Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 796
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
divanencefingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Вчера доки ми увеличи дозата на едното лекарство, което взимам помощно за тоалетната.
Към него добави още едно и каза, че така нещата би трябвало да се стабилизират и да се отърва от гадното запичане.
Аз обаче най-нагло си попитах: "А някакво кремче няма ли за тези хемороиди, че много боли?".
Така си извоювах едно, което е като местна упойка и бори малките гадинки.
Според нея за седмица би трябвало всичко да ми мине Praynig
Та, тези които са с моя проблем мога да посъветвам - отивате при лекар и настоявате да ви даде нещо.
Видимо има подходящи медикаменти за бременни.

B.B., изобщо не са ти непотърсени съветите.
Сама знаеш, че всичко споделено /без значение от насоката/ е в помощ.
Особено на такива като мен, които ще стават мами за първи път и нямат никаква идея как ще се справят Laughing

Ugly duckling, добре дошла  bouquet

Оххх Val и теб са те подкарали като мен тези роднини Mr. Green
Аз успях да се разбера с нашите да си стоят на Д-тата докато не влезем в ритъм, дано и при теб се подредят нещата Hug

MilaB голямо приключение си имаш с това активно бебе.
Моето и то рита доста, но още е мъничко и няма тази сила.
Бъдещият татко пък няма търпение да видел как ми се местел корема, издутини и ритници да усетил Whistling

eva_82 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Tedito_799, хубава тема отваряш тук за секса и контракциите.
Ние често правим секс и както се очаква мъж ми не ме пази Laughing та дали е опасно това за бебо?
Четох навсякъде, че сексът по време на бременност си е разрешен и си е ок.
Сега обаче като чета, че помагал за излизането на бебчо и започвам да се притеснявам дали не дърпаме дявола за опашката Rolling Eyes

Кора, още малко и ще си видиш дребосъче на монитора Hug
И моят мъж не иска да ме пуска да работя докато детето не стане на години за училище /тук тръгват на 5/.
Аз доста се съпротивлявах в началото, но като размислих, така наистина ще е по-добре.
Детето ще е двуезично, а аз много държа да знае добре български за да се разбира с моите майка и татко.
Та...не си само ти дето ще работи 'домакиня' Wink

Какви слънчеви бани коментирате? Къде го това слънце? newsm78 Laughing

# 541
DivanenceБъди спокойна и знай че всички стискаме палчета  Hug
anedaСтрашно се радвам че с малката сте намерили разрешение на проблема с кърменето  Grinning И на мен ми е интересно да прочета повече за Монтесори.
soniаз слагам слънцезащитен на Николай когато излизаме.На Биодерма фактор 50.

# 542
Ламаринке  Laughing,както казах аз вече свикнах.Ща не ща.Не виждам нищо лошо в това.Аз съм взела превантивни мерки срещу мързела  Wink Всеки ден се разхождам ,вали,трещи!!Наш Ники май ще е триезичен CrazyАз му говоря на български ,баща му на дъч а ние помежду си още от самото начало свикнахме да си говорим на английски.Много сме смешни.Той започва нещо на дъч аз му отговарям на английски и после пак на дъч...абе мешана скара...Понякога се хващам,че и на Николай говоря на англ. ooooh! Още е малък ,но за по-нататък ще трябва да се спрем на една формула  Mr. Green

# 543
divanence,
На добър час!  fingerscrossed

# 544
  • Ispania
divanence, много, много кьсмет Hug.Скоро ще си гушнеш бебока и тогава ве4е нищо няма да има зна4ение  bouquet.

За секса по време на бременност, навсякьде пише 4е е много полезен за бременнета, но не само за нея, ами и за бебето.Тьй като когато вси4ко свьрши Joy,(ох колко ми е странно да пиша такива неща), жената произвежда хормона на щастието(ендофрин,или нещо такова беше) и това достига до бебето.
И раждането е по лесно, защото мускулите са "по -упражнявани", но никога не бях 4ула 4е може да провокира раждане Thinking.
С предишната ми бременност ми забраниха всякакви интимни отношение, но беше защото имаше опасна от аборт в на4алото а после от преждевременно раждане.

LamaRina, много хубаво 4е са ти дали нещо за болката Wink.

