Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 40 164
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Веси, Фарфала, честити ви мънички девойки!  bouquet
Г-жа Анна, честит рожден ден! Здраве, късмет и неизмеримо щастие! Simple Smile
Канела, успех на прегледа! Hug

# 601
Добро утро!
Госпожа Анна, честит празник на патерица! Присъединявам се и аз към хубавите пожелания на момичетата!
Джинджър, щом са казали болница, ще стоиш там и това е. Трябва някак да го повдигнат този хемоглобин. А и тъкмо ще си отдъхнеш.
Аз с първата бременност бях все с висок хемоглобин, чак към 7-8 месец падна до 115, което пак не беше зле, ама пих един месец Сорбифер Дурулес. В крайна сметка влязох да раждам със 132. Обаче сега май няма да е точно така, защото никак не ми се яде месо, а червеното месо е най-богатият източник на лесноусвояемо за организма ни желязо. Та, ще видим какво ще се получи.
Чета това за тренирането на тоалетната. Сигурно в някои случаи помага, обаче може да има и негативни страни, например да се сдобие човек с хемороиди. А ако вече си ги има, такова седене направо си е забранено. Но наистина всеки трябва сам да е лекар на себе си, да познавата тялото си и да намира най-подходящите лекове.
А за пробиотиците - няма проблем да се пият по време на бременност. Наистина основната им функция е да нормализират чревната флора, така че помагат при всякакви отклонения - запек, разстройство, колити и т.н. Е, не казвам, че това е някаква панацея, но положителен ефект има. Синът ми след тежък ротавирус така му се разхлаби стомахчето, че седмици наред изхождаше вода. Накрая на своя глава му дадох пробиотик и за 3-4 дни забравихме за проблема. Сега съм го "изписала" на майка ми, да видим какъв ще е ефектът при нея. Моята АГ дори го препоръчва на бременните. И не знам от него ли, или просто защото е друга бременност със съответно други неразположения, но засега с удоволствие установявам, че не получавам почти никакви киселини. А още във втория месец ме бяха подкарали и вече се бях снабдила с Талцид. За първата бременност не искам да си спомням какво чудо беше с тия киселини - мислех си, че ще ми отворят някоя язва.

# 602
Здравейте момичета,
аз да почна с оплакването, днес трябваше да ходя да си пускам изследванията за 2-ри триместър на гладно, съответно ми стана супер лошо, падна ми пак жестоко кръвното (80/50) и нямаше как, взех си една вафла, защото иначе щях да припадна Confused И..провалих ходенето де, понеделник пак ще се опитам, дано имам по-голям успех Praynig Направо не знам какво да правя с това кръвно, айде този път примерно не бях яла, ама друг път и черен чай съм пила и съм яла и пак пада брутално, доки ме успокоява, че не е опасно въобще, да ама е супер дискомфортно да нямаш сила да минеш 300 м и да не знаеш в кой момент ще те прецака пак тъпото кръвно #Cussing out
Анна ЧРД миличка на патеричка от мен Peace
Честито и на двете бъдещи мами на дами  bouquet

# 603
Смайли, и аз съм така,особенно по тези жеги тия дни, направо не се понасям. А преди да забременея кръвното ми беше 110-120/80-90. Сега съм го заковала на 90/60 и при най-малкото нещо, като се смъкне и започва да ми причернява, да ми се вие свят и трябва да легна, иначе не става. Даже сега ще взимам на заем от приятелка нейния ел.апарат за кръвно, та да си го нося в чантата, да мога да проверявам какво се случва.
Май нашите бебета ни изсмукват и кръвното  Joy
Между другото, аз в сряда бях на преглед и видяхме едното бебче, че е момченце  stork-boy, но другото си беше преплело крачетата и не даде да го видим. В понеделник, живот и здраве, с Лали Бали сме при доктора и да видим дали пак ще се скрие Flutter Но моето усещане е за момиченце  stork-girl, да видим дали инстинкта ми ще се окаже верен.
Приятен и усмихнат ден на всички Hug

