, здраво бебе на финала.
Ванче, честито за яслата.
Стаси, честито, много хубава булка си била.
Ние сме добре - Денис ходи вече на ясла от 28август. Първият ден беше много щастлив. Вторият ден ми се обадиха към 11ч., че плачел и да отида към 12 и нещо да си го взема. Като отидох едната сестра започна да ми се извинява, че ми се обадила, но все още не познавала добре детето и незнаела как да го успокои. Гушкали го, успокоява ли го, но той пак плачел, накрая му намазали една филия с масло и сладко, изял я за отрицателно време и се ухилил. И закуската и обяда си изяждал изцяло, но явно не му стигат. Та на празно ме разходили. Иначе много ми го хвалят, сам ходел до тоалетната и си свалял гащите, хранел се сам, като цяло бил много лъчезарен и самостоятелен. За сега нямаме напишкване или наакване в яслата, само намокрени дрешки от водата, която пие от чаша. Сега от утре ще има много нови и плачещи деца и се надявам да не му повлияят отрицателно с плачовте си. Сестрите са много мили и внимателни, много ми харесват /падна се в групичката, в която е била преди две години кака му/. Сега се моля само да е здрав.
Аз започнах работа на 12ч., но с пътя ми идват около 15ч. Два дена работя, два почивам, доволна съм, хем работя, хем имам свободно време. Работата е лека и интересна, харесва ми много. От 17.09 заминавам на курс в Балчик. По принцип курса ще е 7месеца, но в Балчик ще изкарам около 3месеца с прекъсване, т.е около месец там, около месец тук. Надявам се децата и мъжът ми да се справят без мен през седмицата, събота и неделя ще се прибирам.
Както е казала Ванюшка, животът е такъв, че децата порастват и вече нямат толкова голяма нужда от нас, ходя на ясла, градина, училище, а ние трябва да работим, за да може да задоволяваме нуждите им.
Това е от нас, чета ви редовно, но нямам какво да пиша, затова не се включвам.

# 445
  • Обетованата земя
Набързо да се разпиша и аз, че все не остава време.
Стаси, приказна булка си, честито и от мен! Желая ви да сте все така щастливи и скоро да се похвалиш с новината за близнаците!!!  Hug Hug Hug
Пепси, за коремчето щях да ти пиша, и моето в началото вървеше мноого голямо, обаче накрая си остана в една позиция и беше по-малко отколкото с Иво. Тя и бебка се роди с килограм по-малко де. Мисълта ми е, че явно причината в началото да вървят големи коремчетата е, че скоро сме били пак бременни и тялото помни, а и коремните ни мускули не са толкова стегнати.  Peace
 Момичета с желание за близнаци, с първо малко дете...големи сте ентусиастки!  Hug Аз едва се оправям сега с едно бебе, ако бяха близнаци, не знам   #Crazy  Laughing
 Ние сме добре, гледаме се, много често лудвам с двамата, особено ако ревнат в един глас, ама сама съм си го избрала, ще се справям някак си  Laughing. Чакам с нетърпение малката малко от малко да порасне и да разбира, да мога да я занимавам с нещо, че сега ако може нон стоп да ми е на гърдите ще й е най-добре. От друга страна пък не искам да пораства, че може би никога повече няма да имам такова малко мишленце.  Mr. Green 
Честито на всички, които сте приети на ясла, Иво сигурно ще тръгва чак пролетта.
Деси, преживели сте много гадно нещо, дано не се случва на никой! Важното е че сте вече добре !  Hug
Пепси, почивай повече с тези контракции, въпреки че знам че няма начин с малко дете. Радвам се, че неразположенията ти минават!  Hug
 Ванюшка, бързо адаптиране на малката!!!  Grinning
Киди, честита нова работа!
 Иво расте, сега като стана батко често се прави и на бебе, иска да го носим като бебе, плаче повече за щяло и нещяло, гушка се повече. Стараем се да му обръщаме максимално внимание, но няма как, ще си изживее по свой си начин появата на бебето и ще свикне. Не говори много ясно, но има все повече думички, доста от които само ние вкъщи си ги разбираме.  Laughing Още сме с памперс, голямата работа от месеци е само в гърнето, но пишкаме и в пампито. Вкъщи доста го държа по гащички, мисля че като му дойде времето нещата ще се получат от раз и не се притеснявам.  Peace Много си обича сестричката, все иска да я гали, да я гушка, но му е малко меча радостта и я пазим още.  Laughing
 Събудиха се и двамата едновременно, оставям ви!
 Хубав ден на всички!!!  Hug

# 446
  • Пловдив
Охххх и аз да се разпиша,че отдавна нищо не съм писала.Коцето в понеделник тръгва на ясла.Не ни приеха в тази,която искахме,но нищо.Сега ще ни е по-далеч и мъжа ми ще го кара с колата.Много ми е притеснено,но и това ще мине.Говори все повече и повече,но и голям бандит е станал.Аз ще се връщам на работа като го оставят цял ден в яслата и се започва големия маратон  Sad Grinning

# 447
  • Варна
Привет и от нас!
Деси, как сте? Голям ужас сте преживели! Хубаво, че вече всичко е минало!
Мани, представям си каква картинка сте! Много прегръдки на бебка и гордия батко!
Ванюшка, бързо адаптиране в яслата!
Кремс, и на Коцето също! Както и на другиновоприети ясленчета ако има такива!
Стаси, великолепна булка си! Много ви се радвам!