Кора, да те успокоя ако мога Laughing, ако не си работех от вкьщи сигурно трябваше война да водим тук за да работя Confused.И от сега сме сьс "договорките", 4е след като се роди бебето трябвало то да си стои в кьщи а не да ходи на градина.КОето озна4ава , 4е според моят мьж до 3 годинки(тогава по4ва ули4ището) ще си стоим вьв вкьщи(или пьк той ще си стои  hahaha, едно от двете ще е).Но като  се роди бебето според мен нещата се променят. Не ми се вярва три години това дете да не ходи на детска градина. За мен контакта с други деца и това което ще нау4и от детската градина нямат цена Simple Smile.

Анеда, благодаря за информацията Hug.

На вси4ки желая един хубав ден изпьлнен с много усмивки.   bouquet

# 545
  • Folkestone, UK
Набързичко и от мен привет  Hug
Добре дошли на всички нови момичета!  Hug Поддържайте темичката уютна и полезна!  Heart Eyes
divanence, не се притеснявай от секциото. Когато си е планирано секцио всичко си е ок, аз след моите 3 дена раждане с болки и почти без болкоуспокоителни и после секцио с неподействала упойка(но си беше по спешност, макар да чаках повече от 3 часа да се освободи зала и екип, та нямаха време да направят кой знае какво за упойката), та пак още на същия ден вечерта се изправих и можех да ходя, макар и едва - едва. Ще са ти спестени болките и умората, което ще направи възстановяването ти още по - бързо и лесно. Между другото - операцията не ме болеше, болеше там, където ми сложиха катетъра - одраскала ме каката по - жестокичко. Един съвет - поискай да знаеш какъв размер катетър ти слагат - поискай си по - тесничък и не позволявай на стажанти да ти правят манипулациите. Аз не знаех, че имало различни размери на тръбичката на катетъра.Всичко ще е наред! Аз съм готова за още едно и ще си искам секцио заради проблемната ми шийка на матката. Само дето ми казаха, че след секцио е добре да чакам година, че разтягането на корема при операцията не е много препоръчително за толкова скоро след секцио.
Неде, благодаря за инфото!
Карпал танъл синдрома ми е на двете китки още от преди раждането, но по принцип и при здрави хора може да се появи по време на бременност - изтръпване на пръстите на ръцете, слабост и лесна умора - аз например едва шофирах и се налагаше да си сменям ръцете на волана - минутка едната, после другата и т.н. Не можех да държа книга за повече от 2 - 3 минутки...ама след стероидните инджекции съм ок, само дето сега след раждането(мисля, че е от абоката) ми е повредена нещо дясната ръка и боли, не мога дори да се подпра на нея, трудно е и при кърменето Sad ама ще го преживеем Simple SmileРадвам се, че има подобрение с кърмата - принципа е - по - често бебето на гърдата и никакво отказване до последно (с голямата се борих 4,5 , с малката 3,5 месеца и понеже дохранвах, макар с лъжичка, постепенно кърмата ми спря. Ама и помпата ми беше кофти в онези години, сегашните имитират по - сполучливо сукането от бебето).  И аз преживях какво ли не с кърменето - 7 дена на антибиотици, защото Туитито си беше вампирче още от началото, мляко имаше много и тя не успяваше да го изсуче. Бяха ми и тесни каналите - нищо не помагаше - горещи компреси с напоена в гореща вода хавлиена кърпа - върху гърдата, масаж, изцеждане - имаше бучки, които така си и стояха. Докараха ме до втрисане, висока температура, гърдите - твърди до пръсване. После пък - недостатъчно мляко, защото висим почти постоянно на цицата. Сега имам усещането, че 5 мин след като сме пресушили едната, пак е пълна. В началото бях с посинени зърна и около тях от смучките рани - кремчето за зърна е безценно, както и начина за кърмене в такива случаи - като сложите бебето отгоре ви и така за да успее да суче, трябва самичко да захапва повече от гърдата (само при вампирчета, вяло сучещите бебета едва ли ще са ок с това). Това предпазва зърната, а при вече разранените е по - лесно и по - малко болезнено.
Слънцезащитния крем, който ни запуши поричките на лицето е на Нивея - детския с 50-ти фактор. Не винаги се получавало така. Приятелка ме посъветва да мия личицето на Туитито с водичка, в която е разтворена малко сода и сега сме почти без пъпчици.
Чета ви и се вълнувам с вас, виждам как малко по малко приближавате към финала и се радвам за всяка от вас - няма друго такова щастие Simple Smile
Като взема да пиша обаче така на пресекулки и с бебка на ръце и се повтарям (но поне за новите момичета да е полезно), забравям какво съм искала да пиша и малко ми е хаотичен поста (извинете).
Да споделя радостта си - утре идва средното  Joy хах, камо звучи - 18 - годишната ни кака. Това означава помощ и отмяна за мама, малко повече сън през деня - едва ли ще мога да отлепя каката от Туитито  Heart Eyes
Най - накрая ще съм истински щастлива с всички любими същества около мен  Heart Eyes
Много положителни мисли на всички коремчета, леко раждане на тези на финалната линия, спокойни бебчета и отпочинали мами  Hug Hug Hug

