Неа Врасна - Гърция

• 200 722
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Да чукам на дърво, откакто ние се подвизаваме там (5 години), не съм чувала за/виждала морски таралежи. Надявам се да е така и занапред  Praynig

# 76
Ние се върнахме преди седмица от там, ама пропуснах да се разпиша. Първо, благодаря на Old Sport за навигацията. Следвайки описанието на маршрута, този път пътуването ни мина леко и бързо.  bouquet
На всичкото отгоре имахме невероятен късмет - времето беше хубаво. Е, не беше прекрасно, но за нас беше достатъчно да си изкараме повече от прекрасно въпреки ужасните прогнози за 4 дни дъжд, вятър и хлад. Дори открихме сезона - нашите мъже си плуваха като стой та гледай. За мен водата беше студена. Чудно беше! Пълен отдих 4 дни. Такова спокойствие...
миналата година септември обаче беше по-хубаво, защото водата беше още топла и слънцето грееше силно. Беше си като извън сезона, но за нас си беше като че сме в сезона. Ние, така или иначе, всяка година ходим на море в БГ от средата на август и началото на септември.
Оказа се, че не сме били в Неа Врасна, а в Паралия Врасна по-скоро, въпреки че в нета го пишат Неа Врасна. Но на нас там си ни харесва въпреки камъните. Даже на мен много ми харесват камъните, защото така си правя чудесен масаж на ходилата. А и си събирам за декорация.

# 77
Олд спорт,
дали като местна ще можеш да се сетиш за името на един от любимите ми ресторанти в района?
Намира се в самото начало на Ставрос, идвайки от юг (от Олимпиада), вдясно между пътя и плажа, който там е каменист, с много охлюви и рапани.
Ресторантът има хубав двор с поддържана зеленина и две люлки, а от другата страна на пътя има 1 или 2 хотела, самото градче почва малко по-нататък...

# 78
  • София
Не съм Олд Спорт, но мисля, че ресторантът се казва Калиматидис или нещо подобно. Прекрасен ресторант, превъзходни скардики и рибки Simple Smile

# 79
Параход, сетих се за кой ресторант говориш, но не съм ходила там и не знаех как се казва...Сега вече си го заплюх и ще поправя попуска. Мерси, magia!
zuki    bouquet
Самсара, плитко е морето на плаж в Олимпиада. Може да се разходите дотам някой ден, по пътя към Атон, недалеч от Ставрос. Плитко и закътано е - т.е. топло е и ние лично ходим в края на сезона или поне не през уикенда, защото тогава е претъпкано  Peace

# 80
[zuki    bouquet
Самсара, плитко е морето на плаж в Олимпиада. Може да се разходите дотам някой ден, по пътя към Атон, недалеч от Ставрос. Плитко и закътано е - т.е. топло е и ние лично ходим в края на сезона или поне не през уикенда, защото тогава е претъпкано  Peace
Абе, знаеш ли, ние май ходихме до там. Ама, не знам защо, не се сещам как се казваше.  Embarassed Мисля, че беше Олимпиада. В посока на едно островче, което там вече се виждаше по-отблизо. Имаше една църква или параклис, а над нея, на върха на един склон имаше нещо като парк или пък къща, не знам точно, но се виждаха високи палми и ограда. Имаше път до там, ама не успяхме да се качим, защото заваля.

# 81
zuki, не разбрах съвсем защо ме цитира.  Thinking По-напред питаха за ресторанта в края на Ставрос. А аз просто се сетих, че Самсара питаше за плитък плаж - затова споменах пак Олимпиада. Не съм съвсем сигурна кой хълм визираш, но там има старини - ако се вярва на местните - там е живял Аристотел, има пътека, по която да се изкачи човек и гледката от хълма е прелестна. Peace

# 82
Миналата година бяхме на море в Ставрос, тази година ще повторим. Много ни хареса, спокойно и приятно, далеч от лудницата и мръсотията на нашето черноморие.
Самсара хубав е плажа и подходящ за деца, веднага след като свърши Ставрос...посока Олимпиада...пътя върви до плажната ивица и има една голяма синя табела...има и чадъри, но и свободна зона. PeaceПрез почивката ни се наложи да търсим доктор за дъщеря ми и една българка ни препоръча поликлиниката в Неа Мадитос(на около 10км от Ставрос...ориентир езерото Волви), имаше педиатър и ни взеха 5 евро за прегледа..останах доволна.
Приятна почивка...

# 83
Миналата година бяхме на море в Ставрос, тази година ще повторим. Много ни хареса, спокойно и приятно, далеч от лудницата и мръсотията на нашето черноморие.
Самсара хубав е плажа и подходящ за деца, веднага след като свърши Ставрос...посока Олимпиада...пътя върви до плажната ивица и има една голяма синя табела...има и чадъри, но и свободна зона. PeaceПрез почивката ни се наложи да търсим доктор за дъщеря ми и една българка ни препоръча поликлиниката в Неа Мадитос(на около 10км от Ставрос...ориентир езерото Волви), имаше педиатър и ни взеха 5 евро за прегледа..останах доволна.
Приятна почивка...

Благодаря  Hug

Old Sport и на теб  Hug
За един и същи плаж ли говорите Simple Smile?

# 84
Мисля, че не - аз говоря за плажа в Олимпиада, а Галето - за този в края на Ставрос, по посока към Олимпиада  Peace

# 85
Мисля, че не - аз говоря за плажа в Олимпиада, а Галето - за този в края на Ставрос, по посока към Олимпиада  Peace

Ясно.
Благодаря  Peace

# 86
  • софия
Ние в понеделник тръгваме в тази посока и ще попитам пак за плажа. Харесах си в гугъл едно плажче след Олимпиада, не първото, а второто. Май Тото бийч се казва. Някой ако е ходил моля да сподели, по-хубав ли е плажа от Аспровалта например? Има ли камъни и има ли заведение за хапване? Също стига ли се до плажа с кола или се оставя на шосето? Благодаря!

И също има ли опасност вече да не можем да си намерим квартири? Мислим да сме  в Аспровалта.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 00:25 от shhhh...

# 87
Според мен чак такава опасност няма още. Може да не са на първа линия, но със сигурност ще намерите. Отпускарският сезон не е започнал чак до такава степен. Peace
За плажа, за който питаш, аз не мога да ти дам инфо. Иначе в Олимпиада има заведения. Селцето е сравнително малко, но по протежението на плажа има приятни местенца за хапване и пийване. Peace
Приятно изкарване  Peace

# 88
  • софия
Old Sport, благодаря   bouquet

# 89
За Аспровалта мога да дам имейл за резервации ,мисля, че има време :Elia_ap@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт