Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 899
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Киди, при нас мина за един ден. Куцаше и се подпираше на стената, за да върви. Sad
Някой беше казал, че при тях е било малко по-дълго. Ще мине! Hug Опитай да му сложиш компрес със студена вода - така ми каза тогава лекаря. Дай и нещо обезболяващо - Нурофен, Панадол...

# 331
  • Варна
Киди, и ние отлагаме една, но не мине ли лятото няма да я сложа. Голяма е жега и има хиляда вируса, не ми се рискува. Дано ви се размине някое разболяване, а крачето ще се оправи. На нас Синфлорикса ни го биха в ръката.

fairann, как ви е дупето?

# 332
  • Бургас
Танче, виртуална прегръдка от мен.  Hug Надявам се да не е нещо сериозно и бързо да се оправяш! А Стили ще свикне, дори по-бързо и от теб. Simple Smile

Наде, как е Денис днес?

# 333
Нашата херпангина се оказа шарка - петата ли, шестата ли, не знам каква си, знам че немците й викат Drei Tages Fiber - треската на трите дни. Точно три денонощия беше с много висока температура, после спадна, и му излезе обрив. Лекарката му каза, че е добре, че не съм дала антибиотик. Последните два дни и храненето и пиенето бяха труднички, днес като че ли е по-добре, още снощи живна като му спадна температурата, но още е много изнервен и пищи за всяка дреболия.

А да питам за белезите - отзиви от мазилата някой има ли? Нашият лекар му препоръча лепенки cica care (които струват 70лв Rolling Eyes) от десетия ден след махането на конците и контратубекс или дерматикс от 20тия. Раничката от шева е малка, но е вдлъбната, а четох, че имало разлика дали се прилагат за вдлъбнати или за изпъкнали ранички. Ще бъда благодарна, ако някой сподели нещо Simple Smile

# 334
  • Обетованата земя
Стили ще се отбие по-лесно отколкото очакваш, Таня, стискам палци и ти да се оправяш!  Hug
Киди, как е Денис? Аз си мисля, че сме сложили всички ваксини и следващата е на 6 г, ама може и да се лъжа  Crazy
Ние изкарахме хрема с кашлица за 2 седмици и всичко започна на алергична основа. Веднъж бяхме на басейн на старозагорските бани и като се почна едно кихане, сигурно 100 пъти за час, оттам сополи, оттам кашлица. Може да е от препаратите в басейна, въпреки че не влизахме, а може и от точно тогава цъфтящите липи. Мина сравнително леко, само с хомеопатия, сиропче и инхалации. И чай от живовлек, босилек, орехи и лукче за отхрачване, Иво много го хареса. Сложих му и малко мед, можем ли да им даваме мед вече?
 От същия ден с кихането, Иво яко се подсече за първи път, пишка, тестиси, и покрай тях. Две седмици, нищо не помага-едно кремче правено в аптека ни изписа педиатърката, уж да не слагаме Тридерм, с кортикостероиди, по-зле стана. Едно родопско чудо пробвах, не става. Судокрема и кремчето п/в подсичнае на Нивеа облекчаваха, но не лекуват. Крем здраве значително подобри положението. През цялото това време правим промивки с отвара от тетра и бледорозов разтвор на калиев перманганат. Сега няма по пишката и тестисите, но около тях стоят още пъпки, зачервяват се. От вчера включих сулфатиацол, ама като прочетох листовката, леле мале, големи страхотии пише. Та ще го ползвам до 5 дни и ще спра, както пише в листовката. Точно сега и педиатърката е в отпуска. И мен мама ме посъветва пиоктанин да слагам, лилавото, и в родилните домове го ползват и е ефикасно, ама дали ще ми го дадат без рецепта? Зачервяването в крайна сметка се появи от памперса естествено и предържаването му и от претопляне и така. Сега през деня дълго го държа без памперс, само по гащички, понякога казва за пишкането, понякога не, за акото винаги е в гърнето. Като го сложа на гърнето и му кажа да се изпишка се изпишква, абе имаме някакъв малък напредък.  Laughing
 Това е покрай нас, много нови думи имаме в речника, макар и смешни и разбираеми само от нас.  hahaha Вече са големи деца, всичко разбират!  Heart Eyes
 Аз съм вече в 9ти месец и си чакам другото слънчице!  Heart Eyes Поръчала съм го за август.  Grinning
Върви по-мъничка от батко си, дано по-лесно да родя.  Praynig
Марчелка, видях по снимките от вашия РД един страхотен органайзер за играчки, откъде си го взехте?

# 335
И чай от живовлек, босилек, орехи и лукче за отхрачване, Иво много го хареса. Сложих му и малко мед, можем ли да им даваме мед вече?

щом се съмняваш за алергия, не давай мед и отвари от цветове на билки.

# 336
  • Обетованата земя
Ами за меда сложих една малка лъжичка на 1 литър, и си го помислих, дали е добре, за билките не съм се замисляла, но не е имал някаква реакция от чая, напротив, много добре му повлия на кашлицата. Аз незнам босилека и живовлека какво е точно, цветове ли е какво е, не разбирам.  newsm78 Даже нашата пулмоложка предвиди на втората седмица, че поне още 10 дни ще кашля, а той на 4я, 5я ден вече не кашляше. Тя даже искаше да включваме и Сингулера пак, за всеки случай, не го включих, дано не съм сгрешила.

