Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 39 172
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
 Здравейте и аз се присъединявам към вас все още не съм записана на ЖК и имам един въпрос усещате ли корема си опънат моя е страшно опънът на моменти място не мога да си намеря
Относно количката се спрях на тази;http://www.bertoni-eu.com/bg/products/strollers/baby%20strollers … D0%B0%20rio%20set Някой ако има впечатления моля да сподели.

# 421
Привет и от мен:))от Чикаго,САЩ.Полетът мина супер, без каквито и да е проблеми.За всеки случай пийнах едно магнезийче и едно ношпа:))От утре почваме с обиколките:)
Аз да си призная бяхме на крачка от отказване от пътуванет- излязоха и резултатите от второто БХС-риск за Даун 1:25. 2 дни не сам спала,рев,неврви. Изживявам 2008 наново.В  крайан сметка  се срещнахме с Кременски-супер готин човек, който в рамките на час е гледал всичките ми изследвания и ни обясни как се е получил резултатът-определено това,че съм иамла една бременност с ДАун и че това е 4та бременност изкривяван отчасти резултата и много помага за резултат с висок риск.Препоръча да направим ФМ сега в 17 седмица,въпреки че е рано,за да се види имали маркери на Даун, като за препоръчване е да се прави при опитен лекар-Марков или ДИмитрова:)Уредих се с час при марков още същия ден и познайте-на бебо му няма нищо:)) Супер много се успокоих. Всичките нерви и притеснение изчезнаха.сСигурна съм ,че е здраво бебечето, но за да се застраховаме като се прибера ще правим амниоцентеза.
.AVA.  по здравната каса можеш да си я направиш в Майчин дом  изборът на екип , ако решиш даа си  избереш, е 150лв. В частна клиника-около 400лв.Аз съм решила,че ще е Майчин дом и ще си избера Димитрова.
И тъй като плацентата ми е на предната стомашна стена, голямо притеснение ми беше това по-скоро, отколкото самата амниоцентеза. При плацента като при мойта, вероятността да преминат през плацентата е голям, скоето се увеличава и вероятността от неприятни и нежелани последствия.Но Марков си Марков и ви казвам личи си какво е опитна ръка. Бебо се беше наврял нанякъде и не можеше да се види добре. Понатисна доктора повечко отстрани и веднага получихме търсената видимост и картина. Показа ми,че може да се пробие с иглата, без да се минава през плацентата.
Вече  на 100% е момче:) Точно за такова сме се борили с тати този път.
Сега съм се отдала на почивката,екскурзията, наслаждавам се на момента и наистина не мисля за кофтито изследвания. Мо;я за палчета от вас всичко да е ок, както и съм сигурна.После ще разказвам като се върна.Стискате палци да  случим на хубаво време в Лос ангелис за плаж:))
 Hug Hug Hug Hug на всички и до скоро:)

# 422
Звездичка, стискам палци, вярвай, че всичко ще е наред. Hug
Момичета, на мен средата на май ми предстои пътуване, резервирали сме кратка почивка до френската ривиера, обаче се чудя дали не ми трябват от тези чорапи против тромбоза, полета няма и два часа, но все пак....вие какво мислите? Аз на 03.05 съм на преглед и ще питам пак.  Grinning

# 423
maya.r - Ако не страдаш от тромбофилия, не мисля че ти трябват чорапи против тромбоза. Подуват ли ти се много краката? Аз лично имам тромбофлебит, но си пътувам по и по 5 часа в кола без проблем. Разбира се с почивки.

Момичета виждам че не сте били много активни последните дни, но то си е нормално Simple Smile

И аз нали се оплаквах от болки в долната част на корема четвъртък и петък и много се притеснявах да тръгна на планина в събота, но бяхме резервирали вече всичко и нямаше връщане назад. Пих в петък и събота но-шпа за всеки случай. А магнезия си го пия редовно. Та, изкарах си страхотно на планината, спокойно, на чист въздух, на басейнче, малки разходки из Карпатите, до замъка на Дракула и т.н. Нямах никакви болки и се чувствах отлично.
Определено положителните емоции влияят добре! Simple Smile

Сега чакам с нетърпение прегледа тази седмица и се надявам и при нас да се види пол Simple Smile

# 424
Сега съм се отдала на почивката,екскурзията, наслаждавам се на момента и наистина не мисля за кофтито изследвания. Мо;я за палчета от вас всичко да е ок, както и съм сигурна.После ще разказвам като се върна.Стискате палци да  случим на хубаво време в Лос ангелис за плаж:))
 Hug Hug Hug Hug на всички и до скоро:)

Браво за хубавите новини, наслаждавай се на почивката и ще видиш че всичко ще е наред, стискам палци и на двете ръце  newsm44

# 425
Благодаря, Веси, засега нямам никакви прблеми, дано и по-нататък е така.  Grinning.
Положителните емоции и разходки определено вляят добре.  Heart Eyes

# 426
Вдъхнових се от темата за количките и започнах да мисля и аз по въпроса. Тъй като не съм с неограничен бюджет имам въпрос към  мамите с втора бременност. Какво мислите за варианта - по-обикновена зимна количка за новородено + добра лятна количка. Тези дни се оглеждам сериозно по паркове и алеи и виждам 80%  летни колички, наистина ли те са по-леки, компактни и удобни?

