Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 206
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,майчета Simple Smile
Ние чакаме момченце,термина е 25.06 и живеем в Лондон  Flutter
Днес се регистрирах в този форум,но се зарадвах на темата,тъй като и аз съм извън България,а доста често ми се налага да се ровя в нашенските сайтове за повече инфо...та занапред ще се надявам взаимно да сме си полезни  Hug 

Леко бременеене на всички мамита Grinning

# 91
Здравейте,

За първата страничка:
30 г., първа бременност с термин 14 септември. Живея от няколко години в Монреал, Канада.

По повод на лютото, все пак реших, че е по-добре да си наложа да не ям, поне, огромни количества.
Иначе си хапвам прилично, не се лишавам, но за щастие няма достатъчно място, та лакомията ми се спира естествено Wink
Имам огромен корем и доста се бях притеснила как може толкова рано, но доктора каза, че не е страшно, пък и ехографа не показа повече води, а само едро бебе, та ме успокоиха. Теста за гест. диабет ще бъде в 26 седмица.
За изтичането на водите и други признаци за раждане, тук казват веднага да се звънне по тел. в болницата където ще бъде раждането и те казват на родилката дали да ходи веднага и т.н. Миналата година моя приятелка ражда; когато са и изтекли водите се е обадила, после е имала време да се изкъпе и доприготви, тръгнала е за болницата, когато контракциите са започнали да стават болезнени /след около 3 часа, в нейния случай/ и е родила след около 3:30 - 4 часа от пристигането си в болницата.
има една тема за еко-бременност, там пишат за ядене на суров ананас като метод за предизвикване на раждането. Чувала съм също за миене на прозорци и носене на тежко, май носенето е за да се смъкне бебето, ама не помня точно.
На тези, на които предстои им пожелавам да е бързо, лесно и безболезнено!

# 92
Нещо интересно за гледане. Надявам се да му се насладите както аз. За съжаление е на английски, но само обяснителната част. Заслужава си да се види.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=fKyljukBE70

# 93
  • Ispania
Добро утро от моята 4аст на света Hug
Да ви се похваля Mr. Green, днес за пьрви пьт от няколко седмици насам изгря сльнце,моят син веднага се запьти кьм тениските с кьс рькав hahaha, а пак навьн е едно студеноооо, но поне сльнце има.

Моята ли4ност днес е по-добре, след в4ерашният кошмарен ден, направо днес сьм цветенце Mr. Green, и аз като Неда, оба4е ще пазя дивана да не би котката да ми го вземе Blush.

B.B.hahahaти ще ме убиеш Joy.щях да ти предложа да дойдеш тук за желаната"дльжност", но и тук я заеха през 2004, така 4е май кьм друга дьржава трябва да се запьтиш.Пьк и принца има само моми4енца...и за дьщеряти няма да има Joy

tsveteli , колко хубаво 4е си намерила сирене с пастьоризирано мляко, аз тук такива екстри нямам Laughing, някьде из Мадрид зная, 4е има бьлгарски магазини, но като се има в предвид, 4е сирене никога не сьм оби4ала кой знае колко не сьм и тьрсила преди.Сега оба4е само такива неща ми се прияждат.Сиренето което има тук в един румьнски магазин е без пастьоризирано мляко.4акам оба4е майка ми да дойде в сряда и ще искам баница Wink, нали там сиренето минава пред терми4на обработка.До тогава сьм на кесо фреско и ей такива неща.
По-между другото, сериозно се замислям за средата на ИУни да мина кьм вашата 4аст на Испания Laughing.Да видим дали ще стане , и може да пием кафе Laughing.
Много гадно 4е ти се гади все още Confused и не можеш да се храниш нормално, дано скоро вси4ко се оправи.