# 337
  • Варна
Диди, наистина ако е алергия мартеа е права да не даваш. Иначе, аз давам на Теди мед много отдавна, всеки ден, малко намалих количеството по съвет на педиатърката. Хайде и ние с нетърпение чакаме малката госпожица, не се съмнявам, че ще родиш и по-леко, пожелавам ти го.
Органайзера е подарък от нас "Варненските мами"  Flutter, но Софи го е купувала и не се сещам дали не беше от Хиполенд. newsm78

Лулу, отзиви за съжаление нямам, бях си купила да си мажа белега от секциото с контратубекс, но така и не го направих.

# 338
  • Обетованата земя
Мед няма да давам така редовно, даже дали за първи път не му дадох и то мама ми напомни, че така може да подсладя, мерси момичета. То и за лукчето не бях сигурна дали да го сложа, но вече като е по-голям и съм по-смела.  Mr. Green Аз даже и какао почти не му давам, пак от страх да не го алергизирам. Реално нямам категорично основание да смятам че е изобщо алергичен, освен че направи миналата зима 2 бронхиални спазъма. И сега това кихане, което беше много странно. Но си беше вирус като цяло, защото имаше първия ден 38 градуса Т и зарази дядо си, който ни беше на гости.
Много хубав органайзер, нещо такова ми трябва за дребните играчки  Crazy.
Хайде и ние с нетърпение чакаме малката госпожица, не се съмнявам, че ще родиш и по-леко, пожелавам ти го.

Мерси!  Hug

Редактирам се, да споделя какъв знак на съдбата  Mr. Green Нали точно за органайзер питах, отварям брошурката на Лидл и какво да видя, от утре предлагат същия органайзер, в ярки цветове подходящи за нашата стая!!! Там съм!  Laughing
Ето я
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-A68A1C21-C685B07A/lidl_bg/hs … l/index_16978.htm

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 18:46 от didi24

# 339
  • Варна
И аз съм смела, но може би, защото не съм се парила. Сутрин пие мляко (краве,купувам от един дядо) с лъжичка мед и какао. Отвори ли си очите и първата дума след Мамо е:"Каоооо".  LaughingЯде абсолютно всичко и понякога се обвинявам, че му позволявам доста неща, които не са полезни. Може би за това и не яде плодове.  Sad Голяма ми е мъка, снощи така се зарадвах, че изяде едно парченце диня.  Mr. Green

И аз го гледах този органайзер днес, но ми е мъничък, не че имам кой знае какво място за по-голям.  Crazy Но щом ти трябва за дребни играчки ще ти е идеален.

# 340
  • Обетованата земя
Май е малък, ама то и ние нямаме вече място от придобивки.  Laughing А някой дреболии вече се чудя къде да ги подреждам.
За плодовете, ще прояде Теди, не се притеснявай Пепси, всяко с вкуса си.Simple Smile Иво яде всички и по много-кайсии, праскови, череши, ябълки, диня, сливи, пъпеш, абе каквото има на пазара се уважава, само крушите нещо не го привлякоха това лято. Днес изяде сумати диня, и съответно в гърнето се изля доста пиш, и не само там ... Mr. Green Вечер ние без прясна салата не сядаме, съответно и в неговата чиния -домати, краставици, зелена чушка, лук,  и т.н.,изяжда си ги с удоволствие. Царевица също гризка напоследък, само ме е страх нещо да не се задави, но се справя. Така се моля сестра му да има неговия апетит, живот и здраве! Аз също карам основно на плодове и зеленчуци напоследък в тая жега, нищо друго не ми се яде!  Grinning Даже и не ми се готви, ама се налага... Mr. Green

# 341
  • Варна
Зеленчуци яде, но плодовете са ми зор. Като каза царевица, как излиза в памперса? Mr. Green

# 342
  • Обетованата земя
Преди излизаше цяла, сега като е по-млечна, сякаш повече я дъвче и по-не се забелязва в крайния резултат, ама и не съм се заглеждала много.  Mr. Green

# 343
  • Варна
Явно от дъвкането зависи, бях започнала да се притеснявам. Теди изкарва цели царевица, грах, леща, явно стомахчето не може да ги преработи.

# 344
Явно от дъвкането зависи, бях започнала да се притеснявам. Теди изкарва цели царевица, грах, леща, явно стомахчето не може да ги преработи.

Миналата година и Боил беше така, сега не забелязвам чак такива цели парчета - дори и да не ги обработва, явно поне ги сдъвква на по-малки парчета Simple Smile

Диди, а с тоя сулфатиацол и аз се видях в чудо тия дни. Нас майка ми цял живот със сулфатиацол ни е лекувала (лекар е), като слагаше директно на гърлото с пръст, когато имахме някакъв проблем с гърлото. Сега като поставиха на Боил диагноза херпангина, веднага ми вика да му слага сулфатиацол. Аз първо тръгнах да се подчинявам без много да се замисля и като го купих и като прочетох листовката, ми настръхнаха косите. Хем знам, че на нас ни е действал и то много добре, хем като прочетох тая страховита листовка, никога не бих го дала на детето си, че и да го наложа вътрешно (защото от гърлото в крайна сметка се поглъща, няма как).

Общи условия

Активация на акаунт