Неа Врасна - Гърция

• 196 515
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, от гругата тема ме насочиха към вас да питам за един хотел в Аспровалта Saint George - някой знае ли дали е добър?
Хотелът е ок, стига да не ти дадат някоя от малките стаи - абсолютно миниатюрни, направо по японски образец  Laughing Иначе се намира на главната улица, с гръб към морето, т.е. зад него има други сгради и тогава е алеята. Иначе до плажа са няколко минути, просто е на гърба на първа линия, ако мога така да се изразя. (Говорим за Аспровалта, не за Неа Врасна - да не стане объркване Peace)

# 166
Да , и аз така си мислех, че все нещо ще се намери , но може и да звънна ден-два преди да тръгнем.Бременна съм и не мога да рискувам да обикаляме много, а ми трябват добри условия.Дано не улучим страшната жега , но все пак няма да се надявам на тъмен загар .

# 167
Завърнахме се от петдневката в Неа Врасна. Всъщност вилата беше по-скоро в Паралия Врасна, но за мен това нямаше никакво значение. Плажът беше през улицата, нямаше много движение, да не кажа съвсем никакво. Резервирахме с благоевградска агенция, пътуването от София през Солун взехме за 3.5-4 часа, без да се бърза много.
Плажът е доста широк, по мое мнение е чист, но най-вече е много спокоен. Чадъри и шезлонги се ползват безплатно при поръчка на нещо за пиене, но има и голяма свободна зона. Ивицата е по-скоро каменисто -  песъчлива, но не е болка за умиране.
Цените ми се сториха ОК. Фрапе-2.5Е, студен чай, кола, фанта и т.н - 2Е, тост-2Е, хот-дог 2.5Е. Това на плажа. За вечеря на двама души в ресторантчетата по крайбрежната уличка харчехме около 25-30 евро. Може и ние да сме улучвали по-семпли места, но от храната и рибките специално сме доволни доста.
Хареса ми мястото и най-вече това, че е много спокойно и лежерно, имах нужда точно от такава почивка. На някой може да му се стори скучно, въпрос на предпочитание и умение да си създаваш забавление  Wink

# 168
"Ивицата е по-скоро каменисто -  песъчлива, но не е болка за умиране."

Каменисто-песъчлива означава пясък с камъни. Не се умира наистина, но може да бъде използвано за мъчение, особено след 12 часа по обяд. След бурята по-миналата нощ брегът стана съвсем стръмен. Цените на плажа са с около 0,5 € до 1  € по-високи, но скромна вечеря за двама за около 25  € е възможна. Иначе в сравнение с други по-посетени места, тук наистина е спокойно...

# 169
  • Sofia
Здравейте, от гругата тема ме насочиха към вас да питам за един хотел в Аспровалта Saint George - някой знае ли дали е добър?
Хотелът е ок, стига да не ти дадат някоя от малките стаи - абсолютно миниатюрни, направо по японски образец  Laughing Иначе се намира на главната улица, с гръб към морето, т.е. зад него има други сгради и тогава е алеята. Иначе до плажа са няколко минути, просто е на гърба на първа линия, ако мога така да се изразя. (Говорим за Аспровалта, не за Неа Врасна - да не стане объркване Peace)

Благодаря. А можете ли за градчето да ми кажете нещо, интересни места, с какво да се внимава, достъпни заведения и каквото се сетите, може и на лични, че не е много по вашата тема.

# 170
  • София (Възраждане)
Почивахме във Врасна миналия септември, беше спокойно и приятно, прекарахме отлично.
Аз, като мнозина, имах опасения за комфорта на плажа и в морето, предимно заради малкото ми дете. Да, плажът не е най-хубавият на който съм била, но е напълно ок. Детето ми не се е оплаквало от неудобство при ходене, нито пък от дълбочината на морето, въпреки че беше на 3,5 години. Знам какво е каменист плаж на който не можеш да лежиш върху кърпа и задължително се налага ползване на шезлонг, във Врасна определено не е така. Бих почивала там отново заради близостта до България, приятното и  спокойно място, удобно за почивка с дете.
Хубава почивка на всички!

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 12:15 от Mooimeiske

# 171
Снощи се върнахме от почевка в Аспровалта, изкарахме си страхотно, апартамента ни беше на първа линия излизаш и почти направо си на плажа, да има камъчета по плажната ивица, но се свиква и на децата не им създаваше грижи.за храната -готвехме си от време на време, бяхме и в таверна никос-страхотна кухня, много посещавана от българи, дюнерите са по 2.50 евро-доста по-големи от нашите,в понеделник има пазар между Аспровалта и Врасна и може спокойно към обяд да се пазарува на доста по-ниски цени-риба, плодове, зеленчуци.Апартамента беше с изглед към морето и от терасата/ мноого голяма/ се наслаждавахме на страхотни гледки.Постоянно има промоции в по-големите магазини иможе да се пазарува и от тях!За децата разходките вечер в центъра беше най- приятното забавление.Има и един плаж с батути  преди влизането в Аспровалта, там е изключително само пясък и водата е много чиста,а батутите са безплатни са всички малчугани!

# 172
  • Vienna
Момичета има ли някой в този регион на Гърция сега от вас? Ние сме на Лагомандрабийч, но не издържам, ужасно е шумно. Няма спане ни денем ни нощем! Реве ми се и като гледам цените май ние плащаме доста. 110 Е за ап. С две спални, но е ужасно тесен и с една баня и тоалетна и то заедна за2 ма възрастни и 3 деца си е зор. Но шума, това ми е проблема. Пълно е с гърци и сърби, не спят ли тея хора се чудя!? Как е със шума на Врасна? Искам да се преместим на там за 4-6 дни, но ме е страх ,че можем да не намерим свободни места, а през нета да резервирам не смея. Ще ми се да видя точно какво взимам.

# 173
  • Sofia
Момичета има ли някой в този регион на Гърция сега от вас? Ние сме на Лагомандрабийч, но не издържам, ужасно е шумно. Няма спане ни денем ни нощем! Реве ми се и като гледам цените май ние плащаме доста. 110 Е за ап. С две спални, но е ужасно тесен и с една баня и тоалетна и то заедна за2 ма възрастни и 3 деца си е зор. Но шума, това ми е проблема. Пълно е с гърци и сърби, не спят ли тея хора се чудя!? Как е със шума на Врасна? Искам да се преместим на там за 4-6 дни, но ме е страх ,че можем да не намерим свободни места, а през нета да резервирам не смея. Ще ми се да видя точно какво взимам.

booking.com - няма проблеми с резервациите.

# 174
Patenze25, доста е височка тази цена за двуспален наистина, но и зависи къде сте. Името на въпросния плаж на мен ми е непознато, но в района на Врасна можете да се настаните и на по-добра цена. Ако си харесаш из нета някой хотел, дай го тук, да ти кажем поне къде се намира - да не е пак във вихъра на шумотевицата. Peace

# 175
  • Vienna
Олд спод, кажи някой хотел на хубаво място във врасна. Аз откачих и днес им казах, че си трагвам, платих им за оставащите 2 нощи 100Е и утре тръгвам. Дано намеря нещо за 5 човека, с 3 деца сме на 15, 8 и 6. Може и хотел и ап. До 110 Е на вечер.  Олд Спод предлагай!

# 176
Снощи се върнахме от почевка в Аспровалта, изкарахме си страхотно, апартамента ни беше на първа линия излизаш и почти направо си на плажа, да има камъчета по плажната ивица, но се свиква и на децата не им създаваше грижи.за храната -готвехме си от време на време, бяхме и в таверна никос-страхотна кухня, много посещавана от българи, дюнерите са по 2.50 евро-доста по-големи от нашите,в понеделник има пазар между Аспровалта и Врасна и може спокойно към обяд да се пазарува на доста по-ниски цени-риба, плодове, зеленчуци.Апартамента беше с изглед към морето и от терасата/ мноого голяма/ се наслаждавахме на страхотни гледки.Постоянно има промоции в по-големите магазини иможе да се пазарува и от тях!За децата разходките вечер в центъра беше най- приятното забавление.Има и един плаж с батути  преди влизането в Аспровалта, там е изключително само пясък и водата е много чиста,а батутите са безплатни са всички малчугани!

Aleksa, може ли да дадеш координати на хотелчето, в което сте били Rolling Eyes

# 177
Това е вила с апартаменти , които са непосредственно до морето ,ето телефона 0887 231 565 нощувката е 45 евро на вечер за целият апартамент, който си има спалня, кухня баня и тоалетна и целият е "опасан "с голяма веранда, ,на първият етаж са, супер удобни за 4 или 5 човека е идеално

# 178
Собствениците имат договорка с една таверна ,в която при посещение се ползва 10 % отстъпка, та ние ходихме и там три вечери ,много ни допадна морската храна, беше приготвена много вкусно и този препечен хляб със зехтин....

# 179
  • Варна
Ние сме на Лагомандрабийч, но не издържам, ужасно е шумно. Как е със шума на Врасна? Искам да се преместим на там за 4-6 дни, но ме е страх ,че можем да не намерим свободни места, а през нета да резервирам не смея. Ще ми се да видя точно какво взимам.

Защо чак tam,съвсем до вас са Никити,Метаморфози ,Геракини,например в Трикорфу сме били,не е лошо:
http://www.booking.com/hotel/gr/trikorfo-beach.bg.html?aid=32317 … :ac:ap1t1:nes;ws=  и е само на 20-30 км от вас.Ако твърдо ще тръгвате за Аспровалта по пътя ви и в Stratoni и в Олимпиада и в Ставрос има десетки хубави хотелчета и къщи със студия и апартаменти.Тъй като ви гледам две студия ще ви паснат идеално и няма да са повече от 80 -100 евро.

Общи условия

Активация на акаунт