Ще имам близнаци! Тема с продължение....24!

• 45 142
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Няма нищо странно в това двуяйчни близнаци да са с една плацента. Както и еднояйчни близнаци да са в два отделни плодни сака и с две отделни плаценти. Ето тук има и картинки, за да е по-ясно: http://science.howstuffworks.com/environmental/life/genetic/twin3.htm

Ясно, че е така, но обикновено при двуяйчните близнаци плацентите са 2 и може да се слеят в една, и в твоята картинка e fused placenta. Въпросът е, че от написаното дотук излизаше, че двуяйчни близнаци делят една плацента, а при другите двуяйчни са в един плоден сак и трябва да им се правят генетични изследвания като се родят, за да се установи какви са  newsm78 Може би лекарите не обясняват достатъчно ясно и разбираемо.
В повечето случаи двуяйчните близнаци са с отделни плаценти и определено не делят един плоден сак, това кара не само мен да задаваме въпроси.
Ето и тук има картинки и обяснения на български:

http://zabliznacite.wordpress.com/bliznacite/

При всички случаи най-важното е да са живи и здрави бебенцата, пък дали са еднояйчни или двуяйчни са подробности...

# 76
Да, най-важното е да са здрави бебечетата. А може и да не се наложи да се прави генетично изследване, в повечето случаи, ако бебенцата са двуяйчни близнаци, имат доста различия и си личи на пръв поглед, че не са еднояйчни Peace

# 77
Не се заяждам, но лично аз съм мноого любопитна и не бих издържала да не разпитам по-подробно  Simple Smile

И аз  Embarassed Просто бих се направила на "глупава" и бих попитала нали уж двуяйчните близнаци са с отделни сакове и плаценти как така при мен са с една?

Моите девойки се обърнаха с главите надолу някъде в 27-а г.с. и си останаха така докато не отидох да раждам и се оказа, че горната се беше разположила по диагонал.  Laughing Явно сестричката й беше слязла надолу и се е отворило място.

И моите така, от 26 младежът слезе в малкия таз и оттогава там беше сбутан. А девойката като по-хитра хора играеше отгоре му, по някое време и тя беше главична и после ден преди раждането полегна напречно върху му Mr. Green

Знам един случай на майка от форума, която беше с момиче и момче, но при раждането, докторът беше изненадан, че плацентата е една. Подробности не зная, тя само ми предаде удивлението на доктора, защото за първи път му се случвало да вижда.  Бременността беше след АРТ, така че вероятността да са еднояйчни е минимална.

# 78
Здравейте, мами! Май и аз изпадам в чуденката на Alia. Днес, като се прибрах от прегледа и си погледнах листа, който ми даде доктора, понеже този път нямаше хартия в принтера и не можеше да ми разпечата снимчици и реши да ми напише на лист. По време на прегледа всичко беше ок, видяхме едно момченце, а другото си беше преплело крачетата и не го видяхме,  всичко върви нормално, момченцето върви с 2-3 дни напред, а другото бебче е с толкова назад, имат разлика около 4-5 дни, но док. каза, че е нормално, да не ме притеснява. Иначе шийката ми е ок, даже този път се оказа 4 см , а преди излезе 3 см. Да се надяваме, че ще се окаже правилно решението ми да не правя профилактичния серклаж.
Та като се прибрах вече, взех да разглеждам този въпросен лист, на който беше написано: 1 близнак - пол ♂, 16 гс., 2 близнак - пол -, 15.3 г.с. и после следва:Pl - обща, по задна стена, ниско прилежащта, от - N -.   newsm78
Моите бебчета са Инвитро и си бяха две отделни сакчета, после се виждаше добре линията между двата плодни сака, а сега изведнъж - обща плацента. ooooh! В понеделник съм на преглед при друг лекар, хем да видим другото бебче какво е, хем да разпитам аз за тази обща плацента, как се случва.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 23:14 от *Белоснежка*