# 604
*Белоснежка* мен цял живот ми е било 90/60 и се чувствах прекрасно просто, много енергия, никакви проблеми...Обаче след бременността почна да пада 80/50, 75/40 и други такива брутални стойности...Да ти кажа обаче, че електронните апарати за кръвно ХИЧ не струват и дават много големи отклонения, та няма смисъл от тях никакъв...Поздравления за бебчето! Дано другото да ти е момиченце, че да ги нашариш:) Аз понеделник съм на преглед и после на ФМ през седмицата, та ще видим нашите еднояйчновци дами или кавалери ще са Hug Peace

# 605
Ай.............
И двете ли си имате близнаци! Страхотно!   bouquet 
Аз знаех само за Смайли.
Може за това да ви е по-ниско кръвното.
Моето си беше ниско и преди това, но откакто съм бременна,
не съм имала оплаквания, само ми казват хората че съм бледичка.
Да се пазите, пък изследвания винаги могат да се направят Laughing

# 606
Добро утро момичета!!! Моето кръвно последно като го мерих беше 110/80. Не знам дали е добре, защото до сега лекарката нито веднъж не ми го е мерила. newsm78 Аз да питам нещо - някой случайно да повръща от но-шпа. Вчера ми стана толкова лошо след като го изпих, че няма и 10 мин след това повърнах всичко, дори и хапчето - беше си почти цяло. newsm78

# 607
neli_m.nankova  , кръвното ти е супер PeaceЗавиждам благородно Grinning Аз от моята лекарка знам, че който има непоносимост но шпа може да пие папаверин и обратно...Може да пробваш този вариант Hug

# 608
smiley_girl благодаря!!!  Hug Ще попитам и лекарката за всеки случай, но определено е от но-шпа. Последно повръщах пак докато го пиех - това беше към 12 г.с.

# 609
Да, той папаверина е същото като но шпа, отпуска гладката мускулатура на матката Peace Аз пък повръщах от него, а кати пия но шпа съм ОК, така че при всеки е различно Peace

# 610
Здравейте, мами!Регистрирах се вчера и реших да пиша на октомврийските мами,защото и аз очаквам да съм такава!Казвам се Сребрина на 30 год. съм и чакам моето слънчице на 04.10.2010г.,все още не е сигурно, но предполагат момченце!Пожелавам на всички мами безпроблемно извървяване на пътя до края и ще си радвам да споделяме своите приживявяния Simple Smile

# 611
Момичета, предлагам да ми изпратите лично съобщение   за пола на бебето за да го отразя на първа страница. Ако някой съм пропуснала да впиша в първа страница нека ми пише. Simple Smile

# 612
Еха, от кога не съм писала тук!
Записах се за феталната в Марков, при д-р Атанасова. 100лв ми обявиха като цена.
Може ли да споделите ако имате наблюдения върху клиниката и тази докторка в частност. Не бих могла да претършувам всички теми назад за мнения...
Благодаря.

# 613
Здравей tory,

Аз за първата ФМ се записах късно в Марковс и имаше час само при д-р Атанасова.
Апаратурата в центъра както знаеш е добра, докторката е много мила и любезна. Гледа ме сигурно 40 минути, обяснява всичко, пита имаш ли въпроси. Като цяло съм много доволна, а и не мисля, че в този център ще работи кой да е. Вярно за втората си записах час от рано при самия Марков, но това е по-скоро робуване на всеобщото мнение, че само Марков и Димитрова са the best Wink
Мисля, че ще си много доволна от Атанасова.

Поздрави и хубав ден.

# 614
Клиника Марковс се води за най-добрата за ФМ.
Но известния е д-р Марков - преди 2-3 години само при него имаше 4д.
Предполагам, че за да работи някой доктор в неговата клиника едва ли ще е случаен,
а конкретно за него сигурно има часове най-рано за след месец,
така че изборът ти е добър.
По-назад в темата писаха че прегледа е 100 лв. + 10 лв. за диск, ако искаш.
Аз не бих си ги спестила 10 лв., защото ходих с моя приятелка преди 3 години
и това, което видях беше уникално - съвсем като на живо се виждаше бебчо.
Аз ходих вече 2 пъти във Фемина, и не се виждаше много добре,
но може седмиците да си ми били прекалено малко за добро изображение.
Все пак и Марков преди 3 години и Фемина сега ми ги препоръча един и същ доктор,
който ме следи от години и му имам пълно доверие.

Общи условия

Активация на акаунт