aneda, пак да кажа 4е си цял герой Hug.Направо си е 4удо да ка4иш толкова малко Wink, пьк и като те гледам каква си активна как ще ка4иш Laughing. Аз в4ера узпях да из4истя единят етаж на кьщата и после корем ме боля, крьста, главата-ще каже 4овек , 4е сьм 4истила фабрика или нещо такова ooooh!.Направо ти завиждам за енергията които имаШ Wink

tsveti_85, дано вси4ко мине добре днес на прегледа Hug.Поне ще се успокоиш Hug

dianjelly1982 , много гадно 4е ти болно бебо4ето Sad, искрено се надявам скоро да се оправи милото и да се гушкате без сополи и такива екстри(:.
А за сиренето- ами имам си тук в хладилника едно от незнам коя "година" ве4е Laughing, в пакет си стои и не е с пастьоризирано  мляко. Но пьк замествам него сьс всякакви други диети4ни сирена Mr. Green.

emi_bj , добре дошла при бременните корем4ета Hug

Августа, радвам се 4е новините от лекаря са добри Hug, какво по-хубаво за една бьдеща майка да 4уе подобни неща Simple Smile.

# 94
  • Ispania
Нещо интересно за гледане. Надявам се да му се насладите както аз. За съжаление е на английски, но само обяснителната част. Заслужава си да се види.

Много хубаво клип4е Peace, аз го гледах ве4е няколко пьти си представям моето бебо4е Embarassed.
Само последният момент малко ме плаши Joy

# 95

Направо се просълзих! Да видиш така ясно чудото на зачатието и растящия в теб живот!
А и ми стана ясно какво точно прави ядрено-магнитния резонанс !

# 96
Момичета, аз днес съм на седмото небе, ще си имаме мъж 100 процента, ще слагам син щъркел Heart Eyes.
Това беше и предпочитанието на мъжа ми и направо летя днес....мишока тежи около 200гр и е голям около 18 см, даже вървим малко напред, сега ми казаха дата 3ти октомври...пък аз се притеснявам, че ми е малък корема, че даже и питах..... Embarassed
Лек ден ви желая.  Hug
А, още нещо...има ли някой,който е решил да запазва стволови клетки?

# 97
Привет и от мен  девойки Hug

Val Поздравления за слънцето  smile3501 А за сиренето ние не само че го ядем а го обожаваме,на седмица изяждаме минимум 5 кг  Grinning и не можем да си представим да го няма.Даже като се преместихме тук в Барселона и това беше първото нещо което тръгнахме да търсим -  от къде ще се сдобиваме със сиренце  Grinning
А за маминка как благородно ти завиждам ако знаеш,аз моята ще е очаквам евентуално юни месец да ми доведе диваненцето,че вече много ми липсва и нямам търпение да си гушна.Тази образователна ваканция и дойде в повече та да свършват този месец и да си идва.
А за кафенце ще се радвам много,даже ако имате възможност може и на някой друг плаж да отидем,ако не бързате да се връщате  Wink

tsveti_85 и с теб ще се запознаем на кафенце Simple Smile ако се обърка нещо ваканцията във Франция,към края на май ще пием кафе.

maya.r. честити ви сини гащи  stork-boy пожелавам ви един прекрасен мъж да си имате и да му се радвате  Hug И ние си мечтаем за мъж но...има време да видим дали ще ритаме топка или отново бебета ще гледаме  Laughing

aneda страхотно клипче,просълзи ме  Hug някога бях гледала подобно клипче трябва да се разровя из нета.

B.B. аз да ти се скарам  smile3513 ти защо не взе детето по рано в Лондон ? сега виж щяхме да се гордеем,е принцесата е българка  Grinning Сега за наказание започваш да търсиш други кралски особи  за детето  Joy

dianjelly1982 ние бяхме така миналата година но като не помня какво съм давала  ooooh! помня че носа го тормозехме с физиологичен разтвор и хапвахме мед с лимон всяка сутрин по една лъжица.Дано бързо се оправяте  Hug

