Мъката да загубиш децата си.....

• 3 374
  • 15
  •   1
Отговори
Това е историята на една много близка моя приятелка....
Преди близо 6 години започна връзка с едно момче. Имаха много добри отношения. Родиха им се 2 прекрасни деца - момиче и момче. По молба на мъжа и отидоха да живеят при родители те му. Тогава започна ужасът за моята приятелка.... Свекървата не я харесваше и постоянно говореше всякакви лъжи и измислици на мъжа ( ще дам и пример - ако не си кърмела детето точно на 3 часа млякото в гърдата ще прокисне и ще отрови детето  Crazy ) .... от тези лъжи започнаха и побоите над нея ( от страна на мъжа, даже и от свекървата )....... След 3 години тормоз тя реши да вземе децата и да напусне мъжа си. Нямаше къде да отиде затова предложих да дойде при мен. Беше ми мъчно за нея - тежеше 38кг ..... толкова измъчена... Всичко вървеше много добре, събота и неделя даваше децата на баща им ( без преспиване защото плачеха за нея - момичето беше на 3г. а момчето на 2г.) Всъщност докато живееха заедно приятелката ми спеше с децата в една стая, а мъжа и в другата, понеже децата се будеха през нощта, и той ги биеше за това 4е са го събудили  Crazy .... и така до една събота, когато бащата взе децата и ..... повече не ги върна... И двете започнахме да звъним по телефона на мъжа и, ходихме до тях никой не отваря, в полицията ходихме ( те нищо не можели да направят) и така в продължение на 1 седмица, когато разбрахме че е завел иск срещу нея за отнемане на родителските права Shocked Shocked........ Беше написал че за последните 6 месеца откакто са разделени не е потърсила децата си нито веднъж, даже не се била обадила да пита как са.....  newsm78  newsm78  .....  нали живееха при мен.......  Решихме да чакаме делото да оспорваме и т.н. За съжаление при който и адвокат да отидохме само като виждаха коя е адвокатката на мъжа и казваха че има много връзки и  нямаме шанс  Shocked така и стана - загубихме делото, а издръжката - 200лв на дете. Но това не е най - лошото  - не и дава даже да види децата си, смени си и номера на телефона.... От делото мина вече една година... Помолих я да остане да живее с мен, защото виждам че страшно много страда - толкова много обичаше децата си, всяка вечер чувам как плаче в стаята си... за тези 6 месеца в които бяхме заедно с децата никога не съм видяла да ги удари или да викне по тях ..... а накрая този който ги биеше и не е положил грам грижа за тях ги взе......... smile3518

# 1
  • Талант на 2012,2013 г.
Така. Историята наистина е тежка, но не е за тук. Това е мнението ми, защото тези дечица са живи , та макар и не при майка си...

Тук пишем тези, чиито дечица ги няма вече на тази земя... Cry

Съжалявам, не искам да прозвучи като заяждане, просто уточнявам. Peace

# 2
  • Най-сетне у дома
Не ми звучи сериозно това. Изобщо.

# 3
Обжалвахте ли решението по делото? Ако не сте, сте изпуснали сорка...
Тук е имало и други такива случаи, но майакта успя да си върне детенцето след обжалване пред върховен съд до колкото помня. Много дълго продължи всичко, но накрая победи. И там таткото беше с връзки, но като се стигна до по-високата инстанция не му стигнаха явно връзките.

# 4
а издръжката - 200лв на дете.
Тук историята звучи невероятно. Или авторката „пресолява манджата“ или .......... но определено се съмнявам в достоверността на нещата.

# 5
Наистина е доста невероятно, български съд не може да направи това дори адвокатката на бащата да има рога и опашка, ако наистина не са на лице други неприемливи обстоятелства от страна на майката, проблеми с алкохола, невъзможност да ги гледа и прочие. Предвид че според мен /работя в нотариална кантора/  на повечето подобни дела дамите в съдийския състав са в превес, то просто ням как да се случи   

# 6
Малко трудно ми е да и съчувствам, защото тя цели 3 години нищо не е направила за децата. Оставила се е да бъде бита и е позволила да бият и децата и, а тя само е гледала отстрани.

# 7
Не разбрах как децата са били с нея , а мъжът й е спечелил делото и е взел децата ?

# 8
Не разбрах как децата са били с нея , а мъжът й е спечелил делото и е взел децата ?

Той ги е взел една събота и не ги е върнал

# 9
  • Най-сетне у дома
Бих искала да видя кой е българският съдия, който е присъдил издръжка по 200 лв на дете при описаните обстоятелства. Не разбирам перверзното удоволствие да се разказват измислици по форуми.

# 10
Нещата не звучат читаво , такава издръжка се присъжда при много висок доход , а и авторката защо не е свидвтелствала къде са живели последните лест месеца децата. Не гвърляйте прах и нечистотии на място като форума , тук сме поне със съзнанието че някой ще ни изслуша и посъветва. Не разбирам какво е това перверзно удоволствие

# 11
Писали сте жалба в полицията, а на делото са уважили думите, че "децата не са търсени шест месеца".
 Rolling Eyes
А ние тук ядем доматите с колците.

# 12
  Ако темата ви наистина е пързалка  / а ми се струва че е / ,
  то това изобщо не подхожда на възрастта ви .  ooooh!

# 13
Много грозно е да се пускат пързалки особено за деца . Към автора: обясни ми моля те какво е удоволствието ти от такава пързалка, моля те.

# 14
В Бг съд всичко е възможно...но тази история наистина звучи много невероятно.

КОгато БНД пусне иск, то майката получава съобщение от съда, предполага се ,ч е си е наела адвокат  и делото е в ход.Нормално е да доведе и тя свидетели - приятели,учителите от яслата ако щеш.....

дори и така да стоят нещата , как така не може да ги вижда, съда винаги присъжда издръжка, но и виждане на ощетения родител
....
каква е истината?

Майката да отива при адвокат и да се бори...

Общи условия

Активация на акаунт