Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 39 185
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Здравейте мили мамчета Simple Smile) Мисля ,че е време и аз да се запиша в темичката...Досега само четях написаното от вас....въпреки че вече съм си вкъщи до скоро не намирах време за сайта и форума Sad  честно казано от постоянното гадене почти не се хранех, бях много отпаднала и постоянно лежах  Sad сега съм по-добре Simple Smile Ии такаа....на 24г. съм, от Пловдив , първа бременност.

Искам да попитам някоя от вас има ли проблеми с кръста? Аз съм се секвала няколко пъти и в момента просто болките са неописуеми,когато се натоваря малко( имам предвид едно почистване вкъщи например, защото вече не ходя на работа ).Нормално ли е? Мога ли да се мажа с нещо? Знам ли...На 4.05. съм на преглед и ще питам но се притеснявам...ако е така сега...какво ли ще е в 7,8 месец... Confused

# 406
  • Пловдив
lorini пуснах ти покана за приятелство във фейсбук...ще се радвам да ме добавиш в групата Simple Smile

# 407
Здравейте и от мен!   bouquet
Jadika добре дошла, пожелавам ти лека и спокойна бременност! За болките по добре питай като отидеш на преглед, най-вероятно няма нищо страшно и си се претоварила просто, аз до 3 месец умирах от болки ниско долу и в кръста когато чистех с прахосмукачка  Wink
Lorini браво за хубавите новини. Св. Лазар е наистина страхотен избор, аз живея на 10-15 мин от болницата от вън изглежда уникално, предполагам, че и вътре е като хотел Laughing Преди време бях чела лоши неща за д-р Тияна Николова (да не се бъркам, ама тя беше шефка ли, собственичка ли, нещо такова...), но пък за другите д-ри нищо лошо не съм чувала  Simple Smile
Охххх и аз искам много момиченце, ама май ще си имаме момче Laughing Ще си види 100% на ФМ.
Видях че във ФБ си написала, че си на 22.05 на ФМ. Искам да те питам като си записва час, каза ли изрично на колко D искаш да те гледат, защото аз си мислих, че за тези 100 лв. ще ме гледат и на 2,3 и 4Д, но после видях, че аз трябва да си избера. Ако може малко да ми разясниш, че тази седмица трябва да си записвам час за края на май/началото на юни  Simple Smile

# 408
Jadika аз също имам проблеми с кръста и тази седмица ходих на невролог и ми каза, че засега мога само да се мажа с Фастум гел. Поне облекчава болката.

# 409
готова си Simple Smile

само да кажа още нещо...като бях на прегледа днес и като легнах и ми стана едно тегаво и я питах за недостига на въздух, та тя каза, че колкото по-голямо става бебето толкова по трудно ще е в лежаща по гръб поза, че даже имало жени които колабират, защото бебето притиска абдоминалната аорта(дано съм запомнила) и затова така, та най-добре наляво...

# 410
Феталната морфология, както не веднъж сме казвали тук е преглед на 2д, няма избор, не избор...просто е по-прецизен апарат, на който се проследва работата на сърцето, дробовете, броят се пръсти, гледат се някакви други неща...

вече за 3д и 4д могат да ти пуснат бебето как изглежда реално...и да ти го запишат на диск и да ти вземат 40лв отгоре, излишно според мен...

# 411
Феталната морфология, както не веднъж сме казвали тук е преглед на 2д, няма избор, не избор...просто е по-прецизен апарат, на който се проследва работата на сърцето, дробовете, броят се пръсти, гледат се някакви други неща...

вече за 3д и 4д могат да ти пуснат бебето как изглежда реално...и да ти го запишат на диск и да ти вземат 40лв отгоре, излишно според мен...

то явно този избор, за който става на въпрос в сайта на Фемина, е дали искам да ме гледат допълнително на 3 и 4 Д, за да видя по-добре бебето. А имаш ли представа колко струва ФМ без допълнителните екстри (3,4 Д и запис на диск)?

