Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 803
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • САЩ
shanel1982, Честита ви рожба да ви е жива и здрава

# 496
  • на брега на морето
Shanel1982, честито ви детенце! Hug Да ви е живо и здраво! newsm07

# 497
Ето затова ми харесва тази тема - когато и да вляза има ново бебе!

И от мен честито на мама Shanel1982! Да са живи и здрави с малчо!

# 498
Здравейте и от мен!

Най накрая Ви изчетох и реших да се запиша. На 34 години съм, първа бременност с термин 23.12.12г. Миналата седмица бях на лекар, вече сме цели 5см. и през цялото време ми махаше и риташе с крачета, полът ни е неизвестен, но аз реших, че не искам да го научавам, така и така си имаме име и за момиче и за момче.

Честито на мама Shanel1982! Да сте живи и здрави! 

# 499
  • Ispania
4естито бебо4е на Shanel1982, много здраве на на беб4о и бьрзо вьзстановяване на мама Hug

# 500
  • САЩ
Здравейте и от мен!

Най накрая Ви изчетох и реших да се запиша. На 34 години съм, първа бременност с термин 23.12.12г. Миналата седмица бях на лекар, вече сме цели 5см. и през цялото време ми махаше и риташе с крачета, полът ни е неизвестен, но аз реших, че не искам да го научавам, така и така си имаме име и за момиче и за момче.

И на мен ми се искаше да не научавам пола, но към послените месеци не исдържах и попитах лекарката и тя ми каза, иначе бях решила да не го зная, още повече като е първо, но сега за това нямам търпение да дойде времето когато ще го разбера Simple Smile

# 501
Здравейте момичета, благодаря за пожеланията  Hug
Дано успея да привърша разказа  Simple Smile
Много се надявах и този път да ми изтекат водите първо, та от седмица при всяко ходене до 00 все си виках води ли бяха, не бяха ли  Laughing
Обаче вчера сутринта се почнаха едни болки в яйчниците и кръста, та още рано рано не можех да си намеря място. После мъжът ми стана за работа, разбрахме се да му звънна като преценя, че е дошло времето. Закарах и големия ми син на училище и започнах да чакам. Оправих си чантичката, изкъпах се, а болките бързо зачестиха и се усилиха. По обед реших вече да извикам акушерка, че първо те трябвало да ме посетят и решават какво следва. Само, че успях да се свържа едва към 13 и нещо, каза че ще дойде до половин час. Междувременно мъжът ми се прибра, дойде и акушерката. Каза, че съм с 5 см разкритие и е време за болницата. В 14 и нещо вече бях настанена, пак ме провери, вече бях със 7 см разкритие. Спука ми водите и ми каза, че мога да полежа на една страна докато чакаме. Та без магаре, без колани, без системи, в 14.46 се роди Аркан 3500, 50 см. Веднага ми го сложиха върху гърдите, биха ми инжекция за контракции за плацентата, ако не се лъжа, че тук пропуснах малко като се радвах на малкото човече. Бързо излезе и плацентата, срязаха пъпната връв, не се разминах обаче с шевове. Но си имам само вътрешни, само дето лидокаинът, който пръснаха много не ми помогна. Направихме първи опити за кърмене, след което го взеха да го изтеглят и огледах, гледах си го и аз. Облякоха го и го сложиха в легълцето. Помогнаха ми да се изкъпя и облека и вече бяхме се строили да си ходим. За мое щастие трябвало да останем 2 часа след раждането, след което ако реша мога да се прибираме, въобще не се поколебах и ето ни от тогава пълна програма  Laughing
Общо взето разказът ми е доста кратък и скучен, но пък за моя радост всичко приключи бързо и безаварийно.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 00:59 от shanel1982

# 502
Шанелче честито ти бебче и браво за безаварийното раждане, супер си!

Ohlala честито ти бебче, чакаме разказ!

Добре дошли на новите попълнения и браво за разбутването на темата!   bouquet

Хайде и аз да ви занимавам с нещо и да ви питам:
постригвате ли си косата? болят ли ви зърната?

Кой питаше за хемороиди - за да се избегнат трябва да имате мек стул, което се постига с мека храна (плодове, зеленчуци, мляко) и по-малко хляб (сандвичи, пици и т.н.) + много течности да се пият, най-вече вода + движение (разходки всеки ден и леки упражнения, плуване и т.н.).

Августа, я прати това слънце към Британска Колумбия че ми писна от дъждовно време Simple Smile

Аз съм изморена след работа и ще съм кратка този път! В.В. браво за километричния пост, хайде пак да пишеш като имаш време Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 07:44 от Sarnia

# 503
Благодаря за пожеланията!   bouquet

Ние с Доминик сме добре и вече вкъщи. Но вкъщи нямам грам свободно време. С две дечица не е никак лесно, но пък започвам да свиквам и гледам от забавната страна. Когаго бебето реве, баткото също започва, защото той имитира всичко и всички сега на тази възраст  Mr. Green Цялата къща е нагоре с краката, а тук постоянно се пръкват гости да видят бебето, нещо което доста ме натоварва.
Във фейса публикувах малко снимки, като остане време ще качим още.

