Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 23

• 78 622
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Меричери,честит имен ден на Мишето.Да е жив и здрав.
Момичета как сте?Ние с Дени сме добре.Нямам много време за компа.Сега чета за изпити,а и малкото човече си иска внимание.

# 676
Вчера бях на втори БХС във Фемина.
Разказах на лекарката за проблемите с баткото, интересно какво ми обясни тя. Хидроневрозата при детето беше открита в деветият месец от бременността, бързо прогресираше, и за това решиха 17 дни преди термин да родя, секцио. Колкото по-късно се появи подобен проблем, толкова по-голяма е вероятността в последствие да бъде израснат, т.е. появата на друстранната хидроневроза при нас, въпреки големите размери, се е случила в благоприятен период и е увеличила вероятността за положително развитие. Аз все съм си мислела, че късно я откриха/ а толкова лекари обиколих/, но не съм предполагала, че  може просто проблема да се появил тогава, все пак всеки месец ме гледаха на 3Д.

# 677
хм, интересно, и при нас се появи в 7-мия месец, до тогава със сигурност не е имало, защото през 2 седмици ме хледаха на ехограф и то добри лекари, та няма как да са я пропуснали. но до момента изобщо не сме я израстнали...

# 678
  • София
При нас - през 17та г.с. Бъбрека беше спрал да се развива. Така, че има логика по-късна поява на проблема-по-добра прогноза, тъй като бъбрека се е развил.

Да питам майките на дечица с операция- имате ли проблем с нощно напикаване?
Моето е на 4г6м, опериран преди 4 години, но още се напикава. Чудя се дали има връзка напикаването с операцията.

# 679
Хидронефрозата на Иво я откриха в 20 г.с. на първата фетална.

hmhm, Иво е на две и половина и още не мога изобщо да махна памперса. Не знам дали има връзка с операцията, честно. Уж ходи на гърне и всичко, но в памперса винаги има нещо. Надявам се да го свалим окончателно преди да е навършил 3  Rolling Eyes

# 680
Мили мами ,моля ако някой знае нещо повече за др Георгиев от Пирогов нека ми пише.След като 5 години лекуваха дъщеря ми от неврогенен пикочен мехур сега се оказа ,че има фистола между пикочния мехур и матката и връща урина в матката .И почти няма влагалище .Срещнах се с др Георгиев ,но нещо не ми хареса/не знам какво/.Много е мил , добре обяснява,но въпреки това нещо не ми хареса.Искам да знам дали е бизнесмен освен че е  лекар .Моля ако знае някой нещо нека ми пише.Благодаря!!!

# 681
според мен не е задължително да има връзка. голямата ми дъщеря няма никакви проблеми, на 2г. махнахме памперса, до към 4г. нямаше напишквания. След това започна вечер да се напишква, не всяка но например 3 от 7 си се напишкваше детето. така беше цяла зима, след това започнахме с баща й като си лягаме ние към 11-12 часа да я изпишкваме, слагахме я на тоалетната и тя спейки се изпишква Laughing И така доста време практикувахме, сега вече е на 6г., от пролетта нямаме инциденти, не я изпишкваме и си е ок. Моята теория е, че това се случваше, защото тя пие много вода, ляга и точно в най-дълбокия сън 2 часа след като е заспала се напишкваше, просто не се усеща.
Не знам при вас дали е всяка вечер, но ако не е следи и количествата вода които изпива преди лягане. В зависимост от това кога заспива 1-2 часа преди това му ограничи малко течностите, разбира се като е жадно детето няма да го лишаваш, но просто да не излочи 200 мл вода, може да мине и с по-малко. изпишкване непосредствено преди лягане и така.

# 682
При махането на нощният памперс, педиатърът ни посъветва същото, т.е. вечер да се ограничат течностите, да не се оставя детето жадно, но и да не прекалява.

# 683
  • София
Пие си доста вода и вечер също... Всяка вечер е. Бяхме планирали цветна сниммка, която се надявах да даде отговори, но я отложихме чак за края на ноември. Просто педиатърката каза, че можело да има връзка и се зачудих...