# 546
  • Folkestone, UK
Кора, много ти се радвам! Heart Eyes
Относно езиците и аз имам малък проблем - татито си ѝ говори на английски, аз и каката (от утре и другата) - на български, ама понеже като си е у нас мъжа ми всички говорим на английски заради него, само като имам да се карам нещо на каката несъзнателно минавам на бг, та мъжа ми ми дава знак с ръка да се успокоя  smile3506, ама от време на време се усещам, че несъзнателно ѝ говоря и на английски на беболината Sad.
Даже на Елито на щерката, колкото и Ели да настоява да ѝ говоря само на бг, от време на време несъзнателно пускам пак английския Sad. Предполагам, че някой ден ще се избистрят езиците, ама...каша голяма Sad
Който е минал през това да дава съвети Simple Smile

# 547
Добре дошли на новите бременелки и Диваненце успех с раждането, чакаме те с добрата новина.

Хайде и аз да дам малко непоискани съвети.

Секс си правехме редовно до края, даже и през нощта преди да отида в болницата за предизвикано раждане, за съжаление при нас не подейства да тръгне Вики сама. Аки нямате проблемна бременност секса е приятен и полезен, пъл и не е ясно кога след това ще можете, затова се наслаждавайте сега.

Слънцезащитни на бебенца по-малки от 6 месеца не е хубаво да се ползват. Достатъчно е бебчето да е  а сянка, изобщо избягвайте да цапате бебто с каквато и да е химия.

При децата в двуезично семейство е най-добре ако всеки родител говори  а детето на майчиния си език. Това се прави с две цели. Едната е да научите детето и на двата езика, а другата е да не научите детето на език с грешна геаматика и прозношение. Колкото и перфектно да знаете език надали докарвате произношението като местните. Аз затова непрекъснато се карам на моя мъж, че и говорина цигански български, вместо на английски Sad Да знаете, че деца подложени на този метод по-късно проговарят, но за сметка на това започват веднага да говорят правилно и да различават двата езика.

В.В., честито за каката, да ти е неотменна помощница. Казваш, че си готова за още едно, не ти ли стигат три Sad таткото какво мисли по въпроса, защото моят категорично отказва второ и дори не ми казва причината Sad

Аз  цял живот съм била активна и "полезна" не можех да си представя да не работя. Като дойдохме в Англия разбрахе, че съм бременна и дори и не съм търсила работа. Докато ми станат документите за работа минаха четири месеца и се обезсмисли да търся работа, никой работодател не би ме взел с коремче Simple Smile Да ви кажа много ми се услади домакинстването, противно на очакванията ми нито съм имала време да скучая, нито ми е липсвал работния стрес. Изкарах страхотна, спокойна бременност. Искам сега да си гледам детето докато не тръгне на училище на 4 години, след което искам само на половин работно време да работя, за да мога след училище да и обръщам внимание и да я водя на извънкласни занимания. Не се притеснявам, че няма да контактува с деца ако не ходи на детска градина, защото тук има много детски групи и занимавки, които можем да правим заедно. За съжаление нашият татко не е толкова разбран като вашите Sad поради нецветущите ни финанси иска да започна да работя колкото се може по-скоро, но за мен това няма много смисъл. Тук детската градина струва 1200, това означава аз чисто на месе  да изкарвам повече от това, което ми се вижда невъзможно за тепърва започваща работа, а и не ми се иска в тази крехка възраст да се отделям от детето си.

