Отговори
# 615
Daya, честито и от мен! Всичко да мине по вода и да сте много щастливи с новото попълнение   bouquet

Наде, аз вчера си взех уведомителното писмо от Бюрото по труда. а ми се обадиха преди 2 дни. Сега трябва да разбера кога ми започват уроците по френски (за помощ ще идвам при Белка Wink)). А ти би ли споделила за сценария и домашните игри, че ми стана адски любопитно Simple Smile Макар че ние планираме да сме в заведение за възрастни с аниматорка тази година (за сефте).

Това за 4,5 годишния рожден ден и аз го мислих много, провокирана от един линк на Ели. Досега все страдах, че прецаках детето да се роди през зимата и няма да има парти на открито, пък то решението дойде само Simple Smile

От вчера Дара има ново обзавеждане на стаята и горкото толкова се радва, че сега не иска да излиза от нея. Тя пък наистина стана много романтична стая Simple Smile Вчера отказа да вечеря - сяда на бюрото и разглежда книжки (дано и след 10 години пак да е така Simple Smile)))

# 616
Нямало да изпишем 10 страници до рожденните дни Laughing

Наде, честито повишение.  Hug

Весе, за клубовете как и да го смяташ :по -малко от 500 лева няма да бъде с всички екстри. Аз затова се отказвам от този вариант. Досега съм канила по 5-6 дечица вкъщи, а те идват по 2-3 ( заради "хубавото" време, в което ни се падат рожденнните дни). Тази година ще поканя 10 дечица ( ако дойдат всички, ще стане мазало, но важното е Рали да е доволна). Между другото тя въобще  не говори за подаръци за РД-то ( а те ни останаха няколко от Коледа), за нея празника не включвал подаръци (вчера ми го сподели). newsm78

Деси
, не си търся работа задължително в държавната администрация, просто търся и честно да си кажа от този конкурс очаквах повече от себе си. Но теста беше много труден, имаше въпроси от по 4-5 изречение, които въобще не разбрах ooooh!( а си бях прочела законите, не е да не съм подготовена хич), ама здраве да е..

Когато са вкъщи как си играят вашите деца? Рали по цял ден или рисува или иска да гледа телевизия ( вчера не бяхме пуснали тв и това дете цял ден си е рисувало и оцветявало).  #Crazy

# 617
Веси, в детските клубове се поръчва кетъринг за родители - плата с хапки, банички или дребни сладки. Това поне показва моята проверка. Всеки клуб има меню, от което предварително избираш колко плата и какъв вид.
Мен също ме втрещяват тези цени от по 500-600 лева за детски рожден ден. Ще се опитам да намеря нещо по-така, че ако от сега даваме такива пари за празненство не ми се мисли по нататък.

Според вас има ли нужда да се прави тематично парти с аниматор? Аз се колебая предвид това, че децата ще са ограничени до 2, максимум 3 часа. И ако поканим и аниматор, кога ще играят, похапват, духат свещички и играят с аниматора  newsm78

Относно празнуването вкъщи, само като си спомня за 1-я рожден ден на Йоан какви приготовления и целодневно готвене беше, въобще не си и помислям да мина пак през това. Вечерта бях толкова скапана и уморена, че едвам помръдвах.
Вариант е вкъщи, но с кетъринг. Не съм го умувала и не мога да кажа как ще излезе като парички.

Наде
, аз подадох в БТ Люлин. Два пъти им звънях и отговора беше един и същ: "информация по телефона не даваме. Колегите се обаждат на всички одобрени."