Момичета сега да ви се пооплача малко от испанското здравеопазване или само от моята матрона.След консултацията с нея ни даде час за днес уж за генетични изследвания и Даун.И аз толкова притеснена от вчера за тези изследвания и днес отиваме с половинката като умирам от корем от притеснение и страх,и какво се оказва-не за генетични изследвания ами нормалните изследвания за кръвна група,токсиплазмоза и т.н. Същата тази матрона е трябвало и урина да ми вземе но не нищо такова,даже не е казала  #2gunfire Дано мога да е сменя,че ако трябва пак при нея да ходя не зная,ще е набия  #2gunfire
А  служителките в администрацията не могат да ми препишат правилно името,5 пъти прави препис от паспорта ми и на 6 вече го беше преписала правилно  Joy и аз й ръкоплясках,а тя ми вика трябва да се казваш Мария за да ни е лесно  ooooh! В тези моменти така ми липсва Франция  newsm45

Прекалих с поста но ми олекна като ви споделих  Hug
Усмихнат и слънчев ден момичета  Hug

# 98
B.B., помня те Simple Smile и аз не се интегрирах в нея тема - не знам защо, но не ми се получи /е, предполагам е заради тона, които доста от момичетата там държат на новодошлите/, но пък и не съм се затъжила де. Интернет голям - сайтове и теми колкото искаш Wink
Всичко би ми било от помощ - не стига, че първа бременност, ами и в чужда държава, определено се чувствам като пате в калчища. Акушерката ми е много сладка, родила 3 деца, абсолютен непукист, които не се шашка от нищо и всичко гледа през розови очила. Е, аз имам нужда понякога от някой, който вярва в света с такъв заряд Simple Smile
Иначе си карам спокойна бременност, не съм имала прилошавания, гадения и т.н., само в петък получих неприятни болки, но бях подготвена, че са нормални и са в резултат на растящата матка та кротко седнах на дивана и така откарах 2 дни Laughing
Онзи ден чухме бебчо, сега съм в очакване до две седмици да ми пуснат резултатите за синдрома на Даун по пощата и ми е леееко нервно, но се опитвам да си намирам занимания за да не ми остава време да го мисля толкова Simple Smile

aneda, пак тук във форума една девойка ме информира, че датата на сватбата ми всъщност по църковния календар е Света Екатерина, сега ти ми казваш за термина ми...изглежда отгоре ме наглежда някой Simple Smile Praynig

Аз купувам българско сирене от бг магазините тук, но пък изобщо не съм се замисляла да погледна дали е с пастьоризирано мляко или не. Всъщност то като си го купуваш в България насипно така или иначе си нямаш представа какво е Thinking

Искам да благодаря на Ingy за линка, невероятно видео, двамата с мъжа ми снощи го гледахме в захлас - толкова нежно  Heart Eyes

# 99
Цитат
Прасковетка, а ти как мислиш или какво чуство имаш, коя от нас двете ще е първа?
Аз нямам никакво силно предчувствие. Хем ми се иска вече да гушкам бебка, хем пък май си мисля, че може и до термин да откараме. Ще видим след 9 дни на прегледа как е хавата.

Ами моето усещане е, че ще минем термина, не мисля, че ще се роди преди термин. Като че ли нямам никакви признаци още, нито паднал корем, нито контракции - нищо. Ама когато дойде е добре дошло, предпочитам по-раничко от по-късничко, но пък това е първото решение, което бебето само трябва да вземе, та няма да му се бъркам Simple Smile Ние ходим на прегледи вече всяка седмица, утре ще ходим пак, но за сега само ни слушат тоновете и контракциите, вагинален преглед ще има следващата седмица, като направим пълни 39.

Някой питаше за чая от малинови листа - аз не съм голяма почитателка на подобен чай, та си купих на капсули, сега обаче не ми е ясно как да го пия, та удрям по 4 капсули на ден, две сутрин и две следобяд. Някой да знае друго съотношение? Като бях на доктор и питах, тя не беше чувала за подобно нещо, пита ме за какво се пие. Като и обясних и тя ми се изсмя, "ако чакаш на чай за по-леко раждане има да чааакаш" каза ми тя Simple Smile Дори и само психологически ефект да има - пак ще го пия.

