Неа Врасна - Гърция

• 196 480
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
peterky2002, ами просто се прави резервация на избрано/препоръчано място и се отива. Малко на принципа на пробата и грешката, но това е положението. Нямам идея как иначе може да се подходи, ако човек не иска да търси на място. Иначе ми е съвсем ясно, че ако си с малки деца и си пътувал отдалеч, последното нещо, което искаш е да обикаляш и да търсиш. За щастие курортите не се големи и ако човек отиде с резервация за няколко дни и реши, че му харесва и иска да се върне, има възможност да обиколи и да добие представа от нещата, за да знае къде да отсяда за в бъдеще.  Peace

# 316
Пречиствателна станция Врасна и Аспровалта имат ли?
Защото бяхме миналия уикенд там и имаше някакви странни мехури в морето....заговорихме се с една госпожа близо до водата и сподели, че това са отпадни води ( фекалии ) от Аспровалта.

# 317
Аз да попитам - къде в Неа Врасна можем да похапнем кокореци newsm78 (или кУкУреци?)

# 318
Здравейте и от мен!
От темата "На море в Гърция" ме изпратиха директно при вас  Grinning Разбрах и че Old Sport познава перфектно района  Sunglasses

Ние ще тръгваме с малкия, живи и здрави, ако всичко е наред, в събота за Ставрос. Имаме резервация в Arhontiko Liamas. И както всички останали хора, които не са били никога в този район, имам няколко въпросчета. Ще съм много благодарна, ако се включите с по някой отговор!   bouquet  Ще се постарая да не ставам досадна Simple Smile

За пътя мисля, че разбрах откъде да минем - Кулата, Серес и т.н. .. .

НО - за хотела някакви отзиви ако има, ще се радвам да ги чуя! Simple Smile

Друго - в Ставрос и наоколо - местенца, на които да отидем, бихте ли препоръчали? Вече разбрах за Калиматидес /май така беше името на ресторанта/. Други ресторантчета, таверни?

Понеже сме с дете на 2 годинки, ми се ще да намерим възможно най-подходящия плаж, т.е. с възможно най-ситния пясък? Из темата прочетох, че Galeto е ходила на някакъв много хубав плаж със ситен пясък. Бихте ли ме ориентирали какво и къде да търся? Simple Smile

По въпроса с чадърите - на плажа има ли, плащат ли се, ако да, каква е цената за чадър на ден? Simple Smile

И последно - по това време на годината водата чиста ли е, имате ли наблюдения?

Много благодаря предварително!   bouquet

# 319
  • Sofia
MarinaKoteva на повечето места в Гърция шезлонгите и чадърите не се плащат ако си поръчаш нещо от заведението, което ги държи за поне 2Е на човек, в Аспровалта цените бяха 3Е фрапе и 2Е безалкохолни.

# 320
Здравейте момичета и момчета, ние от вчера сме в Аспровалта! ...И друг път няма да дойдем, дори сме на ръба да си тръгнем. Още обмисляме вариантите дали да се посветим на екскурзии през следващите 4 дни или да търсим друго местенце. Плажовете от Аспровалта до Ставрос са отвратителни-пясък на Аспровалта, Неа Врасна и Паралия Врасна НЯМА! Чакъл за строителни обекти!  На Ставрос има пясък, но до водата, от там камъни в морето. Плажът е мръсен и неподдържан. Ако искате море и плаж, забравете! Иначе местните са дружелюбни, възпитани, отзивчиви. Условията в стаите са супер, но ние идваме заради морето! Малкият е с обувки на плажа, ние също. За екскурзия става, но за море не!