Хайде стига толкова, че пак ме вика да я храня Simple Smile

# 548
Здравейте от мен!  Flutter

divanence успех  Hug

Момичета много са ми полезни вашите разкази за раждане, кърмене и други такива   bouquet. При мен първото раждане беше секцио, засега всичко е спокойно и искам да е нормално раждане този път.

Все още работя- работата ми не е тежка, но ми дотяга да стоя 8 часа зад компютъра. Най-вече ме притеснява дългото шофиране сутрин и вечер. Колана вече ми стяга, неудобно ми е в колата, ръцете и краката ми изтръпват...абе луда работа. Не знам докога ще стискам зъби. Тук градините също са много скъпи по 1000 долара за малки деца- като има дей хоумс, които приемат деца от 6 месеца нагоре. И като си направя една равносметка 1000 долара за бебчо и още 450 за забавачница за баткото....ми то за какво да работя значи  newsm78

Августа, ако не се лъжа беше споменала по-назад в темата че приемаш пробиотик, би ли споделила точно какъв и дали си доволна от него.

# 549
  • Switzerland
divanence fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed от мен , мисли си , че броени минути след като започне всичко на гърдите ти ще бъде най-прекрасното създание на света  Hug

# 550
Здравейте,

Направих теста за ГД миналия петък и вчера се обаждах за резултат - в норма съм Simple Smile. Голямата ми радост, обаче, си дадох сметка, че е по-силно насочената не към липсата на диабет, а към последващия тест. Аз явно имам някакъж проблем с взимането н кръв в поликлиниката, щото там кръв няма, набождат ме на сума места, и по двете ръце, и нищо не ще да потече... А в петък като се прибрах си мерих кръвното и беше 134/85 - височко и без да съм бременна. Ама няма да ме боцкат повече Grinning

Днес пък бях на лекар - и той каза, че всичко е наред, освен, че трябва да пия желязо. Не успях да изкарам бременността без никакви лекарства, не че е важно де. Но пък от началото съм почти пълен вегетарианец и при все всичките коприва, киселец и спанак, които изяждам съм учудена, че пак нямам достатъчно.
Трябваше да нося от днес първа урина и станах сутринта към 5 да си приготвя контейнер в банята, та да не забравя. Е, забравих да дам пробата на сестрата Laughing

За пробиотиците - не съм пила досега и нямам идея какво да очаквам. Затова просто си взех най-евтините, които намерих - май бяха A. Vogel, обаче кучето изяде шишето и не мога да проверя. Имах ужасен запек и може би те малко ми помогнаха. Ако пак взимам, обаче, ще взема от тези, които седят в хладилник /предишните бяха от рафта/.

За подстригването - малко след като разбрах, че съм бременна си отрязах косата, оставих около сантиметър. Като всичко останало и тя много ме дразнеше. Сега се надявам да израсне до септември, ама май няма да успее много. Не се боядисвам. Отначало имах желание, ама нямаше какво, пък сега вече и желание нямам. Ще видим наесен, че си купих една боя в невероятно червен цвят Simple Smile

aneda, B.B., lyuckanova, varnagirl,
Благодаря, че намирате време да пишете при нас и да споделяте съветите си Hug

Добре дошли на Ugly duckling, Danielach и cvblagova, лека бременност!

За многоезичните деца - колкото повече езици, толкова по-добре. Развива се мозъка и се намаляват шансовете за болести, за Алцхаймер - при постоянно ползване на два езика от детство се намаляват болните с 33%, като се увеличава възрастта на заболелите със средно 20 г.

За секса - от няколко дни така ме болят костите, че просто не си го представям, ама и мъжа ми се разработи много и почти не се виждаме...

май още щях да пиша, ама вече не помня какво  Embarassed

Хубав ден/вечер/нощ!

