Гука и се смее вече февруарското човече - тема 2

• 34 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
На какво ги отдавате тези различия между по голямо и по малкото дете ? На вашите подходи или на самите тях ? Питам защото аз нищо не съм правила нито за изграждането на режим на храненията, нито за режима на заспиването - детето само си знае работата в нашият случай.
За мен е абсолютно естествено и най-вече наложително да помогна детето да си изгради режим!И за хрането,и за спането!Иначе настава анархия и колкото по-късно се усетиш за режима, толкова по-трудно е всичко след това!Разбира се,това не означава,че не трябва де се водиш и по детето!
Мамите с по повече от едно дете ще ме разберат за какво говоря Peace
Естесвено, че задълженията на майката се изразяват в това... но моят пакостник сам си изгради всичко нощно спане от 8,9 часа , както и сам реши да спре нощното хранене в никакъв случай не бих позволила анархия !

# 676
Аз първо кърмя, после давам пюрето. Педиатъра ми така препоръчва, защото до 1 годинка на детето, млякото е най-важно. Когато се захранва в началото, не е толкова фатално, защото количеството пюре не може да замести млякото, все пак са няколко лъжички. На по късен етап, когато заместваме хранене, към храната се добавя сирене, кисело мляко, АМ, кърма ... кой каквото реши, за да се води храненето млечно  Wink Баткото си беше ящен - цокаше си и после ядеше. Анита е друга "бира" - не ще да яде и точно днес реших, че утре ще и дам първо пюре , после да цока. Та всичко си е до дете, както е писала по нагоре BoBoDes.
 На мен пък хич не ми помага това, че Анита е второ дете. Нямат абсолютно никаква прилика с брат си, прави ме луда калинка  Laughing Да, знам какво правя, как да го правя, подготвена съм, но все ще ми поднесе някоя изненада  Mr. Green

Моите диването заспаха преди малко, пълна анархия ...  hahaha

# 677
  • Sofia
Не спорете за очевАдни неща Grinning Нали го знаете лафа: "Преди имах поне 4 теории как се отглежда и възпитава дете. Сега имам 4 деца и нито една теория."

Влизам да ви попитам има ли "шила", които пълзят назад? Моята дрисла от вчера ме е уморила от смях някак си успява да се гъне, /не е точно пълзене/ и се изсулва назад Laughing Не помня такова нещо с батко й.

Ние сме вече на "ти" с картофа и моркова. Харесва й. Дърпа ми лъжицата, иска да си я навира сама в устата и е голямо мазало Grinning
това го практикуваме естествено след кърмене, а пюрето е с АМ. Ще й дам също зелена чушка, тиква и пр., но няма да замествам второ хранене засега.

Научи се да се приспива на цица гадината. Иначе после няма проблеми - спи си в леглото. Засега Laughing

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 01:45 от elsi

# 678
Ох, това спане. При нас е голям проблем. Много трудно взе да заспива. Едвам го приспивам към полунощ. Спи му се, а се дере. В кошарата, на ръце, в шезлонга...направо ужас. А преди като се нахранеше в 22 и сам си заспиваше в кошарата. Направо не знам какво да мисля и какво да правя...  Confused

# 679
Small Sun, да не би да остава гладен ? Или да има колики все още. А не иска ли игра , моят след хранене си играем 30 мин. и тогава заспива. Ако го сложеш полу седнал в теб не става ли номера.

# 680
Здравейте мили мами и от нас Simple Smile късно се вкл'чваме в групата, но така е Simple Smile Моето малко слъняице е родено на 22.02.2012 г. Казва се Пламена. Ще се радвам да ни приемете въа вашата група и да споделяме неволи и радости Simple Smile целувки на всички бебенца Simple Smile

# 681
Здравейте мили мами и от нас Simple Smile късно се вкл'чваме в групата, но така е Simple Smile Моето малко слъняице е родено на 22.02.2012 г. Казва се Пламена. Ще се радвам да ни приемете въа вашата група и да споделяме неволи и радости Simple Smile целувки на всички бебенца Simple Smile
welcome въпреки, че нещо темичката позамря, може би заради хубавото време. Разкажи ни за твоята бебка.  Laughing
Покрай нас нищо ново, все така си я караме.... newsm32
Тези дни ще правя кайсии на дребния за през есента и зимата... eat
и така....

# 682
Оп ... здравейте  Laughing Определено се убеждавам че всяко лапе с номерата си  Simple Smile Нашия само през нощта си спи в леглото . През деня в количката , но разбира се трябва да я подрусвам че да заспи . В леглото през деня се появяват ТРЪНЧЕТА и почва да му боцка нещо  Grinning ... само 20 мин стои там да си играе ,  и почва дрането  и рева  ... опитвахме се да го мъчим да спи там е не и не е ... реване , бъркане в очи , уши ... след някой друг месец ще му преборя ината ( надявам се де) ... че едно мислим , друго става . Ние минахме на 4 часа да ядем , защото не си дояждаше яденето , сега си яде всичко ... от зеленчуковите пюрета не харесва моркков , нито домашен , нито купено пюре ... то е едно потрисане , едно плюене ... миналата седмица аз и свекър ми бяхме в морков , барабар и малкия - ама   в носа имаше чак  от плюене ... за това ще го мешам с други зеленчуци .

# 683
Добро утро Simple Smile Плами е едно кротко и прекрасно бебе, ние не усетихме какво са колики, не плаче, а само мрънка...има си нейните убеждение в някой неща, но е голямо сладурче. Ние започнахме захранването вече, защото сме само на адаптирано мляко. Сега се мъчим с пюре от тиквички с добавено малко адаптирано мляко, не че много й харесва, но няма начин...за сега единственото нещо, което наистина и харесва е сокчето от череши. Аз се опитвам да се захранваме със сезонните плодове и зеленчуци, не знам дали трябва да е така, но от толкова четене и питане и получаване на различни мнения взех нещата в свой ръце Simple Smile Dobinko, какво правиш кайсиите? Това е идея, бих могла и аз да направя за зимата...Simple Smile

# 684
А морковите и на Плами не й харесват, нито на сок, нито на пюре с адаптирано мляко....явно не е единствената Simple Smile

# 685
аз вчера сефте дадох картофено пюре, но нещо не му хареса иначе предната седмица му дахох на нестле бананова каша и си я изяде и кайсиите му харесаха облизва6е се днес мисля да пробвам морковче да видим

# 686
аз вчера сефте дадох картофено пюре, но нещо не му хареса иначе предната седмица му дахох на нестле бананова каша и си я изяде и кайсиите му харесаха облизва6е се днес мисля да пробвам морковче да видим
Облизва се и му харесва,защото е сладко!Много ясно,че след сладкото няма да му хареса картофа.За това първо се дават зеленчуковите пюрета,а след това плодовите и кашите Peace

# 687
Dobinko, какво правиш кайсиите? Това е идея, бих могла и аз да направя за зимата...Simple Smile

Ами тъй като започвам захранването след месец, а докато стигнем до плодовете вече нама да ги има, реших да консервирам за когато ще ми трябват. Само добре узрели кайсии без костилките и без захар в бурканчета. Запечатвам, варя. Отварям и пасирам когато ми трябват.  Peace
Иначе какъв сок от череши даваш? Мисля че е рано за череши още.  newsm78

# 688
това е добра идея Simple Smile, ами за черешите не знам дали е рано, но бабата на нашия татко е от Кюстендил и ни донесоха две щайги череши и за това реших да пробвам, преснички са, домашни са, не са пръскани много. Изтисквам й с едно тензухче 6-7 черешки, те са толкова сочни, че става към 20-30 мл. сок и й го давам, тя си го изпива с удоволствие Simple Smile е, имахме само веднъж нещо като разтройство, но повече не се е случвало, аз повече от 30 мл. не й давам Simple Smile днес ще пробвам пак с морковче, дано да го е забравила пък ще видим Simple Smile

# 689
Dobinko, какво правиш кайсиите? Това е идея, бих могла и аз да направя за зимата...Simple Smile

Ами тъй като започвам захранването след месец, а докато стигнем до плодовете вече нама да ги има, реших да консервирам за когато ще ми трябват. Само добре узрели кайсии без костилките и без захар в бурканчета. Запечатвам, варя. Отварям и пасирам когато ми трябват.  Peace
Иначе какъв сок от череши даваш? Мисля че е рано за череши още.  newsm78
това е много добра идея и аз ще пробвам, а ти вариш ли ги или направо сурови ги слагаш в бурканчетата? И друго - махаш ли обелката ....
Аз правих компоти, с по малко захар са от обичайно както ги обичаме, но живи и здрави ще давам по натам зимата на диването - мисля че е по добре пасирано нектарче от компот отколкото някакви купешки сокове ....

Общи условия

Активация на акаунт