Честито на Шанел, а на бъдещите мамчета леко бременеене докрая  Hug

# 504
shanel1982,  честито ново попълнение в семейството! Да са ти живи и здрави дечицата и вие да им се радвате и да си ги обичате! Какъв ти скучен разказ, дай Боже всеки му такъв  Hug! Това е раждане мечта! Сигурно не ти е лесно с 3-ма юнака в къщи, но пък какво по-голямо щастие от това.

Sarnia , аз се подстригвам, ужасно ми пречеше косата и някъде в 6-ти месец се подстригах доста късо  Laughing А гърдите и зърната ми бяха болезнени, но сега в 3-тия триместър болката и напрежението изчезна.

ohlalaa , разликата и между мойте деца ще е като ваща. Като гледам баткото колко палав стана в последните 3-4 месеца и малко се плаша как ще осигурявам спокойствие за бебето и достатъчно търпение и внимание за големия. Но ще трябва да се справим Simple Smile!

# 505
  • Виена
Здравейте  Hug.
shanel1982,честита рожба и от мен    bouquet Simple Smile!
И аз се подстригвах по време на миналата бременност .Сега още не съм,но ще го направя като се прибера в БГ след месец.Иначе на мен повече проблем ми е боядисването,и по точно изрусяването.Навсякъде четох противоречиви мнения,но в крайна сметка се боядисах.Не можех да си гледам повече порасналите корени  Blush.А за гърдите,като че ли вече не ме болят толкова,колкото в началото,може би само около датата когато би трябвало да ми дойде.
За хемороидите,все още нямам,но съм сигурна,че и мен няма да ме пропусне тази екстра  Tired.Дано да греша,но с предишните 2 бременности имах.Като естествено със сина ми спомените ми са по пресни и се сещам,че много ме болеше.Тогава по съвет на едно момиче тук от форума пробвах нещо,което ми помогна.Още си пазя съобщението и ще го постна -("Значи този метод е с домат-силно охладен домат(направо леден почти),се сяда на него хубаво и се стои.звучи ужасно,но било много ефикасно за прибиране на хемороидите.Друг е въпроса,че за бременни студеното не е добре и трябва да се внимава,т.е само там да се слага студения домат.
Аз снощи пробвах и после имах облекчение откъм болката.")
Val,видях че с теб сме с много близки термини  Blush.И исках да ти кажа,че и на мен(както и ти пишеш)изведнъж ми изскочи коремчето навън .А вечер също се чувствам,като теб,направо не мога да се понасям  Tired.
За имената само искам да се уточня,че бях принудена първото дете да кръстя на свекъра.И то да е точно,като неговото име,не можеше само с неговата  буква да започва.То бяха едни циркове,че нямало да ни познава вече,че нямало да ни предпише апартамента,който бил купил за нас(за което не ми и дремеше).Но в крайна сметка,заради мъжа ми реших да се примиря.По добре без караници...
Лек ден и повече усмивки  Hug.

# 506
  • САЩ
ohlalaa Честита ви рожба, да ви е жива и здрава и много много да ви радва.
Аз нямам много време да пиша, но ви хвърлям по едно около като имам възможност

# 507
Честити рожби на Ohlala и Шанел!!! Да са ви живи и здрави децата и много да ви радват  Hug Hug Hug

На всички новозаписали се - смао положителни емоции до края, леко раждане и прекрасни бебоци  Hug

Шанел, верно си имала лесно раждане, но организма ти знае какво да прави  Wink. Дано и занапред всичко да върви така леко.
Sarnia, гърдите ми бяха тежки в първия триместър, след това някак си олекнаха, а зърната още ме болят. Ония ден на курса легнах върху топката и усетих, че и гръдите ми са болезнени  Simple Smile, но нещо не усещам да са тежки, само дето са едни жлезисти, ще видим.
За подстригването, веднъж до тук още преди да разбера, че ще имаме момче (не бивало да си подстригваш косата, за да не му режеш от пишката  hahaha) и смятам да се подстрижа още веднъж преди раждането. Искам да съм хубава за бебо  Blush, но основното е, че съм за подстригване и кой знае кога ще ми е следващото такова след раждането, не искам да заприличам на караконджул  smile3511
Ева82, съжалявам, че кумата ти реагира така, но не се натъжавай. Проблема не е в теб, просто е много вероятно да не иска да я виждаш как се гърчи от болка, която трудно ще прикрие от теб щом сте толкова близки (съдя за това по реакцията и, когато е разбрала, че си бременна). Сигурна съм, че се радва за вас, но в същото време вашето щастие и напомня, че тя може никога да не го изпита и това усещане е ужасно. Само те си знаят през какво минават, какво се случва, какви са им шансовете дори с ин витро (което за съжаление не е панацея и понякога и 7х7000 лири могат да не стигнат), а е възможно и да са правили такова и да не е проработило и да не искат да говорят. Остави я да реагира както тя намери за добре, а ти се обгради с хора, от които получаваш подкрепа в момента. Когато е готова тя ще те потърси Hug.