# 79
*Белоснежка,ама изобщо не се притеснявай за тази плацента,виж ме мен!Вече сме в 33 седмица и всичко си е ок.Ако има нещо притеснително,док  няма да ти го спести,щом казва ,че всичко е наред ,значи е така.Моите също са си в отделни сакчета,но ги обгръща обща плацента.При нас в началото момата беше с 50 гр по тежка,а  сега момченцето ми е с почти 100гр повече от нея..Всички казват ,че това не е проблем и винаги има разлика между двечките,не зная дали при теб изоставането е в теглото,просто предполагам.Пиши в понеделник как е минал прегледа  Simple Smile

# 80
Явно става въпрос за плаценти, които са сляти  Peace Бях споменяла, че и плацентата на моите момичета в крайна сметка след раждането беше една т.е. бяха се сляли плацентите. Но пък нямах никакви съмнения, че са разнояйчни, толкова са различни още от самото начало, сега едната е тъмна, другата руса  Sunglasses
Винаги са имали и разлика в теглото, толкова ме притесняваха тези грамчета разлика по време на бременността, сега като се сетя... ooooh! А те всъщност са си две отделни човечета, няма как да са еднакви и да тежат еднакво, родиха се с около 300 гр. разлика, сега вече едната е почти с 2 кг. по-тежка и по-височка.  Simple Smile

# 81
Записче и от мен. Нямам много време да влизам в нета и да ви чета, но се надявам след седмица нещата да се нормализират. При мен всичко е ок, пропътувах 3400км с кола и не съм имала никакви оплаквания, бебчетата са си ок, само дето напоследък момичето много ме рита, то е разположено ниско и е обърнато с главичката надолу, мисля че не е проблем. Simple Smile
Добре дошли на новите мами и от мен  Hug

# 82
за пореден път ще го кажа, както и фата. няма нищо странно, страшно или ненормално в едната плацента при двуяйчни близнаци. случва се често и моите се бяха сляли. за раликите също няма проблем като е толкова малка разликата. моите се родиха с 400 грама разлика, като до 30 седмица вървяха с 50 грама разлика.

# 83
  • София
Запис  Hug

# 84
Може ли някой да ми каже кое се счита за високо кръвно?Аз обикновено съм около 130/80,а днес цял ден варирам 150-160/на 90.Дали е притеснително?Чувствам се добре иначе и затова се чудя какво да мисля..

# 85
  • София
Според мен трябва да се обадиш на лекаря си и да споделиш с него тази информация. Не е за подценяване това кръвно. Вярно, че днес беше и доста топло, но ти го следи и ако продължава така, направи консултация.

# 86
според мен веднага се консултирай с лекар. кръвното ти трябва да се понижи. няма да ти обяснявам защо, но не чакай

# 87
Здравейте момичета,
аз пък да се оплача съм с обратния проблем, цял живот съм била с ниско кръвно, но се чувствах добре, 90/60 си е нормално за мен...Откакто забременях обаче почна да пада доста 80/50, 75/40 дори съм имала и лошото е, че не винаги е свързано с ядене, кафе и т.н.
Днес трябваше да ходя да си пускам изследванията кръв и урина за втори триместър на гладно, е не можах да стигна до ДКЦ-то което е супер близко, направо почти си припаднах и трябваше да хапна, да полежа, за да се свестя...
Понеделник, пак ще се пробвам Grinning
Споделяла съм с докторката ми и тя каза, че не е опасно, и ми препоръча стандартните неща - айран със сол, сладко, кафе и т.н. То хубаво не е опасно, обаче определено създава голям дискомфорт...

# 88
  • Варна
Алиа, и аз се чувствах добре, но със същото кръвно ме приеха в болницата. Отиди на доктор.

# 89
ALIA не искам да те плаша, но родих 8 дни след като разбрах, че съм вдигнала кръвно - 150/90. Хем ходих веднага на доктор, назначиха ми терапия.
Високото кръвно е мн опасно. В СВ Екатерина има кардиолог, който занимава само с берменни, не работи по ЗК, но е изкл. добра. д-р Чилингирова се казва.

Общи условия

Активация на акаунт