# 412
Добре дошли на новите мами!Лека и безпроблемна бременност!
Лорини, радвам се, че вече си спокойна за докторката и за клиниката, хубаво е,че са те прегледали обстойно и всичко е ок, а пола все ще се види на 100 %.
Благодарение на вас открих страхотния вкус на накиснатите сурови ядки, сега всяка вечер се накисват за другия ден я орехи, я бадеми, сега последно реших да са кайсиеви ядки, и те станаха супер.
Искам да ви питам, аз в последно време с голям кеф пия оранжада, която си приготвям сама с фреш от портокал и газирана вода, почти всеки ден изпивам по една голяма халба, много добре ми се отразява, но се замислям малко, защото съм чела, че при бременност газираните напитки не са много препоръчителни  newsm78 Вие как мислите, тази газирана водичка, която е около 250 мл. на ден, дали ще вреди?

# 413
Здравейте и от мен,
За болките в кръста и аз ги имам, но  за мен е разбираемо-по 9 часа на ден сам на работа нон стоп права, по едно време имах и болки в корема и ми казаха да пия нош па, като вдигна нещо по-тежичко пак ме заболява и скоро минава- все още не съм пила хапчета.
А иначе някъде четох че Феталната морфология е около 80 лв. сега за 30лв няма да се стискам да си имам и клипче.
Това е от мен за сега, ако има някой искам и аз покана за приятелство във фейсбук

# 414
  • Пловдив
Ами някак си се успокоих като разбрах ,че не съм единствената с тези ранни болки в кръста..Simple Smile
Светлана http://www.facebook.com/profile.php?id=100000406011643&ref=tn_tnmn  това ми е профила във ФБ прати ми приятелство ,за да те добавя Simple Smile

# 415
и сега да се похваля...отивам днес в Св.Лазар, имах среща с др. Банчева и си говорихме, каза ми какво предлагат, показа ми всички стаи, апартамента, родилната зала, стаята в която има всякакви уреди за облекчаване на контракциите...абе всикчо си е на 6...дано и раждането така ми мине...но там ще е засега... един месец преди това се плаща капаро, така ти пазят място един вид Simple Smile

Лорини, не разбрах колко ще струва удоволствието да си в Св.Лазар, звучи ми много хубаво наистина, но и паричките сигурно са доста?

За болките в кръста освен мазила може да проверите и за лек масаж, след консултация с лекар и също - препоръчаха ми да ходя по-изправена от обикновено, малко е смешно, но кръста ме боли по-малко  Thinking

# 416
Привет! Аз съм на работа тия дни, но днес побягнах още в 3. Не е за работа с това хубаво врме навън. Виждам, че като мен вече се вълнувате за феталната морфология. Аз още не съм запазила, а трябва д се явя между 21 май и средата на юни. Мисля за по-спокойно да е на 1 юни - тъкмо ще има символика. Дано да имат часове Simple Smile Аз ще си взема диск - събирам първите сомени на бебчето - пазя си теста и всички снимки в една кутийка Simple Smile
Лорини, и момче да е - момчетата са пичове, може пък различния експириънс да ти допадне, а и с третото и четвъртото ще имаш още шансове за дами Simple Smile Живи и здрави да са - на мен ми е все тая какво ще е. Колегите правят залози вече - наградния фонд ще дадат на Бебчо Simple Smile
С риск да подразня някого - за пръв път в живота си готвя печена риба в морска сол. не знам какво ще се получи, че е пресен карагьоз, ще докладвам по-късно Simple Smile Слизам за саладка! Simple Smile Лекичка Simple Smile

# 417
  • София
Белоснежка Не се препоръчва газирано, защото предизвиква киселини. Ако нямаш проблем със стомаха, няма причина да не пиеш!  Simple Smile

# 418
Белоснежка Не се препоръчва газирано, защото предизвиква киселини. Ако нямаш проблем със стомаха, няма причина да не пиеш!  Simple Smile

на мен пък ми казаха газирана вода против киселини  newsm78 не знам дали ми помага, защото мисля че нищо не ми помага, даже и талцид понякога пия, ама ядец  Simple Smile

# 419
Здравейте мами!   bouquet
Следя ви сравнително редовно, но от доста време не съм писала.
В предни странички някой беше споменал за амниоцентеза. Имате ли информация каква е цената на изследването в София (държавна/частна болница) или други градове?
И още нещо: кои точно аномалии изследва - само Даун или?

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 23:11 от .AVA.

Общи условия

Активация на акаунт