Trilogy: Fifty Shades a.k.a Master of the Universe - Тема 1

• 38 376
  • 243
  •   1
Отговори
# 60
Ние ли разваляме всичко? За запетайките знам Simple Smile представи си, но както винаги съм казвала хич не ги обичам. Има ли тема където да си влезнала и да не си развалила дискусията с някаква остра нападка? Освен в Здрач темата дето си останахте само англоговорящите перфекционисттки от тема с 100 човека я оставихте на 15 има няма. Че и после аман от мен. Защо? Защото не ти мълча и не те оставям да се правиш на велика и безгрешна ли ? Като не ти харесва, че съм се намесила в темата довиждане. Аз оставам!

# 61
  • Варна
Добре дошла!
Приветствам те в редиците на Фифти обсебените!
Какво мислиш за сцената в колата след преследването? Дали е възможно в тясна спортна кола да се прави секс? Интересно ми е какво мислиш?

# 62
Добре дошла!
Приветствам те в редиците на Фифти обсебените!
Какво мислиш за сцената в колата след преследването? Дали е възможно в тясна спортна кола да се прави секс? Интересно ми е какво мислиш?

Добре заварила. Определено сцената ми се губи, но за тясна спортна кола и секс ще ти кажа че зависи от позата и въображението Simple Smile  Joy hahaha Щом се прави секс в тоалетна на самолет, влак и разни подобни не виждам защо да не се прави и в спортна кола. Определено ще е по приятно.

# 63
  • Варна
Сцената е емблематична за цялата трилогия! Грешката е моя може би не си я чела, все пак е в трета книга Wink
Историята по написването е много интересна. Айси лично отива в представителството на Ауди да разгледа колата. Младежът на въпроса, дали е възможно да се прави секс в този модел отговаря с не. Айси се повъртяла като цигане тук там и видяла как точно може да стане. Пробвала в двора с мъжа си в нейния мини-купър. Е, не са правили секс, просто се въртели из колата.

# 64
Честно казано, и на мен не ми пука за запетайките. Доколко хубав е даден превод не зависи от правилната пунктуация, а от атмосферата, която създава. Когато човек влага душата и сърцето си в нещо, дребните грешки нямат значение.
О, между другото, който се е качвал в спортна кола, знае, че те са създадени за секс.  Sunglasses

# 65
Сцената е емблематична за цялата трилогия! Грешката е моя може би не си я чела, все пак е в трета книга Wink
Историята по написването е много интересна. Айси лично отива в представителството на Ауди да разгледа колата. Младежът на въпроса, дали е възможно да се прави секс в този модел отговаря с не. Айси се повъртяла като цигане тук там и видяла как точно може да стане. Пробвала в двора с мъжа си в нейния мини-купър. Е, не са правили секс, просто се въртели из колата.

О грешка няма Simple Smile Много добре знаеш, че съм от тези не англоговорящите Simple Smile Ще те изненадам обаче ако ти кажа, че ми беше толкова любопитно че прочетох фика в началото в оригинал. Някъде не схващах за какво иде реч, но в общи линии ми стана ясно. Спортна кола и секс за мен са като синоними. Няма невъзможно място за извършване на полов акт при взаимно желание на партньорите Simple Smile Колко му е да до усъвършенстват Кама - Сутра. Ако има нужда от тестване Айси за други подобни ситуации Simple Smile в следваща книга виждам, че сте си близки пиши й да ме има предвид. Мъжа не е наясно ама ще го убедя, че си заслужава.

# 66
  • Варна
Само да изтрезнее от КК, че с Роуз Аркадия доволно добре са се напукали и ще й пиша да те има в предвид за консултант. Спомняме си за банята все пак.