# 551
4естита Леа на бебелина и тук!да ви е жива и здрава малката принцеса!!

И аз малко да се вклю4а като 4ерна станция пак:)))

За подстригването-аз на 2 месец се постригах при една виетнамка,имах толкова дълга коса по4ти ми бе6е до кръста,та реших да я намаля,и и викам"давай стрежи късо",и толкова късо ме подстрига 4е още не може да ми порасне като хората,100 пъти съжелявах 4е  ей така произволно съм избрала фризъор,виках си какво толкова може да ми направи освен да ми я скъси Joyтака ми я скаси 4е още ме е яд:)

За запека препоръ4вам ето този сок:

за болежките на костите-няма как,поболяват си ама много ме облек4аваше ето тази възглавница,неразделни дружки сме и още,даже я използвам при кърмене или слагам Кайл на нея,невероятна е:

хайде мами,смао да си кажа 4е няма ве4е толкова 4есто да ви навестявам 4е н еми остава време за тази тема,бебета родени в 4ужбина и фейса:(
На вси4ки мами пожелавам да гушкате едни здрави и пухкави бебенца на финала!!!

# 552
  • Switzerland
Здравейте момичета , поста на Бебелина от Фейсбук :
Ето я и новината : Днес 13 юни в 11.45ч се роди моята бебелинка Леа! 3.805кг, 49.5см, естествено раждане без упойки, нооо... с 3 вътрешни шева Sad
С Леа сме добре, опитваме се да се кърмим (не особено успешно за сега).
Цял ден плача от емоции, таткото е размазан, като се приберем и влезем малко в ритъм, очаквайте разказче!
От сърце благодаря за подкрепата и вълните от положителна енергия - страшни сте, ей ♥

И тук - да е здрава и много щастлива малката Леа и да изпълва дните на мама и тати с радост и щастие , а на мама - бързо възстановяване и чакаме разказче  Hug

Много стистнати палчета на divanence  Praynig

# 553
Здравейте мили мами,
аз не съм писала от сто години, но така се получи. Исках първо да си получа резултатите от амниоцентезата, за да съм спокойна и така да продължа да пиша във форума. Колко много нови мами са се присъединили Hug добре дошли и от мен:) А на новоизлюпените мами и бебоци пожелавам само щастие и безброй щастливи мигове!!!!!!

Аз в последно време се разбих от пътувания и емоции...няма как да не се похваля Embarassed..Първо изкарахме една суперска седмица на Ибица-в един страхотен хотел, в едно страхотно място-препоръчвам с две ръце...някой ако иска инфо-веднага давам.  Ние ходим за втори път там, и живот и здраве, догодина мислим с бебка да потретим.

А предишната седмица бяхме на конгрес-семейно:)) аз и мъжа ми представяхме, а детенце участваше пасивно. Аз дори имах oral presentation и доста се бях изнервила...да не говорим за бебето-разби ме от ритници. Единственото гадно беше, че не ми стигаше въздуха по време на толка и говорех като след маратон Embarassed... ама си имах оправдание:)  Иначе конгреса беше във Френските Алпи, супер красота даже участвах и в един лек поход организиран от конгреса...и даже не бях единствената бременна- за ужас на екскурзоводката:) После се сдобих с много неприятно контракции, но слава Богу минаха безпроблемно. След това за капак пътувахме до италиянската и френската ревиера та общо навъртяхме 2500км-като за 6 месечен корем си разбих собствениа рекорд:))

Та така-нахвалих се Simple Smile

Пак да споделя колко приятна компания се е заформила, няма грам негативни емоции или заяждания ва тази тема Hug

Засега чао от мен и много преградки на всички!!

# 554
Честито и тук на Бебелина, да е жива и здрава малката Леа  Heart Eyes бързо възстановяване на мама  Hug
Августа, браво за добрите резултати за ГД  Simple Smile сега е мой ред да чакам  Simple Smile днес отидох да ми го направят.
Ingy, браво и на теб за добрите резултати от амниоцентезата. Супер почивка сте си направили ама поне и някоя снимчица да ни беше пуснала и ние да помечтаем  Heart Eyes На мен пътуване не ми се препоръчва още  от началото на бременността....а така ми се ходи някъде......  Crossing Arms Ама здраве да е ...като се роди бебка тогава  Party
Аз се чувствам отпаднала...може и заради теста да е...а може и да се разболявам....ще си полегна малко.
Лек ден  или нощ (при който каквото е   Grinning ) на всички  Hug
П.П. Диваненце и от мен стиснати палци  Praynig Hug

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 16:17 от eva_82

Общи условия

Активация на акаунт