Хайде, да се захващам за работа, че в офиса сега се сетиха, че не ми остава много време. Лек ден на вас, момичета Simple Smile

# 100
Аз купувам българско сирене от бг магазините тук, но пък изобщо не съм се замисляла да погледна дали е с пастьоризирано мляко или не. Всъщност то като си го купуваш в България насипно така или иначе си нямаш представа какво е Thinking

LamaRina и тук е насипно сиренето което купувам,но в магазина със сигурност пристига в тенекия,на която е написано от какво е направено.Ние поискахме да видим и не ни отказаха особено румънците бяха много любезни - изкараха на всички видове сирена тенекиите да видим кое сирене от какво е направено и ни дадох да опитаме от всички,така си харесахме няколко,и ако няма от единият вид взимаме от другия.

# 101
Здравейте коремчета! Надявам се, че всички сте наред. Добре дошли на новите попълнения...нямам време да ви чета, че с малчо имаме проблеми със стомахчето, но стискам палци всичко да върви по мед и масло с коремчетата Hug

Ето го и моето разказче...(не разказвам увлекателно де…дано не ви отегча  Laughing)

На 26ти Март бях на преглед за разкритие и се установи, че имам между 3 и 4см разкритие. Лекарката беше изненадана, тъй като голям процент от първескините пренасяли, а пък аз бях с разкритие вече. Записаха ми час за 2ри Април, като ме предупредиха, че може и да не дочакам до тогава.

В Събота, на 31ви Март имах стягания на корема (без болка). От начало не им обърнах внимание, но почнаха да зачестяват. Почнах да ги засичам - 5 мин. Обадих се на лекарката и тя ми каза да си тегля един душ, да пия една чаша вода и да легна, ако контракциите продължат - да тръгвам за родилното. След душа обаче, контракциите спряха напълно.

В Понеделник, на 2ри Април, лекарката ме провери за разкритие и вече бях с 5-6см. След като ме провери ни каза с мъжа да изчакаме. След около 5 минути се върна и ни каза, че ‘’утре’’ (3ти Април) трябва да отида в кабинета в 8:30 сутринта. ММ обаче трябваше да работи и попита дали може да отидем в Сряда на 4ти. Лекарката се засмя и го потупа по рамото – ‘’Аз се надявам да не роди през ноща...ти ме питаш за Сряда.” Написа му бележка за работата, на мен ми даде инструкции да почивам и да не правя нищо, за да не предизвикам спукването на водите. Това, защото тя не беше дежурна през ноща, а пък искаше (разбира се и аз) тя да ме изражда.

Сутринта на 3ти, тръгнахме от вкъщи изпълнени със страх и много други положителни емоции– аз се чувствах все едно, че отивам на изпит...едни пеперудки ми летяха в корема.  За късмет ни хвана пък едно задръстване...и емоциите се промениха в изнервяне. На всичкото отгоре звъня в кабинета да кажа, че закъсняваме, но сме на път и никой не ми вдигаше. По едно време ми се до рева в колата от нерви и страх. Мъжа ми ме успокояваше през цялото време и ми даваше кураж.

Пристигнахме към 9:00. Приеха ме веднага, въпреки другите бременни. Докато ме подготвяше сестрата ми разправяше как всички си мислили, че съм родила през ноща като не съм дошла навреме. Дойде моята лекарка и ме провери за разкритие – 8 см, контракциите са били налице, но аз не усещах нищо. Тя ми казваше, че са много начесто. В момента, в който тръгна да си вади ръката, ми се спукаха водите в кабинета – не устискаха до родилното. От там стана една лудница в кабинета, събраха се всички сестри и лекарки да почистват, а водите не спират да ‘’текат’’. Мъжа ми само ми стискаше ръката и ме галеше по главата. Постоянно ми повтаряше да не се притеснявам; всичко ще е наред. От родилното изпратиха ‘’превоз’’ и асистенти да ме преместят. Имайте в предвид, че родилното е 5 етажа по-надолу от кабинета. На излизане от кабинета, всички бременни в чакалнята ме гушкаха и ми пожелаваха успехи и бързо раждане. Всичко ми изглеждаше като на филм – все едно не се случваше на мен. Като ме докараха в родилното (9:30)– стаята вече беше готова. Дадоха ми нощница да се преоблека. До тогава не усещах нито една контракция, но докато се преобличах и почна кръста да ме боли малко. Дойде сестрата, която се грижеше ексклузивно за мен по време на раждането – милата не се отдели за секунда и ми помагаше много.