# 67
Само да изтрезнее от КК, че с Роуз Аркадия доволно добре са се напукали и ще й пиша да те има в предвид за консултант. Спомняме си за банята все пак.
Simple Smile Не искам да се хваля ама в момента ми правят 12кв.м баня Simple Smile Беж и Венге място за консултации и тестови изпълнения колкото искаш Simple Smile

Имам друг въпрос Simple Smile Аз преди книгата честно казано имах други представи за такъв тип секс игрички. На някой друг промени ли му се отношението към подобен род изпълнения в плейрум стаи Wink

# 68
  • Варна
Kнигата не дава истинска представа за отношенията в БДСМ общността, поради което е подложена на много свирепи атаки. Романизира се нещо и се представя по начин не отговарящ на действителността. Поради, което поставя грешни впечетления у хората за същността и отговорността при влизане в подобни отношения.
Ако ви се чете нещо, което описва по-истински случващото се в подобни връзки, ето едно четиво. Фенфик ако имате предразсъдъци пропуснете с усмивка линка.

1. The Submissive
2. The Dominant
3. The Training

# 69

п.с. Ако знаех, че лино Ани се подвизава щях да се изкажа в същия стил, но по-цензурирано. В случая превеждането не лъжица за всяка уста. Period!

Не мисля, че щеше да има разлика. А и както всеки казва - по един откъс или два, три прегледа не дават ясна представа дали един превод е добър или не...
Но няма значение, аз си харесва преводът с изключени на първата половина от първа книга, където съм съгласна, че има безумни конструкции, но както ти предположи сама Красе - нямах редактор след себе си. След 20 стр. превод за един ден (което значи цял ден превеждане) последното нещо, което можеш е да си намериш грешките.

И така - по темата... Мисля, че идеята със секс в кола се зароди от момента, в който Ана каза, че ще се задоволи с пода на лобито - ето това е по-добрияt "адреналин" от един прост секс в кола...  Crazy Crazy Само дето Крисчън има други разбирания или по-точно "моето си е мое и никой няма право да го гледа, и съм готов да изобретя технология за четене на мисли, за да знам дори кой се осмелява да "пипа" моята "собственост" мислено".

# 70
  • Благоевград

Благодаря за информацията, но бъдейки fluent at English не чета на български, а в оригинал.

Аз пък още помня когато се хвалеше че си започнала да учиш английски по сериозно май не беше много отдавна. Чети си в оригинал тогава какво ти трява да четеш фен преводи и да ги плюеш после. Винаги съм ти казвала бидейки такава добра душа да си спретнеш ти един "перфектен и безгрешен" превод. И когато дойде един такъв като теб "перфекционист" да ти оплюе труда, който даже не си му предлага да взима ще си говорим колко много обичаш всичко да ти е безгрешно. Хайде със здраве на всички че мен майстори ме чакат Simple Smile И Крисчън Грей в БГ вариант.  Heart Eyes

И не искам да звучи като заяждане, но се казва Fluent IN English.

Иначе обожавам Фифти и ще чета доста време отново и отново... Но, хей, тая работа с преводите си е трудна работа - за нюанси става въпрос.

# 71
  • Варна
Point taken, Mrs. Grey. Are we going to stand on this platform all day debating your driving skills, or are we going to have some fun?”
Съгласна съм  Peace

# 72
  • Благоевград
Point taken, Mrs. Grey. Are we going to stand on this platform all day debating your driving skills, or are we going to have some fun?”
Съгласна съм  Peace

хи-хи
 Hug

# 73
  • Варна
Какво да правиш беше ми настолна книга сума ти време, още не мога да се прежаля да изчета с променените имена.

Предполагам, че сте гледали това видео, на мен ми е любимото. Всичко на Биел в същност, не знам защо напусна фендома. Предполагам че е заради огромната "любов" там  Confused Телефонът ми още звъни с нея  Mr. Green

# 74
Wake up, жени, много сериозно сте се взели.. изобщто не знам за какво говорите, но отстрани изглежда смешно и нелепо. И здрач  и 50-ти са обсебващи книги, особено втората, но чак пък такива емоции и разправии... wow

Общи условия

Активация на акаунт