# 684
Меричери,честит имен ден на Мишето.Да е жив и здрав.
Момичета как сте?Ние с Дени сме добре.Нямам много време за компа.Сега чета за изпити,а и малкото човече си иска внимание.
благодаря , да сте много здравички и вие.
По въпроса с напикаването не мога да не се включа и аз  Mr. Green. Мария се напикава до към 7г, докато не я оперираха. До тогава на приливи и отливи все беше напикана. Ограничавали сме течностите, съобразявахме се с храни, правихме графики, пи лекарства - нищо. Всичко отшумя с операцията.
Михаил  - махнах памперса на към 1,5м. В началото всичко си беше супер, свикна бързо, малко след това махнах обедният памперс, а вечерният все беше сух. Лятото дори не слагах вечер памперс. И в един момент с разболяването и цистита нещата се възобновиха. След престоя ни в Токуда, а може би и с отбиването му и тръгването на градина започна и напикаването. Трябва да отбележа, че не съм го стресирала със спирането на кърменето, всичко стана много плавно и бавно, И досега проверява има или не още мляко, и дали може да си цокне. Не го спирам. Тръгването на градина обаче си е голям стрес. В крайна сметка нощем и на обяд все е мокър. И отново купувам памперси. Ходихме при д-р Русинов, каза че на ехо всичко си е ок, задръжките от боледуването са отшумели, но да намалиме драстично прясното мляко, и да увеличи приема на други млечни продукти.

# 685
така е, при всяко дете е различно и хубавото е че споделяйки опита си всеки може да си направи изводите Simple Smile
hmhm, ще видиш какво ще покаже цветната снимка и ако всичко е ок и няма физиологична причина за напикаванията, тогава вече може да започнеш с намаляване на течностите, с изпишкване след като е заспал, ако разбира се се напишква по едно и също време, както беше при дъщеря ми - в рамките на 2-3 часа след като е заспала и т.н. Simple Smile
друго което съм чела за нощните напикавания е някакъв вид много лека форма на спина бифида, между два прешлена имало разстояние, което с годините се затваря, т.е. детето си израства проблема, ама как го обясних и аз, та искам да кажа, че може да има и други причини за нощни напикавания. брат ми например се напикаваше до 3-ти клас, никога не е имал и няма нефрологични или урологични проблеми.

# 686
ani27, честито, дано тази бременност нямаш никакви проблеми и да се радваш на здраво и прекрасно бебче!

Интересно е това, което ти е казала лекарката. Аз също живеех с вината, че прекалено късно сме разбрали за проблема. Всъщност то и рано да беше няма какво да се направи, щях само допълнително да се стресирам, но винаги съм се питала как след толкова ехографски прегледи, 3 ФМ, защо никой не видя хидронефрозата и то 2странна, а чак като преносих нещата лъснаха. Явно има обяснение и за това.

За нощното напикаване - брат ми се напишкваше до много късно - 7-8 клас, даже не знам дали не беше и до по-късно. Много голям стрес за майка ми беше това и голяма травма за брат ми. Лекарите все казваха, че ще го израсте и така се случи, но когато е до толкова късно вярата съвсем изчезва. Не искам да обезкуражавам никого, по-скоро да се знае, че "израстване" не винаги значи 4-5-6 години. Както и на нас ни казаха, че Калоян може да не израсте неговите проблеми бързо, дори може да отнеме повече от 10 г.

# 687
  • София
За нощното напикаване - д-р Гайдаров ми каза, че има и наследствен елемент и ако някои от родителите е имал такъв проблем, вероятността децата да имат е почти 100%. И двете деца ревяха точно в този момент и не можах да го разпитам за подробности, но при следващ преглед, задължително.

На патерици, честит имен ден на Мишо на Меричери!

# 688
  • shumen
Меричери,благодаря.Нецелувай децата от нас с Дени.Наистина детската е стрес за тях.Ние пък се наплашихме от болницата и сега като видим бяла престилка ревем много.

# 689
Е защо сте ходили по болници? За редовната консултация ли или е бил болен бебока?

Общи условия

Активация на акаунт