Благодаря предварително и ДА, знам че ми е все още рано, но просто обмислям проблема!  Peace

# 427
Здравейте и от мен!   bouquet
Jadika добре дошла, пожелавам ти лека и спокойна бременност! За болките по добре питай като отидеш на преглед, най-вероятно няма нищо страшно и си се претоварила просто, аз до 3 месец умирах от болки ниско долу и в кръста когато чистех с прахосмукачка  Wink
Lorini браво за хубавите новини. Св. Лазар е наистина страхотен избор, аз живея на 10-15 мин от болницата от вън изглежда уникално, предполагам, че и вътре е като хотел Laughing Преди време бях чела лоши неща за д-р Тияна Николова (да не се бъркам, ама тя беше шефка ли, собственичка ли, нещо такова...), но пък за другите д-ри нищо лошо не съм чувала  Simple Smile
Охххх и аз искам много момиченце, ама май ще си имаме момче Laughing Ще си види 100% на ФМ.
Видях че във ФБ си написала, че си на 22.05 на ФМ. Искам да те питам като си записва час, каза ли изрично на колко D искаш да те гледат, защото аз си мислих, че за тези 100 лв. ще ме гледат и на 2,3 и 4Д, но после видях, че аз трябва да си избера. Ако може малко да ми разясниш, че тази седмица трябва да си записвам час за края на май/началото на юни  Simple Smile

Аз ходих на ранна ФМ във Фемина и платих 70 лв. за 4д без снимки и клипче. Като си записах час казах, че искам 4д. То всъщност огледа на бебче се прави на 2д, 4д-то е повече за родителите.
Може да има разлика в цената, според лекаря, който си избрала newsm78, иначе за 100 лв. би трябвало да си е 4д. със снимки и клипче.
Ако искаш тези екстри трябва да си кажеш преди началото, защото на края ми казаха - ама то вече не може, трябваше да кажеш по-рано, като питах били 30 лв.
За късната ФМ в 20 г.с. вече е по-важно да има и 4д апаратът, защото на него се следят някои органи.
Тогава 100% ще си искам вече диск! Тогава и бебето се вижда доста по-добре и наистина си заслужава. Аз преди 2 години ходих на ФМ с една приятелка, но не помня тя в коя седмица беше, дали 20 или повече. Беше невероятно! Бебето се виждаше като на живо!

Та едва ли има смисъл да искаш 2 д, едва ли ще ти вземат много по-малко пари.
Мисля, че цената навсякъде е в диапазона 70 - 100 лв., за 100 лева 100% трябва да получиш всичко и 4д и диск.

# 428
Здравейте мами!   bouquet
Следя ви сравнително редовно, но от доста време не съм писала.
В предни странички някой беше споменал за амниоцентеза. Имате ли информация каква е цената на изследването в София (държавна/частна болница) или други градове?
И още нещо: кои точно аномалии изследва - само Даун или?

Добре дошла АВА!
Ако не знаеш за какво ще си правиш амниоцентеза, изобщо не ти я препоръчвам.
Тя е малко рисково изследване, защото се прониква през плацентата, за да се вземе течност от околоплодните води, или нещо такова newsm78
Прави се само при съмнение за конкретно заболяване, ако такова вече е заподозряно на ФМ и БХС
и то след препоръка от лекар. Ако е по лекарска преценка, може би е безплатно по ЗК. По здравна пътека май ги държат 3 дни жените в Майчин дом.
За цената във всяка болница е различна, мисля че повечето болници си имат ценоразспис.
Това е от мен, майчетата които вече си правиха може би ще кажат повече,
дано да нямаш нужда от такова нещо.

http://www.maichindom.com/bg/prices/
Ето линкче, щом само за избор е 150 лв., сигурно ако е по лекарско предписание е безплатно. Мисля, че е най-препоръчително да се прави в МД.

http://www.moetodete.bg/problemna-bremennost/amniocenteza.html
Ето и статия по въпроса.
Всички препоръчват този професор Кременски от МД за консултация, той е специалист по генетика.
Някои момичета даже му писаха по интрнет, ето още едно линкче къде:
http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 11:51 от farfalla

# 429
  • София
Звездичка, страхотни новини!  Peace

# 430
Цитат
усещате ли корема си опънат моя е страшно опънът на моменти място не мога да си намеря

tanchoo,
абе...Аз от 2-3 дена също усещам нещо такова, ама...Не точно опънато май, ами по-скоро сякаш на моменти е твърдо много - рано сутрин и късно вечер като че ли. Ти така ли го чувстваш? Аз естествено като тръгнах да ровя в гугъл и пак се побърках, че може да са някакви контракции и нещо да става, ама и без това на средата на празниците няма кой да ми обърне внимание.

# 431
Мале като слушам за изследвания страх ме хваща.
Преди 2 седмици като бях на видеозон ми казаха че плацентата ми е малко ниско и нищо повече.
От това някъкъв голям проблем може ли да се получи в последствие?

# 432
Ми и на мен, ама преди три седмици, обаче казаха: Ама то къде да е за този срок от бременността. Бях в 13 седмица някъде.

# 433
А между другото, аз в МД не платих нищо за амниоцентеза. Май се поема от касата.

# 434
И на мен така ми казаха. Не е толкова страшно, но трябва да се пазиш да не вдигаш тежко.
На следващия преглед спомени за това, за да я проверят. Има вероятност вече да се качила нагоре
и да няма проблем вече. Защото така или иначе при бременността в началото е по-ниско и после
се качва бебето нагоре, така ми обясниха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт