Неа Врасна - Гърция

• 196 609
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Поздрави от Неа Врасна. Днес е доста ветровито - чак неприятно, но дано утихне утре. В 14ч. облякох децата с дълъг ръкав, че щеше да ги отвее. Shocked Иначе Афродитис роомс са чудесни, отново си "топим" краката в морето от балкона. Студиото е голямо, чисто и сравнително ново оборудвано. Но ние сме в стая за 4ма и сме от тези, които "стърчат" най - отпред. Предполагам, че вътрешните стаи не са толкова впечатляващи.
Иначе днес скитахме по плажовете след Олимпиада и се чувствахме като на картинка от Рая. Пясък, синьо море, барче с чудесна музика (нещо като реге) и ............ само ние 4мата Hug

Криша
,сподели как точно се нарича този плаж след Олимпиада и как да го открием Praynig Виждат ли се от пътя?

# 346
И ние предните два дни обикаляхме заради силния вятър, днес вече времето е доста по-хубаво. Ходихме до Олимпиада и преди да я достигнем скитахме по скрити от растителност плажове, но пак се върнахме на познатия ни плаж...след Ставрос там се оказа че е най-завет и нямаше вълни. Чудехме се дали да поемем след Олимпиада, но се отказахме...ще се радвам на повече инфо. Hug

# 347
Привет, и ние днес се прибрахме благополучно от Гърция, изкарахме си добре, малкия беше много щастлив, условията в студиото не бяха перфектни, но няма да се оплаквам  Wink На Неа Врасна само първият ден бяхме на плаж и се отказахме, следващите дни ходихме на Ставрос с колата и беше идеално, след Ставрос плажа е идеален, плитко навътре до колене 20 метра някъде, водата чистичка - доволна съм супер е за малки деца, незнам кой оспорваше назад в темата - като майка на мъниче за мен беше чудесен плажа  Peace

# 348
  • Sofia
Мила били споделила кьде е това след Ставрос  newsm78
В кой студия бяхте може и на лични да не спамим тук.
Благодаряти предварително
И аз тьрся плитко моренце за прохождащо малко зверче слад махане на гипс... Cry

# 349
  • Sofia
Аз да попитам - къде в Неа Врасна можем да похапнем кокореци newsm78 (или кУкУреци?)
          Правят ги,но само в събота. В едно от последните заведения в края на детската площадка с басейна с големите топки....не си спомням как беше името му,правят и гироси/ако сте ходили миналата година срещу това заведение имаше машина за сладолед във формата на голям бял мечок/.Много ги превъзнасяха наши познати тези кукареци и така  се бяхме наточили да ги хапваме една вечер,но беше сряда,а не знаехме,че не ги правят всеки ден...така че не ядохме,но там уж ги правели най-добре.

# 350
Привет и от мен!

И ние днес се прибрахме от Гърция - бяхме в Ставрос и съм страхотно доволна от плажа след Ставрос, за който говорите малко по-нагоре!  Peace
На малкия му беше първото море и мисля, че мястото беше точно за целта - чист плаж, чиста вода и така  Simple Smile

Както разбрах от вас преди да тръгна, хотелът ни беше малко по-отдалечен от плажа (говоря за Архонтико Лиамас), но така и така бяхме с кола и не пречеше тате да ни вози  Simple Smile

Обиколихме и в Аспровалта - също изглежда доста приятно!  Peace

# 351
Аз следях темата почти от самото начало и едва на тази страница се заговори за плажовете на Ставрос Simple Smile
Онзи ден се върнахме от Аспровалта - не бих повторила. Все едно си бях на Бг черноморие.

И може да се сложи на първа страница за да няма неща от рода на - зависи от времето, приливи и отливи, морето е дълбоко.
На всички да им е ясно просто, които отиват там - и на Аспровалта и Неа Врасна и Паралия Врасна - морето си е Дълбоко от самото начало - влизаш до кръста, един метър по-навътре до раменете Simple Smile

# 352
Най-хубавите плажове в Северна Гърция си остават тези на Ситония. После са може би Керамоти и Олимпийската ривиера. За мен Неа Врасна е за хора които плуват с плавници и не се страхуват да ходят на дълбоко. Морето е открито и има много комари. На Керамоти също между другото ни нахапаха жестоко. На Неа Врасна най-много ми хареса алейката за разходки, каране на колело и пейзажа. Активен плувец съм и предпочитам Ситония.