Десетина минути след като ми нагласиха всички монитори, лекарката дойде да ме провери. Вече бях 9 см, все още не усещах контракциите само лека болка в кръста. Аз попитах за епидурална упойка, защото ме беше страх, че няма да имам време да ми я сложат. Всички бяха учудени, че исках да ми сложат епидурална след като не чувствам контракциите, но въпреки това викнаха анестезиолог. Добре, че си поисках упойка обаче, че в момента, в който главата на бебо слезе надолу и ми притисна някакъв нерв на гърба, ме заболя много от кръста до петата на левия крак. Като идваха контракциите болката се увеличаваше и на мен ми се при рева тъй като не можех да се мръдна на никъде, за да си направя удобство. Сестрата тогава извика асистентката да тича да намери анестезиолога веднага.

Намериха го накрая...дойде в стаята и почна да ми обяснява за упойката. Аз само го изгледах и му се развиках, че ако той не ми постави епидуралната скоро – ще взема аз да си я сложа пред него той докато ми говори. Отне не повече от 1-2 мин. за цялата процедура. След това ме отпусна почти веднага и се родих за малко. След около 15 минути стигнах 10 см разкритие и сестрата каза, че като имам контракция трябва да напъвам...да де ама аз контракции не усещах та трябваше да следим монитора в началото. После почнах да имам едни напъни и по това знаех кога да напъвам.

Напъвах си сама (е с помощта на мъжа ми – той ми помагаше да се сгъна и броеше с мен), сестрата гледаше отстрани, но не се мешаше, защото „се справях” добре. Предупреди ме, че може да отнеме около 1 час напъване, преди да се роди бебока, така, че си „разпределих” силите, ако може така да се каже. След 30 мин. напъване лекарката дойде и почна да ме подготвя за израждането и тамън почна масаж на перинеума и бебовата глава изскочи навън. В този момент изгубих всички сили да напъвам не знайно защо и се отпуснах назад. Всички ми викаха ето го виж как се ражда, аз им викам искам, но не мога. Лекарката ме попита дали мога да напъна още веднъж та раменцата да излязат...при, което помолих мъжа ми да ме свие, а аз натисках. И така нашия мъник проплака веднага, сложиха го върху мен. Миличкото веднага ми хвана пръстчета с едната ръчичка и на тати пръстчето с другата ръчичка – и така си седяхме тримата известно време. През това време ме зашиха. Дори не усетих плацентата кога е излязла.

Аз и тати си поплакахме малко...малчо ни взираше подпухнал. Този момент винаги ще бъде запечатан в съзнанието ми – няма друго такова щастие на света. След час го взеха да го изкапят и премерят и тати беше с него през цялото време, не искаше за минутка да се раздели с бебока. Даже после сестрата ми каза, че бебко и тати си ревали заедно в нърсърито – ако можеше само някои да ги снима тогава, но уви.

Приключвам супер дългия пост с една почерпка от нас – днес навършваме 1 месечинка. Успехи на Майчетата!!! Много гушки от нас  Hug Hug Hug

# 102
Благодаря, tsveteli, ще разберете и вие скоро.  Wink
Localgal, страхотен разказ, да сте живи и здрави!!! Grinning

# 103
# 104
Localgal - не можела си да разказваш ама аз ревах като магарица докато ти четях разказа. Благодаря че го сподели. Нека всички сте здрави и малчо да ви носи радост и гордост. Целувки и  Hug

Общи условия

Активация на акаунт