Маринка, успех в търсенето. Когато се намерите с твоята работа, нещата ще се получат. Сигурна съм Simple Smile  Hug

# 618
Забравих - Марте пусни снимки на стаята. Ние след някоя година трябва да правим обзавеждане в нейната стая, че сега всичко е от подръчни материали ( но все пак е весело) и стените вече са леко понарисувани Laughing

Препоръчвам горещо поредицата от книжки - изключително интересни за нашите мишоци:)

Деска, Hug

# 619
Дая,честито! Лека бременност ти желая!  Hug

Тази година съм твърдо решена да празнуваме рождения ден в детски клуб.За първи път ще й е на Ралица.Харесала съм Funny(Spaggo) на ул.:Св. Наум",но още не съм ходила да проверя как стоят там нещата.Тези дни ще отида и ще докладвам. Simple Smile От опит мога да кажа само,че на тази възраст няма особен смисъл от тематично парти.Достатъчно е аниматорката да е адекватна и с настроение за да направлява леко децата и нещата се получават.Малко рисунки по лицата,детска дискотека и много търчане...и то времето и силите се изчерпали... Laughing

Ралица също е втора група в момента(по стечение на обстоятелствата).Миналата година я преместих от яслата и беше първа група.Личи си,че е по-малка,но в тяхната група така са 4-5 дечица.Та в този смисъл мисля да тръгне на у-ще на 6,5 год.Ще видим.Има време.Сега е болна и мрънка,че иска на детска... Thinking Доживях...Чакам баба й да дойде да я гледа,а тя реве за градината?!?!

# 620
Привет, привет!
Включвам се и аз в изписването на темата  Grinning

Дая, честито! Леко да мине ти пожелавам и накрая едно сладко малко пъшкулче на термин да се появи  Hug

Наде, честита нова работа!

И при нас е на дневен ред умуването за рождения ден. Определено ще е в клуб защото в къщи няма място, а и няма с какво да забавлявам палавниците. Плами ходи на рожден ден в клуб и от тогава е въодушевена за нейния. Дори в детската градина не иска да празнува, а иска да си покани в клуба приятелката от там. Та с оглед, че се пада и в събота може да пропуснем купона в детската. И аз издирвам нещо подходящо, с поносима цена, а и да ни е близко, че с малкия не ми се ходи до другия край на София. Няма да правим тематично парти с аниматор, защото темите, които се предлагат са й малко далече, все още. Може би догодина ...

Подаръците .... нали е близко рождения ден с Коледа е много изморително да търсиш подаръци и за двата празника. И за разлика от друга година съм го измислила. Ще й вземем дървена масичка с две столмета (та и малкия ще намаже  Mr. Green) Харесала съм едни на Alex Wooden Toys, но не съм ги виждала на живо. Ето това са столчетата: http://www.alexwoodentoys-bg.com/index.php?route=product/product … amp;product_id=67
Има ли някой/виждал ли е от тези? Качествени ли са?
За Коледа получи пееща Пепеляшка (доста й се радва, но тя се радва на всяка нова кукла), К-т Магазин и болница за домашни любимци (и на това се радва и играе все още), книжки (на книжки винаги се радва:), и дрехи.
Много се радвам, че обича книжките. Постоянно ме кара да й чета приказки, а като прочета съответната прикзка тя взема книжката и ми я "чете" на мен Simple Smile И постоянно иска да й купувам нови книжки. Наскоро се запали по книжките със стикери за лепене и като купуваме книжка иска "Една за лепене и една за четене"  Laughing Дори веднъж като се разхождахме в мола се разрева, че не отиваме в книжарницата веднага с влизането ....

Като е в къщи или гледа филмчета, напоследък се е запалила по Клубът на Мики маус, но това го прави през уикенда. През седмицата не се гледат филмчета, защото се заплесва и не иска да си ляга. По-често се занимава с куклите си. Откакто ходи на детска се е вманиачила, че е учителка и нарежда всчки кукли седнали на пода срещу нея и ги учи, обяснява им разни неща, кара им се като не слушат, наказва ги .... така разбирам какво се случва в детската. Напоследък строява и Павел до куклите и "обучава" и него  hahaha А откакто има братче и научи родствените връзки казва, че има дъщери и говори за тях поименно  Simple Smile

Това от мен за сега ... малчо се събуди .... целувки на всички  Hug

# 621
Tolo, и на мен една опция ми е Funny, но в Гео Милев. Само детски клуб е с обособена част за родителите. Довечера ще отида на място да го огледам, към момента им знам само ценовите оферти от сайта.