Момичета, аз вече тотално игнорирам сънищата. Казах си в един момент, че е от бременните хормони (нали така пише по книгите) и от тогва сякаш и те се отказаха от мен  hahaha, но отдавна не саме томрозили или ги забравям до сутринта.

Ние бяхме на курс за раждането. В общи линии купон, но идея си нямам какво бих могла да приложа от наученото по време на самото събитие. Голям смях му ударих като почнаха да дават идеи как да се завърти бебо с главата надолу без лекарска намеса ако е седалищно (естествено, ако в 36-та седмица се окаже, че бебо е седалищно хич няма да ми е до смях  Rolling Eyes). Да му говори таткото ниско на корема, да се свети с фенерче и/или да се пуска музика ниско на корема, но най-ценното, което спомена беше акупунктура, давала добри резултати.
Но най ми хареса като приключи с думите, че бебето ще се роди така както е най-добре за него, допадна ми като философия .

Май и аз се ориентирам към Ергото и много ме зарадва споделеното от Люцканова   bouquet. Мисля, че като си ходим на разходки само двамата определено ще ми е най-удобно да си го нося, нещо количките не ме кефят.

Палчета за Беболина, Диваненцето, Веринка, и който изпускам  Praynig Praynig Praynig
До скоро  Hug Hug Hug

# 508
Благодаря за отговорите, момичета!   bouquet Ще взема да се подстрижа тогава, че скоро ще заприличам на самодива  hahaha  Joy  За зърната забелязах, че ми помага крем, който ползвам за корема, но не го слагам всеки ден.

Оня ден какво направих - прибирах се от работа и спрях едно момиче на улицата, с бебешка количка (кажете ми че съм ку-ку). Ами спрях я защото много ми хареса количката и е точно такава, каквато съм си представяла Simple Smile , исках да знам марката и как да я намеря. Незнам дали ми е рано да гледам колички, но поне се насочвам на някъде в търсенето, че без насока ще е трудно Simple Smile

Някой беше споменал за витамините, че не ги пие всеки ден, ами и аз съм така, веднъж казах на док, а тя каза, че няма проблеми с пропускането. Най-хубавото е, че този път си купих витамини, които не помня колко са на брой, но ги сметнах, че ще стигнат до края на бременността, а пък после ще взема пак. Но поне ще ми е удобно да не купувам непрекъснато.

За емоциите и сънищата - при мен беше по-скоро изнервеност от всичко, което преди ме е дразнело, но съм го толерирала, обаче сега не можех да трая абсолютно нищо, което ме дразни в миризмите, в поведението на хората, а когато гледам някакви ужасни новини ми действат като кошмари и започнах да избягвам новините по ТВ и вестниците.

Успех на Юнските мами, чакаме Бебелина с новини ...

# 509
  • Немция
Шанел, браво за бьрзото и безпроблемно раждане! Да ти е жив и здрав юнака, да е едно доволно и послушно бебе, за да имаш пове4е време за вси4ки у дома!
Аз не бих била щастлива от факта да си ходя 4асове след раждането, дори при Бибит4ето настоявах да остана 5 вместо 4 дни, тъй като кьрмата не искаше да слезе като хората и бях притеснена. Сега , ако вси4ко е наред, не бих останала толкова време в болницата, но 3 дни би било добре да сме под око там.

Сарниа, сега се сетих, 4е едни новоизлюпени баба и дядо ме питаха(с първото дете) дали съм доволна от моята коли4ка. Grinning
Аз не пия витамини, никой не ми ги е препоръ4ал- нито с първото дете, нито сега- само фолиева и желязо на растителна основа. Последният месец ям големи коли4ества плодове и така туширам глада си Mr. Green, забелязвам, 4е не съм ка4ила нито кило през този последен месец. Flutter

За подстригването- подстригах си и още как, а сега- месец преди раждането искам ново подстригване и дори освежаване на ки4урите ми, 4е предполагам колко "мноооого" време ще имам първите месеци след раждането за фризьор. Моя позната, млада майка, вика у дома си фризьрока, която работи на нормални цени, така 4е това би било добра идея за в бьдеще, защото не бих имала време да стоя с 4асове вьв фризьорски салон.

Охлала, много ми е любопитно как ще е с две деца у дома Mr. Green, особено в на4алото. Затова и имаме баба на линия на първо време, която може и да ми дотежава с присьствието, но за по-голямото дете ще е като балсам за душата му. Mr. Green Мда, ще видим, ще разказвам, ако имам време за разкази, разбира се. Wink

Общи условия

Активация на акаунт