# 353
Днес се върнахме от Неа Врасна Бяхме в Биг Дино - невероятно разположение- на самия плаж, страхотен изглед от терасата Peace Стаята беше с малък кухненски кът, в който имаше всичко необходимо- напразно носех съдове от вкъщи Embarassed И най-важното - всичко блестеше, невероятна чистота (стая, баня, чаршафи, хавлии, чаши, съдове.....)Peace Къде ли не се врях, какво ли не оглеждах- е, няма за какво да се захвана! WinkДа, морето става много бързо дълбоко, но това не пречи, защото плитките и широки плажове на Ставрос са на 5 мин с кола. Но и пред самия хотел става Hug Изключително доволни сме Peace

# 354
В събота се върнахме от Неа Врасна и определено съм доволна - бих се върнала отново. Отседнахме в Македос на първа линия. Стаята ни беше много тиха, чиста и прилично обзаведена. В кухненската част имаше всичко необходимо, а терасата беше с прекрасна панорама към морето. Имаше интернет - в лобито безжичен, в стаята с кабел, но понеже бяхме точно над лобито таблета прихващаше безжичен. Закуската беше достатъчна, почистваха всеки ден стаята, а в цената от 50 евро влизаха два шезлонга, чадър, стол и масичка. Лично за мен като плюс отчитам липсата на БГ телевизия, защото вместо да се отплесваме с половинката по глупости, имахме време за нас Wink
Минуси - плажа не е перфектен, но пък се компенсира от другите условия и близостта до Ставрос, Олимпиада и тн. Кафето - ами не мисля, че кафето им е силна страна  Simple Smile Ние поне не улучихме хубаво кафе. Мястото не е за млади хора, които търсят богат нощен живот, а е по-скоро за малко бягство от стреса в приятно и непретенциозно място.

# 355
И аз досега не съм пила хубаво кафе в Гърция Simple Smile

Но компенсират с храната - много вкусна!

# 356
  • Варна
За търсещите хубави местенца - плажовете под Сарти - в района на Сикия. Под главния плаж ,Скала Сикас/около 3 км/ се намират "5-те стъпки". Това всъщност са пет залива с плажове и таверни.  Там е най-доброто в района за мен. Мини плажчета на всяка лагуна. Не се шашкайте, че пътя е тесен и стръмен... Води до същинския РАЙ .На 2-та стъпка е плажът и таверната на Микас - непосредствено на плажа. Прави страхотен калмар - пълнен с домати, сирене и чушки. Сервира се цял, отделно пипалата. Доказано е наловен сутринта. В съседство е друга таверна - "Зарбас". Пълнени патлажани.За панорамата да не говорим. Там правят октоподени пипала, изсушени на слънце, с марината, леко запечени........ Узото е студено, сервират и местна ракия.
Плажа на Сикия:
1. http://media.snimka.bg/s1/0512/027268370-big.jpg
2. http://media.snimka.bg/s1/0512/027268409-big.jpg   
3. http://media.snimka.bg/s1/0512/027268417-big.jpg   
След  около 7 км. стигате огромния плаж на село  Каламици ,където има разкошна пекарна ,фурна-баничарница с вкусен хляб,пугаци със сирене , банички ,kроасани.
Като цяло обаче източния бряг на Ситония и Касандра имат  гадничкия навик около обяд да излиза бриз,който в някой дни е доста упорит и вдига неприятна вълна която прави къпането проблематично.Тогава е добре между двата полуострова като например Трикорфу , Метаморфози или на западните брягове на Ситония и Касандра-Сивири , Скала Фурка,Посиди,Неа Скиони и Лутра,закътани са зад хълмовете, но  са далечко.Стават отлично за целодневно посещение съчетано с най - вкусната таверна в Северна Гърция-в едно забутано село - Касандрина , горе на хълма , казва се Захос (има табелки в селото) и правят най-страхотните меса,разни манджи , кокореци и свинско на шиш.
А как е обстановката след неделя.Вероятно ви е много самотно там.Все пак се говори за 250 - 300 000 българи там около празниците.

# 357
Здравейте, ние вчера се върнахме от Неа Врасна и като цяло тази година не съм доволна, бяхме в хотел Армирики предната година когато бяхме там не ми пукаше много за хотела защото бяхме без детето но тази направо откачих стаята не беше много чиста бяха оставени кофа и парцал но без препарат нищо не правиш, плажа беше целия в камъни и не ставаше , но си намерихме един плаж на Ставрос на който нямаше никой и беше с пясък.За другата година с намерихме едно много хубаво хотелче в което няма кофа и парцал има камериерка  Laughingи то за малко повече пари и с закуска и шезлонг.

# 358
Здравейте отново  Simple Smile

Аз да взема отношение по въпроса за дълбочината на морето в този район на Гърция. Там, където ходихме на плаж - малко след Ставрос - морето беше доста плитко Simple Smile Поне 30 метра навътре ми беше до коленете  newsm78
И тъй като бяхме с малко дете, за нас това беше супер.
На плажа се запознах с една жена - българка. Беше дошла със съпруга си и с детето от Неа Врасна на плаж точно там - след Ставрос. Каза, че са отседнали в Неа Врасна, но плажът там не бил хубав - морето било по-дълбоко, плажът - по-каменист, а и вятърът бил по-силен /по нейните думи/  Simple Smile

Иначе за кафето - напълно ви подкрепям! Не им е силната страна на гърците!  Thinking

# 359
  • Sofia
Повечето пият фрапе,и то  много хубаво..

Общи условия

Активация на акаунт