Павел е на ясла от миналата седмица. Днес му беше 8 ден. Още не е закусвал там. От вчера остава с обяд. Много са доволни госпожите от него. Винаги отива с рев и като отида да го взема се просълзява, но докато е там е спокоен, вече си игре с деца, а преди това е стоял и наблюдавал. При него засега всичко така въри - драмата му е голяма, но поне бързо минава(с кърмене, памперс, нови хора, места...) С храненето му помагат още, защото е нов, но казват, че си хапва добре. Вода обаче отказва да пие там, надявам се да започне скоро. За пишането си казва, голямата работа още не я е вършил в градината. Много му се радват госпожите как говори, разбирали го вече. Аз си мислех речник да им правя Laughing Mr. Green , защото има доста думи на негов си език, като аК-аз, дога-дойда, бен-взема, гога-грозде, гинга-градина и др. подобни. Иначе устата му не млъква. Като се върне от градината взема телефон и звъни на госпожите да им кажел, че утре пак ще отиде, ще играе и ще яде там.  Laughing
Имуностимуланти - педиатъра изписа Бронховаксом, рибено масло и осцилококцинум. Пробвах с рибеното, но той не го гълта, а като му се спука в устата веднъж вече не го иска. За Бронховаксома четох противоречиви отзиви. Осцилококцинума е веднъж седмично, него си го харесва.
Вече за обедния сън памперс не слагам, но нощния не съм махнала. Рядко пиша вечер и ме буди да ми казва, махаме памперса и така. Не смея, че спи при нас на спалнята - вече цяло лято, не иска в кошарата и това е. Миналата година пак така направи от юни, та до зимата. Да видим сега кога ще пожелае да си спи сам, че голямо въртене пада...
Аз започвам работа на 14.9.
Вече си имаме и батко за постоянно, майка му замина за чужбина. Та лудницата ще е пълна...
Поздрави на всички!  Hug

# 448
Здравейте и от нас!
 На всички ви желая успех в новите начинания и нека нещата се развиват според очакванията ви! Забранявам болестите и всички неприятности!
При нас новото е, че утре пускаме изследванията и от понеделник сме ученици. Хубавото е, че и двамата с кака му са в една градина и то на 5 минути път с кола от вкъщи.
С говоренето Весо дръпна много напред в последния месец. Някой път направо ни изумява с някое изречение.
Пожелавам си здрава учебна година и на нас!

# 449
Здравейте момичета,
Честито на всички приети в яслата. Успех и на все още чакащите.
Бързо адаптиране на всички, които сега стартират в яслата Praynig Hug

Киди, честита нова работа. Много успехи и удовлетворение от нея Peace

Марчелка, добре сме Hug
Днес се завърнахме от 10-дневна ваканция. Изкарахме си супер - бяхме в Боженци, разходихме се до пещерата Бачо Киро, до Дряновския манастир, до Етъра, после малко в Добрич, отскочихме до делфинариума, след това в едно селце близо до Трявна, разходихме се из гората малко, в Трявна. Много зареждащо ми подейства на мен.

От утре децата стартират на ясла и градина - да видим Дамян как ще е, че нещо хич не му се ходи май Rolling Eyes Като го питам дали ще ходи на ясла, ми казва, че той щял да ходи на градина, батко му щял да ходи на ясла Laughing

Иначе Дамян какви ги ръси вече, падаме да се хилим. Вървим си ние на разходка и той иска сладолед, купувам аз и си го изяжда, казва ми, че иска още и ми заявява
"Ако ми кажеш, че не може, аз ще избягам и няма да ме видиш повече" Shocked
незнам от къде го измисли това, ама аз се чудех да се смея ли, ...
Малко по-късно аз говоря с майка по телефона и и разказвам какво ми е казал и той до мен слуша какво говоря и ми казва
"Спокойно, няма да избягам" Joy

След това гледа в парка двама карат колелета и ме пита
"Мамо, ти можеш ли да караш колело?"
Аз му казва "Да, мога, но си нямам колело"
и той "Спокойно, ще ти купим, ей сега като дойдат тати и бате, ще ти купим едно" Mr. Green та лесно ми е вече на мен, детето и с колело ще ме уреди hahaha

Общи условия

Активация на акаунт