Мia, не съм ги виждала тези столчета в магазин, но на снимка изглеждат много добре.
Йоан има две страсти в момента - Мечо Пух и Мики Маус. Тортата също трябва да е с Мики Маус.

# 622
Mia, на Алекс играчките и изделията от дърво са най-качествените, произведени в България ( и със сигурност надминават Китайски, Турски и даже част от европейските). Като човек, за кратко занимавал се с продажба на дървени играчки, с две ръце гласувам за професионализма на Алекс тойс  Peace Peace

Маринка, днес-утре ще снимам стаята. Иначе детската я видях от един английски винтидж сайт и тутакси се влюбих. Иначе до вчера и ние бяхме със собственоръчно направени от нас с баща й мебели, но доста аматьорски де. Все пак ми стана леко носталгично като ги разглобихме Simple Smile

# 623
Ч.Н.Г...честитит именни дни,рождени и всякакви пропуснати празници Grinning Heart Eyes

Дая,честита пупа. Hug

И аз сега ще имам повече време за тук и фейса,този месец сме без детска(нали сме единствените май дето не ни приемат...не че искам и да ходят в държавна Embarassed)Леле минали са само няколко дни ,а вече пощурявам,ама те моите са във вечна война,за целия ден се заиграват за около 10-15 минути в останалото време се опитват да се унищожат.То не е бой не чудо...Поне режима е еднакъв и спят заедно следобед та отмарям,но отмарям.Това по повод на Весето,супер майки има само по филмите,ако искаш всичко да е в ред ти трябва чистачка,гледачка или поне баба под ръка 24 часа в денонощието.Когато Влади се роди се стараех да правя всичкои за какво,най-накрая повечето от вас знаят за семейните ми драми да бъда обвинена,че на някой си не съм му обърнала достатъчно внимание.....Гелдай си бебето и голямото момче и когато можеш вдигай краци,ако някой не му е подредено да си подреди,ако му се ядат 3 вида манджи да си ги направи,ти си имаш професияи тя е майка...не Изаура Winkтова важи за всички.
За училището,няма да я натискам и според мен си има време за всичко,нека да си поиграе по дълго,аз на нищо не я уча,знае всички букви,знае числа,но от детската и баба и.
Мен никой не ме е натискал за нищо и смея да твърдя,че имам прекрасно детство с много радости и приятели от тогава.На детска градина обожавах да ходя,сега и те двамата обичат.Много са социални,особено Мая,чак е досадна понякога.Разпитва всичко,как се казваш,къде живееш ,имаш ли деца,те как се казват...
Искам среща,но не при мен...че искам да е на спокойствие Mr. Green
Рождения ден то е ясно ще е в заведението:)
За да не като реклама,ще пиша във фейса как организираме при мен такива тържества,а за вас даже ще има и малко по различни условия,та койот не държи да е в детски клуб е добре дощъл при мен.

Много дълго стана,до скоро Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. е това не се  е случвало от години  Joy

# 624

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. е това не се  е случвало от години  Joy
Е вече се случва:)

Защо цял месец без детска? Затворена ли е януари?

Да ви светна за оправянето ( е донякъде разбира се) на косите на куклите -измивате ги с омекотител за дрехи и ако не е много проскубана става почти като нова ( е и малко ножичка трябва да използвате за много заплетеното). Пробвахме го вече с Рали.

И едно въпросче до мамите на малките художници- с какво перете флумастери по дрехите?

# 625
Привет! Голямо писане - голямо нещо Simple Smile.

Първо - Дая ! Честито, лека и безпроблемна бременност, и чакаме с нетърпение да научим пола.

Наде, честито и успех на новата позиция.

Марте, и аз чакам с нетърпение снимките Simple Smile.

По-назад писахте за критерия за ДГ. Елфиткааа, а Деница в кой клас да я записваме  Laughing, според твоята етърва, вече трябваше да към 3ти клас. Днес я претеглихме и след 1 месец Варицела и угаждане на всички желания за хапване - 23 кила / 110 см.

За играчките,
нашата калпазанка с кукли не играе. Реди конструктори, с мозайката много се занимава, пъзели, оцветяване, рисуване, боички...Играе си на детска градина, нарежда си 2-3 играчки и си говорят. С Богомил се занимава, учи го да лази и му хвърля топки Simple Smile. Веселба е Simple Smile.
     Много обича да четем приказки. Вечер четем по няколко приказки, следобед ако си е вкъщи също, имам старите  книги на Б.Грим с кафявите корици от 60-70 години, и от тях всяка вечер четем, освен това приказките на Андерсен, български народни. Списанията Принцеса - много се занимава с тях - рисува, оцветява, книжката на Крокотак също, работим заедно с нея. 

За рождения ден,
мислим да е в детски клуб, спрели сме се на един, в събота сме на оглед. Тя иска да си покани 7-8 дечица от ДГ, имаме и 4ри други другарчета, ще поканим колкото иска, че за 1ви път ще празнуваме. Майчинството ще го заделя за нейния РД. Дано до тогава нямаме непредвидени големи разходи. За подарък за РД - чудим се между ЛЕГО и детски фотоапарат за снимане, освен тях и една книжка с Принцеси и Феи - голяма, с твърди корици, с всякакви чудеса вътре.

Мими, а така. И аз съм със същото мнение, не се вманиачавам (нито с готвене, нито с чистене), с готвенето на Боги готвя отделно, за нас също, но по 1 манджа...Довечера Димо го няма, а Деница ще е на пица (кашкавал с домат и маслини, зехтин и босилек, върху домашен хляб, пекнато за 7-8 минутки).

dorabella, може ли да кажеш на коя издателска къща е тази книжка, от къде я намери?

Мале...ферман стана Simple Smile Спирам, че много изписах, после пак Simple Smile

# 626
Йоли, на "ФЮТ" е - мисля,че не е проблемна за откриване в големите книжарници, а може и от сайта да си я поръчаш. Вътре има пъзели, разлики, необичайни неща на картинката - все неща на които много се възхищава Рали. Преди много се занимаваше със изтриваемите картички на Клевър Бук, но все забравям Embarassed да й купя нови маркери, за да се занимава пак с тях (тъкмо вече ги е позабравила).
Нарочно пуснах книжката в такъв голям формат, за да избутам малко безсмислените ми ( но иначе с много смисъл толкова чести) постове.

Чак на моменти ми става неудобно,че пиша толкова много. Embarassed Embarassed

# 627
Флумастера третирам с ето този препарат за петна и после в пералнята. Мисля, че и само с прах за пране са се изпирали, но не съм сигурна.

# 628
  • София
И аз се оливам с писане, ама нали задача имаме Simple Smile
На Михаела празнувахме миналия рд в "Острова на съкровищата" и бях много доволна, тази година ако всичко е ок, мисля пак там или в Острова 2. Но първо е рд на Боян - 17.01. Искаше ми се и неговия в клуб - скоро бяхме в един по-бебешки - "Лили роуз мелъди" и ми хареса, но нещо няма да наредим финансите, та той ще мине в графата при баба си с роднините (роден е на Антонов ден, майка ми е Антоанета и без това ще трябва да си черпи сестрите и племенниците Simple Smile  )
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. - и на мен ми се случи:)

# 629
  • София
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 2 нови отговора.

Ехааааааааааааааааааааааааааааааа Laughing

Взех да се замислям за клуба,множко ми се виждат 600лв за 2 часа и нито ще пийнем,нито ще хапнем клато хората,в насд поне ще нагостя всички.

На Миметата им благодаря за подкрепатюа.Вече е по-добре в нас,панделката през деня не е все върху мен,излизаме повече,имам и време за Нии.Дано е все по-добре:)

Миме,защо не са на градина двамата?

Общи условия

Активация на акаунт