# 321
Да, посветете се на екскурзии, най-добре до Карибите. От Солун има полети с прехвърляне  Peace
Разстоянията за вас явно не са проблем, щом от вчера успяхте да обиколите всички плажове в околността  Thinking

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 09:33 от Old Sport

# 322
Скъпа Олд, оценявам желанието ти да рекламираш и презентираш околностите на Неа Врасна, но не се обиждай от реалностите. Местенцата са хубави за спокойна почивка, но плажовете не струват! Съжалявам, че не направих снимки, но и това ще се случи,  да покажа "прекрасния" пясък. Водата наистина е чиста и топла, условията в хотелчетата са перфектни, но плажа наистина не струва.Както сама си писала, трите градчета са почти свързани и изобщо не трудно или скъпо да ги обиколиш - отнема само 45 минути. А относно Карибите, благодаря за пожеланието, дано да ми се сбъдне Simple Smile

# 323
  • София (Възраждане)
Завиждам на енергията на Олд да отговаря интелегентно и сдържано на всички. А допускам, че е доста уморително и досадно предвид еднаквите въпроси и коментари: евтино настаняване в близост до плажа и камъни и пак евтино настаняване и пак камъни. И тъй като всеки втори постинг, вероятно и лично съобщение, е насочен пряко към нея, желанието й да презентира и рекламира и всички техни следствия наистина заслужва да бъде оценено!

# 324
Mooimeiske, благодаря ти!  bouquet
stilves, ни най-малко нямам желание да рекламирам и презентирам каквото и да е. Просто по алтруистични подбуди (да ми се чудиш на акъла!) си правя труда да помагам с инфо. Покажи ми къде съм казала, че пясъкът е "прекрасен" и ще ти се извиня лично, че съм те подвела  Peace
Що се отнася до Карибите - като поразмислих, всъщност не ви съветвам ни най-малко да ходите дотам - с нагласата, която демонстрираш, няма да ви харесат и те  Peace

И понеже със сигурност на всички им писна от това да дъвчим едно и също на всяка страница, хвърлете едно око на другата тема, където алекса99 разказва как са плували редом с делфините в гадната, камениста, треторазредна Аспровалта  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414080.msg22862625#msg22862625

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 13:59 от Old Sport

# 325
Olld, благодаря за всички насоки, които ни даде. На нас ни помогнаха при пътя, настаняването, сладкарница Гардения е невероятна, водата е страхотна. Оценявам помощта и наистина съм благодарна! Ще опитаме и рибните деликатеси в Ставрос, но не очаквах толова каменист плаж. Явно сме свикнали с повече пясък. На всички, които са решили да почиват тук - ще намерите спокойствие, качествени вкусотии, добро обслужване и чистота, поне в Аспровалта. За това спор няма. Съвет - повече пясък има след хотел "Свети Георги", посока Ривиера.

# 326
  • София
Old Spot, искаме пак да върнем в района през почивните дни 2-8 септ, но повечето хотели, които имат сайт са заети в този период. Предполагам, че има и много къщички, които дават стаи, но нямат сайтове. Ние искаме нещо на първа линия. Ако случайно си там и се разхождате по крайбрежната улица, ще сме много благодарни ако питаш свободни стаи.
Знам, че постът ми звучи доста нахално, но за сега нямам друга алтернатива. А с две деца не ми се тръгва без резервация.  bouquet Embarassed

# 327
  • Варна
Old Spot, искаме пак да върнем в района през почивните дни 2-8 септ, но повечето хотели, които имат сайт са заети в този период. Предполагам, че има и много къщички, които дават стаи, но нямат сайтове. Ние искаме нещо на първа линия. Ако случайно си там и се разхождате по крайбрежната улица, ще сме много благодарни ако питаш свободни стаи.
Знам, че постът ми звучи доста нахално, но за сега нямам друга алтернатива. А с две деца не ми се тръгва без резервация.  bouquet Embarassed

Как да няма алтернатива.Колко му е до Халкидики , или Тасос !!!

# 328
Ние от утре...за една седмица пак сме в Ставрос.
stilves хубав е плажа и без камъни след пристанището на Ставрос...посока Олимпиада,  http://prikachi.com/images.php?images/770/5209770v.jpg , ние там ходим на плаж че е и доста плитко.

# 329
  • София
В крайна сметка резервирахме тук: http://www.afroditerooms.gr/
Ако някой има мнение и е ходил, моля да споделите Hug

Общи условия

Активация на акаунт