Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 108

• 41 958
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Дани, не мога да се съглася напълно с теб! Не отричам вината на родителите му- че са виновни за тъжното му детство е неоспорим факт.
Но.... Фахретин решава да замине за Австралия точно за да запази семейството си. Или поне аз останах с такова впечатление. Нали виждайки безнадеждно влюбената си жена ежедневно, той се е измъчвал. Та тя никога не се е чувствала в свое семейство, никога не е почувствала истинската му любов и всеотдайност- непрекъснато е преживявала старата си любов. Дори раждането на детето не е преосмислило приоритетите и и тя е останала отново да живее в своя, според нея завинаги изгубен живот с бившия любим. Точно в опит да я откъсне от средата, която и напомня този живот е и решението на Фахредин да заминат накрая на света, но тя отказва. Той тръгва, според мен с тайната надежда, че когато е далеч от нея тя ще почувства липсата му, ще преосмисли чувствата си и ще пожелае да го последва. Друг е въпросът, че тези негови надежди са разбити на парченца.
Слагайки край на живота си, тя отново наранява, човека, който истински я е обичал. Това няма как да не му се отрази. Трябвало му е време да се съвземе, да подреди собствените си мисли и да намери начин да обясни на детето си, което все още е в крехка възраст защо е постъпил така. От тук и загубата на време /да не говорим, че вероятно и за смъртта не е научил на мига- положително е минало доста време, докато вестта стигне до него/ .
И така според мен изгубени или залутани във времето Фахретин е изпуснал момента, а Керим след това не е допуснал в сърцето си спомена за бащата, който "ги е изоставил"

# 481
  • София
Много си говорим за прошката.Чудя се дали ако аз бях на мястото на Керим,бих простила на баща си.
И ще ви кажа-ДА,аз бих му простила много по-бързо от Керим,защото ако съм прекарала до сега живота си без баща,изцяло е липсвал в ежедневието ми,защо пък от тук насетне да не намеря местенце и за него в живота си,защо да не бъде вече част от моя свят,ето,имам възможност вече да имам баща и не бих я пропуснала за нищо на света.......всеки греши!Най-голямата грешка е да мислиш,че никога не грешиш PeaceА и татко Фахретин толкова се разкайва-а аз знам,че който се е разкаял,той е почти невинен!!!
За мен линията е някакси следната:
Грешка-Разкаяние-Прошка-Забрава

Аз и преди писах,че за мен Майката е по-важна от бащата,най-сигурното убежище е майчиният скут,майчината прегръдка!!!И в този ред на мисли,поради силната роля на майката,аз бих онивенила грешката на татко Ф.,еми той е баща и колкото и да обичат бащите  и да са отговорни,не могат да се сравняват със силата на майчината любов и себеотрицание.......бащите са по-способни да позабравят детето си и да си свият някъде ново гнезденце!!!Виж за една майка да изостави детето си,което е носила 9 месеца под сърцето си е непростимо и нечовешко!!!

Димони,няма няма,в час съм,въпреки че нещо напоследък се усещам от време на време,че влизам в джаза,ама ,ха дано утре да се развеселим Hug Hug Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:48 от evelin

# 482
mama_an_ji,аз в мой предишен пост се опитах точно това да кажа за Фахретин.И аз му намерих оправдания.Може би обаче не съм обектоивна,защото в личния си живот имам по-тежък пример.Бащата на моите деца живее на 15 км. от нас и единственият човек,който иска да вижда съм аз.И така е от 19 години.Имаме 2 деца и като го попитам „как не те е срам”,отговорът е „срам ме е,но търпя”.
Евелин,обичам и майка си и баща си,но за мен само баща ми е бил този,който наистина е бил човекът,който може да ме разбере или подкрепи,или насърчи.Него го изгубих.Остана майка ми,на която трябва да прощавам почти всеки ден и да треперя за нея,и да скърбя,че не мога да съм до нея и да и помогна,защото в момента прави хемотерапия.Майка ми е наистина човек,на който прощавам почти всеки ден и се моля на господ да не я наказва,защото  дълбоко в себе си не е лоша и не иска да ме нарани.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:53 от Dimony

# 483
  • Враца
Някой имал имен ден? Да ти е честит Четвъртък 21:оо (дали пък ти е зле - всеки четвъртък - имен ден) . Един поздрав  от мен:

На слушалки се чува страхотно пиано.

# 484

Лека нощ, момичета! Отивам да сънувам...

# 485
  • В Града на липите
Евелин  Peace  Peace  Peace
Много ми хареса поста ти  Hug

Лека нощ и от мен.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:56 от hrissi_sz

# 486
  • софия
Цитат
Публикувана от: hrissi_sz
Вмъкни Цитат
Цитат на: Л_Дани в Четв., 26 Апр. 2012, 00:25
А аз защо не виждам еротичната почерпка  newsm78.Казвам ви,не съм в час нещо Confused!

Хубаво се вгледай Дани - сладолед... лед... черпак... мерак...
Олеее и аз чак сега зацепих  Embarassed!Ами Четвъртъче Hug мерси за почерпката и честит имен ден!

ааааааааа....
 doh
последна загрях... Joy Joy JoyСветозара- Heart Eyes

# 487
  • Враца
Димони, съжалявам, че съм засегнала болна за теб тема, но...  Sad  Спирам дотук .

Лека нощ на всички! В очакване на четвъртък вечер.

# 488
  • между морето и небето
Аз да не би пак да съм гледала само в Енгин! Вече в два поста засичам твърдението, че била болна /майка му/, аз пък не съм разбала. От какво е била болна, останах с впечатлението, че се е самоубила заради непрежалената си любов ???  newsm78

Правилно си разбрала, че се е самоубила заради непрежалената си любов ??? 
Ама това не е ли болезно състояние ?!

# 489
Някой написа, че Берен предложила Енгин да изиграе ролята на Керим. Къде го пише това? В смисъл - достоверна информация ли е? А и от една снимка, постната някъде в темата, на която тя го е прегърнала приятелски, личи че се познават отдавна и ако отговорът на въпроса ми е положителен - нищо чудно, че толкова добре играят двамата, в смисъл - любовна двойка. Разбира се не изключвам актьорските им способности, които са най-високо ниво.

# 490
Светозара,честит имен ден Hug
Аз се оттеглям в заслужена почивка!Лека нощ и сладки сънища Hug

# 491
  • Стара Загора
Милички Hug Hug Hugпрекрасни постове сте написали за прошката и за родителите!
Вале,откъде я намери тая "Истанбулска нощ"не зная,ама голяма красота  и страхотна музика newsm51 !
Много ми е приятно във вашата компания,но ще ви кажа и аз лека нощ/Боровинка отива да спинка Laughing smile3524!

# 492
Четвъртък, Честит  Имен Ден! Нека всеки следващ в 21 часа да е по - хубав от предишния, а към 23 вече да искаш да е следващия!  Hug    bouquet    Hug

А по темата за прошката, Е и М ще имат последната дума за всички, но мисля и се надявам в крайна сметка всичко да се прости. Да се греши е човешко, но да се прощава божествено    Heart Eyes

# 493
  • София
Евелин,ти ме подсети,аз наистина не мога да си обясня като повечето от вас, постъпката на майката.Затова приемам,че е била болна, в дълбока депресия и в някакво много лошо психическо състояние...

Бризче, всичко което си описала и на мен ми е идвало на ум. Низ от случайности, времето,младостта, депресията му....
И все пак, като родители,ние сме длъжни да мислим първо за детето си.Когато разбира за смъртта на съпругата му не е ли най-човешкото нещо да се погрижи за сина си. Вярно в депресия е, но все пак,това е нечовешко,да изпаднеш в депресия,а  детето  ти да остане на произвола на съдбата,някъде там само, свидетел на смъртта на майка си...Жестокост от страна и на двамата родители е това.
А всъщност за колко години точно лошо стечение на обстоятелствата си говорим newsm78.Ако са две три, пет,разбирам, а те са доста повече,след като се срещат чак сега,когато Керим е голям мъж.
Та всички тези оправдания,които и аз давам на Фахретин ми се струват някак плахи и незначителни пред това,което е направил.
Не искам да ме разбирате погрешно-не заклеймявам Фахретин, просто малко като че ли недоизмислено ми стои всичко.

п.п.А и защо чааак в Австралия е намерил да замине този татко Фахретин ooooh! ???

Бризче, пак към теб,въпреки че критикувам Фахретин, дневничето на Дениз дълбоко ме трогна и ме накара да се замисля!

# 494
  • София
Благодаря ти,Хриси!!!
Поздравявам ви с тази пресрасна песен ,в изпълнение на Андрея Бочели-Besame Mucho.
Как ми се иска да видя Фатмагюл и Керим да танцуват на тази невероятна музика!!!

Четвъртък,ти мила,ще се разориш да ни черпиш всяка седмица Joy Joy Joy Joy
Ха да ти е честито!!!

Имам една огромна молба към момичетата,които правят прекрасни клипчета-Може ли някой да ми направи клипче с Фатмагюл и Керим на тази песен.Моляяяяяя,Please,lütfen,пожалуйста и т.н Praynig Praynig Praynig PraynigСкоро ще се науча и аз,ама все не ми остава време!!!Благодаря ви предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт