Гука и се смее вече февруарското човече - тема 2

• 34 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
ангелче...  аз все още давам вит.Д по настояване на педито, но при вас освен че фонтанелата не е затворена/това на този етап не е притеснително доколкото знам/но и главичката му е мека. Слушай лекаря щом така е преценил спри капките.
Аз да питам - как ви заспиват бебоците? Тео заспива като сме легнали заедно на спалнята и ми държи ръката  hahaha Хич не обича да го клатя на ръце и да го лашкам/то и аз няма да мога да заспя така  Mr. Green/ вечер обикновено заспива докато суче, но не винаги. При вас как е? А и биберона е задължителен почти винаги.  baby_neutral

# 661
dobinko, Борис заспива сам след , като преди това се е заигравал с играчките. Много рядко мрънка а, ако се случи давам биберон.

# 662
  • Варна
Мишо заспива задължително на ръце, гушнат, или полюшван от количката навън /тоест ако сме на едно място няма шанс/. искаше ми се да не е като батко си, ама кво да правя. май пак ще се гушкаме до три ходини хаха ужас
само дето малкия заспива с биба, а големия не
но поне не я държи в устата си непрекъснато, а я ползва само за приспиване, че съм виждала големи деца вървят по улиците и дъвчат биба Rolling Eyes

# 663
Нашата мацка вечер заспива или още докато се храни,или я слагам в леглото,целувам за лека нощ,гася лампата и е готова.За разлика от батко си,на който чета приказка,после си говорим и лампата в коридора пред стаята му трябва да е светната.

# 664
На какво ги отдавате тези различия между по голямо и по малкото дете ? На вашите подходи или на самите тях ? Питам защото аз нищо не съм правила нито за изграждането на режим на храненията, нито за режима на заспиването - детето само си знае работата в нашият случай.

# 665
На какво ги отдавате тези различия между по голямо и по малкото дете ? На вашите подходи или на самите тях ? Питам защото аз нищо не съм правила нито за изграждането на режим на храненията, нито за режима на заспиването - детето само си знае работата в нашият случай.
За мен е абсолютно естествено и най-вече наложително да помогна детето да си изгради режим!И за хрането,и за спането!Иначе настава анархия и колкото по-късно се усетиш за режима, толкова по-трудно е всичко след това!Разбира се,това не означава,че не трябва де се водиш и по детето!
Мамите с по повече от едно дете ще ме разберат за какво говоря Peace

# 666
Упссс!
Честит имен ден на всички празнуващи днес  bouquet

# 667
Честито на празнуващите днес. Бъдете живи и здрави.   bouquet

Хора кажете как да се опитам да накарам дребния да заспива сам в кошарката си.  Praynig Проблемът е, че той си е диване  Mr. Green колкото и да му се спи понякога не заспива и не заспива. Слагам го в кошарката му пускам му една музикална играчка с приспивна песничка, говоря му или го галя по главичката, потупвам го по дупето....и какво ли не опитвах и изобщо не действа. Зяпа и мрънка.  Mr. Green Като легнем двамата на спалнята като му се доспи /само че не трябва да съм изтървала момента/  и ми държи ръката, търка очите и заспива. Но в кошарката му не става , дайде идеи. Искам поне да опитам да го приуча на самостоятелност, мисля че не е рано. А дано успея.  Mr. Green

# 668
ангелче и аз още давам витамин Д по 1 капка сутрин, педи каза до 1 год и аз слушам. За заспиването след банята и папнето сме окапали от умора и заспиваме веднага (в повечето случаи) с биба разбира се - и ние я ползваме само за приспиване.
dobrinko не знам какво да ти кажа защото ние сме другата противоположност - ако не сме в креватчето й няма да заспи ... ходихме веднъж на гости по късно на зълва ми - е легна в 9 да спи, заспа и в 9:40 се събуди .... прибрахме се, облякохме й пижамата и се забоде в обиколника и заспа на секундата. Пробвай да го поумориш с играене и играчки и го сложи, вие с кошара ли сте - тя люля ли се? Иначе не знам друго ... Имах една позната по същия начин - при нея на спалнята и не си иска в креватчето, на 8-9мес се учеха да спът отделно, е падна голям рев. Първата нощ докато е заспала е плакала около 40 мин ....  Shocked аз лично няма да издържа да плаче толкова и аз да не го пипна, но има всякакви родители .... Почвай да се опитваш малко по малко, слагай го и през деня и като спи и като е будно да посвикне с обстановката, или пробвай да заспи на спалнята и после да го пренесеш ... а бе лоша работа. То съвети всякакви но реалността понякога е съвсем различна .... Пожелавам ти успех Simple Smile
Ние сме добре, папкаме на обяд зеленчуково пюре - картоф+морков (домашно приготвени) но за сега много бързо се уморяваме с тая смотана лъжица и не успяваме да изядем цялото количестов - 120-140гр та после додавам АМ, но ще почнем - надявам се  Praynig

# 669
Вики, чета му приказки, играем с играчки изобщо не мога да кажа че скучае, измаря се, като му се доспи почва да търка очи да се прозява.... По едно време само да доближа кошарката и почваше да реве. Сега само вечер спи там и няма проблеми, но го слагам винаги вече заспал. Кошарата ни не се люля, не сметнах за нужно да е такава, преди като я купувахме...Може би трябва като заспи на спалнята да го премествам за да се събужда там... и аз не знам какво да правя  newsm78

Аз все срещам при инфото за захранване, че първо се дава млякото и после другата храна, вие не правите ли така?

# 670
  • Варна
добинко, щом заспива легнал до теб, залепи кошарата до твоето легло, той в нея, а ти на спалнята, и така да ти държи ръката колкото иска.
аз така ги гледам и двамата, залепена до моето легло кошара без решетка. като порасна баткото от време на време се търкулваше при мен, но аз пак го избутвах обратно. а и ми е много по-лесно да го наглеждам през нощта, да го завивам и т.н., а не да ставам по сто пъти

пюрето давам първо, после ако е още гладен дохранвам с АМ. то иначе като се налочи с мляко ще ми откаже пюре. честно казано за пръв път чувам за обратната схема, ти къде си го чела това?

# 671
Ето тук http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66 като зачетеш малко по-надолу.  Peace
Навсякъде пише, че до годинка първо се дава мляко след това другата храна, а след това плавно режима се обръща, т.е. твърда храна и после мляко ако иска. Логиката е, че през първата година заради усиления растеж имат нужда от мляко, разбирай калций.  Peace

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 20:04 от dobinko

# 672
  • Варна
ами ти си решаваш на какво да вярваш и какво не, и как да си гледаш детето.
аз лично не съм съгласна с доста от нещата, писани от косе босе

# 673
ами ти си решаваш на какво да вярваш и какво не, и как да си гледаш детето.
аз лично не съм съгласна с доста от нещата, писани от косе босе

Peace Естествено, всеки си решава.
А ти от къде се информираш?  book

# 674
  • Варна
ами от една страна това ми е второ дете. не казвам, че всичко ми е ясно, но хич да не е си е опит, и доста неща са ми минали през главата.
от друга - не съм фен на теорията, а на практиката. затова и не чета сухи статии в нета. не говоря конкретно за захранване или отглеждане на деца, а по принцип. в случая предпочитам да чета и слушам майките какво си коментират - коя какво е чела, педиатъра какво й е казал, в крайна сметка как е постъпила и как се е отразило на детето й. ако нещо ми допадне, тогава бих могла да потърся повече инфо в нета. 

Общи условия

Активация на акаунт